Ubytování IJO Obrázek0
Ubytování IJO Obrázek1
Ubytování IJO Obrázek2
Ubytování IJO Obrázek3
Ubytování IJO Obrázek4
Ubytování IJO Obrázek5
Ubytování IJO Obrázek6
Ubytování IJO Obrázek7
Ubytování IJO Obrázek8
Ubytování IJO Obrázek9
Ubytování IJO Obrázek10
Ubytování IJO Obrázek11
Ubytování IJO Obrázek12
Ubytování IJO Obrázek13
Ubytování IJO Obrázek14
Ubytování IJO Obrázek15
Ubytování IJO Obrázek16

Izrael a Jordánsko

Jordánsko - Ammán
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelety letadlem do/z Ovdy v Ejlatu, letištní taxy, ubytování (celkem 7 nocí), stravování: snídaně a večeře (nebo obědy), transfery klimatizovaným autokarem, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: Jordánské vízum, výjezdní poplatky z Izraele a Jordánska, transfer místním autobusem přes jordańsko - izraelskou hranici na mostě šejka Husajna na řece Jordán; poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, spropitné, rezervační poplatky, systém Tour Guide atd.) ve výši cca 340 USD/os. - povinný poplatek placený průvodci formou balíčku na místě. Poplatek nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu. Nejpoužívanější měnou na místě je USD.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do jednotlivých zemí.

Název zájezdu v polském jazyce: Izrael i Jordania
Kód zájezdu: IJO

Upozornění! Pro zájemce možnost prodloužení pobytu o 7 nocí ve vybraném hotelu v Ejlatu (pouze v termínech s odletem od listopadu do poloviny března).

Program

Jeruzalém - svaté město • Ammán a hora Nebo • Petra - poklad UNESCO • Džaraš a ulice 600 sloupů • Via Dolorosa - Křížová cesta • Zeď nářků • Betlém - Jeskyně narození • Akka a Haifa • Kafarnaum - Hora Blahoslavenství • Caesarea Přímořská • Tel Aviv • Masada - pevnost Heroda Velikého • Mrtvé moře - pro krásu! • pro zájemce možnost prodloužení pobytu o 7 dnů v Ejlatu!

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet na Ramonovo mezinárodní letiště v Ejlatu (od dubna let do Tel Avivu). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu celní a pasové odbavení. Následně transfer k izraelsko-jordánské hranici. Po překročení hranice přejezd do Akaby nebo Wadi Musa, večeře (možnost studené večeře) a přenocování. Pro zájemce, pokud bude čas, možnost fakultativního výletu do pouště Wádí Rum (za příplatek cca 40 USD) - oblast je zapsaná na seznamu UNESCO od roku 2011. Jedno z nejkrásnějších míst na Středním východě, neobvyklé údolí ležící mezi skalami, obývané záhadnými a vždy pohostinnými beduíny. (Trasa cca 200 km)  

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu a prohlídka Petry (seznam UNESCO). Budeme mít možnost vidět mimo jiné: faraónovu pokladnici, fasádovou ulici, nabatejské divadlo, královské hrobky a chrám boha Dušary. Celé město je vytesáno ve skále a nachází se v nepřístupném horském údolí. Petru opustili poslední obyvatelé po ničivém zemětřesení v 6. století. Znovu ji objevil v roce 1812 švýcarský badatel a cestovatel Johann Ludwig Burckhardt. V roce 1929 začaly archeologické výzkumy a teprve až v roce 1958 bylo město Petra otevřeno pro turisty. Některé budovy jsou umístěny také na okolních vrcholcích - doporučujeme procházku k malebnému klášteru. Přejezd do hotelu v Ammánu (nebo okolí). Večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)

Den 3
Po snídani výjezd na horu Nebo, odkud se rozprostírá nádherný výhled na Jordánské údolí a na Svatou zemi. Podle legendy je hora Nebo místem, kde se Mojžíš poprvé a naposledy díval na zaslíbenou zemi. Následně prohlídka hlavního města země - Ammánu. Na kopci, kde se nachází pozůstatky dávné mocné citadely, navštívíme mimo jiné Archeologické muzeum. Z vrcholu kopce budeme moci obdivovat panorama města včetně římského divadla a odeonu, čili antické koncertní síně. Poté se vydáme do Džaraš (fórum, chrám bohyně Artemidy, raně křesťanské kostely s podlahovými mozaikami, hipodrom a především ulice 600 sloupů). Následně pojedeme směrem k jordánsko-izraelské hranici, kterou překročíme na mostě šejka Husajna na řece Jordán. Po odbavení na hranici přejezd do Tiberias. Ubytování, večeře a přenocování v hotelu ve městě Tiberias (nebo okolí). (Trasa cca 150 km)

Den 4
Po snídani možnost fakultativního výletu ke Golanským výšinám (za příplatek cca 35 USD/os.). Během oběda bude možnost ochutnat rybu sv. Petra, která se v této oblasti vyskytuje endemicky (za příplatek cca 20 USD/os.). Následně přejezd do míst spojených s významnými křesťanskými událostmi: Malý Tabgha - kostel Primátu svatého Petra, kde Ježíš Kristus určil apoštola Petra jako svého nástupce na zemi; Kafarnaum - místo mnohokrát zmiňované v Bibli, kde Ježíš žil a kázal a Hora Blahoslavenství (místo tzv. Kázání na hoře). Tento den navštívíme kibuc - specifické izraelské formy „družstva“. Plavba lodí po Galilejském jezeře do Tiberias. Večeře a přenocování v hotelu v Tiberias nebo Nazaretu (nebo okolí). (Trasa cca 50 km)

Den 5
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do Akky (seznam UNESCO) - malebného historického města, kde navštívíme křižáckou pevnost. Poté se vydáme do Haify, kde uvidíme nádherné perské Bahajské zahrady (bahaismus je směsicí judaismu, křesťanství a islámu). Následně přejezd do Caesaree Přímořské - nádherného přístavního města postaveného judským králem Herodem Velikým. Uvidíme mimo jiné: hipodrom, divadlo, akvadukt z 2. století a hradby z období křížových výprav s obrovskou bránou. Během další cesty pobřežím Středozemního moře dojedeme do Tel Avivu (přejezd nejzajímavějšími částmi města). Následně přejedeme do města Jaffa, které pamatuje události zmíněné ve Starém zákoně. Projdeme se půvabnými uličkami starého města. Přejezd do Betléma/Hebronu (nebo okolí). Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 240 km)

Den 6
Po snídani výjezd na Olivovou horu a prohlídka Kostela všech národů, který se nachází v Getsemane, čili v Olivetské zahradě (Polákům známé jako Getsemanské). Následně návštěva jeruzalémského starého města. Projdeme klikatými uličkami arabského bazaru v muslimské čtvrti - budeme procházet Křížovou cestou (Via Dolorosa), na jejímž konci se nachází Chrám Božího hrobu se skálou Golgota a Ježíšovým hrobem. Následně se vydáme do arménské a židovské čtvrti. Během cesty uvidíme Cardo Maximus - pozůstatky staré římské ulice, poté dojdeme ke Zdi nářků. Přejezd do Betléma - místa narození Ježíše, kde navštívíme jeskyni Narození a baziliku Narození Páně, která na ní byla postavena. Pro zájemce prohlídka „nočního Jeruzaléma“ v pozdních večerních hodinách (za příplatek cca 25 USD/os.). Večeře a přenocování v hotelu v Betlémě/Hebronu (nebo okolí). (Trasa cca 60 km) 

Den 7
Po snídani odjezd k Mrtvému moři, kde navštívíme Masadu - pevnost Heroda Velikého a zároveň místa bojů zélótů - židovské komunity, která nejdéle odolávala Římanům. Následně navštívíme starobylou vesnici esejců, tvůrců slavných svitků s biblickými texty od Mrtvého moře. Nákupy kosmetiky s minerály z Mrtvého moře. Poté přejezd a koupání v Mrtvém moři - cca 430 m pod hladinou světového oceánu. Večeře a přenocování v hotelu v Betlémě/Hebronu (nebo okolí). (Trasa cca 220 km)  

Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd na mezinárodní letiště Ejlat-Ramon (od dubna let do Tel Avivu), pasové odbavení. Odlet do Polska. 
Pro klienty pokračující v pobytu - přejezd do vybraného hotelu v Ejlatu, pobyt ve dnech 8-14, 15. den vystěhování a odlet do Polska. (Trasa cca 250 km) 

Upozornění k programu
UPOZORNĚNÍ!!! Od poloviny března 2021 budou zájezdy realizovány na základě letů do Tel Avivu (TLV).

- Vzhledem ke specifikům multináboženské země (Izrael), zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky) se může změnit organizace poznávací a pobytové části (např. pořadí prohlídek, otevírací doba muzejních památek a chrámů, časy servírování pokrmů a jejich složení).
- V období nejdůležitějšího náboženského svátku Jom kipur, může dojít ke změnám v organizaci poznávací a pobytové části. Všechna jídla v této době jsou podávána pouze za studena, nápoje pouze nealkoholické.
- K elektrickým přístrojům s „tlustými kolíky“ jsou potřebné adaptéry.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno
- Časy odletů/návratů se mohou změnit!
- Osobám, které se budou chtít koupat v Mrtvém moři, doporučujeme mít s sebou boty do vody.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

NOVINKA - obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE 
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.

Víza

- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Pro krátkodobé turistické pobyty v Izraeli nepotřebují občané ČR vízum.
- Od 1. ledna 2018 státní orgány Izraele nerazítkují cestovní pasy na žádném hraničním přechodu. Každý cestující obdrží standardní tištěnou kartu s povolením vstupu a pobytu na území Izraele. Mějte prosím na paměti, že izraelské razítko v cestovním pase znamená automatický zákaz vstupu do Iráku, Íránu, Libanonu, Libye, Saudské Arábie a Sýrie. Pokud plánujete návštěvu těchto zemí, poproste úředníka v Izraeli, aby Vám nedával razítko do cestovního pasu (ani při příletu, ani při odletu), ale na samostatný list tzv. FLYING VISA). Není problém se vstupem do Izraele, i když předtím navštívíte arabskou zemi.

Důležité informace: pro úspěšné vyřízení formalit spojených s překročením izraelsko-jordánských hranic je zapotřebí nejpozději 5 dní před odletem doplnit následující údaje o cestovním pase: jméno, příjmení, datum narození, státní příslušnost, číslo cestovního pasu, datum vydání a datum platnosti cestovního pasu (cestovní pas musí být platný ještě  min. 6 měsíců).

Sezónnost

V Izraeli trvá hlavní turistická sezóna obvykle v listopadu a od poloviny prosince do konce dubna.

Hotel

K dispozici pro hosty

V hotelu je restaurace a bar.

Ubytování

Hotely **/*** dle pořadatele (dle programu) - (7 zahájených hotelových dní: 5 - v Izraeli, 2 - v Jordánsku).

Catering

Snídaně a večeře (podle popisu v programu)

.

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč