Ubytování TAK Obrázek0
Ubytování TAK Obrázek1
Ubytování TAK Obrázek2
Ubytování TAK Obrázek3
Ubytování TAK Obrázek4
Ubytování TAK Obrázek5
Ubytování TAK Obrázek6
Ubytování TAK Obrázek7
Ubytování TAK Obrázek8
Ubytování TAK Obrázek9
Ubytování TAK Obrázek10

Dobyvatelé ztracených chrámů

Thajsko - Bangkok
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT (přímý let) do Bangkoku a z Bangkoku do Polska, letištní taxy, ubytování v hotelech (7 nocí), transfery klimatizovaným autokarem/minibusem, stravování dle programu, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během prohlídek, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, plavby loděmi, projížďky rikšami atd., odměny pro místní průvodce, spropitné pro řidiče, nosiče zavazadel, číšníky, hotelový personál atd. (celkem cca 153 USD/os. + třídenní předplatné do komplexu Angkor Wat aktuálně cca 62 USD/os., platí se povinně průvodci jako balíček), další jídla během výletu, nápoje k jídlům, fakultativní výdaje a jiné osobní výdaje. Povinný poplatek za vyřízení kambodžského víza byl připočten k rezervaci.

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid-19 podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Poszukiwacze Zaginionych Świątyń
Kód zájezdu: TAK

Program

Bangkok a smaragdový Buddha • dávné impérium Khmérů v Angkoře • zapomenuté chrámy uprostřed džungle • perla Indočíny - koloniální město Battambang • pro zájemce týdenní pobyt v Thajsku

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let) do Bangkoku.

Den 2
Přílet do Bangkoku. Pasová kontrola a transfer do hotelu. Ubytování v hotelu, odpočinek po cestě. Ve večerních hodinách večeře v hotelu.

Den 3
Snídaně v hotelu. Následně prohlídka Bangkoku, uvidíme mimo jiné: chrám Zlatého Buddhy, květinový trh v Chinatown, královský palác, v jehož areálu se nachází také Wat Phra Kaeo - chrám, kde je uschována nejznámější thajská socha Buddhy - malý smaragdový Buddha. Po prohlídce oběd. Odpoledne výlet po Khlongach - výlet lodí po kanálech, které v minulosti představovaly alternativní komunikační systém Bangkoku. Večer pro zájemce večeře spojená s uměleckým vystoupením (za poplatek cca 2000 THB/os. nebo cca 65 USD/os.). Přenocování v hotelu.

Den 4
Po časné snídani transfer autokarem k hranici mezi Thajskem a Kambodžou, celní a pasové odbavení. Následně přejezd do města Siem Reap, které se nachází pouhých 7 km od chrámů v Angkoře. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 430 km)

Den 5
Po snídani prohlídka komplexu kamenných chrámů z doby rozkvětu Khmérské říše s hlavním městem v Angkoře (seznam UNESCO). Během prohlídky oběd v místní restauraci. Komplex skládající se z více než 400 budov byl kdysi obklopen zemědělskou půdou, dobře udržovanými silnicemi, kanály a obrovskými hradbami. V programu mimo jiné: chrám Bayon, chrám ve tvaru pyramidy - Babhuon, Terasa slonů, Terasa malomocného krále, jižní brána Angkor Thom a Angkor Wat. Odpoledne navštívíme Ta Phrom - část Angkory, kterou ponechali vlivům přírody, v tomto případě džungli. Často se stává, že obrovské stromy vyrůstají z kamenných staveb a jejich kořeny se omotávají kolem sloupů nebo dokonce celých budov. Večeře na vlastní náklady. Přenocování v hotelu.

Den 6
Po snídani odjezd do Koh Ker, zapomenutého hlavního města Khmerů nacházejícího se v těžko dostupné džungli. Uvidíme komplex nezrenovovaných chrámů zarostlých divokou vegetací, mimo jiné: Prasat Thom, který se tyčí 30 m nad rovinou a okolním lesem. Na zpáteční cestě navštívíme chrám Beng Mealea nacházející se na dávné královské silnici Prasat Bakan, nyní také zarostlé stromy a popínavými rostlinami. V autobuse dostaneme balíček s jídlem na cestu. Návrat do hotelu. Večeře na vlastní náklady nebo pro zájemce večeře spojená s ukázkou khmérských lidových tanců (cena cca 20 USD/os.). Přenocování v hotelu v Siem Reap. (Trasa cca 250 km)
 
Den 7
Po snídani pro zájemce plavba lodí po jezeře Tonlésap k plovoucí vesnici (cca 20 USD/os.). Kolem poledne odjezd autobusem do Battambangu. Cestou návštěva farmy bource morušového obklopené morušovými poli. Budeme mít možnost pozorovat proces vytváření tradičního kambodžského hedvábí. Po příjezdu procházka po centru Battambangu s tradičním trhem a jedním z nejlépe dochovaných příkladů francouzské koloniální architektury v celé Kambodži. Večeře v místní restauraci a ubytování v hotelu. (Trasa cca 200 km)

Den 8
Po snídani vystěhování a transfer autokarem přes oblast provincie Pailin k hraničnímu přechodu s Thajskem. Pasová kontrola, následně přejezd regionem Chanthaburi, který je známý díky těžbě drahých kamenů. Odpoledne ubytování v hotelu v okolí města Rayong, v závislosti na poloze hotelu volný čas na opalování. Večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)
 
Den 9
Po snídani vystěhování z hotelu:
- klienti, kteří zůstávají na další týden pobytu v Pattaye/Jomtienu/Rayongu, na Ko Samet nebo na Ko Chang - přejezd do vybraného hotelu. 
- klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště v Bangkoku. Návrat do Polska charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let).

Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Vzhledem k přísnému dodržování předpisů týkajících se práce průvodců během výletů v Thajsku, nemá v některých objektech polský průvodce právo nejen provázet nebo překládat místního průvodce, ale dokonce nemá do těchto objektů vstup. Týká se to především palácového komplexu v Bangkoku.
- V některých termínech může průvodce vyzvednout skupinu na letišti v Bangkoku. Tehdy na letišti v Polsku nabízíme klientům služby polského zástupce během odbavení.
- V hotelu je třílůžkový pokoj obvykle dvoulůžkovým pokojem s přistýlkou ​​(přistýlka je zpravidla formou lehátka nebo rozkládací pohovky).
- Poplatky za všechny výlety a další atrakce vybírá průvodce v thajských bahtách. Uvedený ekvivalent v USD je orientační. Aktuální kurzy lze zjistit např. na www.xe.com.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Měna
Doporučujeme vzít s sebou americké dolary, i když si lze také vyměnit eura nebo jinou běžně přijímanou měnu. Peníze mohou být vyměněny v mnoha bankách, směnárnách a hotelech. Doporučujeme vzít s sebou bankovky v dobrém stavu: v zemích jihovýchodní Asie nejsou akceptovány poškozené, roztrhané, špinavé bankovky atd. - směnárny a banky je odmítají vyměňovat. V případě amerických dolarů je třeba upozornit, aby to byly bankovky nejnovější edice - po roce 2000 („barevná“ řada).

Upozornění k přeletu

Přelet:    
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytnou Polské Aerolinky LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let). 

Víza - informace pro prodejce

Kambodžské vízum
- cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od data předpokládaného návratu z Kambodži a musí být volné min. 3 strany pro udělení víz 
- kromě toho je nutné vzít si s sebou 1 pasovou fotografii (barevné a aktuální)            
- cena víza je automaticky přidána do smlouvy o zájezdu

Upozornění! Klienti, kteří mají jiný cestovní pas, než český jsou povinni si vyřídit příslušné vízum na vlastní náklady. Veškeré informace týkající se vízových postupů obsažených v nabídce platí pro občany České republiky.

Informace o hotelech

Poznávací část

Hotely ***/**** střední kvality.

Pokoje: ve všech hotelech jsou pokoje vybaveny TV, klimatizací, koupelnou s WC  a často i minibarem (za příplatek).

Pobytová část

Hotely - popisy jednotlivých hotelů najdete v části týkající se pobytových zájezdů do Thajska (Jomtien/Pattaya/Rayong nebo Koh Samet).

Vybavení: v hotelech je restaurace, bar a ve většině hotelů je také bazén.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 

Hotel

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč