Ubytování MZW Obrázek0
Ubytování MZW Obrázek1
Ubytování MZW Obrázek2
Ubytování MZW Obrázek3
Ubytování MZW Obrázek4
Ubytování MZW Obrázek5
Ubytování MZW Obrázek6
Ubytování MZW Obrázek7
Ubytování MZW Obrázek8
Ubytování MZW Obrázek9
Ubytování MZW Obrázek10
Ubytování MZW Obrázek11
Ubytování MZW Obrázek12
Ubytování MZW Obrázek13
Ubytování MZW Obrázek14
Ubytování MZW Obrázek15
Ubytování MZW Obrázek16
Ubytování MZW Obrázek17
Ubytování MZW Obrázek18
Ubytování MZW Obrázek19
Ubytování MZW Obrázek20
Ubytování MZW Obrázek21
Ubytování MZW Obrázek22

Madeira - festival věčného jara

Madeira
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem během poznávací části, ubytování (7 nocí), stravování: snídaně a večeře, turistický program (viz níže), služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 

Základní cena nezahrnuje: poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, spropitné pro řidiče, rezervační poplatky atd.) ve výši cca 65 EUR/os. - povinný poplatek placený průvodci formou balíčku na místě; další jídla, nápoje k večeřím; fakultativní výlety (ceny jsou uvedeny v programu zájezdu) a jiné osobní výdaje.  

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a cestování a podmínky vstupu na Madeiru!

Název zájezdu v polském jazyce: Madera - kraina wiecznej wiosny
Kód zájezdu: MZW

Program

Funchal - rušné hlavní město ostrova • exotická vegetace Madeiry • strmé střechy v Santaně a Údolí jeptišek • malebné výhledy z vrcholu Encumeada • přírodní bazény v Porto Moniz • hora Pico do Arieiro • pro zájemce (za poplatek) návštěva města Câmara de Lobos a opalování na ostrově Porto Santo • pro zájemce další týden pobytu na Madeiře  

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu transfer do hotelu. Ve večerních hodinách večeře a přenocování. Upozornění! Klienti, kteří přiletí v pozdních večerních hodinách nemají v tento den večeři. 

Den 2
Po snídani prohlídka Funchalu - hlavního města ostrova. Prohlídku zahájíme u Mercado dos Lavradores - nejznámější tržnice Madeiry, kde uvidíme, co právě chytili rybáři, ale také ochutnáme slavné křížaly z různých druhů ovoce např.: maracuje s jahodami nebo banánu s ananasem. Následně procházka starou částí města. Dalším bodem programu bude městská botanická zahrada, kde se lze na 80000 m² seznámit s krásnou flórou Madeiry a celého světa. Na závěr navštívíme jednu z vináren, kde se seznámíme s výrobou známého vína ​​- Madeiry, v programu bude také ochutnávka. Návrat do hotelu. Odpoledne pro zájemce 3hodinová plavba katamaránem (za příplatek cca 35 EUR/os.). Plavba na Madeiře není jen relaxací, ale především jedinečnou příležitostí obdivovat velryby a delfíny skákavé v jejich přirozeném prostředí! Poplujeme podél jižního pobřeží ostrova, kde je nejjednodušší potkat tyto majestátní vodní savce. (Trasa cca 20 km)

Den 3
Snídaně. Tento den navštívíme západní část Madeiry, která díky nádherným výhledům připomíná Havaj. Den začneme návštěvou Cabo Girao - nejvyššího útesu Madeiry (580 m n. m.) a také jednoho z nejvyšších útesů světa. Následně přejezd přes největší náhorní plošinu na Madeiře, Paul da Serra, zvanou „madeirskou tundrou“. Zastavíme v Porto Moniz, které je známé přírodními vulkanickými bazény - pro zájemce možnost koupání (v závislosti na počasí). Přestávka na oběd (za příplatek). Následně uvidíme jeden z nejkrásnějších vodopádů Madeiry - Veu da Noiva, neboli „Nevěstin závoj“, který padá ze skal přímo do oceánu. Návrat do hotelu vyhlídkovou trasou přes průsmyk Encumeada, kde se koná slavná rallye Rali Vinho Madeira. Večeře a přenocování. (Trasa cca 110 km)

Den 4
Snídaně. Pokud bude hezké počasí, pojedeme k hoře Pico do Arieiro ležící ve výšce 1818 m n. m., ze které se rozprostírá panorama nejvyšších vrcholů Madeiry. Dalším bodem programu bude Ribeiro Frio - malá horská vesnice známá díky rybníkům s duhovými pstruhy, obklopená původním vavřínovým lesem (UNESCO). Tam si uděláme krátkou procházku po Balcoes Levada (balkony) k vyhlídkovému místu stejného jména. V Ribeiro Frio také doporučujeme ochutnat „pončo“ - typického nápoje  udělaného z rumu z cukrové třtiny s trochou medu a limetkové šťávy. Následně přejezd do městečka Santana, známého svými tradičními, charakteristickými budovami a obytnými domy ve tvaru písmene A. Přestávka na oběd (za příplatek). Po obědě přejezd na východní konec Madeiry - poloostrov sv. Vavřince (São Lourenço). Návrat do hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 80 km)

Den 5
Snídaně. Volný den. Zájemce zveme na vzrušující výlet džípy (za příplatek - cca 45 EUR/os.) do nejhůře dostupné části Madeiry, kam autobusové zájezdy nejezdí. Je to ideální příležitost, jak poznat ostrov z úplně jiné perspektivy! Projedeme malinkými vesničkami, kde je každodenní život úplně jiný než ve Funchalu. Na naší trase se nachází mimo jiné Ponta do Pargo - nejzápadnější bod Madeiry s nejvyšším majákem v Portugalsku. Zažijeme také adrenalin během offroadovém vjezdu na náhorní plošinu Madeiry. Ve výšce 1400 m n. m. lze obdivovat nádherné výhledy na zelené hory a za hezkého počasí na rozlehlost oceánu. Uvidíme také malinké vesničky, kam turisté nejezdí, a kde obyvatelé žijí tradičním způsobem, obdělávají svá políčka. Pro zájemce možnost ochutnání místní kuchyně - typická madeirská večeře za cca 12 EUR/os. (platí se u průvodce). 

Den 6
Snídaně. Volný den. Pro zájemce (za poplatek cca 37,5 EUR/os.) doporučujeme trekking levádou 25 Fontes, která vede vavřínovým lesem (UNESCO), mezi obřími kapradinami a v pozadí krásně vonících vřesovců a šumících vodopádů. Cesta trvá cca 4 hodiny (v obou směrech cca 10 km). Trasa je středně náročná (cca 400 m převýšení). Upozornění: tento den je nutné vzít s sebou trekingovou obuv a pláštěnku. Večeře a přenocování.

Den 7
Snídaně. Volný den. Zájemce zveme k návštěvě nejkrásnějších míst v okolí Funchalu (za příplatek - 35 EUR/os.). Začneme vzrušujícím výjezdem lanovkou na kopec Monte Hill, odkud budeme obdivovat nejkrásnější výhledy na město. Navštívíme také nejvýznamnější kostel ostrova - kostel Nanebevzetí Panny Marie, kde je pohřben Karel I. Habsburský. Zblízka uvidíme také tradiční dopravní prostředek Madeiry - Carros de Cesto, tedy proutěné sáně, kterými jde sjet po asfaltu. Pro zájemce možnost sjezdu (za příplatek cca 15 EUR/os.). Následně přejezd do okolí krásného Údolí jeptišek (Curral das Freiras) - nejkrásnější panorama budeme obdivovat z vyhlídkového místa Eira do Serrado. Večeře a přenocování. (Trasa cca 25 km)

Den 8
Snídaně a vystěhování. Transfer na letiště Funchal. Odlet do Polska.
Klienti pokračující v pobytu - po snídani vystěhování, transfer do vybraného hotelu.
 
Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Informace o hotelech

Ubytování
Hotely *** - nachází se ve Funchalu, např. Hotel Dorisol Estrelicia (standardní pokoje).

Pokoje: jednolůžkové, dvoulůžkové, třílůžkové pokoje (třílůžkové pokoje jsou obvykle dvoulůžkové pokoje s přistýlkou), všechny jsou s koupelnou a toaletou, často s telefonem a klimatizací.

Strava
Snídaně a večeře.

Hotel

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč