Ubytování MRT Obrázek0
Ubytování MRT Obrázek1
Ubytování MRT Obrázek2
Ubytování MRT Obrázek3
Ubytování MRT Obrázek4
Ubytování MRT Obrázek5
Ubytování MRT Obrázek6
Ubytování MRT Obrázek7
Ubytování MRT Obrázek8
Ubytování MRT Obrázek9
Ubytování MRT Obrázek10
Ubytování MRT Obrázek11
Ubytování MRT Obrázek12
Ubytování MRT Obrázek13
Ubytování MRT Obrázek14
Ubytování MRT Obrázek15
Ubytování MRT Obrázek16
Ubytování MRT Obrázek17

Královská města

Maroko - Rabat
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem na vybrané trase, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem v Maroku, ubytování: 7 nocí v 3* nebo 4* hotelech, stravování: 7 snídaní a 7 večeří, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, poplatky za místní průvodce, spropitné pro nosiče zavazadel, sluchátkový set Tour Guide Systém (celkem cca 125 EUR, povinný poplatek placený průvodci formou balíčku na místě), nápoje k večeřím a jiné osobní výdaje. 

Název zájezdu v polském jazyce: Cesarskie Miasta
Kód zájezdu: MRT

Program

Římské město Volubilis • Rabat - moderna a středověk • Meknes - marocké Versailles • Casablanca • tajemná medína ve Fés • Marrákeš - červené město • pro zájemce týdenní pobyt v Agádíru!
 
Den 1

Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na r.pl/rozklady. Po příletu pasové odbavení, transfer do hotelu v Agádíru nebo v Marrákeši, večeře a přenocování. Čas na odpočinek po cestě.

Den 2
Po snídani návštěva Marrákéše nazývaného Červenou perlou v Atlasu a často uznávaného za nejatraktivnější město Maroka. Program zahrnuje mimo jiné: bazar (souk) známý díky výrobkům místních řemeslníků, mešitu Kutubíja ze 12. století, Marrákešské muzeum, palác Bahia a zahradu Jardin Secret. Během prohlídky města krátká návštěva berberského bylinkářství. Večer se vydáme na náměstí Djemaa el Fna, které je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO; je tam rušno po celý den (mimo jiné: zaklínači hadů, polykači ohňů, trénované opice, občerstvení, spousta stánků, atd.). Volný čas. Následně přejezd do hotelu, ubytování. Večeře a přenocování. (Trasa cca 270 km)

Den 3
Po brzké snídani odjezd do města Fés. Pojedeme přes malebné hory Středního Atlasu. Následně přejezd do Rabatu, hlavního města Maroka. Během prohlídky města uvidíme mimo jiné: mešitu a věž Hassana ze 12. století, mauzoleum Mohameda V. (dědečka panujícího Mohammeda VI.), pohřebiště dynastie Merinidů - Szell, královský palác (zvenčí) s impozantní bránou Bab al-Rouah a uměleckou čtvrť Oudaia Kasbah. Pozdě odpoledne příjezd do města Fes. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 500 km)
 
Den 4
Po snídani prohlídka města Fés, duchovního a náboženského centra Maroka. Návštěva: medíny Fes el-Bali (památka UNESCO), skutečného labyrintu s více než 9000 vinutými uličkami, kde není možné pohybovat se bez místního průvodce, medresy Bou Inania, mešity a univerzity Al-Karaouine, mauzolea zakladatele města Moulaye Idrisse II. (obě místa jsou přístupná pro nemuslimy pouze zvenčí) a koželužny. Výjimečná medína města Fes je místem, které umožní přenést se na několik hodin do období středověku. Následně tzv. Nový Fes: královský palác Dar el Makhzen (zvenčí), obrovská brána Bab al Jeloud, procházka židovskou čtvrtí Mellah. Odpoledne volný čas. Večer pro zájemce feská večeře s folklorním vystoupením (cena cca 35 EUR). Návrat do hotelu na večeři a přenocování. 

Den 5
Po snídani přejezd do Volubilis (památka UNESCO), kde navštívíme: ruiny římského města z 1. století, Vítězný oblouk Caracally, Orfeův dům, lázně, baziliku, fórum a domy měšťanů s výborně zachovalými mozaikami. Následně se vydáme do Meknes nazývaného městem krásných bran. Návštěva mauzolea sultána Moulaye Ismaila, zakladatele města a nejkrvavějšího z marockých vládců. Poté prohlídka legendárních stájí pro 12 000 koní, stodol, bran Bab el-Khemis a Bab el-Mansour (zastávka k fotografování), považovaných za nejpůsobivější v celém Maroku. Večer se vydáme do města Casablanka, večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)

Den 6
Po snídani prohlídka centra města Casablanky: mešita Hassana II. (také uvnitř) s nejvyšším minaretem světa (200 m vysoký) a náměstí Mohameda V., jehož budova je zajímavou ukázkou koloniální architektury. Následně přejezd do Al-Džadídy - bývalé portugalské enklávy. Prohlídka historického centra města: pevnost Mazagan s portugalskou cisternou, kostel a velká mešita, domy židovských a portugalských obchodníků a arabská medína. Následně přejezd do hotelu v okolí města As-Sawíra, večeře a přenocování. (Trasa cca 360 km)  

Den 7
Po snídani prohlídka města As-Sawíra. Je to pobřežní městečko proslulé výrobky z místního dřeva zvaného tui (podobného mahagonu), původní architekturou a uměleckou atmosférou. Masivní opevnění starého města, úzké a křivolaké uličky s typickými bílými domky s modrými dveřmi, kavárny, okouzlující přístav to je téměř pohádkový obraz. Večeře a přenocování v hotelu ve městě Agádír nebo As-Sawíra. V Agádíru se vydáme na kopec, kde se nachází zřícenina kasby (pevnosti) ze 16. století; z vrcholu lze vidět nádherné panorama Agádíru. (Trasa cca 180 km v případě noclehu v Agádíru)

Den 8
Po snídani volný čas. Transfer:
- klienti zůstávající na druhý týden pobytu v Agádíru nebo na druhý poznávací zájezd Maroko - magický jih - transfer do vybraného hotelu,
- klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště v Agádíru a odlet do Polska.
 
Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. 
Většina muslimských památek se prohlíží pouze zvenčí - týká se to zejména mešit. 
Věnujte pozornost vhodnému oblečení - ženy by měly mít dlouhé sukně a zakrytá ramena. To se samozřejmě nevztahuje na pláže a hotelové bazény. Je dobré dávat si pozor na fotoaparáty, kamery a peněženky - riziko krádeží. 

UPOZORNĚNÍ! Ceny uvedené v katalogu společně s aktuálními cenami v systému jsou platné pouze pro obyvatele Polska/České republiky. V případě jiné státní příslušnosti - cena a místa na potvrzení.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.
 

Víza

Každý cestující musí mít platný cestovní pas s dobou platnosti nejméně 3 měsíce ode dne výjezdu z Maroka. U pobytů do 90 dnů vízum není vyžadováno. Pro občany ostatních zemí mohou platit jiné pasové a vízové předpisy.

Informace o hotelech

Hotely ***/**** (7 nocí).
Pokoje: dvoulůžkové nebo třílůžkové s koupelnou a WC.
Upozornění! V případě zájmu je možné za příplatek prodložit zájezd o týdenní pobyt v Agádíru nebo o druhý poznávací okruh - Magický jih. Popisy hotelů v další části katalogu. Více nabídek je k dispozici v katalogu "Pobyt - Maroko" a v rezervačním systému.
Vybavení: v hotelech je obvykle restaurace, bar, směnárna. 
Strava: snídaně a večeře.
Místní kategorie: ***/****

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč