Alf Leila Wa Leila Obrázek0
Alf Leila Wa Leila Obrázek1
Alf Leila Wa Leila Obrázek2
Alf Leila Wa Leila Obrázek3
Alf Leila Wa Leila Obrázek4
Alf Leila Wa Leila Obrázek5
Alf Leila Wa Leila Obrázek6
Alf Leila Wa Leila Obrázek7
Alf Leila Wa Leila Obrázek8
Alf Leila Wa Leila Obrázek9
Alf Leila Wa Leila Obrázek10
Alf Leila Wa Leila Obrázek11
Alf Leila Wa Leila Obrázek12
Alf Leila Wa Leila Obrázek13
Alf Leila Wa Leila Obrázek14
Alf Leila Wa Leila Obrázek15
Alf Leila Wa Leila Obrázek16
Alf Leila Wa Leila Obrázek17
Alf Leila Wa Leila Obrázek18
Alf Leila Wa Leila Obrázek19
Alf Leila Wa Leila Obrázek20

Alf Leila Wa Leila

Egypt - Hurghada
Pobytový
Rodinný
Rodinný pokoj
Mezinárodní animace
Wi-Fi
Posilovna
Tenisový kurt
Wellness
Blízko letiště, krátký transfer
Bazén se sladkou vodou

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Hotel

Umístění

Komfortní hotel známého egyptského hotelového řetězce ve stylu orientálního paláce, který se skládá z několika dvoupatrových pavilonů tvořících nádvoří s bazény a zahradami. Hotel se nachází přibližně 25 minut jízdy od centra Hurghady a 15 minut od letiště.

Pláž

Nachází se asi 900 m od krásné písečné pláže patřící k hotelu Dana Beach. Je nutné přejít ulici, ale na pláž jezdí bezplatný hotelový autobus od 8:00 do 17:00. Na pláži jsou k dispozici slunečníky, lehátka a matrace.

K dispozici pro hosty

Recepce, 24 hodin denně, nákupní centrum, směnárna, bankomat, prádelna. Bezdrátové připojení k internetu ve veřejných prostorách (zdarma), diskotéka, divadlo. V hotelu je 8 bazénů (3 v zimní sezóně vyhřívané), brouzdaliště pro nejmenší. Lehátka, slunečníky, osušky u bazénu a na pláži - zdarma. Možnost využití nedalekého aquaparku v hotelu Jungle Aqua Park za poplatek (permanentky na celý pobyt k dispozici na místě za zvýhodněné ceny). Dále v hotelu: hlavní restaurace Cave du Roi a a'la carte s italskou, marockou a asijskou kuchyní, bary včetně plážového, Oasis Bar a La Maison Arab. Hotel přijímá platby kartami Visa a Mastercard.

.
Internet

Ve veřejných prostorách je k dispozici bezplatné Wi-Fi. Kabelové připojení k internetu na pokojích za příplatek.

.
Catering

All inclusive: snídaně (7:00-10:00), obědy (12:30-14:30) a večeře (18:00-21:00) podávané v restauracích Cave Du Roi a Tagine a pozdní večeře (22:00-24:00) podávané v italské restauraci La Casa. Během dne občerstvení (14:00-16:00) v restauraci Tagine a zmrzlina (12:00-18:00). Káva, čaj, místní alkoholické a nealkoholické nápoje a balená minerální voda podávané od 10:00-24:00 v určených barech v areálu. Teplé nápoje jsou k dispozici 24 hodin denně v lobby baru Tamraya.

.
Sportovní a animační program

Animační programy, včetně: volejbalu, fitness, šipek, minigolfu (30 minut denně), jízdy na koni (jedna jízda denně), tenisového kurtu (30 minut denně) - nutná předchozí rezervace. Dále dětské hřiště, dětský klub, bazén se skluzavkami a vstup do Egyptského muzea a na představení Alf Leila Wa Leila Fantasia. Za příplatek: kulečník, masáže, vířivka, sauna, lázně, vstup do Jungle Aqua Parku, salon krásy, potápěčské centrum a vodní sporty na pláži Dana Beach.

Webové stránky Místní kategorie

****

Podle našeho názoru

Hotel doporučujeme především rodinám s dětmi díky jeho pohádkové architektuře a četným atrakcím v areálu hotelu a bohaté nabídce volnočasových aktivit.

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní poplatky, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování v hotelu: 4, 7, 10, 11 nebo 14 nocí, stravu dle specifikace ubytování, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského delegáta v místě dovolené, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (platí se na letišti ve výši cca 25 USD/os.), fakultativní výlety, jídla, která nejsou uvedena v popisu hotelů, nápoje k jídlu (pokud není uvedeno jinak v popisu hotelů) a další osobní výdaje. 

 

Název zájezdu v polském jazyce: Hurghada wypoczynek

 

Program

Den první
Odlet z Polska. Sraz na letišti 2 hodiny před plánovaným odletem u stanoviště Rainbow. Aktuální letový řád sledujte na: r.pl/rozklady.

 

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo využití fakultativních výletů atd.

 

Den poslední
Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do Polska.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

Jiné

EGYPT HURGHADA - základní informace

Měna
EGP - Egyptská libra (1 USD = cca 16,5 EGP; 1 EUR = cca 18,5 EGP). Doporučujeme vzít s sebou eura nebo dolary (nejsou akceptované bankovky vydané před rokem 1996). Peníze lze vyměnit v mnoha směnárnách v hotelech nebo v bankách. Je nutné mít s sebou alespoň část financí v hotovosti, protože placení kreditní kartou a použití bankomatů může být někdy obtížné.

 

Spropitné (bakšiš)
V arabských zemích je zvykem věnovat malé částky jako spropitné. Výdělky v Egyptě jsou nízké, a proto spropitné je často velkou finanční pomocí. Platí to zejména pro řidiče během fakultativních výletů, pro číšníky v restauracích, ale jsou také obvyklé v hotelech pro úklidový personál.

 

Vízum
Každý cestující je povinen mít platný cestovní pas s dobou platnosti nejméně 6 měsíců ode dne výjezdu z Egypta.
Pro občany ČR je vízum povinné, je uděleno na mezinárodním letišti při příletu do země. Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD.

 

Čas
V zimním období + 1 hodina oproti České republice, v létě stejný čas jako v ČR.

 

Orientační ceny
Oběd v restauraci od 50 EGP; 1 l vody 6 EGP; pivo v baru od 16 EGP; káva v kavárně od 15 EGP. V arabských zemích je zvykem smlouvání, zvlášť u větších nákupů nebo koupi suvenýrů. Je však důležité dodržovat určitá pravidla: nikdy nenabízejte cenu, kterou nejste schopni zaplatit a při nakupování nespěchejte. V mnoha historických budovách jsou zavedeny poplatky za fotografování, které mohou být od 50 až do 400 EGP. Informujte se prosím u průvodce během jednotlivých výletů.

 

Pošta
Známka na pohled do České republiky stojí 4 EGP. Cena je úředně stanovena. Při koupi známky je třeba upozornit, že je to do České republiky.

 

Elektřina
Elektrické napětí je 220 V, 50 Hz. Spotřebiče s českými zástrčkami fungují bez problémů.

 

Telefony
Mobilní telefony fungují jak v turistických lokalitách, tak i ve městech. Místní hovory jsou levné, volání do zahraničí je však mnohem dražší. Ověřte si před odjezdem, zda máte aktivován roaming a informujte se u svého operátora na ceny vámi používaného tarifu.

 

Oblast

Hurghada  
Nejoblíbenější letovisko u Rudého moře, které je kombinací širokých písečných pláží, modrého moře a garancí slunečného počasí. Z malé rybářské vesnice vyrostla oáza slunce a čistého moře táhnoucího se na míle daleko - nyní se turistická zóna rozprostírá cca 40 km podél pobřeží! Je to jedno z mála letovisek, kde se většina hotelů nachází přímo u pláže a láká milovníky odpočinku u moře. Díky blízkosti divů starověkého světa, jako je např. Luxor s Údolím králů nebo Kom Ombo, je také fantastickým výchozím bodem pro poznávací výlety. Milovníci vodních sportů zde také najdou spoustu atrakcí - mnoho potápěčských a kitesurfingových center umístěných v hotelech nabízí aktivní odpočinek.

Odlety z: Varšavy, Katovic, Poznaně, Vratislavi a Gdaňska. Sraz na letišti, u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na r.pl/rozklady.

 

Výlety v okolí

Káhira - centrum arabského světa
Výlet začíná v časných ranních hodinách transferem do Káhiry. Snídaně formou balíčku na cestu. Program: Gíza - jeden ze sedmi divů světa - Pyramidy: Cheopsova, Chefrenova a Mykerinova (možnost vstupu do Chefrenovy pyramidy, vstupenka cca 100 LE), Sfinga a chrám Chefrenovy mumifikace, parfumerie, oběd (nápoje za příplatek). Následně navštívíme Egyptské muzeum - nachází se zde mimo jiné Tutanchamonův poklad - slavná maska ​​a sarkofág (místnost královských mumií - za poplatek cca 200 LE, za poplatek cca 50 LE možnost fotografování v muzeu). Návrat do Hurghady kolem 23:00 hodiny. V hotelu je objednána pozdní večeře. 



Luxor
Výlet začíná v ranních hodinách. Snídaně formou balíčku na cestu. Přejezd pouští, následně přejezd podél Nilu, kde lze pozorovat každodenní život farmářů. Program: chrám v Karnaku (Alej sfing a Hypostylový sál), Údolí králů - s hrobkami faraónů (vstup do 3 hrobek, možnost vstupu také do Tutanchamonovy hrobky za poplatek cca 300 LE), svatyně královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, továrna alabastru, plavba po Nilu, mezitím oběd (nápoje za příplatek). Návrat do Hurghady kolem 22:00 hodiny. V hotelu je objednána pozdní večeře. 


Sahara park
Výlet začíná kolem 13:00 hodiny odjezdem z hotelu. Přejezd na poušť k základně se čtyřkolkami (cca 45minutová projížďka na čtyřkolkách po poušti,
je nutností mít balíček pojištění SPORT). Následně přejezd pouští terénními džípy do beduínské vesnice, prohlídka vesnice. V programu: projížďka na velbloudech, pečení chleba s beduíny, beduínská lékárna, projížďka terénními auty typu spider. Následně večeře formou bufetu (nápoj k večeři) a orientální show - břišní tanec, rotující derviš, arabský folklór. Návrat do hotelu kolem 21:00 hodiny. 

 

Mahmya
Výlet začíná v ranních hodinách přejezdem do přístavu Mahmya a plavbou ve směru ostrova (plavba trvá cca 45 min.). Po doplutí ke krásné písečné pláži Mahmya chvíle odpočinku. Následně plavba lodí na otevřené moře a cca hodinové šnorchlování na jednom z nejkrásnějších útesů v Rudém moři - Sabine (vybavení na šnorchlování v ceně, je nutností mít balíček pojištění SPORT). Po šnorchlování návrat na ostrov, oběd (voda, nealkoholické nápoje během oběda v ceně). Po obědě čas na odpočinek, opalování, koupání a šnorchlování z pláže. Možnost využití atrakcí, které nabízí Mahmya - Jetlev-Flyer loď s proskleným dnem (za poplatek), fotbalové a volejbalové hřiště, sluneníky a plážové rohože (v ceně výletu). Hostům je k dispozici restaurace, bar a lékařská služba. 



Paradise
Mořský výlet začíná v ranních hodinách vyplutím na moře. Zastávka na širém moři u korálových útesů, čas na šnorchlování (je nutností mít balíček pojištění SPORT), možnost obdivování korálových útesů, fauny a flóry Rudého moře. Následně doplutí k ostrovu Giftun, kde strávíme cca 3 hodiny na krásné písečné pláži „Paradise“. Možnost šnorchlování přímo z pláže, animační program pro hosty, slunečníky, rohože, bar a toalety. Oběd + voda a jeden nealkoholický nápoj v ceně výletu. Návrat kolem 16:30. 


Hlubinné potápění
Výlet začíná v ranních hodinách vyplutím na moře. Krátká instruktáž v polštině na lodi. Dva ponory s instruktorem, každý ponor trvá cca 20 minut. Navíc možnost šnorchlování, oběd na palubě a nealkoholické nápoje v ceně. Korálové útesy a ryby na dosah ruky, pro zájemce možnost potápěčského kurzu PADI - podrobnosti u delegátů.
Je nutností mít balíček pojištění SPORT. 



Jungle Aqua Park
Výlet do největšího aquaparku v Hurghadě - ideální nejen pro rodiny s dětmi. Celodenní All Inclusive v aquaparku je zahrnuto v ceně výletu (oběd, občerstvení, zmrzlina, nealkoholické nápoje a místní alkoholické nápoje). Návrat do hotelu ve večerních hodinách. 

 

S dětmi

Delfinárium
Jedinečná příležitost vidět nádherné delfíny a jejich úžasnou show: salta, skoky, různé hry s předměty ve vodě a s instruktorem. Je to nezapomenutelná a fantastická 45minutová přehlídka triků a dovedností těchto inteligentních savců! Za příplatek možnost koupání s delfíny.

 

Pro aktivní

Vodní sporty
Pro aktivní hosty nabízejí hotely vybavení pro vodní sporty, jehož využití je většinou za poplatek. Milá dávka osvěžení a nezapomenutelných sportovních emocí po celodenním žáru!

 

Odpočinek

Za nákupy do Senzo Mall v Hurghadě
Nákupní galerie Senzo je umístěna u Safaga Road 61111. V galerii je k dispozici řada obchodů, které reprezentují známé světové značky, ale i gastronomickou oblast, supermarket a zábavní centrum. www.senzomall.com



Papas Bar
Je to menší lokál u vstupu do přístavu. Ve večerních hodinách je vždy hlučný a přeplněný. DJové pouštějí skvělou rockovou a popovou taneční hudbu, odvážní mohou vyzkoušet karaoke. www.papasbar.com



Exkluzivní zábava v Little budda
Nikoho není třeba přemlouvat k večeru strávenému v exkluzivní a nejdražší diskotéce v Hurghadě. Ačkoliv vstupné stojí cca 20 USD/os., přitahuje lokál turisty svou nezapomenutelnou atmosférou, vybavením a skvělou hudbou. Můžete zde ochutnat úžasné drinky a ve společnosti přátel strávit nezapomenutelný večer. www.littlebudda-hurghada.com



Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Seznam dostupných fakultativních výletů k prodeji v Česku a jejich aktuální ceny naleznete na webových stránkách R.pl/wycieczki-lokalne, v call centrech, odděleních a v agenčních kancelářích. Zatímco úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů.

 

Víza

Cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od plánovaného návratu.

 

Obyvatelé České republiky a Slovenska potřebují pro vstup do země vízum. Vízum získáte po příletu na letišti za poplatek 25 USD/os. Vízum je platné 30 dní.

Sezónnost

V Egyptě trvá hlavní turistická sezóna obvykle od začátku června do konce září.

Mapa

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč