Ubytování ZEX Obrázek0
Ubytování ZEX Obrázek1
Ubytování ZEX Obrázek2
Ubytování ZEX Obrázek3
Ubytování ZEX Obrázek4
Ubytování ZEX Obrázek5
Ubytování ZEX Obrázek6
Ubytování ZEX Obrázek7
Ubytování ZEX Obrázek8
Ubytování ZEX Obrázek9
Ubytování ZEX Obrázek10
Ubytování ZEX Obrázek11

Dobrodružství se šejkem (de luxe)

Spojené arabské emiráty
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem nebo autobusem, ubytování v hotelech dle programu (7 nocí), stravování: snídaně; služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního kontrahenta během poznávací části, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, rezervační poplatky, služby místních průvodců, spropitné a systém Tour Guide) ve výši cca 295 USD/os. (povinný poplatek na místě, poplatek nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu); pobytovou taxu v Dubaji (cca 30 USD/pokoj/poznávací část - platí se v hotelech) a při výběru druhého týdne pobytu (taxa a záloha) - výše pobytové taxy a zálohy závisí na hotelu; další osobní výdaje. 

Možnost příplatku večeří (4) v rezervačním systému (nápoje za příplatek).

V emirátech (při prodloužení zájezdu v pobytové části) se platí pobytová taxa na místě: ve 3* hotelech cca 10 AED/pokoj/noc, ve 4* hotelech cca 15 AED/pokoj/noc, v 5* hotelech cca 20 AED/pokoj/noc.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Przygoda z szejkiem De Luxe
Kód zájezdu: ZEX

Program

Dubaj - největší a nejdražší stavby světa • Abu Dhabi - hlavní město emirátů a největší mešita • emirát Šardžá - perla Perského zálivu • orientální bazary plné zlata • Ferrari World (fakultativně) • relaxace u Indického oceánu ve Fudžajře • pro zájemce týdenní pobyt ve Spojených arabských emirátech • noclehy v hotelech 4/5*

Den 1
Zájezd je organizován s leteckou dopravou z Varšavy. V případě Vašeho zájmu je možné dokoupit letenky na trase Praha - Varšava - Praha nebo Ostrava - Varšava - Ostrava (cena na ověření, nejedná se o navazující let).
Sraz u stanoviště Rainbow 2 nebo 3 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet do Dubaje. Po příletu celní a pasové odbavení. Transfer do hotelu v Dubaji (nebo okolí). Ubytování a přenocování. Tento den není v hotelu večeře.

Den 2
Po snídani se vydáme směrem ke starým částem města, kde se projdeme po hezky obnovené čtvrti Al Fahidi. Úzkými uličkami dojdeme k Muzeu kávy (možnost ochutnávky místní arabské kávy připravené místním způsobem), k fragmentům městských hradeb a navštívíme jeden z tradičních domů. Projdeme se také podél dubajského zálivu do přístavu lodí abra, kterými se dopravíme na protější břeh. Budeme pozorovat město z vody. Navštívíme slavný dubajský trh se zlatem a kořením. Následně přejezd do finanční čtvrti Dubaje. Navštívíme největší nákupní centrum světa - Dubai Mall, ve kterém se projdeme kolem největších atrakcí, mimo jiné: akvária, kluziště, vodopádu s můstky. Odpoledne volný čas; pro zájemce doporučujeme půldenní výlet na pouštní safari (6místnými terénními vozidly s pohonem všech 4 kol). V rámci safari mimo jiné: projížďka vozidly po dunách, projížďka na velbloudech, tetování hennou, ukázka břišních tanců, večeře s grilovanými pokrmy. Cena cca 75 USD/os. Večer návrat do hotelu v Dubaji (nebo okolí), přenocování. Tento den není v hotelu večeře. (Trasa cca 100 km)

Den 3
Po snídani přejezd do Abu Dhabi, hlavního města Spojených arabských emirátů. Uvidíme mešitu šejka Zayeda, jež je impozantní svou velikostí, přepychem a krásou - založenou prvním prezidentem Spojených arabských emirátů. Následně přejezd do centra. Poté se vydáme do centra, kde navštívíme jedinečnou atrakci města - Qasr Al Watan. Jedná se o prezidentský palác, ve kterém uvidíme nádherně vyzdobené palácové interiéry a nádhernou zahradu obklopující budovu (vstup na prohlídku může být uzavřen nebo prohlídková trasa může být změněna nebo omezena bez předchozího upozornění). Následně budeme míjet nejluxusnější hotel na světě, který se nachází hned vedle prezidentského paláce - Emirates Palace. Dalším bodem programu bude projížďka promenádou Corniche směrem k přístavu ve východní části ostrova. Navštívíme tam trh s datlemi. Poté se ocitneme na Ostrově štěstí - Saadiyat Island, kde uprostřed krajiny vyniká kopule muzea Louvre Abu Dhabi. Následně návrat do hotelu v Dubaji (nebo okolí), večeře (fakultativně), přenocování. (Trasa cca 300 km) 
Upozornění! Tento den možnost návštěvy zábavního parku Ferrari World (za poplatek cca 95 USD/os.). Pro zájemce o tuto nabídku příjezd na vlastní náklady taxíkem po návštěvě mešity šejka Zayeda. Zájemci o tuto nabídku se již neúčastní další prohlídky města, návrat do hotelu se skupinou. 

Den 4
Po snídani prohlídka nových čtvrtí Dubaje. Navštívíme Marinu - čtvrť s nejvyššími apartmány na světě. Pro zájemce možnost plavby jachtou kanály mezi mrakodrapy - nejlepší možnost obdivování této čtvrti (za poplatek cca 30 USD/os.). Následně přejedeme na slavné souostroví uměle vytvořených ostrovů ve tvaru palmy - Palm Jumeirah, na jehož konci se nachází luxusní hotel Atlantis. Navštívíme v něm obrovské akvárium „Lost Chambers”, ve kterém žije cca 65000 zvířat. Na pevninu se vrátíme magnetickým vláčkem Mono Rail, z něhož lze dobře vidět panorama ostrova „Palm Jumeirah“ a jeho budovy. Přejedeme také na pláž Jumeirah, kde bude příležitost ověřit si teplotu vody v Perském zálivu, ale i čas na fotografování jedné z nejznámějších ikon města - hotelu Burj Al Arab (slavné plachetnice). Navštívíme také komplex Madinat Jumeirah, nazývaný „dubajskými Benátkami“. Následně přejedeme do nedalekého nákupního centra - Mall of the Emirates, jehož největším lákadlem je první blízkovýchodní zastřešená a celoročně otevřená sjezdovka na světě. Na závěr se projdeme nádhernými zahradami Dubai Miracle Gardens (sezónně otevřenými, obvykle na přelomu listopadu a prosince). Poté návrat do hotelu a přenocování. Tento den není v hotelu večeře. (Trasa cca 100 km)
Večer pro zájemce (cena cca 110 USD/os.) doporučujeme večerní představení „La Perle“ - spojení hry světel a vody - obdivuhodná scénografie (s pohyblivou scénou) a mimořádné schopnosti kaskadérů, akrobatů a herců. Představení nás zavede do země vodopádů, které protékají pár metrů od sedadel v publiku a také do rušného města, které je pozadím impozantního vystoupení motocyklových kaskadérů v obrovské kovové perle. Celek je doplněn dokonale sladěnou hudbou, která zaručuje nezapomenutelné dojmy.

Den 5
Po snídani přejedeme do Dubaj Mall a vyjedeme na vyhlídkovou terasu nejvyššího mrakodrapu na světě - Burj Kalifa. Následně přejezd do Šardže, která je známá díky mnoha kulturním objektům. Zastavíme na fotografování u kanálu ve čtvrti Qasbah, na jednom z nejoblíbenějších rekreačních míst mezi obyvateli Šardže. Přejdeme také kolem Památníku sjednocení na Modrý trh (Blue Souk), který se nachází ve dvou podobných budovách. Následně navštívíme Muzeum islámské civilizace, které zajímavým způsobem ukazuje, jak tato kultura přispívá do světové vědy nebo umění. Poté přejezd do nejmenšího emirátu - Adžmán. V pevnosti v centru města je nyní muzeum, ve kterém uvidíme, jak vypadal život v těchto oblastech před petrodolarovým boomem. Přejezd do hotelu ve Fudžajře přes emiráty Umm al-Kuvajn a Rás al-Chajma, ubytování v emirátu Fudžajra (Al Aqah nebo Al Faqeet). Večeře (fakultativně) a přenocování. (Trasa cca 150 km) 

Den 6
Snídaně v hotelu, volný čas ke koupání a opalování na pláži ve Fudžajře (v jednom ze sedmi emirátů, který se nachází v Indickém oceánu). Pro zájemce možnost využití jednodenního fakultativního výletu - plavby podél ománského poloostrova Musandam (cena cca 100 USD/os.). Přenocování v hotelu ve Fudžajře, večeře (fakultativně).

Den 7
Po snídani se vydáme na krátký výlet podél pobřeží Indického oceánu. Zastavíme u nejstarší mešity v zemi Al Badiyah. Následně dojedeme do města Fudžajra, ve kterém uvidíme pevnost na vrcholu skály a Muzeum emirátu Fudžajra. Během cesty další zastávka k fotografování v údolí Bitnah. Návrat do hotelu ve Fudžajře, odpoledne volný čas. (Trasa cca 100 km) 
Pro zájemce (fakultativně) účast v horském dobrodružství: přejezd džípy s pohonem 4x4 pouštním pohořím Al Hadžar, krátký trekking k barevným pramenům, na závěr fakíří show, polykači ohně a ochutnávka místních grilovaných specialit. Cena cca 70 USD/os. Návrat do hotelu, večeře (fakultativně) a přenocování. 

Den 8
Vystěhování z hotelu (odhlášení z hotelu do 10:00 hodiny) a transfer na letiště v Dubaji. Pro klienty, kteří si prodloužili pobyt - transfer do vybraného hotelu. V závislosti na hodině odletu snídaně v hotelu (nebo balíček na cestu). Odlet do Polska.

Pro zájemce existuje za příplatek možnost prodloužit svou dovolenou o týdenní pobyt v hotelech ve Spojených arabských emirátech. Popisy hotelů v sekci „Pobyt ve Spojených arabských emirátech“ a v rezervačním systému.
 
Upozornění k programu
- Program je rámcový. Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- Časy odletů/návratů se mohou změnit. Prosíme o ověření hodin před odletem na R.pl/rozklady
- Nejlépe směnitelnou měnou na místě je americký dolar (USD). Akceptovány jsou bankovky vydané po roku 2006.
- Elektrické zásuvky ve většině hotelů vyžadují adaptér (k dispozici na recepci, lze také zakoupit v místních obchodech, cca 3-5 USD).
- Při vstupu do některých objektů je vyžadováno odpovídající oblečení: dlouhé kalhoty, košile s krátkým rukávem (s límečkem) a plné boty pro muže a pro ženy dlouhé sukně (ke kotníkům), halenky zakrývající ruce (k zápěstí) a šátky jako pokrývky hlavy.
- Vzhledem ke specifické náboženské kultuře země, zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky, např. Ramadán 12.4.-11.5.2021) se může změnit organizace poznávací a pobytové části (např. pořadí prohlídek, otevírací hodiny muzejních objektů a chrámů, hodiny servírování pokrmů a jejich složení).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při vstupu do mešity Sheikha Zayeda v Abu Dhabi - je nutností mít oblečení, které zakrývá celé tělo, oblečení nesmí být těsné, průhledné ani proti světlu, nejlépe bez jakýchkoliv vzorů, potisků. Bílá barva bez ohledu na odstín a texturu materiálu je považována za průhlednou a nepřijatelnou. Při vstupu do mešity nesmí být viditelné tetování nebo známky náboženské příslušnosti k jiné než islámské tradici. Ženy musí mít povinně zakryté vlasy. Není možno si půjčit vhodné oblečení, ale pouze zakoupit za cenu cca 20-30 USD. Obuv není podstatná, protože do mešity se vchází bosky nebo v ponožkách.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

Zájezd ve verzi DE LUXE - to jsou nezapomenutelné zážitky z památek a cestování spolu s celou řadou dalších výhod, jako je maximálně 20 osob v autobuse a kvalitní 4/5* hotely s klimatizací. Jako vždy, garantujeme profesionální přístup pečlivě vybraných průvodců a řidičů.

Zálohy v hotelech (týká se pobytové části)

Mnoho hotelů ve Spojených arabských emirátech vybírá zálohu. Výše zálohy závisí na hotelu (cca 20-50 USD/pokoj/noc). O podrobnostech týkajících se výše záloh budou klienti informováni na místě.

Dále upozorňujeme, že přijatelné formy zaplacení zálohy jsou následující:

1. Blokování prostředků na kreditní kartě, k odblokování dojde při vystěhování.

2. Platba kreditní kartou, prostředky budou vráceny v hotovosti v místní měně při vystěhování.

3. Platba v hotovosti v USD, EUR nebo místní měně, návrat v místní měně při vystěhování.

Víza - informace pro prodejce

Spojené arabské emiráty zrušily s platností od 7. května 2015 vízovou povinnost pro obyvatele České republiky. Tato dohoda se vztahuje na krátkodobé pobyty. Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna ve Spojených arabských emirátech obvykle trvá od začátku listopadu do poloviny dubna.

Hotel

Ubytování
Hotely vysoké kvality s odpovídajícím standardem *** v posuzování organizátora (7 nocí).
Pokoje: dvoulůžkové pokoje jsou vybaveny koupelnou s WC, klimatizací a TV.

Strava: snídaně a večeře za příplatek (vuvedené dny, obvykle v hotelových restauracích); nápoje k večeři za příplatek.

Vybavení: hotelová restaurace, bar, recepce, trezor. Ve většině hotelů bazén.

Hotel v Dubaji - Novotel Al Barsha 4* (nebo podobný)

Poloha 
Nachází se v samém srdci Dubaje, v blízkosti centra města, Mall of Emirates a mnoha dalších zajímavostí. Nedaleko hotelu se nachází stanice metra.

Pláž 
Cca 8 km od nejbližší písečné veřejné pláže Al Sufouh. Během dne bezplatná kyvadlová doprava z hotelu na veřejnou pláž (v určitých hodinách). Plážový servis - za příplatek.

Vybavení
Recepce 24h, lobby, výtahy, 2 restaurace a 2 bary (za poplatek), venkovní bazén a brouzdaliště obklopeny sluneční terasou s lehátky, slunečníky a plážovými osuškami - zdarma. Navíc (za poplatek): konferenční centrum, obchod se suvenýry, prádelna, wellness.

Pokoje 
Více než 460 komfortních pokojů. Standardní dvoulůžkové pokoje jsou vybaveny koupelnou (vana nebo sprcha, WC, vysoušeč vlasů), satelitní TV, telefonem, příslušenstvím k přípravě čaje a kávy, trezorem, minibarem (za příplatek) a klimatizací.

Strava
Snídaně formou bufetu v hlavní restauraci.

Sport a zábava
Zdarma: fitness centrum, venkovní bazén, sauna. Pro děti: brouzdaliště a aktivity v miniklubu. Za poplatek: procedury ve wellness. Nedaleko hotelu je půjčovna kol, tenisový kurt a centrum vodních sportů.

Internet
V areálu celého hotelu Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.

Místní kategorie
****

Webové stránky
www.accorhotels.com/pl/hotel-6535-novotel-dubai-al-barsha/index.shtml#origin=accorhotels

Hotel v oblasti Fujairah - Radisson Blu Resort Fujairah 5* (nebo podobný)

Poloha 
Hotel (zrenovovaný v zimě 2017) se nachází v severní části emirátu Fujairah, přímo u pláže. Nachází se 1 hodinu jízdy od města a letiště Fujairah a cca 2 hodiny jízdy od letiště v Dubaji.

Pláž
Hotel se nachází u soukromé písečné pláže. Lehátka, slunečníky a plážové osušky - zdarma.

Vybavení
Recepce 24h, lobby, výtahy, restaurace: hlavní Breeze, Grand Bleu a plážový bar. Navíc venkovní bazén s odděleným dětským bazénem obklopeny sluneční terasou (slunečníky, lehátka a plážové osušky v ceně).

Pokoje 
Hotel nabízí více než 250 moderních pokojů - dvoulůžkové s možností jedné přistýlky. Pokoje jsou vybaveny koupelnou (vana nebo sprcha, WC, vysoušeč vlasů, župany), satelitní TV, příslušenstvím k přípravě čaje a kávy, klimatizací, trezorem, minibarem (za příplatek). Většina pokojů má balkon nebo terasu.

Sport a zábava
Zdarma: stolní tenis, fitness centrum, sauna. Za poplatek: kulečník, wellness salon, centrum vodních sportů a potápění na pláži. Pro děti: miniklub, brouzdaliště.

Internet 
V areálu hotelu Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.

Místní kategorie
*****

Webové stránky
www.radissonblu.com/cs/resort-fujairah

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč