Ubytování RPD Obrázek0
Ubytování RPD Obrázek1
Ubytování RPD Obrázek2
Ubytování RPD Obrázek3
Ubytování RPD Obrázek4
Ubytování RPD Obrázek5
Ubytování RPD Obrázek6
Ubytování RPD Obrázek7
Ubytování RPD Obrázek8
Ubytování RPD Obrázek9
Ubytování RPD Obrázek10
Ubytování RPD Obrázek11
Ubytování RPD Obrázek12
Ubytování RPD Obrázek13
Ubytování RPD Obrázek14
Ubytování RPD Obrázek15
Ubytování RPD Obrázek16
Ubytování RPD Obrázek17

Dvojité safari

Jihoafrická republika
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou (s přestupem) na trase Varšava - Johannesburg - Varšava, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem u menších skupin, ubytování v hotelech nebo v *** lodgích - 5 nocí, stravování: snídaně a večeře, služby polského průvodce, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, povinný poplatek na spropitné pro místní průvodce, řidiče, nosiče zavazadel atd. Orientační náklady na účast v programu (povinné místní poplatky, včetně vstupenek a spropitného) - cca 330 USD/os. (povinný poplatek průvodci formou balíčku), další jídla a nápoje, fakultativní výlety.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a podmínky vstupu do JAR.

Název zájezdu v polském jazyce: Podwójne safari
Kód zájezdu: RPD

Upozornění! Výše uvedené ceny a výše poplatků za balíček účasti na programu byly uvedeny ke dni 14.02.2022 a mohou být změněny.

Program

Africká velká pětka - lev​​, buvol, levhart, slon, nosorožec • Krugerův národní park - safari v největším národním parku Afriky • krásná Panorama Route v Dračích horách - kaňon Blyde River, Boží okno (God's Window), Three Rondavels • Johannesburg • Lion Park a krmení žirafy • Institut šimpanzů (Jane Goodall Institute)

Den 1
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet do Johannesburgu pravidelnou linkou s přestupem. 

Den 2
Přílet do Johannesburgu podle letového řádu. JAR je nejjižnější zemí v Africe, o rozloze téměř čtyřikrát větší než Česko. Je obývána 52 miliony obyvatel, mluví se v ní 11 oficiálními jazyky (kromě Indie, nejvíce úředních jazyků na světě). Mnoho zdejších rostlin je endemických, čili vzácných druhů, jedinečných pro tento region. Po příletu se vydáme na prohlídku Johannesburgu. Během přejezdu městem uvidíte budovy první burzy a University of Witwaterswand, jejímž žákem byl první černošský prezident JAR - Nelson Mandela. Následně přejezd do Soweto, města sousedícího s Johannesburgem, kde byla v roce 1955 podepsána Charta svobody, která vytvořila základ dnešní ústavy JAR. Navštívíme čtvrť Orlando, kde na jedné ulici kdysi bydleli dva držitele Nobelovy ceny - prezident Nelson Mandela a biskup Desmond Tutu. Přejezd do hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km) 

Den 3
Po časné snídani přejezd do Pretorie, administrativního hlavního města Jižní Afriky. V Pretorii uvidíme historické centrum s Národním divadlem, Church Square, Justičním palácem, radnicí a Unijními budovami, jež se nachází na kopci a jsou obklopeny krásnou zahradou. Navštívíme: Krugerův dům, dům prezidenta Transvaalské republiky do roku 1902 a Památník Voortrekkerů - prvních osadníků. Následně se vydáme na předměstí Johannesburgu do malé soukromé rezervace lvů Lion Park. Z automobilů 4x4 uvidíme několik rodin lvů, které jsou často se svými mladými (různě starými), stejně jako gepardy, divoké psy a surikaty. Velkou atrakcí bude krmení žirafy (jídlo lze zakoupit na místě). Odpoledne vyjedeme lanovkou postavenou v roce 1973, rozkládající se na pohoří Magaliesberg a nabízející panoramatické výhledy na přehradu Hartbeespoort Dam a okolí Magaliesbergu, které je známé díky rozmanité fauně a flóře a krásným údolím. Nachází se ve vzdálenosti 1 km na východ od města Hartbeespoort a je nejdelší mono-lanovkou v Africe. Návrat do hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 200 km)

Den 4
Po snídani odjezd na jednu z nejkrásnějších malebných tras v Jižní Africe - „Panorama Route“ v Dračích horách. Uvidíme nádhernou horskou krajinu, která tuto část proslavila po celém světě: Blyde River Canyon - jeden z nejhlubších kaňonů na světě, slavné Three Rondavels - tři vrcholy ve tvaru kulatých domorodých chýší, Bourke's Luck Potholes - velkolepé cylindrické tvary koryta vyhloubené řekou Blyde ve skále a Boží okno (God's Window), které je známé díky nádherným výhledům na rozprostírající se rovinu tzv. Lowveld (tyčí se do výše cca 900 m) a prochází Krugerovým národním parkem až k Mosambiku. Navštívíme také tropický deštný prales a následně zastavíme na fotografování u vodopádu Lisbon. Ubytování na okraji Krugerova národního parku. Večeře a přenocování. (Trasa cca 450 km)

Den 5
Po snídani, v brzkých ranních hodinách, odjezd na celodenní jeep safari v Krugerově národním parku. Bude příležitost k pozorování divokých zvířat v jejich přirozeném prostředí. Krugerův národní park je nejstarším a největším národním parkem v Africe. Rozkládá na ploše o délce cca 352 km, od řeky Limpomo na severu, ke Krokodýlí řece na jihu a jeho plocha přesahuje 2 miliony hektarů. Park je domovem cca 150 druhů savců a cca 500 druhů ptáků. Krugerův národní park je domovem tzv. „velké pětky“, čili pěti nejnebezpečnějších zvířat Afriky: slona, lva, nosorožce, levharta a buvola. Tento den doporučujeme vzít s sebou teplé oblečení, šátek/šálu a pokrývku hlavy. Během jízdy v otevřeném autě může být chladno. Kromě toho v den safari doporučujeme nepoužívat parfémy, vzít s sebou repelenty proti hmyzu s vysokým DEET. Ochrannou funkci mají také náramky proti komárům, které si kupte raději již před odletem na dovolenou. Návrat do lodgíe na večeři a přenocování. (Trasa cca 100 km)

Den 6
Volný den určen k odpočinku v lodgích (hostům je k dispozici bazén a bar). 
Doporučujeme také několik fakultativních výletů:
- Interakce se slony (cca 85 USD/os.); 
- Večerní safari v Krugerově národním parku (v závislosti na počtu zájemců, cena cca 100-120 USD/os.); 
- Návštěva kmene Shangaan (Upozornění! Pouze v anglickém jazyce, cena cca 40 USD/os.). Podrobné informace o fakultativních výletech uvede průvodce zájezdu. Večeře a přenocování v lodgích.

Den 7
Po časné snídani vystěhování a přejezd do Nelspruit. Návštěva Institutu šimpanzů (Jane Goodall Institute), kde jsou prováděny výzkumy těchto fascinujících zvířat, s nimiž sdílíme 98% DNA! Mnoho let výzkumu, velká láska k těmto zvířatům a odhodlání vedly k některým zajímavým objevům v této oblasti. Jedním z největších úspěchů bylo zjištění, že šimpanzi jsou jedni z mála zvířat, která používají nástroje. V Institutu jsou zvířata odebraná předchozím majitelům, kteří je drželi v nevhodných podmínkách, stejně jako osiřelí nebo zranění jedinci. V tomto polopřirozeném prostředí se snaží pracovníci institutu vytvořit svým chráněncům ty nejlepší podmínky. Procházka s průvodcem, který nás seznámí s často smutnými příběhy šimpanzů a s jejich chováním. Budeme také svědky krmení stáda. Návštěva Institutu určitě zůstane na dlouho v paměti. Následně návštěva Botanické zahrady Lowveld Garden. Během procházky deštným pralesem uvidíme různé druhy dřevin, které se v této oblasti vyskytují. Návrat do Johannesburgu, transfer na letiště. Večer odlet do Polska (s přestupem). (Trasa cca 450 km)

Den 8
Přílet do Polska podle letového řádu.

Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V JAR jsou přijímány pouze americké dolary vydané po roce 2001. 

 Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Očkování
JAR - není povinné očkování. Doporučuje se očkování proti hepatitidě typu A, hepatitidě typu B, tyfu, záškrtu a tetanu. Je nutné vzít s sebou repelenty. 

Všeobecné pokyny - Krugerův národní park (Kruger National Park)
- doporučujeme vzít s sebou teplé oblečení, šátek/šálu a klobouk. Během jízdy v otevřeném autě může být chladno.
- v den safari doporučujeme nepoužívat parfémy, vzít s sebou repelenty proti hmyzu s vysokým DEET. Ochrannou funkci mají také náramky proti komárům, které si kupte raději již před odletem na dovolenou.

Víza

Občané ČR, kteří do Jihoafrické republiky cestují za turistickým či obchodním účelem, nepotřebují pro pobyt do 90 dnů vízum. Ti, kteří mají jiné, než české občanství mohou podléhat jiným vízovým podmínkám. 

Cestovní pas
Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu. Podle změn v imigračním zákoně Jihoafrické republiky musí být cestovní pasy, kterými se budou klienti legitimovat vydány po 24. listopadu 2015, na dobu nejméně 10 let (děti min. 5 let) a musí mít alespoň 2 prázdné stránky.
 
Informace o cestovním pasu (číslo pasu, datum vydání a datum ukončení platnosti) musí být vyplněny na rezervaci do maximálně 14 pracovních dnů před datem odletu. Pokud se prodej uskuteční později, prosíme o neprodlené doplnění těchto údajů.

Cestování nezletilých!
Nezletilé osoby cestující do Jihoafrické republiky jsou povinny mít následující dokumenty:
- v případě nezletilého dítěte cestujícího z/do JAR s jedním z rodičů - je vyžadován cestovní pas dítěte, 
- v případě nezletilého dítěte cestujícího z/do JAR s oběma rodiči - je vyžadován cestovní pas dítěte,
- v případě nezletilého dítěte, které cestuje z/do JAR se zákonným opatrovníkem - kromě vyžadovaného cestovního pasu dítěte musí mít rodný list dítěte s jeho překladem do angličtiny a písemný souhlas obou rodičů s cestou z/do JAR.

Dokument musí být přeložen do angličtiny a musí být notářsky ověřen (v případě dokumentu vydaného v České republice). Je vhodné použít obsah a formu dokumentu, které Vám poskytne prodejce rezervace. 

Pomoc poskytuje také Velvyslanectví Jihoafrické republiky v Praze, které vydává úřední dopis umožňující dítěti překročit hranice (je třeba poskytnout rodný list dítěte, cestovní pasy biologických rodičů a notářský souhlas) - v tomto případě se prosím obraťte přímo na velvyslanectví.

Upozornění k programu

Upozornění! Pro zájemce, kteří se chtějí zúčastnit nabízeného fakultativního výletu (let balónem) doporučujeme rozšířit pojištění o balíček SPORT. 

Hotel

Hotely/Logde - kategorie *** (10 nebo 11 započatých nocí v hotelu v závislosti na termínu). Lodge se nachází na území národních parků nebo v jejich blízkosti (možnost ubytování ve stanových lodgích).

Pokoje: všechny hotely vybavené sociálním zařízením, často mini barem (za poplatek) a televizorem. Ve většině hotelů jsou pokoje klimatizované.

Vybavení: hotelová restaurace, bar, v některých hotelech také bazén.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč