Ubytování BDX Obrázek0
Ubytování BDX Obrázek1
Ubytování BDX Obrázek2
Ubytování BDX Obrázek3
Ubytování BDX Obrázek4
Ubytování BDX Obrázek5
Ubytování BDX Obrázek6
Ubytování BDX Obrázek7
Ubytování BDX Obrázek8
Ubytování BDX Obrázek9
Ubytování BDX Obrázek10
Ubytování BDX Obrázek11
Ubytování BDX Obrázek12
Ubytování BDX Obrázek13

Modré ledovce v Patagonii

Peru
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou do Buenos Aires a z Rio de Janeira (s přestupem na jednom z evropských letišť), vnitřní přelety (možnost přeletů s přestupy), letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, program (viz níže), ubytování v hotelech (viz níže) - 10 nocí, stravování dle programu: snídaně + večeře nebo oběd/lunch box, bez večeře v den tango show v Buenos Aires, služby průvodce v Brazílii a Argentině, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupenky do navštívených objektů, místní průvodce, spropitné - cena cca 450 USD/os. (poplatek placený průvodci), fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla (která nejsou uvedena v ceně zájezdu) a jiné osobní výdaje. Cena nezahrnuje pobytovou taxu v Argentině, jejíž výše je 1 USD/den/os. Poplatek je povinný a hradí se na recepci při ubytování. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Lody w kolorze błękitu - Patagonia
Kód zájezdu: BDX 

Program

Vzrušující cesta přes kontinent • Buenos Aires • vodopády Iguaçu - největší vodopády světa • Rio de Janeiro • Patagonie - na konci světa • Národní park Los Glaciares (UNESCO) • blankytně modré ledovce - Perrito Moreno • nejznámější chilský park - Torres del Paine (UNESCO) • fiesta gaucha - kovbojové a pravé argentinské hovězí maso


Den 1 
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet do Buenos Aires pravidelnou linkou (s přestupem na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.  


Den 2
Přílet do Buenos Aires, pasové odbavení. Následně prohlídka hlavního města Argentiny, které je díky svému kosmopolitnímu charakteru přezdívané Paříží Jižní Ameriky. Město je živé, rušné a smyslnost tanga svede každého. Uvidíme mimo jiné: historické náměstí - Plaza de Mayo se slavným Casa Rosada - prezidentským sídlem, El Cabildo - koloniální budovu městské rady a katedrálu. Následně se vydáme na hřbitov, který je místem odpočinku Evity Perónové, navštívíme také uměleckou čtvrť La Boca s barevnými plechovými domy. Večeře v hotelu nebo v nedaleké restauraci, přenocování. (Trasa cca 100 km)


Den 3
Po časné snídani (nebo snídaňový balíček na cestu) transfer na letiště a přelet do El Calafate. Přejezd do Národního parku Los Glaciares (Ledovcový park), který je na seznamu Světového dědictví UNESCO. Táto nádherná přírodní památka je druhým největším ledovcem na planetě. Cílem naší expedice bude setkání s hlavní atrakcí parku - ledovcem Perito Moreno. Je dlouhý 30 km a jeho čelo je široké 5 km. Stěny ledu v závislosti na místě a roční době dosahují výšky 30 - 60 metrů. Tento ledovec se pohybuje rychlostí cca 2 m za den, což vytváří nezapomenutelný přírodní úkaz: obrovské kusy ledu se odtrhují od zbytku ledovce a s velkým hlukem padají do vody. Na mnoha vyhlídkových terasách lze obdivovat praskání a odlupování ledových stěn. Pro zájemce možnost krátké plavby lodí. Během plavby lze obdivovat majestátní stěny ledovce Perito Moreno vynikající na pozadí modré oblohy (cca 85 USD/os.). Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 150 km) 


Den 4
Po časné snídani (nebo snídaňový balíček na cestu) přejezd přes hranici s Chile do Národního parku Torres del Paine (Chile). Tento park je zapsán na seznamu biosférických rezervací UNESCO. Je bezesporu jednou z největších atrakcí v Chile a jedním z nejkrásnějších parků na světě. Pohoří Cordillera del Paine se navršilo nezávisle na Andách a jeho věhlas je dán především spojením dvou barev sedimentárních a vulkanických hornin. Najdeme zde jezera třpytící se různými odstíny modré a tyrkysové, rozlehlé lesy a nezapomenutelné výhledy. Možná právě zde pocítíme skutečný patagónský vítr, který fouká dokonce rychlostí 120 km/hod. Park je také domovem mnoha druhů zvířat, mimo jiné: divokých kachen, lam guanako, pštrosů nandu, kondorů. Během našeho výletu uvidíme vyhlídková místa na rohy Los Cuernos a věže Torres del Paine. Návrat do hotelu v El Calafate, pozdní večeře a přenocování. (Trasa cca 500 km) 


Den 5
Po snídani volný čas. Pro zájemce možnost účasti na plavbě po jezeře Argentino až k ledovcům Spegazzin a Uppsala (za příplatek cca 225 USD/os. vstup do parku). Vyplujeme z přístavu Punta Bandera, cestou budeme míjet menší ledovce, až doplujeme k ledovci Spegazzini s nejvyššími ledovcovými stěnami dosahujícími až 130 m. Večer návštěva ice baru - převlečení do speciální kombinézy při teplotě několika stupňů pod nulou budeme moci ochutnat místní drinky, za ledovým pultem, z vyřezávaných ledových skleniček. Návrat do hotelu, večeře a přenocování.


Den 6
Po snídani vystěhování, přejezd na letiště a přelet do Buenos Aires. Ubytování v hotelu. Další prohlídka Buenos Aires. Následně projdeme nejširší ulicí světa až k divadlu Colón. Volný čas na nákupy na jedné z hlavních nákupních ulic: Florida nebo volný čas k odpočinku. Večer pro zájemce možnost večeře a tango show (za příplatek cca 130 USD/os.). Upozornění: Pánové musí mít dlouhé kalhoty. (Trasa cca 50 km)
 

Den 7
Po snídani přelet do Puerto Iguazú. Návštěva Národního parku Iguazú na argentinské straně. Vyznačenými stezkami a ekologickým vláčkem prozkoumáme tajemství tropického deštného pralesa a naším očím se naskytne nádherný výhled na vodopády. Projdeme cca 2 km trasu mostem až na vyhlídkovou terasu, odkud se budeme moci pokochat výhledem na úchvatný vodopád Garganta del Diablo. Oběd v areálu parku nebo večeře v hotelu. Následně projedeme mostem „bratrství“ na brazilskou stranu. Pro zájemce latino show (za poplatek cca 90 USD/os.). Návrat do hotelu, přenocování. (Trasa cca 50 km)


Den 8
Snídaně. Přejezd do Národního parku Iguazú. Návštěva brazilské strany světoznámých vodopádů Iguaçu, což v jazyce indiánů Guaraní znamená „velká voda“. Procházka stezkou, na níž budeme moci obdivovat nádherné vodní kaskády padající z různých výšek, ovšem hlavním cílem naší výpravy bude setkání s nejvyšším vodopádem Iguaçu zvaným Garganta del Diablo - Ďáblovo hrdlo, jehož výška dosahuje více než 70 m. Hukot masy vody řítící se z bazaltové police a všudypřítomný opar se postarají o nezapomenutelný zážitek. Nakonec se výtahem svezeme na horní úroveň vodopádu a budeme tak mít opět příležitost k pořízení výjimečných snímků. Pro zájemce možnost fakultativního výletu: vodní safari - přejezd džípem přes deštný prales, obdivování divoké přírody, následně výlet k vodopádům loděmi podobnými pontonům (za příplatek cca 120 USD/os.) nebo návštěva ptačího parku (za poplatek cca 35 USD/os.). Přelet do Rio de Janeira. Večeře a přenocování. (Trasa cca 50 km)
 

Den 9
Po snídani prohlídka Rio de Janeira. Díky nádherným výhledům, favelám umístěným uprostřed kopců a mnohakilometrovým plážím je Rio nazýváno Nádherným městem. Lanovkou se dopravíme na vrchol hory Corcovado (v překladu „hrbáč“, 710 m n. m.), kde stojí slavná 38metrová socha Krista Spasitele. Z vrcholu hory se rozprostírá nádherný výhled na Rio de Janeiro. Následně přejezd k „červené pláži“ - Praia Vermelha, odkud se lanovkou přepravíme na vrchol Pão de Açúcar (v překladu: Cukrová homole, 396 m n. m.). Cestou do centra mineme slavný fotbalový „chrám“ - Maracanã - stadión považovaný za největší svého druhu na světě. Následně se vydáme k Sambodromu - právě zde se každým rokem konají barevné průvody tanečníků samby, kteří předvádějí své dovednosti na nejslavnějším karnevalu světa (Sambodrom je v období koncertů a karnevalu uzavřen, lze jej vidět pouze z oken autobusu). Návrat do hotelu, večeře a přenocování (Trasa cca 50 km)
 

Den 10
Volný čas na opalování. Večeře a přenocování. Na večeři budeme mít možnost ochutnat slavné brazilské hovězí maso v Churrascarii a seznámit se se způsobem servírování tzv. Rodízio de carne.


Den 11 
Volný den na opalování. Během pobytu doporučujeme fakultativní výlety: město samby cca 70 USD/os., let vrtulníkem cca 250 - 300 USD/os./30 minut., výlet do favely - Rocinha. Rocinha leží na strmém kopci a nachází se blízko čtvrtí střední a vyšší třídy. Jeho rozloha je 143,72 ha. Neoficiální údaje uvádějí počet obyvatel až 220 000, což z ní dělá největší favelu v Brazílii (za příplatek 60 USD/os.). Úplný seznam fakultativních výletů uvede průvodce zájezdu na místě. Večer večeře.


Den 12
Snídaně. Následně transfer na letiště a zpáteční let do Polska (přesný čas srazu uvede průvodce Rainbow na místě).


Den 13
Přílet do Varšavy na letiště F. Chopina.
 

Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- Prosíme, vezměte si s sebou neklouzavou obuv a lehkou bundu na procházku po Iguaçu.
- V Argentině je váhový limit hlavního zavazadla během některých vnitřních přeletů 15 kg (možnost doplatku na místě za nadměrné zavazadlo 40 USD - 8 kg).
- Vzhledem k bohatému programu prohlídek jsou fakultativní výlety realizovány v závislosti na čase a s minimálním počtem účastníků 8-10 osob.
- UPOZORNĚNÍ! Po přistání v Buenos Aires, během pasové kontroly, úředníci žádají o uvedení hotelu v Buenos Aires, ve kterém budete ubytováni. Uveďte libovolný název hotelu: např. Meriti, Castelar.
 

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hodnocení klientů

Zákazníci hodnotí tento zájezd 5,1/6. Podívejte se na recenze: https://r.pl/lody-w-kolorze-blekitu-patagonia/zakwaterowanie-bdx

Víza - informace pro prodejce

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu z Brazílie.  

Upozornění! Informace o cestovním pasu (číslo pasu, datum vydání a datum ukončení platnosti) musí být vyplněny na rezervaci do maximálně 21 pracovních dnů před datem odletu. Pokud se prodej uskuteční později, prosíme o neprodlené doplnění těchto údajů.  

Hotel

Hotely:
- v El Calafatě hotel (3 noci),
- v Buenos Aires hotel (2 noci),
- v Foz do Iguaçu hotel (2 noci),
- v Rio de Janeiru hotel (3 nebo 4 noci) - nachází se cca 100 - 400 m od pláže Copacabana nebo Ipanema (v karnevalovém období možnost ubytování v hotelu 100 - 300 m od pláže Flamengo).

Pokoje: dvoulůžkové pokoje s koupelnou, s možností 1 přistýlky.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč