Ubytování MIx Obrázek0
Ubytování MIx Obrázek1
Ubytování MIx Obrázek2
Ubytování MIx Obrázek3
Ubytování MIx Obrázek4
Ubytování MIx Obrázek5
Ubytování MIx Obrázek6
Ubytování MIx Obrázek7
Ubytování MIx Obrázek8
Ubytování MIx Obrázek9
Ubytování MIx Obrázek10
Ubytování MIx Obrázek11
Ubytování MIx Obrázek12
Ubytování MIx Obrázek13
Ubytování MIx Obrázek14
Ubytování MIx Obrázek15
Ubytování MIx Obrázek16
Ubytování MIx Obrázek17

Maroko - královská města de luxe

Maroko
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem na vybrané trase, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem v Maroku, ubytování: 7 nocí v 3* nebo 4* hotelech, stravování: 7 snídaní a 7 večeří, služby polského zástupce během odbavení na letišti, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, poplatky za místní průvodce, spropitné pro nosiče zavazadel, sluchátkový set Tour Guide (celkové náklady na účast v programu cca 125 EUR/os., povinný poplatek průvodci formou balíčku), nápoje k večeřím a jiné osobní výdaje.  

Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země

Název zájezdu v polském jazyce: Cesarskie Miasta de luxe
Kód zájezdu: MIX

Vzhledem k onemocnění COVID-19 mohou být některé hotelové atrakce/služby časově omezeny a/nebo nemusí být nabízeny. 

Program

Ubytování v luxusních hotelech - nabídka pro náročné klienty! • komfortní prohlídky v malých skupinách - do 20 osob • římské město Volubilis • Rabat - moderna a středověk • Meknes - marocké Versailles • Casablanca • tajemná medína ve Fés • Marrákeš s magickým náměstím Djemaa el Fna • pro zájemce týdenní pobyt v Agádíru  

Den 1

Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na r.pl/rozklady. Po příletu do Agádíru pasové odbavení, transfer do hotelu, večeře a přenocování. Čas na odpočinek po cestě.  

Den 2
Po snídani se vydáme na kopec, kde se nachází trosky kasby ze 16. století. Z vrcholu uvidíme nádherné panorama Agádíru. Následně přejezd podél Atlantického pobřeží do města As-Sawíra. Je to pobřežní městečko proslulé výrobky z místního dřeva zvaného tui (podobného mahagonu), původní architekturou a uměleckou atmosférou. Masivní opevnění starého města, úzké a křivolaké uličky s typickými bílými domky s modrými dveřmi, kavárny, okouzlující přístav to je téměř pohádkový obraz. Poté přejezd do Safi, přístavního města s vyhlášenými hrnčířskými a keramickými dílnami. Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 300 km)  

Den 3
Po snídani přejezd do Al-Džadídy - bývalé portugalské enklávy. Prohlídka historického centra města: pevnost Mazagan s portugalskou cisternou, kostel a velká mešita, domy židovských a portugalských obchodníků a arabská medína. Následně přejezd do Casablanky a krátká prohlídka centra města: mešita Hassana II. s nejvyšším minaretem světa (200 m vysoký) a náměstí Mohameda V., jehož budova je zajímavou ukázkou koloniální architektury. Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 240 km)  

Den 4
Po časné snídani odjezd do Rabatu, hlavního města Maroka. Prohlídka města: mešita a věž Hassana ze 12. století, mauzoleum Mohameda V. (dědečka panujícího Mohammeda VI.), pohřebiště dynastie Merinidů - Szell, královský palác s impozantní bránou Bab al-Rouah a umělecká čtvrť Oudaia Kasbah. Následně se vydáme do Meknes nazývaného městem krásných bran. Poté návštěva legendárních stájí a stodol sultána Moulaye Ismaila, které kdysi mohly pojmout až 12 000 koní. Poté zastávka k fotografování bran Bab el-Khemis a Bab el-Mansour, považovaných za nejpůsobivější v celém Maroku. Následně procházka medínou. Na závěr přejezd do Volubilis (památka UNESCO), kde navštívíme: ruiny římského města z 1. století, Vítězný oblouk Caracally, Orfeův dům, lázně, baziliku, fórum a domy měšťanů s výborně zachovalými mozaikami. Následně přejezd do města Fés, večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)  

Den 5
Po snídani prohlídka města Fés, duchovního a náboženského centra Maroka. Návštěva: medíny (památka UNESCO) Fes el-Bali, skutečného labyrintu s více než 9000 vinutými uličkami, kde není možné pohybovat se bez místního průvodce, mešity a univerzity Al-Karaouine, mauzolea zakladatele města Moulaye Idrisse II. (obě místa jsou přístupná pro nemuslimy pouze zvenčí) a koželužny. Výjimečná medína města Fés je místem, které umožní přenést se na několik hodin do období středověku. Následně tzv. Nový Fés: královský palác Dar el Makhzen (zvenčí), obrovská brána Bab al Jeloud, procházka židovskou čtvrtí Mellah. Večer pro zájemce feská večeře s folklorním vystoupením (cena cca 35 EUR). Večeře a přenocování v hotelu.  

Den 6
Po snídani odjezd z města Fés. Pojedeme přes malebné hory Středního Atlasu. Během celé trasy uvidíme nádherné výhledy. Během cesty krátká zastávka v horském letovisku Ifrane, které je obklopeno cedrovým lesem. Volný čas na kávu. Pozdě odpoledne přejezd do Marrákeše. Večer se vydáme na náměstí Djemaa el Fna, které je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO; je tam rušno po celý den (mimo jiné: zaklínači hadů, polykači ohňů, trénované opice, občerstvení, spousta stánků, atd.). Volný čas. Následně přejezd do hotelu, ubytování, večeře a přenocování. (Trasa cca 500 km)  

Den 7
Po snídani návštěva Marrákéše nazývaného Červeným městem a často uznávaného za nejatraktivnější město Maroka. Program zahrnuje mimo jiné: bazar (souk) známý díky výrobkům místních řemeslníků, mešitu Kutubíja ze 12. století, palác Bahia a slavnou zahradu módního návrháře Yves Saint Laurenta. Během prohlídky města krátká návštěva berberského bylinkářství. Brzy odpoledne odjezd z Marrákéše a přejezd malebným pohořím Vysokého Atlasu do města Agádír. Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 270 km)  

Den 8
Po snídani volný čas. Transfer:
- klienti zůstávající na druhý týden pobytu v Agádíru nebo na druhý poznávací zájezd Maroko - magický jih - transfer do vybraného hotelu,
- klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště v Agádíru a odlet do Polska.  

Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.  
Většina muslimských památek se prohlíží pouze zvenčí - týká se to zejména mešit. Věnujte pozornost vhodnému oblečení - ženy by měly mít dlouhé sukně a zakrytá ramena. To se samozřejmě nevztahuje na pláže a hotelové bazény.
Je dobré dávat si pozor na fotoaparáty, kamery a peněženky - riziko krádeží.  

UPOZORNĚNÍ! Ceny uvedené v katalogu společně s aktuálními cenami v systému jsou platné pouze pro obyvatele Polska/České republiky. V případě jiné státní příslušnosti - cena a místa na potvrzení.  

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna je v Maroku obvykle od 15.6. do 30.9. 

Informace o hotelech

Ubytování
Luxusní hotely****/***** - 7 nocí.

Pokoje: dvoulůžkové a třílůžkové pokoje s koupelnou a WC.

Upozornění! Pro zájemce (za příplatek) možnost prodloužení zájezdu o týdenní pobyt v Agádíru nebo o druhý poznávací zájezd - Maroko - Magický jih. Popisy hotelů v další části katalogu. Více nabídek je k dispozici v katalogu "Pobyt -  Maroko" a v rezervačním systému.

Vybavení: v hotelech je obvykle restaurace, bar, směnárna.

Strava: snídaně a večeře.

Místní kategorie: ****/***** 
 
Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny

Hotel

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč