Ubytování EJE Obrázek0
Ubytování EJE Obrázek1
Ubytování EJE Obrázek2
Ubytování EJE Obrázek3
Ubytování EJE Obrázek4
Ubytování EJE Obrázek5
Ubytování EJE Obrázek6
Ubytování EJE Obrázek7
Ubytování EJE Obrázek8
Ubytování EJE Obrázek9
Ubytování EJE Obrázek10
Ubytování EJE Obrázek11
Ubytování EJE Obrázek12
Ubytování EJE Obrázek13
Ubytování EJE Obrázek14
Ubytování EJE Obrázek15
Ubytování EJE Obrázek16

Egypt, Jordánsko, Izrael - blízkovýchodní trio

Jordánsko - Ammán
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do/z Sharm El Sheikhu, letištní taxy, ubytování v hotelech (7 nebo 14 nocí - za příplatek), stravování: snídaně a večeře (nebo obědy), transfery klimatizovaným autokarem, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum 25 USD/os. (pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu v Sharm El Sheikhu je potřebné v případě fakultativních výletů: do Káhiry, Alexandrie, Luxoru, Národního parku Ras Mohamed - autokarem); administrativní poplatky spojené s překračováním hranic (cca 120 USD/os.), poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, spropitné, rezervační poplatky, systém Tour Guide atd.) ve výši cca 290 USD/os. (cca 410 USD/os. celková cena balíčku placeného na místě). Poplatek nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu. Poplatek placený průvodci formou balíčku na místě.
 
Název zájezdu v polském jazyce: Egipt, Jordania, Izrael - bliskowschodni tercet
Kód zájezdu: EJE

Program

Sharm El Sheikh - sinajské letovisko • Wádí Rum - královna pouště • Petra • hora Nebo - poslední pohled Mojžíše • Betlém • Džaraš - město 600 sloupů • řeka Jordán • Galilejské jezero • Caesarea Přímořská • Jaffa - Tel Aviv • Jeruzalém • fakultativně týdenní pobyt v Sharm El Sheikhu

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Celní a pasové odbavení a následně transfer do 4* hotelu v Sharm El Sheikhu (Coral Hills nebo podobný). Večeře a přenocování. 

Den 2
Po časné snídani vystěhování z hotelu a přejezd přes Sinaj do Taby. Po dokončení formalit spojených s překročením hranice s Izraelem přejezd Ejlatem ve směru Akaby. Překročení hranice s Jordánskem. Následně výlet do pouště Wádí Rum (pro zájemce za příplatek cca 40 USD/os.) - oblast je zapsaná na seznamu UNESCO od roku 2011. Jedno z nejkrásnějších míst na Středním východě, neobvyklé údolí ležící mezi skalami, obývané záhadnými a vždy pohostinnými beduíny. Večeře a přenocování v Akabě (nebo okolí). (Trasa cca 350 km)

Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu a prohlídka Petry (seznam UNESCO). Budeme mít možnost vidět mimo jiné: faraónovu pokladnici, fasádovou ulici, nabatejské divadlo, královské hrobky a chrám boha Dušary. Celé město je vytesáno ve skále a nachází se v nepřístupném horském údolí. Petru opustili poslední obyvatelé po ničivém zemětřesení v 6. století. Znovu ji objevil v roce 1812 švýcarský badatel a cestovatel Johann Ludwig Burckhardt. V roce 1929 začaly archeologické výzkumy a teprve až v roce 1958 bylo město Petra otevřeno pro turisty. Některé budovy jsou umístěny také na okolních vrcholcích - doporučujeme procházku k malebnému klášteru. Přejezd do hotelu v Ammánu (nebo okolí). Večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)

Den 4
Po snídani výjezd na horu Nebo, odkud se rozprostírá nádherný výhled na Jordánské údolí a na Svatou zemi. Podle legendy je hora Nebo místem, kde se Mojžíš poprvé a naposledy díval na zaslíbenou zemi. Následně prohlídka hlavního města země - Ammánu. Na kopci, kde se nachází pozůstatky dávné mocné citadely, navštívíme mimo jiné Archeologické muzeum. Z vrcholu kopce budeme moci obdivovat panorama města včetně římského divadla a odeonu, čili antické koncertní síně. Poté se vydáme do města Džaraš (fórum, chrám bohyně Artemidy, raně křesťanské kostely s podlahovými mozaikami, hipodrom a především ulice 600 sloupů). Následně pojedeme směrem k jordánsko-izraelské hranici, kterou překročíme na mostě šejka Husajna. Po odbavení na hranici přejezd do města Tiberias. Ubytování, večeře a přenocování v hotelu v Tiberias (nebo okolí). (Trasa cca 150 km)

Den 5
Po snídani vystěhování z hotelu. Poté plavba turistickou lodí po Galilejském jezeře. Loď je postavená podle vzoru rybářské lodi z doby sv. Petra. Návštěva Jardenitu u řeky Jordán na symbolickém místě Ježíšova křtu. Následně přejezd do Nazaretu a návštěva baziliky Zvěstování Panny Marie v Nazaretu (postavené kolem jeskyně Zvěstování). Poté přejezd do Caesaree Přímořské - nádherného přístavního města postaveného judským králem Herodem Velikým. Uvidíme mimo jiné: hipodrom, divadlo, akvadukt z 2. století, hradby z období křížových výprav s obrovskou bránou. Během další cesty pobřežím Středozemního moře dojedeme do Tel Avivu (přejezd nejzajímavějšími částmi města). Následně přejedeme do Jaffy, které pamatuje události zmíněné ve Starém zákoně. Projdeme se půvabnými uličkami starého města. Na závěr dne se vydáme přes Jeruzalém do Betléma. Ubytování, večeře a přenocování v hotelu v Betlémě/Hebronu (nebo okolí). Fakultativně prohlídka „nočního Jeruzaléma“ v pozdních večerních hodinách (za příplatek cca 25 USD/os.). (Trasa cca 200 km)

Den 6
Po snídani prohlídka Jeruzaléma: kostel Dominus flevit (což znamená Pán zaplakal), Kostel všech národů, který se nachází v Getsemane, čili v Olivetské zahradě (Polákům známé jako Getsemanské), Olivová hora. Následně návštěva jeruzalémského starého města: projdeme klikatými uličkami arabského bazaru v muslimské čtvrti - budeme procházet Křížovou cestou (Via Dolorosa) k Chrámu Božího hrobu se skálou Golgota a Ježíšovým hrobem. Projdeme židovskou čtvrtí ke Zdi nářků. Následně přejedeme do Betléma - místa narození Ježíše, kde navštívíme jeskyni Narození a baziliku Narození Páně, která na ní byla postavena. Večeře a přenocování v hotelu v Betlémě/Hebronu (nebo okolí). (Trasa cca 60 km)

Den 7
Ráno vystěhování z hotelu, přejezd do Masady - pevnosti Heroda Velikého a zároveň místa bojů zélótů - židovské komunity, která nejdéle odolávala Římanům. Přejezd a koupání v Mrtvém moři - cca 440 m pod hladinou světového oceánu. Nákupy kosmetiky s minerály z Mrtvého moře. Následně se vydáme k hranici s Egyptem (po vyřízení hraničních formalit přechod hranice pěšky) a přejezd autokarem do Sharm El Sheikhu. Volný čas k odpočinku, večeře a přenocování ve 4* hotelu (Coral Hils nebo podobném) v Sharm El Sheikhu. (Trasa cca 550 km)

Den 8
Ráno vystěhování z hotelu (nejpozději do 12:00 hodiny) a transfer na letiště v Sharm El Sheikhu (přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě):
- pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu v Sharm El Sheikhu - transfer do vybraného hotelu,
- pro klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště.

Upozornění k programu
- Vzhledem ke specifikům multináboženské země (Izrael), zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky) se může změnit organizace poznávací a pobytové části (např. pořadí prohlídek, otevírací hodiny muzejních objektů a chrámů, hodiny servírování pokrmů a jejich složení).
- V období nejdůležitějšího náboženského svátku Jom kipur, může dojít ke změnám v organizaci poznávací a pobytové části. Všechna jídla v této době jsou podávána pouze za studena, nápoje pouze nealkoholické.
- K elektrickým přístrojům s „tlustými kolíky“ jsou potřebné adaptéry.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Časy odletů/návratů se mohou změnit!
- Pro vydání jordánského víza jsou potřebné údaje o cestovním pase: číslo cestovního pasu, datum vydání, státní příslušnost a datum ukončení platnosti (cestovní pas musí být platný ještě minimálně 6 měsíců)!

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Výlety v okolí

Během pobytu v Sharm El Sheikhu doporučujeme fakultativní výlety:

HORA SINAJ A KLÁŠTER SV. KATEŘINY - východ slunce na hoře Sinaj a prohlídka kláštera. Cena cca 50 USD.

DELFINÁRIUM - show s delfíny, v ceně transfer autokarem oběma směry. Cena cca 30 USD.

RAS MOHAMED - výlet lodí do Národního parku (nádherné korálové útesy), oběd na lodi (v ceně), koupání v moři, šnorchlování (barevné útesy jsou jen kousek od břehu!). Cena cca 50 USD + 10 USD vstupenky do parku. 

Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů. 

Víza - informace pro prodejce

Cestovní pas a vízum
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Připomínáme, že po příletu na letiště v Sharm El Sheikhu není potřeba žádat o standardní vízum, ale stačí zažádat o bezplatné vízum Sinai Only. Standardní vízum je zapotřebí pouze v případě výjezdu mimo Sinajský poloostrov (např. fakultativní výlet do Káhiry, Alexandrie či Luxoru) a po výjezdu z Egyptu do Izraele nebo do Jordánska ztrácí platnost. Standardní vízum si lze zakoupit po návratu do Sharm El Sheikhu. 

Informace k jordánskému vízu
- Pro úspěšné překročení izraelsko-jordánských hranic je zapotřebí nejpozději 5 dní před odletem doplnit následující údaje o cestovním pase: jméno, příjmení, datum narození, státní příslušnost, číslo cestovního pasu, datum vydání a datum platnosti cestovního pasu (cestovní pas musí být platný ještě  min. 6 měsíců od data návratu).  
- Neuvedení těchto údajů může způsobit nepříjemnosti během překročení hranic.

Informace o hotelech

Hotely odpovídající standardu *** (v Jordánsku a Izraeli) a **** (v Egyptě) podle hodnocení organizátora (dle programu) - (7 nocí).
Upozornění! Pro zájemce možnost prodloužení zájezdu o týden pobytu v hotelech v Sharm El Sheikhu.
Vybavení: v hotelu je k dispozici lobby, restaurace a bar.
Pokoje: dvoulůžkové pokoje (s možností přistýlky), všechny klimatizované, s koupelnou a většinou se satelitním TV. 
Strava: snídaně a večeře (jak je popsáno v programu).  

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč