Ubytování MJX Obrázek0
Ubytování MJX Obrázek1
Ubytování MJX Obrázek2
Ubytování MJX Obrázek3
Ubytování MJX Obrázek4
Ubytování MJX Obrázek5
Ubytování MJX Obrázek6
Ubytování MJX Obrázek7
Ubytování MJX Obrázek8
Ubytování MJX Obrázek9
Ubytování MJX Obrázek10
Ubytování MJX Obrázek11
Ubytování MJX Obrázek12
Ubytování MJX Obrázek13
Ubytování MJX Obrázek14

Hasta la vista Mexico!

Mexiko - Mexico City
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem do Mexico City (s přestupem na jednom z evropských letišť), vnitřní přelet na trase Cancún - Mexico City, letištní taxy, ubytování v hotelech dle programu (14 nocí), přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem (na území Guatemaly nemají autokary/minibusy klimatizaci), stravování dle programu, obsluhu skupiny v systému Tour Guide System, služby polského průvodce na místě, služby zástupce Rainbow během odbavení na letišti ve Varšavě, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: náklady na účast v programu: cca 330 USD/os. (spropitné pro místní průvodce, řidiče, nosiče zavazadel, poplatky za průvodce v navštěvovaných objektech, vstupenky do navštěvovaných objektů), pobytovou taxu (cca 2 USD/pokoj/noc - pouze v hotelech ve státě Quintana Roo) - povinný poplatek placený průvodci na místě formou balíčku, dále fakultativní výlety uvedené v programu zájezdu, fakultativní výlety během pobytové části v Cancúnu/na Mayské riviéře a další osobní výdaje.

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Hasta la vista Mexico! 
Kód zájezdu: MJX

Program

Mayská náboženská centra v Yucatánu - Chichén Itzá, Uxmal a Palenque • nádherné stavby v Campeche a Méridě • tajemství Olmeků v La Venta • návštěva šamana • Puebla „Město andělů“ • kontrasty ohromného Mexico City • pobyt v Cancúnu nebo na Mayské riviéře (All Inclusive!)

Den 1 
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Mexico City (přes jedno z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu do Mexico City pasové odbavení a setkání s delegátem. Následně transfer do hotelu, večeře a přenocování. 

Den 2
Po snídani prohlídka historického centra Mexico City (seznam UNESCO) - hlavního města Mexika a aztéckého státu před jeho dobytím. V rámci programu: náměstí Zócalo, zříceniny Velkého chrámu Aztéků (zvenčí), katedrála, Národní palác s freskami Diega Rivery (z politických důvodů není palác vždy otevřen pro veřejnost). Poté přejezd hlavním městským bulvárem Paseo de la Reforma do parku Chapultepec a návštěva Antropologického muzea (bohatá sbírka předmětů předkolumbovských kultur nalezených na území archeologických výzkumů po celém Mexiku). Odpoledne pro zájemce (za příplatek cca 25 USD) přejezd do čtvrti Xochimilco, která je známá díky největšímu květinovému trhu v hlavním městě a vodním kanálům. Plavba ozdobenými loďkami po kanálech za zvuků hudby mariachi. Cestou do Xochimilco přejezd kolem aztéckého stadiónu, hlavní arény olympijských her z roku 1968 a mistrovství světa ve fotbale z roku 1970. Návrat do hotelu. Večer pro zájemce (za poplatek cca 40 USD/os.) folklórní večer na náměstí Piazza Garibaldi - ukázky mariachi, umění práce s lasem a lidového tance. Přenocování v hotelu v Mexico City.

Den 3
Po snídani přejezd do 50 km vzdáleného Teotihuacánu (seznam UNESCO) - důležitého náboženského a politického centra Aztéků. Návštěva pyramidy Slunce a Měsíce patřících mezi největší pyramidy na světě a chrámu Opeřeného hada. Na závěr návštěva tradiční dílny obrábění obsidiánu spojená s ochutnávkou tequilly. Následně přejezd do Puebla. Prohlídka historického centra města Puebla, zvaného „městem andělů“ (seznam UNESCO). Uvidíme mimo jiné: náměstí Plaza de la Independencia, staré město s koloniálními domy, kostel Santo Domingo, Růžencovou kapli (Capilla del Rosario). Ubytování v hotelu v okolí Puebla, večeře a přenocování. (Trasa cca 200 km)

Den 4
Po snídani odjezd do Catemaco. Brzy odpoledne plavba lodí po laguně nedaleko Catemaco, kde se nachází jedna z nejzajímavějších přírodních rezervací v Mexiku, která je útočištěm mnoha kolonií ptáků (volavek, pelikánů, kormoránů), opic a krokodýlů. Následně setkání s indiánským šamanem. Večeře a přenocování v kouzelném městečku Catemaco, poblíž kterého se natáčely scény slavného filmu Mela Gibsona „Apocalypto“. (Trasa cca 400 km)

Den 5
Po snídani odjezd do hlavního města státu Tabasco, města Villahermosa. Návštěva archeologického parku La Venta, kde uvidíme mimo jiné tajemné, obrovské kamenné hlavy vytvořené Olméky, nejstarší indiánskou civilizaci Mexika. Přejezd do Palenque. Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 450 km)

Den 6
Po snídani návštěva archeologického naleziště v Palenque - města opuštěného indiány v 10. století z neznámých důvodů a znovuobjeveného teprve v 18. století. Zejména doporučujeme prohlídku: Chrámu nápisů, kde se nachází dobře zachovalé reliéfy dávné elity a hrobka mayského krále Pakala (panujícího více než 68 let), velkolepého královského paláce s četnými komnatami a chodbami pokrytými reliéfy, chrámů Slunce a Kříže (datované do doby 7. století) s četnými nápisy a hřiště ke hře pelota (hra trochu připomínala fotbal - údajně měla nějaký náboženský význam). Následně přejezd do Campeche, kde doporučujeme krátkou procházku tímto malebným městečkem (uvidíme opevnění chránící přístav před piráty a katedrálu La Concepcion). Odpoledne přejezd do města Uxmal, večeře a přenocování. (Trasa cca 450 km)
Návštěva Palenque (cca 3 hodiny), poté přejezd do Campeche - města, které se nachází u Mexického zálivu - prohlídka koloniálního centra a následně přejezd do Uxmalu na přenocování.
 
Den 7
Po snídani návštěva Uxmalu - mayského náboženského centra, kde si prohlédneme mimo jiné: Guvernérský palác (největší předkolumbovská budova v Americe), pyramidu věštkyně a „Cuadrangulo de las Monjas“ neboli Čtyřhran jeptišek (komplex budov připomínající klášter). Následně přejezd do hlavního města Yucatánu - Meridy a krátká procházka historickým centrem města. Poté přejezd do Chichén Itzá (seznam UNESCO), kde navštívíme mimo jiné: Kukulkánovu stupňovitou pyramidu, stěnu lebek, Chrám tisíce válečníků, hřiště na pelotu (míčová hra) a astronomickou observatoř. Pro zájemce (za příplatek cca 20 USD/os.) možnost vidět jednu z mnoha krasových jeskyní na Yucatánu - zájemcům doporučujeme koupel v křišťálově čisté vodě cenote Ik Kil (mějte připravené ručníky a plavky). Ti, kteří se výletu nezúčastní, mají volný čas v Chichén Itzá. Přejezd do Cancúnu. Večeře a přenocování v hotelu v Cancúnu nebo na Mayské riviéře. (Trasa cca 410 km) 

Den 8
Po snídani transfer do vybraného hotelu na pobyt. 

Den 9 - 14
Pobyt v Cancúnu nebo na Mayské riviéře.
 
Den 15
Po snídani vystěhování z hotelu. Transfer na letiště v Cancúnu a přelet do Mexico City. Odlet z Mexico City do Varšavy (přes jedno z evropských letišť).

Den 16
Přílet do Polska.
 
Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. Průvodce neprovází po navštěvovaných objektech.
- V Mexiku jsou třílůžkové pokoje vybaveny 2 manželskými postelemi (neexistuje možnost ubytování v pokojích se 3 samostatnými lůžky).
- Muzea jsou v pondělí zavřena. V tomto případě průvodce na místě navrhne návštěvu jiné atrakce nebo (bude-li to možné) upraví program tak, aby mohla návštěva muzea proběhnout v jiný den.
- Odjezdy z hotelu se často konají velmi brzy ráno (okolo 5. hodiny) - možnost snídaně formou balíčku.
- Vezměte prosím na vědomí, že Mexiko City se nachází ve výšce nad 2 000 m n. m., proto je vhodné mít s sebou teplé oblečení. 
- Prosíme, vezměte si s sebou pořádnou obuv (část zájezdu se koná formou trekkingu), nepromokavý oděv (je vhodné chránit také dokumenty před namočením) a repelent proti komárům. 
- Zájemce prosíme o drobné dárky pro děti (např. kuličková pera, hračky).
- Na území Spojených států mexických je zakázáno dovážet jakékoliv potraviny.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Víza - informace pro prodejce

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu. 
 
Důležité! V Mexiku existují celní omezení týkající se množstevních limitů pro dovoz tabákových výrobků a alkoholu. Dospělá osoba může přivézt ne více než 10 krabiček cigaret, ne více než 25 doutníků nebo 200 g tabáku a max. 3 litry jakéhokoliv alkoholického nápoje.

Informace o hotelech

Ubytování
Ve 3* hotelech - hotely se nachází mimo navštívená města.

Pokoje
Jednolůžkové, dvoulůžkové a třílůžkové pokoje. Ve třílůžkových pokojích je obvykle manželská postel a jedno lůžko jako přistýlka. Všechny pokoje mají koupelnu, jsou klimatizované a často s telefonem.

Vybavení: restaurace a bar, občas také bazén nebo zahrada.

Strava: americká snídaně (servírované porce, nejčastěji: ovoce, míchaná vejce, smažená slanina nebo klobása, pečivo, croissant, malá porce džemu a másla, 1 sklenice džusu, 1 šálek kávy nebo čaje) a večeře (servírované porce: polévka, hlavní jídlo - většinou drůbež, někdy ryby, salát nebo vařená zelenina, brambory nebo rýže nebo tortilla, dezert).  

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hotel

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč