Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek0
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek1
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek2
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek3
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek4
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek5
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek6
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek7
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek8
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek9
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek10
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek11
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek12
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek13
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek14
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek15
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek16
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek17
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek18
Voyager Beach (4 noci + poznávací část 3 noci) Obrázek19

Přivítání s Afrikou

Keňa - Mombasa
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem s mezipřistáním, letištní taxy, ubytování (7 nocí nebo za příplatek 14 nocí) v hotelech a lodgích ***, přejezdy minibusy, transfery letiště - hotel - letiště (transfery mohou být bez asistence v polském jazyce), stravování dle programu a popisů hotelů, služby polského delegáta v Mombase, služby polského průvodce během safari (1 osoba na skupinu, přesedá v autobusech) a místního řidiče - specialisty během safari (1 osoba na autobus, anglicky hovořící), turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: poplatky za vstupné do národních parků, povinný poplatek za spropitné pro řidiče a místní průvodce (celkem za účast na programu cca 165 USD/os., platí se povinně průvodci jako balíček), spropitné pro nosiče zavazadel a číšníky, další jídla a nápoje, osobní výdaje, fakultativní výlety a vízum do Keni (cca 50 USD - žádost se podává elektronicky).

Fakultativní výlety: masajská vesnice (cca 25 USD/os.).

Popisy dalších výletů, které jsou k dispozici v závislosti na vybraném hotelu, jsou uvedeny u programů „Keňa - Mombasa“ nebo „Keňa - Malindi“.

Upozornění! Výše uvedené ceny víz a poplatku za balíček účasti v programu byly uvedeny ke dni 10.09.2021 a mohou se změnit.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Powitanie z Afryką
Kód zájezdu: KSS

Program

Majestátní Kilimandžáro vystupující z mraků - střecha Afriky • ohromující safari - nejkrásnější zvířata kontinentu společně s králem zvířat - lvem! • Tsavo West - jeden z největších národních parků v Keni • prameny Mzima Springs - s návštěvou hrochů a krokodýlů • černý čert Shetani • pláže Indického oceánu

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letový řád sledujte na R.pl/rozklady. Technické mezipřistání v Egyptě nebo na Kypru (cca 45 minut, bez vystupování z letadla). Večer přílet na letiště Moi v Mombase. Po pasové a vízové kontrole přivítání s delegátem na letišti a transfer do vybraného hotelu. Večeře a přenocování.

Den 2 - 4
Pobyt ve vybraném hotelu na pobřeží Indického oceánu. Volný čas k odpočinku, koupání a opalování. Možnost využití fakultativních výletů.

Den 5
Po časné snídani (případně formou balíčku) vystěhování z hotelu a transfer mikrobusem do Národního parku Tsavo West (cca 250 km - cca 4 hodiny jízdy). První safari začneme již po překročení brány parku. Jeho oblast pokrývá buš a akátové háje, které jsou domovem tisíců divokých zvířat: slonů, lvů, buvolů, pakoňů, žiraf a dokonce levhartů a nosorožců. Oběd. Následně odpolední safari a pozorování zvířat v jednom z největších Národních parků v Africe. Lze se zde setkat s obrovskými hejny tažných ptáků stejně jako s tzv. červenými slony z Tsavo. Ubytování, večeře a přenocování v lodgi v Tsavo. (Trasa cca 280 km)
 
Den 6
Po časné snídani transfer minibusem do Národního parku Amboseli (cca 250 km - cca 6 hodin jízdy). Během cesty safari uvidíme malebné prameny Mzima - dva rybníky navzájem propojeny kaskádami. Uvidíme zde trvale přebývající hrochy a krokodýly a také obrovský výlev ztuhlé černé lávy - Shetani. Z Národního parku Amboseli se rozprostírá nádherný výhled na majestátní „střechu Afriky“ - Kilimandžáro. Vrcholek lze vidět většinou jen brzy ráno a před západem slunce, během dne je obvykle zakryt mraky. Oběd. Následně safari v parku, který je známý především jako „země slonů“. Často se zde můžeme také setkat s jinými zvířaty, mimo jiné: se lvy, hyenami, gepardy, antilopami, buvoly a žirafami. Pro zájemce návštěva masajské vesnice (cca 25 USD/os.). V programu: prohlídka pastýřských domků, ukázka masajských tanců a zvyků, možnost nákupu masajských rukodělných výrobků. Večeře a přenocování v lodgi v okolí Amboseli. (Trasa cca 300 km)
 
Den 7
Po časné snídani ranní safari v Národním parku Amboseli. Následně odjezd ve směru Mombasy. (Trasa cca 475 km) 
Ve večerních hodinách příjezd do Mombasy a následně ubytování a večeře ve tříhvězdičkovém hotelu v Mombase (Hotel Reef/Mombasa Beach nebo podobný skromný hotel). Tento den oběd za příplatek.

Den 8
Po snídani vystěhování z pokojů.
 - Klienti, kteří zůstávají na další týden pobytu - transfer do vybraného hotelu na pobřeží Indického oceánu.
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - volný čas, možnost využití veřejné infrastruktury hotelu (v ceně snídaně, ostatní výhody za poplatek). Odpoledne transfer na letiště v Mombase a odlet charterovým letadlem do Polska.  

Den 9
Technické mezipřistání v Egyptě nebo na Kypru (cca 45 minut, bez vystupování z letadla). Přílet do Polska.

Upozornění k programu
- Celková trasa cca 1 350 km.
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
 
Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

Všeobecné pokyny
- Na safari byste měli mít elastickou brašnu a ne pevný kufr. Po příletu je možnost přebalení zavazadla na safari a ponechání kufru v hotelu v Mombase. Ponechaná zavazadla si klienti vyzvednou po návratu ze safari nebo budou doručena delegáty do hotelů (toto by mělo být nahlášeno průvodci během safari).
- Doporučujeme si vzít s sebou vlastní šátek, který bude chránit obličej před prachem a větrem. 
- Doporučujeme si vzít s sebou také pokrývku hlavy a sluneční krém s vysokým faktorem.
- Pokud jde o oblečení, teplota během dne je proměnlivá (rána a večery jsou chladné, během dne je horko), proto doporučujeme vzít si s sebou vhodné oblečení, které také poskytne dodatečnou ochranu proti hmyzu.
- V den safari doporučujeme nepoužívat parfémy a nebrat oblečení v tmavě modré barvě, která může přilákat hmyz.
- Doporučujeme vzít si s sebou dalekohled pro pozorování zvířat, svítilnu (některé cestičky v lodgích jsou špatně osvětlené) a repelent proti komárům.
- Na území parků často nemají mobilní telefony pokrytí. Na recepci je k dispozici za poplatek telefon (obvykle drahý), nicméně zde také často dochází k výpadkům pevných linek.
- Jsou přijímány pouze dolary vydané po roce 2006.

Upozornění k programu

Od 28.8.2017 se změnily předpisy týkající se ochrany životního prostředí v Keni. Kvůli novému zákonu je používání, výroba a dovoz plastových sáčků v Keni nelegální a trestáno vysokými pokutami (až do výše 38 000 USD) nebo odnětím svobody až na 4 roky. Cestující, kteří přijíždějí do Keni s plastovými taškami v jejich zavazadlech (reklamní, plastové a jednorázové tašky, rovněž tašky z nákupů v obchodech v bezcelní zóně), jsou povinni je nechat na letišti. Doporučujeme používat místo plastových tašek textilní nebo papírové tašky. Keňa je jednou ze zemí s nejpřísnějšími zákony týkajících se plastových tašek.

Víza - informace pro prodejce

Vízum do Keni 
- občané ČR potřebují pro vstup do Keni vízum
- žádost o vízum je možné podat elektronicky na webové stránce spravované keňským Ministerstvem vnitra a koordinace národní vlády (Ministry of Interior and Coordination of National Government) http://www.evisa.go.ke
- správní poplatek za podání žádosti o vízum je 50 USD + poplatek za platbu kartou cca 2 USD  
- vyřízení víza trvá cca 2 - 7 pracovních dnů 

Cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od data původního návratu

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování do Keni.

Informace o hotelech

Poloha
Elegantní a komfortní hotel Neptune Paradise Beach Resort & SPA je postaven v originálním africkém stylu. Hotel se nachází na severním pobřeží Mombasy. V blízkosti hotelu se nachází krokodýlí farma a Haller Park, čili ZOO afrických zvířat, které vzniklo na ploše bývalého dolu, kde 2x denně probíhá krmení žiraf. Centrum Mombasy je vzdáleno cca 10 km a letiště cca 20 km.

Pláž
Hotelový komplex Voyager Beach se nachází přímo u pláže Nyali s bílým pískem. Lehátka a slunečníky jsou k dispozici zdarma v zahradě u pláže.

Vybavení
Recepce 24 h., 3 restaurace: hlavní Mashua, restaurace a'la carte Smugglers 'Cove servírující mořské plody (za příplatek, pro hotelové hosty 20% sleva) a italská Minestrone (zdarma po dřívější rezervaci stolu na recepci). 4 bary: Kaskazi u bazénu, celodenní Harbour (po 24:00 za příplatek) servírující koktejly, Sports bar a Lookout bar. V areálu hotelu se nachází 3 sladkovodní bazény (sportovní, u pláže, s vířivkou a vodopádem a brouzdaliště), plážové osušky, lehátka a slunečníky - zdarma.
Navíc: směnárna, obchod se suvenýry, salon krásy, kadeřnictví.

Pokoje
Hotel Voyager Beach se skládá ze dvou a třípatrových hotelových budov postavených v tradičním svahilském stylu. Nabízí 236 komfortně zařízených pokojů různých standardů.
Standardní pokoje (o rozloze cca 18 m²) mohou ubytovat max. 3 dospělé osoby nebo rodinu 2+1. Jsou vybaveny koupelnou (sprcha, vysoušeč vlasů), individuálně nastavitelnou klimatizací, satelitním TV, telefonem, trezorem (zdarma), mini ledničkou, příslušenstvím k přípravě kávy a čaje a balkonem nebo terasou s výhledem na zahradu a okolí hotelu.
Pokoje typu Superior s výhledem na zahradu jsou větší, mohou ubytovat max. 3 dospělé osoby nebo rodinu 2+2. 
Pokoje typu Superior s výhledem na oceán - pro max. 2 osoby, na vyžádání dětská postýlka pro dítě do 2 let. 
Za příplatek a na potvrzení pokoje typu Deluxe s výhledem na oceán - pro max. 3 dospělé osoby nebo rodiny 2+2.

Strava
All Inclusive: snídaně, obědy a večeře jsou podávány formou bohatého bufetu. Místní nealkoholické a alkoholické nápoje jsou k dispozici v hotelových barech v hodinách od 10:00-23:00. Občerstvení během dne v hodinách od 12:00-18:00. Každý den hotel nabízí tematické pokrmy. Stravování během poznávací části: snídaně, obědy a večeře dle popisu v programu zájezdu.

Sport a zábava
Hotel Voyager Beach organizuje bohatý denní i večerní animační program, mimo jiné: aqua aerobic, sportovní hry, představení.
Navíc: 2 tenisové kurty (osvětlení a vybavení za poplatek), sportovní hřiště, stolní tenis, šipky.
Pro děti: miniklub, hry v bazénu a vzdělávací aktivity pro děti (např. mořská biologie, ekologická výchova).
Za poplatek: kulečník, centrum vodních sportů - lekce potápění, půjčovna vodního vybavení, rybolov. Nedaleko hotelu se nachází 18jamkové golfové hřiště.

Internet
V lobby a na pokojích Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.

Místní kategorie
Voyager Beach****/ubytování během poznávací části***

Webová stránka
www.heritage-eastafrica.com

Náš názor
Hotel Voyager Beach velmi dobré kvality, který se nachází přímo u krásné pláže s bílým pískem, s bohatým programem All Inclusive a bohatou sportovně-animační nabídkou. Hotel má velmi dobré recenze a je chválen za vynikající kuchyni. Skvělá volba na bezstarostnou rodinnou dovolenou nebo dovolenou s přáteli! Hotel je v naší nabídce již několik let.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Mapa

Počasí

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč