Ubytování PRA Obrázek0
Ubytování PRA Obrázek1
Ubytování PRA Obrázek2
Ubytování PRA Obrázek3
Ubytování PRA Obrázek4
Ubytování PRA Obrázek5
Ubytování PRA Obrázek6
Ubytování PRA Obrázek7
Ubytování PRA Obrázek8
Ubytování PRA Obrázek9
Ubytování PRA Obrázek10
Ubytování PRA Obrázek11

Peru a Bolívie aktivně

Peru
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou z Varšavy do Limy a z Limy do Varšavy (přes jedno z evropských letišť), vnitřní přelety dle programu, letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, turistický program (viz níže), ubytování v hotelech (viz níže), stravování dle programu (snídaně a večeře nebo oběd/lunch box), služby průvodce, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů a jiné osobní výdaje. Náklady na účast v programu (včetně vstupenek) - 420 USD/os. + cca 60 USD/os. na spropitné pro místní průvodce, řidiče a nosiče zavazadel.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Peru Boliwia Aktywnie
Kód zájezdu: PRA 

Upozornění! Nejpozději 14 dní před odletem prosím vyplňte údaje o cestovním pasu v rezervačním systému Travella. 

Program

Lima a Machu Picchu • „peruánské Galapágy“  koupání s lachtany • rafting po řece Chili a trekking v kaňonu Colca • sandboarding v Atacamě • pohled na La Paz z oken Mi Teleferico • Salar de Uyuni - slavný památník Dakaru • lamy, alpaky, vikuně, kondoři • večer s Cholitas • na kole po Cestě smrti 

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před odletem letadla v odletové hale na letišti F. Chopina ve Varšavě. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Odlet do Limy přes jedno z evropských letišť. Přílet do Limy, ubytování v hotelu, přenocování.

Den 2
Po snídani prohlídka hlavního města Peru. Dnes uvidíme koloniální čtvrť Plaza Mayor s okázalým palácem, kde se nachází sídlo vlády, katedrálu (mauzoleum španělského conquistadora Francisca Pizarra), klášter sv. Františka. Zastávka u historické železniční stanice Desamparados, odkud začíná trasa navržená inženýrem Ernestem Malinowským v 19. století. Následně návštěva Muzea Larco Herrera, které se nachází v historické budově a představuje důkladný přehled peruánské předkolumbovské historie, úžasnou sbírku předmětů vyrobených ze zlata, keramiky a textilu. Po prohlídce ubytování v hotelu, večeře a přenocování. 
 
Den 3
Po snídani přejezd do přístavu, odkud se vydáme na plavbu ve směru ostrovů Palominio. Od začátku budeme pozorovat množství zvířat, s trochou štěstí uvidíme kormorány, pelikány a možná i tučňáky Humboldtovy. Po krátké cestě dorazíme do cíle a ponoříme se do vod Tichého oceánu, abychom si zaplavali s lachtany v jejich přirozeném prostředí. Po koupání návrat do přístavu a transfer do hotelu na krátký odpočinek. Odpoledne projížďka na kolech podél útesů Miraflores. Projdeme malebnými, starými uličkami uměleckých čtvrtí. Během cesty ke kopci El Morro uvidíme pouliční umění. Na kopci nás přivítá nejvyšší socha Krista v Peru, která každou noc osvětluje záliv Lima. Návrat do hotelu, večeře a čas na odpočinek.

Den 4
Po časné snídani přejezd do Huacachiny. Tato malá oáza hraničí se severním okrajem pouště Atacama a je také jednou z nejvíce neobvyklých atrakcí tohoto regionu. Oáza se nachází mezi vysokými písečnými dunami a připomíná místo jako ze snu, scenérii z filmu, skutečný zázrak přímo z pouště Sahary, který přitahuje cca 200 000 turistů ročně. Budeme mít příležitost úžasné projížďky buggynami po nekonečných písečných dunách. Během projížďky bude dalším lákadlem možnost vyzkoušet si v letním období skutečně zimní sport, kterým je snowboarding - zde se mu říká sandboarding. Sandboarding spočívá na sjezdu po písečných dunách na speciálně připravené desce. Po návratu z pouštní eskapády se vydáme do nedaleké bodegy na ochutnávku peruánských vín a pisca. Dozvíme se, jaké jsou tradiční způsoby výroby pisca, který je peruánským národním nápojem. Návrat do Limy na večeři a přenocování.
 
Den 5
Po snídani transfer na letiště. Přelet do Arequipy, která je díky barvě kamene, z něhož jsou zdejší budovy postaveny, známá jako bílé město. Po příletu prohlídka Arequipy - procházka starým městem. Program zahrnuje prohlídku: náměstí Plaza de Armas - považovaného za jedno z nejkrásnějších náměstí v Peru, katedrály (La Catedral), koloniálních rezidencí, kláštera sv. Kateřiny (Monasterio de S. Catalina) s nádhernými arkádami a krásnou zahradou. Následně návštěva muzea, ve kterém je umístěna nejlépe dochovaná mumie incké dívky v Peru, obětované jako dar bohům na jedné z andských sopek. Odpoledne ubytování v hotelu, čas na odpočinek, večeře a přenocování.

Den 6
Po časné snídani přejezd ke kaňonu Colca. Během výletu nás budou doprovázet krásné výhledy, zejména v místě, kde překročíme průsmyk v nadmořské výšce přes 4 000 m. Zastavíme na hlavním vyhlídkovém místě Cruz del Kondor (Kondoří kříž), ze kterého budeme sledovat slavné andské kondory a úchvatné panorama kaňonu. Následně se vydáme na trekking nejhlubším kaňonem na světě. Tato gigantická štěrbina dlouhá cca 120 km a hluboká až 4200 m připomíná měsíční krajinu. Malebné terasy v ústí kaňonu dodávají tomuto místu jedinečnou atmosféru. Následně se vydáme na zpáteční cestu, večeře a přenocování v Arequipy.

Den 7
Snídaně a následně transfer na raftingovou základnu Gruta de la Virgen de Chapi. Na tomto místě budeme poučeni o průběhu plavby, bezpečnostních pravidlech a dostaneme speciální sportovní vybavení. Poté začneme naše dobrodružství na řece Chili. Budeme na vodě cca 1 hodinu a 45 minut zápasit s rychlým proudem, četnými kaskádami a zúženinami. Poplujeme nádhernou, nedotčenou krajinou v kaňonu vytvořeném sopečnou skálou s nádherným výhledem na nedaleké sopky. Po raftingu návrat do Arequipy, odpoledne čas na odpočinek, následně večeře a přenocování.

Den 8
Po snídani transfer na letiště a přelet do Cuzca. Po příletu prohlídka starého města Cuzco zapsaného na seznamu Světového dědictví UNESCO. V programu prohlídka Plaza de Armas, katedrály s pinakotékou se sbírkou mistrovských děl místní malířské školy a bývalého chrámu Slunce - Coricanchy. Následně transfer do hotelu, ubytování a čas na odpočinek. Pro zájemce (za poplatek cca 90 USD) výlet do Svatého údolí Inků. Je to jedinečné místo v historii Inků, které se vyznačuje extrémně úrodnou půdou a nádhernou scenérií. Staneme tváří v tvář kondorovi v Chrámu zvířat, prohlédneme si alpky, lamy a vikuně. Navštívíme také incké ruiny v Pisac a trh se suvenýry, kde budeme moci ochutnat místní pochoutky. Návrat do hotelu ve městě Cuzco, večeře a přenocování.
 
Den 9
Po snídani dvouhodinový přejezd na železniční stanici do Ollantaytamba, odkud začneme výlet do Machu Picchu (cesta vlakem trvá cca 1,5 hod.) - jednoho ze SEDMI DIVŮ SVĚTA (od roku 2007 je zapsáno na seznamu UNESCO). Světem objevené v roce 1911 ztracené město Inků je komplexem úchvatných skalních budov ležících na stovkách teras. Velkolepost a krása tohoto místa jsou důkazem neobvykle bohaté incké kultury. Uvidíme skalní chrám Tří oken a Sluneční observatoř. Návrat do hotelu, večeře, přenocování. 

Den 10
Po snídani transfer na letiště a přelet do La Paz. Po příletu prohlídka La Paz - největšího bolivijského města a nejvýše ležícího hlavního města na světě (3200 - 4050 m n. m.). Bylo vybráno v prestižní soutěži na Sedm divů světa v kategorii - města. Uvidíme mimo jiné: kostel sv. Františka, katedrálu, vládní a kongresovou budovu. Jedním z nejvíce vzrušujících bodů programu bude návštěva trhu čarodějnic, kde bude možné nakoupit nejrůznější talismany a amulety. Oběd. Přejezd do hotelu a přenocování. (Trasa cca 80 km)
Ve večerních hodinách pro zájemce večer s bolivijským folklórem (za příplatek cca 45 USD).
 
Den 11
Po snídani přelet do Uyuni a přejezd na největší solnou pláň ve světě - Salar de Uyuni. Turisté z celého světa přijíždějí do Bolívie, aby si prohlédli tento přírodní zázrak. Nesmírně plochá (výškový rozdíl je necelých 41 cm), obrovská solná poušť o rozloze cca 10 000 km² a průměru cca 200 km se nachází v nadmořské výšce 3653 m. n. m. Salar se nachází v srdci náhorní plošiny Altiplano obklopené sopkami. Na solné pánvi existuje několik ostrovů, včetně proslulého ostrova 500letých kaktusů. Poušť v suchém období pokrývají charakteristické hexagony, připomínající včelí plástve. Po dešti se poušť stane modro - bílým zrcadlem s efektem zrcadlení či fata morgány. Je to naprosto unikátní a magické místo patřící mezi nejkrásnější krajiny světa. Unikátním suvenýrem ze Salaru jsou bezpochyby fotografie. Návštěva pouště probíhá obvykle džípy a v našem případě část cesty přejedeme na kolech. Následně přejezd ke hřbitovu lokomotiv. Je to jedinečné místo připomínající největší rozkvět železnic na přelomu 19. - 20. století. Byl úzce spojen s objevením bohatých ložisek minerálů a transportem z dolů do přístavů na pobřeží Tichého oceánu. Nyní je zde malé nádraží, nákladní terminál a téměř sto lokomotiv a vagonů opuštěných mnoho let. Cestou uvidíme hotel postavený téměř celý ze solných bloků, hlavní suroviny zdejší oblasti a památník Dakaru. Během tohoto dne oběd formou táboráku uprostřed nekonečné scenérie bílé solné pánve. Ubytování v Uyuni, přenocování.

Den 12
Po snídani přelet do La Paz a pokračování v objevování krásných výhledů z oken vagónů zvaných Mi Teleferico. Vzhledem k výrazně zvlněnému terénu a skutečnosti, že velká část obyvatel dojíždí za prací do La Paz z nedalekého El Alta, byl silniční systém metropole na začátku 21. století zcela nedostačující. Tento problém byl vyřešen sítí kabinové lanové dráhy - inovativní systém veřejné dopravy v celosvětovém měřítku. Délka všech tratí je téměř 35 km. Tento den budeme mít příležitost vidět město z ptačí perspektivy a využijeme Mi Teleferica zvané visícím metrem La Paz. Odpoledne volný čas na odpočinek, večeře. Pro zájemce večer s Cholitas (za poplatek cca 50 USD). Cholity čili Bolívijky oblečené v tradičních krojích, jejichž vzhled se liší v závislosti na regionu Bolívie, v němž žijí. K typickým prvkům oblečení patří krajkované vícevrstvé sukně, různobarevné šátky zavěšené na zádech a buřinky. Wreslingy cholit - fingované souboje tradičně oblečených žen (žen z kmene Aymara) jsou v celé Bolívii velmi populární.
 
Den 13
Ráno přejezd na hlavní zastávku, od které začíná cyklotrasa zvaná Cestou smrti. V nádherné horské scenérii posnídáme a poté budeme poučeni o bezpečnostních pravidlech. Dostaneme kompletní vybavení potřebné k horským sjezdům (oblečení, rukavice, přilby a kola). Sjezd začíná v nadmořské výšce cca 4700 m. První část cesty je rozcvička, během které se projedeme krásnou scenérií po asfaltové silnici. Po cca 20 km začneme náš hlavní sjezd uprostřed horské krajiny a po štěrkové cestě. Přestože název trasy neláká, přitahuje každoročně tisíce turistů, kteří chtějí na vlastní oči vidět krásu horské stezky a během sjezdu na kole pocítit trochu adrenalinu. Po zakončení sjezdu oběd a chvíle odpočinku. Následně návrat do La Paz na přenocování.

Den 14
Snídaně, přelet do Limy. Volný čas na nákup suvenýrů a chvíle odpočinku po aktivně stráveném čase. Večer pro zájemce (za příplatek cca 25 USD) účast na představení Magické fontány (The Magic Water Circuit). Představení se koná v Parque de la Reserva, který se po setmění mění v nezapomenutelnou show s využitím vody, světla a hudby. Circuito Magico del Agua (The Magic Water Circuit) se dokonce dostal do Guinessovy knihy rekordů jako největší objekt tohoto typu na světě. Přenocování v Limě.

Den 15
Po snídani transfer na letiště. Zpáteční let do Polska přes jedno z evropských letišť.

Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.  

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hotel

Hotely *** a hostely

Pokoje: dvoulůžkové pokoje s koupelnou, s možností 1 přistýlky.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč