Playa Bachata Resort Obrázek0
Playa Bachata Resort Obrázek1
Playa Bachata Resort Obrázek2
Playa Bachata Resort Obrázek3
Playa Bachata Resort Obrázek4
Playa Bachata Resort Obrázek5
Playa Bachata Resort Obrázek6
Playa Bachata Resort Obrázek7
Playa Bachata Resort Obrázek8
Playa Bachata Resort Obrázek9
Playa Bachata Resort Obrázek10
Playa Bachata Resort Obrázek11
Playa Bachata Resort Obrázek12
Playa Bachata Resort Obrázek13
Playa Bachata Resort Obrázek14
Playa Bachata Resort Obrázek15
Playa Bachata Resort Obrázek16
Playa Bachata Resort Obrázek17
Playa Bachata Resort Obrázek18
Playa Bachata Resort Obrázek19
Playa Bachata Resort Obrázek20
Playa Bachata Resort Obrázek21
Playa Bachata Resort Obrázek22
Playa Bachata Resort Obrázek23
Playa Bachata Resort Obrázek24
Playa Bachata Resort Obrázek25
Playa Bachata Resort Obrázek26

Playa Bachata Resort

Dominikánská republika - Puerto Plata
Pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Hotel

Umístění

Hotel Playa Bachata v karibském stylu se nachází v zátoce Maimon Bay, přímo na zlaté písečné pláži v zahradě s bujnou tropickou vegetací a malebným výhledem na hory. Spolu se sousedním hotelem Senator Puerto Plata Spa Resort tvoří rozsáhlý a komfortní hotelový komplex (klienti hotelu Playa Bachata nemohou využívat zařízení hotelu Senator Puerto Plata Spa Resort). Centrum Puerto Plata - hlavního města regionu - je odtud vzdáleno 9 km (zastávka místního autobusu cca 300 m od hotelu).

.
Pláž

Hotel se nachází přímo v malebné zátoce, přímo na široké písečné pláži s pozvolným sestupem do moře. Plážový servis (lehátka, osušky) je zahrnut v ceně.

.
K dispozici pro hosty

Hotelový komplex byl otevřen v roce 1996 (známý jako Riu Merengue). Má nepřetržitě otevřenou recepci s prostornou vstupní halou, obchod se suvenýry a fotoateliér. Hostům jsou k dispozici 2 restaurace (jídla se podávají formou bufetu nebo a'la carte) a 3 bary (včetně disko baru). Využití všech restaurací a barů je zahrnuto v ceně (vztahuje se na ně vzorec All Inclusive). V tropické zahradě se nacházejí 3 venkovní bazény se sladkou vodou (540, 300 a 180 m2, včetně jednoho s oddělenou dětskou částí) a samostatné brouzdaliště pro děti. Lehátka, slunečníky a osušky k bazénu jsou k dispozici zdarma. Kromě toho jsou hostům k dispozici sluneční terasy s lehátky a slunečníky, posilovna a diskotéka Pacha. Za příplatek: prádelna, hlídání dětí, kadeřník, kosmetička, půjčovna aut.

Internet

V lobby je k dispozici bezplatné bezdrátové připojení k internetu. Na pokojích není možnost zakoupení Wi-Fi.

.
Catering

All inclusive: snídaně (7:00-10:00), oběd (13:00-15:00), večeře (18:30-22:00) podávané formou bufetu. K dispozici jsou také restaurace a'la carte Italian a steak house (nutná předchozí rezervace), kde se podávají pouze večeře, a bar u bazénu, kde se podává občerstvení. Dále 3 bary s místními nealkoholickými a alkoholickými nápoji. Využití všech restaurací a barů je zahrnuto v ceně (vztahuje se na ně vzorec All Inclusive).

Sportovní a animační program

V hotelu se denně konají animační aktivity pro děti i dospělé, k dispozici je posilovna (09:00-21:00), hřiště na plážový volejbal a na pláži branky na fotbal nebo házenou. Pro nejmenší (4-12 let) - dva minikluby umístěné na samotné pláži. Za příplatek jsou na hotelové pláži v zátoce k dispozici vodní sporty (nemotorizované sporty zdarma: kajaky, paddle surf, windsurfing).

Webové stránky Místní kategorie

*****

Podle našeho názoru

Dobře udržovaný hotel na pláži, který do roku 2017 patřil do známého hotelového řetězce Riu a nyní ho spravuje španělský řetězec Senator Hotels & Resorts. Je obklopen tropickou zahradou o rozloze 45 000 m2 a je ideálním místem pro idylický prázdninový pobyt ve dvou, přičemž široká nabídka animačních aktivit pro dospělé i děti zajistí příjemnou rodinnou dovolenou. Pestrá kuchyně a výběr hotelových restaurací a barů vám umožní vychutnat si vynikající místní speciality. Vřele doporučujeme!

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner (přímý let), letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování: 7 nebo14 nocí, stravování dle popisu vybraného hotelu, služby polsky mluvícího delegáta (v oblasti Puerto Plata) a anglicky hovořícího zástupce místního partnera (na poloostrově Samaná), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: fakultativní výlety, jídla a nápoje, která nejsou uvedena v popisu stravování u každého hotelu a další osobní výdaje. 

Důležité! Přečtěte si podmínky vstupu do Dominikánské republiky.

Název zájezdu v polském jazyce: Dominikana - wypoczynek

Program

Den první
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Puerto Plata charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu celní a pasové odbavení, setkání s průvodcem. Následně transfer do vybraného hotelu v Dominikánské republice. 

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání a opalování, účast na fakultativních výletech atd. - úplná nabídka fakultativních výletů je k dispozici u delegáta. 

Den poslední
Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do Polska.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

ČAS 
Časový posun oproti ČR: - 6 hodin v době letního času, - 5 hodin v době zimního času.

MĚNA 
1 USD = cca 55 peso (DOP)
 
Elektřina
Elektrické napětí je 110 V/60 Hz. Zásuvky jsou podle amerického standardu. Evropské zástrčky vyžadují použití adaptérů, které jsou k dispozici pouze v turistických oblastech Dominikánské republiky.

Telefony
Mobilní telefonní systém je kompatibilní se systémy v České republice. Vzhledem ke drahému roamingu se doporučuje zakoupit místní SIM kartu (cena cca 10 USD).

Spropitné
Je zvykem věnovat malé částky jako spropitné. Platí to zejména o řidičích a místních průvodcích na výletech, taxikářích a číšnících v restauracích.

Orientační ceny
Jídlo v restauraci cca 500-1000 peso; 0,3 l vody - cca 10-20 peso; pivo v baru cca 200 peso.

Standard hotelů v Dominikánské republice
Standard dominikánských hotelů může být odlišný od srovnatelné kategorie evropských hotelů. 

Výlety v okolí

Výlety pro hotely v oblasti Puerto Plata (Playa Bachata, Senator Puerto Plata Spa Resort, Iberostar Costa Dorada, Sunscape Puerto Plata, Viva Wyndham Tangerine)

Punta Rucia a Cayo Paraiso - plavba na rajský ostrov
Jedná se o krásné a idylické zákoutí severní Dominikánské republiky - poznáme jej během plavby luxusním katamaránem. Kilometry panenských pláží Punta Rucia, písek bílý jako práškový cukr a tyrkysová voda vytvářejí krajinu jako z pohlednice. Cílem naší plavby bude rajský ostrov Cayo Paraiso - je to fantastické místo k odpočinku, stejně jako ke šnorchlování na korálovém útesu. Oběd (humr) a nápoje v ceně! Cena - cca 150 USD/os., cca 75 USD/dítě.

Vodopády Damajagua
Jste připraveni na nezapomenutelné dobrodružství? Doporučujeme výlet k vodopádům Damajagua! Přírodní "vodní park" uprostřed tropického lesa je opravdovou zábavou a výzvou pro všechny milovníky dobé zábavy - budeme mít možnost vyzkoušet sjezd a skoky z až 12 vodopádů! Téměř sedmikilometrový kaňon s křišťálově čistou vodou a bujnou flórou je také ideálním místem k objevování karibské přírody. Upozornění: vyžaduje se dobrá fyzická kondice a plavecké dovednosti; min. věk - 8 let. Půldenní výlet. Cena - cca 68 USD/os., cca 34 USD/dítě.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolitní hlavní město země je prvním evropským městem v Novém světě od objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem. Zona Colonial (zapsaná na seznamu Světového dědictví UNESCO) je nejstarším koloniálním starým městem v Latinské Americe a skutečnou pokladnicí architektonických památek. Všechno je zde "nej" - uvidíme mimo jiné katedrálu Primada de America - nejstarší katolický chrám v Novém světě, první centrum vlády nad Novým světem a nejstarší pevnost v Americe - pevnost Ozama, projdeme se také Calle las Damas - nejstarší dlážděnou uličkou Ameriky. Uvidíme také monumentální Faro a Colón - místo posledního odpočinku Kryštofa Kolumba (zvenčí). Cena - cca 85 USD/os., cca 42,5 USD/dítě.

Ocean World je místem, kde najdete spoustu atrakcí - můžete si zaplavat s delfíny, obdivovat úžasnou show papoušků, dostat polibek od lachtana a dokonce pohladit žraloka! V areálu parku jsou organizovány různé show za účastí zvířat, můžete také vyzkoušet šnorchlování a sjet na skluzavce. Velkou atrakcí Ocean World je možnost interakce a plavání s delfíny, žraloky a lachtany (za poplatek). Oběd a doprava v ceně. Vstupenka (bez interakcí se zvířaty) - cca 69 USD/os., cca 54 USD/dítě; příkladové ceny programů - 30 minut plavání s delfíny - cca 169 USD/os., cca 124 USD/dítě; interakce se žraloky - 79 USD/os., cca 79 USD/dítě (v ceně je zahrnuto vstupné do parku); k dispozici jsou také další programy - více informací u delegáta.

Rafting v horské scenérii
Dominikánská republika je jedinou zemí v Karibiku, kde se lze zúčastnit raftingu. Milovníkům dobrodružství a adrenalinu doporučujeme rafting na nejdelší řece Dominikánské republiky - Yaque del Norte. Pod dohledem profesionálního průvodce překonáme četné kaňony a vodní kaskády v krásné horské scenérii - vzrušení a fantastické výhledy zaručeny! Upozornění! Pouze pro dospělé, je nutná dobrá kondice a plavecké dovednosti. Cena - cca 87 USD/os.

Dobrodružství na koni
Jedinečná příležitost poznat Dominikánskou republiku z jiné perspektivy! Celodenní výlet na koních malebnou karibskou divočinou, místními vesnicemi a nádhernými horami je vynikající alternativou k tradičním výletům. Díky skvělým průvodcům se výletu mohou zúčastnit ti, kteří nikdy dříve nejezdili na koni, stejně jako zkušení jezdci. Vřele doporučujeme! Cena - cca 75 USD/os., cca 37,5 USD/dítě.

Samaná a Národní park "Los Haitises"
Zveme do Národního parku Los Haitises - domova mnoha exotických druhů ptáků a rostlin. Navštívíme slavné jeskyně indiánů kmene Taíno, kdysi obývané prvními obyvateli ostrova a zdobené 2000 let starými malbami. Následně návštěva a odpočinek na okouzlujícím ostrově Cayo Levantado, který se proslavil jako pozadí prvních reklam kultovního rumu Bacardi. Oběd v ceně! Cena - cca 135 USD/os., cca 67,5 USD dítě.

Výlety pro hotely v oblasti Samaná (Grand Bahia El Portillo, Viva Wyndham V Samana)

Národní park "Los Haitises" a Cayo Levantado
Zveme do Národního parku Los Haitises - domova mnoha exotických druhů ptáků a rostlin. Navštívíme slavné jeskyně indiánů kmene Taíno, kdysi obývané prvními obyvateli ostrova a zdobené 2000 let starými malbami. Následně návštěva a odpočinek na okouzlujícím ostrově Cayo Levantado, který se proslavil jako pozadí prvních reklam kultovního rumu Bacardi. Oběd v ceně! Cena - cca 99 USD/os., cca 49,5 USD dítě.

Vodopád Limón
Objevte jedno z nejkrásnějších zákoutí poloostrova Samaná během projížďky na koni! Zkušení průvodci nás zavedou lesnatou stezkou, mezi plantážemi kávy a tropického ovoce. Trasu zdoláme částečně na koňském hřbetě a částečně pěšky. Odměnou za úsilí bude krásný výhled na vodopád tekoucí po skalní stěně. Půldenní výlet. Cena - cca 49 USD/os., cca 25 USD/dítě.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolitní hlavní město země je prvním evropským městem v Novém světě od objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem. Zona Colonial (zapsaná na seznamu Světového dědictví UNESCO) je nejstarším koloniálním starým městem v Latinské Americe a skutečnou pokladnicí architektonických památek. Všechno je zde "nej" - uvidíme mimo jiné katedrálu Primada de America - nejstarší katolický chrám v Novém světě, první centrum vlády nad Novým světem a nejstarší pevnost v Americe - pevnost Ozama, projdeme se také Calle las Damas - nejstarší dlážděnou uličkou Ameriky. Uvidíme také monumentální Faro a Colón - místo posledního odpočinku Kryštofa Kolumba (zvenčí). Cena - cca 99 USD/os., cca 75 USD/dítě.

Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů.  

Upozornění k přeletu

Odlety
Odlet z Varšavy, Katovic. Sraz na letišti u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.

Přelet:    
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek.
Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytnou Polské Aerolinky LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let). 

Víza - informace pro prodejce

Vízum do Dominikánské republiky není vyžadováno při pobytu do 30 dní na základě turistické karty (dále je možné pobyt prodloužit o dalších 60 dní za poplatek). Turistická karta je již zahrnuta v ceně letenky. 

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu. 

Důležité informace ohledně Covid-19 a cestování do Dominikánské republiky ZDE

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna v Dominikánské republice obvykle trvá od poloviny listopadu do března. 

Mapa

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč