Ubytování DAR Obrázek0
Ubytování DAR Obrázek1
Ubytování DAR Obrázek2
Ubytování DAR Obrázek3
Ubytování DAR Obrázek4
Ubytování DAR Obrázek5
Ubytování DAR Obrázek6
Ubytování DAR Obrázek7
Ubytování DAR Obrázek8
Ubytování DAR Obrázek9
Ubytování DAR Obrázek10
Ubytování DAR Obrázek11
Ubytování DAR Obrázek12

Karibská kráska

Dominikánská republika
Poznávací
Bestseller

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem do/z Dominikánské republiky (přímý let), letištní taxy, turistický program (viz níže), přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem, ubytování v hotelech dle programu: 10 nebo 11 nocí (5 nocí během poznávací části ve 3* hotelech a 5 nebo 6 nocí - v závislosti na termínu zájezdu, ve vybraném hotelu během pobytu), stravování: snídaně (5) během poznávací části, večeře (4) během poznávací části (fakultativně - za příplatek) a během pobytu - pokrmy dle popisu vybraného hotelu, transfery: letiště - hotel - letiště, služby polského zástupce během odbavení na letišti ve Varšavě, služby polsky mluvícího průvodce nebo polsky hovořícího zástupce místního kontrahenta. Během poznávací části pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, rezervační poplatky, služby místních průvodců, spropitné (cca 225 USD/os. - platí se povinně na místě), večeře, další jídla, nápoje k jídlu a jiné osobní výdaje. Možnost příplatku večeří během poznávací části (4) v rezervačním systému (nápoje za příplatek).

Název zájezdu v polském jazyce: Karaibska ślicznotka
Kód zájezdu: DAR


Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do země.

Program

Dominikánská republika - rajský ostrov ● Puerto Plata - jantarové hlavní město ostrova ● továrna na výrobu rumu a doutníků ● Santo Domingo - pociť smysly hlavní město ● Los Tres Ojos - kouzelný svět jeskyní ● Altos de Chavón - město postavené z korálů ● ostrov Saona - nejkrásnější karibské pláže ● Higuey - dominikánská Čenstochová ● Punta Cana - luxus na dosah ruky ● Samaná a vodopád El Limon - skutečný ráj na zemi ● pobyt v hotelech u moře

Den 1 
Zájezd je organizován s leteckou dopravou z Varšavy. V případě Vašeho zájmu je možné dokoupit letenky na trase Praha - Varšava - Praha nebo Ostrava - Varšava - Ostrava (cena na ověření, nejedná se o navazující let).
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Dominikánské republiky, do Puerto Plata charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu celní a pasové odbavení. Následně transfer do hotelu v okolí Puerto Plata, přenocování. 

Den 2
Po snídani a vystěhování přejezd do Puerto Plata, hlavního města „jantarového pobřeží“. Výjezd lanovkou na horu Isabel de Torres - vizitku Puerto Plata (výjezd závisí na počtu zájemců a provozu lanovky). Následně návštěva továrny na výrobu rumu Brugal, kde se seznámíme s tajemstvím výroby oblíbeného nápoje Dominikánců. Poté přejezd do centra a procházka hlavním náměstím starého města, kde stojí katedrála a historické domy v charakteristickém viktoriánském stylu. Přechod k přímořskému bulváru El Malecón a k výběžku, na kterém stojí pevnost sv. Filipa ze 16. století a současný amfiteátr, který je známý díky každoročnímu hudebnímu festivalu Merengue. Následně přejezd zemědělským údolím Cibao ve směru Santiago de los Caballeros. Úrodná půda v této oblasti umožňuje pěstování tabáku, který se pak díky sušení, kvašení a řezání stává aromatickým, ručně baleným doutníkem. Tradice kouření v Dominikánské republice sahá až do doby indiánů Taínů. Navštívíme továrnu na výrobu doutníků La Aurora, která nepřetržitě produkuje nejslavnější dominikánské doutníky více než 100 let. Transfer do Santo Domingo. Přenocování v hotelu v okolí Santo Domingo; večeře (fakultativně). (Trasa cca 300 km)

Den 3
Po snídani prohlídka hlavního města republiky Santo Dominga. Během procházky koloniálním starým městem navštívíme mimo jiné: první katedrálu v Novém světě, pozůstatky nejstarší nemocnice, malebné zříceniny františkánského kláštera, první univerzitu v dominikánském klášteře. Následně navštívíme ulici Dam: Fortaleza Ozama - nejstarší vojenský komplex v Novém světě, dům guvernéra Nicolase de Ovanda, Národní panteon (Pantheon Nacional), Casas Reales se slunečními hodinami (většinu objektů si prohlídneme zvenčí). Poté Plaza de España s prohlídkou Alcázar de Colón. Přejezd do východní části hlavního města, kde uvidíme monumentální Faro de Colon s hrobkou Kolumba a navštívíme vápencové jeskyně s několika okouzlujícími jezírky zvanými Los Tres Ojos. Návrat zpět do centra a panoramatický přejezd přímořskou promenádou Malecon, kolem Gate of Mercy (Brány milosrdenství), Věže pocty, Národního panteonu. Poté dojezd k Puerta del Conde a vstup k Oltáři vlasti, kde byli pochováni největší hrdinové Dominikánské republiky. Volný čas na pěší promenádě Calle del Conde, která je barevná, plná různých jídelen a obchodů se suvenýry. Návrat do hotelu v okolí Santo Domingo, přenocování; večeře (fakultativně). (Trasa cca 20 km)

Den 4
Po snídani a vystěhování přejezd do přístavu ve stylovém městě Bayahibe, odkud se vydáme na plavbu katamaránem podél Národního parku Cotubanamá na ostrov Saona, nejznámější atrakci Dominikánské republiky. Díky nejkrásnějším plážím v Karibiku ostrov denně navštíví mnoho turistů. Během cesty koupání v přírodním bazénu a možnost pozorování hvězdic (pod vodou). Na ostrově volný čas na oběd, odpočinek pod palmami, procházku po perlově bílém jemném písku, koupání v azurové vodě. Návrat při rytmech merengue a bachaty. Po plavbě návrat do města Bayahibe. Pro zájemce (za poplatek cca 20 USD) přejezd do městečka Altos de Chavón - postaveného z korálů. Jedná se o rekonstrukci budov ze 16. století, stylizovaných do italské vesnice nacházející se nad hlubokou roklí, vytvořenou řekou Rio Chavón. Mezi dlážděnými uličkami posázenými ibiškem a bugenvileou lze najít kostel, amfiteátr pro více než 5000 lidí, restaurace, galerie a obchody s rukodělnými výrobky. Následně procházka, transfer do hotelu v okolí Bayahibe/Bavaro, přenocování; večeře (fakultativně). (Trasa cca 270 km)
 
Den 5
Po snídani přejezd ve směru Higuey. Během cesty návštěva vesnické školy a ranče, kde bude ochutnávka tropického ovoce, kakaa a kávy. V Higuey prohlídka baziliky Nuestra Señora de la Altagracia, zvané dominikánskou Čenstochovou. Toto místo navštíví každoročně tisíce poutníků, navštívil ho také papež Jan Pavel II. Přejezd na pláž v okolí Punta Cana - do luxusního a nejznámějšího letoviska v Dominikánské republice. Toto místo přitahuje každoročně miliony turistů díky jedněm z nejkrásnějších pláží na světě, fantastickým korálovým útesům a vodě tyrkysové barvy. Následně pro zájemce fakultativní výlet (za příplatek cca 20 USD) s přejezdem do Boca de Yuma, krátkou plavbou po řece Yuma a návštěvou jeskyní Bernarda. Transfer do hotelu v okolí Bayahibe/Bavaro/Punta Cana, přenocování; večeře (fakultativně). 

Den 6
Po snídani a vystěhování přejezd do Sabana de La Mar, odkud poplujeme katamaránem do Národního parku Los Haitises. Během plavby po zátoce Samana budeme moci vidět vápencové kužely zarostlé tropickou vegetací - mogoty, kanály mezi mangrovovými lesy vytvářející úžasný dojem, jeskyně s malbami indiánů Taino a desítky exotických ptáků. Doplujeme do přístavu Santa Barbara v Samaně (během plavby jsou zavazadla převáženy na katamaránu). Přejezd autokarem na ranč, odkud pojedeme na koních k vodopádu El Limon. Volný čas na fotografování a koupání pod vodopádem. Návrat na ranč, přestávka na oběd (na vlastní náklady). Transfer hostů, kteří si vybrali nabídku pobytu v jednom z hotelů na poloostrově Samaná. Přejezd malebnou trasou na pobřeží, čítající stovky tisíc palem. Následně transfer do hotelů k pobytu. Ubytování ve vybraném pobytovém hotelu (5 nebo 6 nocí, stravování dle popisu vybraného hotelu).  (Trasa cca 460 km)

Den 7 - 10
Čas na odpočinek, koupání a opalování ve vybraném hotelu nebo možnost využití fakultativních výletů (platí se na místě) např.: rafting, Punta Rucia, vodopády Damajagua.

Den 11 (12)
Po snídani vystěhování (odhlášení do 10:00 hodin) a volný čas (v závislosti na časech odletů). Transfer na letiště v Puerto Plata. Odlet do Polska.
Upozornění: Pro ty, kteří si rezervovali 13-denní balíček - je tento den volný den určený k relaxaci a odpočinku ve vybraném hotelu.

Den 12 (13)
Přílet do Polska - do Varšavy na letiště F. Chopina.
Upozornění: Pro ty, kteří si rezervovali 13-denní balíček - tento den transfer na letiště a odlet do Polska.

Upozornění!
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Upozornění k přeletu

Odlety
Odlet z Varšavy. Sraz na letišti Okęcie, u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.

Přelet
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytnou Polské Aerolinky LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let). 

Standard hotelů v Dominikánské republice
Standard dominikánských hotelů může být odlišný od srovnatelné kategorie evropských hotelů.

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna v Dominikánské republice obvykle trvá od poloviny listopadu do března. 

Hotel

Ubytování

Hotely odpovídající standardu *** dle pořadatele - v Puerto Plata, Santo Domingo, La Romana, Bavaro/Punta Cana (nebo v okolí výše uvedených měst) během zájezdu (celkem 7 zahájených hotelových nocí).

Catering

All inclusive (4), snídaně (3) a za příplatek večeře (3) v uvedené dny, obvykle v hotelových restauracích; nápoje k večeři se platí zvlášť.

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč