Ubytování SEN Obrázek0
Ubytování SEN Obrázek1
Ubytování SEN Obrázek2
Ubytování SEN Obrázek3
Ubytování SEN Obrázek4
Ubytování SEN Obrázek5
Ubytování SEN Obrázek6
Ubytování SEN Obrázek7
Ubytování SEN Obrázek8
Ubytování SEN Obrázek9
Ubytování SEN Obrázek10
Ubytování SEN Obrázek11
Ubytování SEN Obrázek12
Ubytování SEN Obrázek13
Ubytování SEN Obrázek14
Ubytování SEN Obrázek15
Ubytování SEN Obrázek16
Ubytování SEN Obrázek17
Ubytování SEN Obrázek18
Ubytování SEN Obrázek19
Ubytování SEN Obrázek20
Ubytování SEN Obrázek21
Ubytování SEN Obrázek22
Ubytování SEN Obrázek23
Ubytování SEN Obrázek24
Ubytování SEN Obrázek25
Ubytování SEN Obrázek26

Přes duny Dakaru

Gambie - Banjul
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, ubytování v hotelech dle popisu - ve dvoulůžkových pokojích (s možností přistýlky), ubytování: 8 nocí, stravování: snídaně a večeře, turistický program (viz níže), výlety dle programu: plavba lodí v Národním parku Djoudj, výlety terénními automobily dle programu, transfery: letiště - hotel - letiště, přejezdy 18-20 místným klimatizovaným autobusem (se zavazadly na střeše), služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, průvodce - vedoucího skupiny během poznávaní Gambie a Senegalu, místního průvodce - vedoucího skupiny, další místní průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: povinné místní poplatky, včetně vstupného a spropitného - cca 150 EUR/os. (placeno průvodci na místě). Letištní poplatek 40 EUR/os. 

Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Przez wydmy Dakaru
Kód zájezdu: SEN

Program

Dakar • baobaby, polopouště a buše • ostrov Gorée - klima minulé éry • Lake Rose - druhé „Mrtvé moře“ • jazzové hlavní město Afriky - Saint Louis • safari • procházka se lvy • pelikáni, plameňáci, vzácné druhy opic

Den 1
Sraz na letišti u stanoviště Rainbow. Přelet do Banjulu charterovým letadlem. Přílet do Banjulu, transfer do hotelu, večeře a přenocování. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.  

Den 2
Po snídani přejezd do přístavu a jízda trajektem přes řeku Gambii do vesnice Barra. Při čekání na trajekt budeme mít první příležitost pozorovat typický africký folklór. Trajekt je hlavním dopravním prostředkem mezi severem a jihem, převáží se takto zvířata: kozy, velbloudy, drůbež, kromě toho koše s ovocem a mnoho dalších věcí. Uvidíme ženy oblečené do barevných šatů zvaných bubu, nesoucích na svých hlavách těžké pytle. Přejezd do Senegalu. Po překročení hranice návštěva Přírodní rezervace Fathala, která nabízí neuvěřitelnou atrakci jakou je procházka se lvy (cena cca 50 EUR/os.) Přejezd do města položeného v deltě řeky Saloum. Jedná se o jeden z nejpůvabnějších koutů Senegalu oceněný UNESCEM. Řeka Saloum meanduje mezi mangrovovými lesy, které jsou útočištěm mnoha druhů ptáků. Po ubytování volný čas na obdivování okolí nebo výlet lodí po stojatých vodách řeky. Během zastávky se projdeme lesem baobabů a nakonec se podíváme na úžasné představení za účasti ptáků. Budeme moci obdivovat okamžik, kdy se k odpočinku ukládají: kormoráni, volavky popelavé, volavky stříbřité, volavky západní, ledňáčci, kteří přilétají do tzv. ptačí ložnice. Cena cca 25 EUR/os. Následně večeře a přenocování. (Trasa cca 70 km)

Den 3
Po snídani přejezd do Saint Louis, bývalého hlavního města země. Město se nachází v blízkosti hranice s Mauretánií a je druhou největší aglomerací Senegalu. Saint Louis, dávné centrum francouzského osadnictví, v současné době plní významnou kulturní roli. Je africkým „New Orleans“, kde se každý rok koná slavný Festival de Jazz Saint - Louis. Koloniální budovy města jsou jako celek zapsány na seznamu UNESCO. Architektonickou zajímavostí Saint Louis je most, o kterém kolují legendy. Jedna z nich říká, že byl postaven G. Eiffelem, tvůrcem slavné Eiffelovy věže v Paříži. Zda je to pravda? Tu se dozvíme během přejezdu koňskými povozy po městě. Následně přejezd do hotelu, večeře. (Trasa cca 280 km)
 
Den 4
Po snídani návštěva Národního parku Djoudj. Je to třetí největší ptačí park na světě, který se nachází ve vzdálenosti 60 km od St. Louis. Národní park Djoudj je královstvím pelikánů, zástupců volavek, kormoránů, ibisů posvátných, orlovců říčních, afrických bílých orlů jasnohlasých a dalších 400 druhů ptáků, kteří obývají tento park. Prohlídka parku se koná lodí, ze které budeme mít během plavby po jednom z ramen řeky Senegal příležitost obdivovat představitele ptačího světa. V závislosti na hladině vod a s tím související migrací zvířat rozhodne průvodce o možné změně Národního parku Djoudj na Národní park Langue de Barbarie, který se nachází cca 60 km od Saint Louis. Večeře a přenocování v hotelu v Saint Louis. (Trasa cca 120 km)

Den 5
Po snídani přejezd ve směru Dakaru, hlavního města Senegalu. Cestou uvidíme řadu baobabů. Tyto obří stromy, jsou symbolem země, mají zde zvláštní význam. Kromě toho, že se využívá všechny části stromu (kůra, listy, plody), místo kde rostou, je tak trochu kouzelné. Zastavíme u jednoho z nejstarších exemplářů v okolí. Odpoledne dorazíme ke slavnému Růžovému jezeru (Lac Rose), které má stejné vlastnosti jako Mrtvé moře. Jeho slanost je 380 g na litr vody, což neumožňuje normální koupání, plavání. Velkou atrakcí je vznášení se na jeho povrchu v poloze vsedě. Barva jezera (růžovo-amarantová) je odvozena od mikroorganismů, které v něm žijí a sytost barvy je závislá na úhlu dopadu slunečních paprsků. Sůl z jezera je těžená zajímavým způsobem. Muži vyplouvají do středu jezera na lodi a nabírají takové množství soli, že je bez 1 cm plná. Na břehu se celé rodiny zabývají sušením, balením a přepravou soli, kterou zásobují téměř celou západní Afriku. Jezero je obklopeno fantastickými, masivními písečnými dunami, které se později mění na širokou, písečnou pláž u oceánu. Na tomto místě se až do nedávné doby nacházel cíl známé ralley Paříž - Dakar. Po příjezdu do hotelu, který se nachází v okolí jezera Lac Rose, se vydáme na výlet, který bude náhradou za legendární rally. Výlet se koná speciálními terénními vozidly. Trasa povede podél břehu Růžového jezera, přes duny a končí západem slunce nad Atlantikem. Emoce jsou zaručeny. Přenocování v okolí Růžového jezera (Lac Rose), ubytování, večeře. (Trasa cca 270 km)
 
Den 6
Po snídani prohlídka Dakaru. Město je směsicí koloniálních vlivů, obrovské africké předměstí a budovy zcela evropské. Historické, koloniální budovy, muzea a galerie zde splývají s pestrými, rušnými trhy pod širým nebem. Uvidíme mimo jiné: Prezidentský palác, katedrálu, Náměstí nezávislosti. Senegalci jsou národem velmi pohostinným, velmi vřele vítajícím turisty. Vždy usměvaví, ochotni poradit nebo pomoci. Odpoledne krátký přejezd trajektem na ostrov Gorée. Tento ostrov je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO, díky jeho minulosti je významným historickým místem pro Afričany. Od 16. - 19. století byl ostrov hlavní základnou pro vývoz otroků na druhou stranu Atlantiku. Ostrov Gorée byl místem milionů lidských tragédií, zde byli otroci vězněni, prodáváni a nakládáni na lodě. V současné době ostrov přitahuje mnoho návštěvníků svými jedinečnými, koloniálními budovami, zrekonstruovanými domy v teplých barvách a specifickou atmosférou minulé éry. Na ostrově žije mnoho umělců, především malířů. Čas zde ubíhá pomalu, melancholicky. Navštívíme jeden z ukázkových domů otroků. Následně se vydáme na procházku na pohoří, které sloužilo jako pozadí pro natáčení scén k filmu „Děla z Navarone“. Přejezd trajektem, následně projížďka promenádou nad oceánem k soše zvané Monument znovuzrození Afriky, jež je jako celek odlit z bronzu a přesahuje velikostí Sochu svobody v New Yorku. Přejezd do hotelu v okolí Růžového jezera (Lac Rose), ubytování, večeře. (Trasa cca 60 km) 

Den 7
Brzy ráno přejezd do Přírodní rezervace Bandia. Safari speciálně upraveným autem. Během safari budeme moci obdivovat volně žijící zvířata, mimo jiné: bílé nosorožce, žirafy, buvoly, zebry, několik druhů antilop, hyeny, kočkodany husarské a bělozelené a mnoho dalších exemplářů africké fauny. Odpoledne pokračování v cestě ve směru hranice s Gambií, plavba trajektem z Barra do Banjulu. Večeře a přenocování v okolí Banjul. (Trasa cca 230 km)
 
Den 8
Po snídani návštěva Banjulu, hlavního města nejmenšího státu v Africe. Uvidíme mimo jiné: Národopisné muzeum v Kachikally spolu s rezervací krokodýlů, kostel sv. Marie, Triumfální oblouk Arch 22, jež nabízí nádherný výhled na celé město. Budeme mít možnost obdivovat místní řemeslo na zdejším velkém trhu (Grand Bazaar). Odpoledne volný čas k nakupování.
Transfer:
- pro klienty, kteří se vracejí do země - transfer na letiště, odlet do Polska.
- pro klienty, jež se rozhodli zůstat v Gambii o týden déle - transfer do vybraného hotelu.

Den 9
Přílet do Polska. 

Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. 

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Očkování  
Žádné očkování není požadováno. Místa, která navštívíme, prakticky nejsou ohrožena takovými chorobami jako žlutá zimnice. Světová zdravotnická organizace (WHO) nicméně informuje o preventivním očkování proti žluté zimnici (jedna injekce každých 10 let). Výjimkou jsou klienti, kteří jezdí do zemí ohrožených touto chorobou, pak je vyžadováno očkování. V oblasti Senegalu, Gambie a Guiney-Bissau se doporučuje antimalarická prevence (perorální léky, repelentní přípravky s vysokým obsahem DEET, oblečení pokrývající tělo, zejména ve večerních hodinách a v noci).

Víza - informace pro prodejce

Vízum do Gambie 
- občané ČR nepotřebují vízum. 

Vízum do Senegalu 
- občané ČR nepotřebují vízum (při pobytu kratším než 90 dní),
- je zapotřebí při rezervaci uvést číslo cestovního pasu a datum vystavení cestovního pasu a datum platnosti. 

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Informace o hotelech

Hotely 3*

Pokoje: komfortně zařízené dvoulůžkové pokoje s koupelnou (vana/sprcha, WC, základní kosmetické potřeby, ručníky).

Strava: v hotelových restauracích jsou servírovány snídaně a večeře podobné evropským, samozřejmě si lze objednat i pokrmy regionální kuchyně.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč