Ubytování GAL Obrázek0
Ubytování GAL Obrázek1
Ubytování GAL Obrázek2
Ubytování GAL Obrázek3
Ubytování GAL Obrázek4
Ubytování GAL Obrázek5
Ubytování GAL Obrázek6
Ubytování GAL Obrázek7
Ubytování GAL Obrázek8
Ubytování GAL Obrázek9
Ubytování GAL Obrázek10
Ubytování GAL Obrázek11
Ubytování GAL Obrázek12
Ubytování GAL Obrázek13
Ubytování GAL Obrázek14
Ubytování GAL Obrázek15
Ubytování GAL Obrázek16
Ubytování GAL Obrázek17
Ubytování GAL Obrázek18
Ubytování GAL Obrázek19
Ubytování GAL Obrázek20
Ubytování GAL Obrázek21

Senegambie - procházka se lvy

Gambie - Banjul
Poznávací + pobytový
Bestseller

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, ubytování v hotelech dle popisu - ve dvoulůžkových pokojích, ubytování: 7 nebo 14 nocí, stravování: snídaně a večeře, obědy 3. den, 4. den, turistický program (viz níže), přejezdy trajekty, vodní safari v Přírodní rezervaci Makasutu, plavba z Banjul do Albredy a na ostrov James, transfery: letiště - hotel - letiště, přejezdy 18-20 místným klimatizovaným autobusem (se zavazadly na střeše), služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, průvodce - vedoucího skupiny během poznávaní Gambie, místního průvodce - vedoucího skupiny, další místní průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: povinné místní poplatky, včetně vstupného a spropitného (placeno průvodci formou balíčku) cca 175 EUR/os. (v závislosti na rozsahu účasti na safari v Přírodní rezervaci Fathala). Spropitné a nosiči zavazadel cca 45 USD/os. Letištní poplatek 40 USD/os. 

Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Senegambia - spacer z lwami
Kód zájezdu: GAL

Program

Pevninové a vodní safari podél řeky Gambie a řeky Saloum - mangrovníky, galerijní lesy, lvi, žirafy, zebry, opice, ráj ptáků • stopy kolonialismu a historie otroctví - vesnice Kunta Kinteh - Juffureh • mystický africký animismus a fetišismus • rajské pláže Atlantiku v Cap Skirring 

Den 1
Sraz na letišti u stanoviště Rainbow. Přelet do Banjulu charterovým letadlem. Přílet do Banjulu, transfer do hotelu, večeře a přenocování. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady

Den 2
Po snídani čas na odpočinek a aklimatizaci. Opalování, koupání a objevování okolí. Večeře a přenocování v jedné z turistických vesniček ležících u oceánu.

Den 3
Po snídani přejezd do Přírodní rezervace - svatého lesa - Makasutu. Výlet lodí v mangrovových porostech nám odhalí úžasné bohatství tohoto ekosystému. Během procházky lesem bude příležitost se seznámit se stromy a keři a jejich využitím pro léčivé účely. Poznáme také způsob získávání palmové šťávy, z níž se vyrábí víno​. Každý bude mít příležitost ochutnat tuto pochoutku během degustace a odvážní budou mít možnost vyzkoušet si lezení po palmě. Navštívíme místního kouzelníka Marabouta, který za malý poplatek najde řešení na všechny naše starosti a problémy. Během oběda, jenž se skládá z místních pokrmů, uvidíme ukázku afrických tanců. Odpoledne prohlídka hlavního města Banjulu. Projížďka městem, následně zastavíme u Vítězného oblouku, který nabízí nádherný výhled na město. Návštěva rušného, barevného, afrického trhu - Albert Market. Obchod a výměna zboží zde trvá prakticky celý den, stále se objevují čerstvé produkty: ovoce, ryby, kůže, nábytek a všechny předměty denní potřeby. Večeře, přenocování. (Trasa cca 130 km)

Den 4
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu, odkud se budeme plavit do Albredy, jež byla kdysi francouzskou základnou během obchodování na řece Gambii. Navštívíme muzeum otroctví, kostel (jeden z prvních v Gambii) a vlajku svobody. Pak se vydáme do vesnice Juffureh, kde stojí dům slavného otroka Kunta Kinteho, na základě jehož osudu vznikl seriál. Následuje plavba lodí na ostrov James, který je dnes nazýván Kunta Kinteho ostrovem. Nachází se zde pevnost James (Fort James), která společně s celým ostrovem byla zapsána na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Vody Gambie jsou důležitým místem transportu (vývoz arašídů), stejně jako domovem mnoha živočichů. Ve vodách Gambie žijí hroši, krokodýli, delfíni. Během prohlídky se bude podávat oběd na lodi. Po dokončení plavby přejezd k Senegalu, ubytování v hotelu v povodí řeky Saloum, večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km)
 
Den 5
Po snídani plavba motorovým člunem po řece Saloum mezi mangrovy. Poplujeme na prohlídku shluku mangrovů, které žijí v prostředí slané vody, filtrují vodu kořenovým systémem a na nichž žijí kolonie ústřic. Vplujeme do jedné z odnoží řeky Saloum, odkud budeme mít možnost vidět mangrovy z blízka. Následně se vydáme na známý ostrov baobabů, odkud je krásný výhled na řeku Saloum. Na závěr doplujeme na ostrov ptáků, jenž je oddělen od zbytku lesa. Na noc se zde slétají stáda volavek bílých, kormoránů, ledňáčků. Odpoledne prohlídka Přírodní rezervace Fathala, která nabízí safari (k dispozici sezónně), během něhož budeme mít možnost vidět zvířata v jejich přirozeném prostředí. S trochou štěstí uvidíme zebry, žirafy, antilopy, nosorožce, guarézy červené, zelené kočkodany a mnoho druhů ptáků obývajících velké mahagonové stromy. Největším lákadlem parku je vzrušující procházka se lvy. Senegal je jedním z pěti míst na světě, které nabízí takovouto příležitost. Návrat do hotelu, večeře, přenocování. (Trasa cca 90 km)

Den 6
Po snídani vystěhování z hotelu. Přejezd ve směru vesnice Barra v Gambii, plavba trajektem do Banjulu. Trajekt je hlavním dopravním prostředkem mezi severním a jižním Senegalem, protíná území Gambie. Na další cestu se vydáme ve směru Giborroh k hraničnímu přechodu s jižním Senegalem. Provincie Casamance je nazývaná též „sýpkou Senegalu“, je bohatá na množství rýžových polí, obrovských baobabů, palmových lesů, kapokových stromů, mangovníků a ledvinovníků. Cestou se zastavíme v Ziguinchoru, v hlavním městě provincie Casamance. Město je dnes obýváno především kmenem Diola, kdysi bylo jedním z hlavních přístavů, kde byli odchytáváni a pašováni otroci. Dnes je důležitým místem pro export arašídů. Zdejší plodiny řadí Senegal mezi největší světové výrobce. Přestávka na relaxaci v jedné z restaurací u řeky. Nedaleká seskupení kapokových stromů jsou místem líhnutí četných rodin nesytů afrických. Přejezd do pohádkového Cap Skirring, ubytování, večeře a přenocování v hotelu na pobřeží Atlantiku. (Trasa cca 280 km)

Den 7
Po snídani výlet na ostrov Ehidje, na kterém žijí poslední čistokrevní Diolové. Proplujeme lodí přes divoké povodí řeky Casamance tzv. Bolongu. Uvidíme mimo jiné: Posvátný strom Kapok, který je posvátným místem pro obyvatele ostrova. Jsou pod něj ukládány dary ochráncům duchů. Dozvíme se, jakou roli hrají duchové v životech Afričanů, čím je fetišismus a animismus. Ochutnáme pečené ústřice ulovené lidmi kmene Diola v nedalekých mangrovech. Čas na odpočinek, večeři, přenocování. (Trasa cca 80 km)

Den 8
Snídaně, transfer ve směru Gambie. Po příjezdu je možnost pronájmu hotelového pokoje se sprchou (za příplatek cca 20 EUR/pár) v jednom z hotelů v Banjulu, pokud bude mít hotel volná místa. Transfer na letiště a návrat do Polska. Klienti, kteří si zakoupili prodloužení zájezdu o týdenní pobyt v Gambii, budou mít transfer do vybraného hotelu. (Trasa cca 210 km)
 
Den 9
Přílet do Polska. 

Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Očkování  
Žádné očkování není požadováno. Místa, která navštívíme, prakticky nejsou ohrožena takovými chorobami jako žlutá zimnice. Světová zdravotnická organizace (WHO) nicméně informuje o preventivním očkování proti žluté zimnici (jedna injekce každých 10 let). Výjimkou jsou klienti, kteří jezdí do zemí ohrožených touto chorobou, pak je vyžadováno očkování. V oblasti Senegalu, Gambie a Guiney-Bissau se doporučuje antimalarická prevence (perorální léky, repelentní přípravky s vysokým obsahem DEET, oblečení pokrývající tělo, zejména ve večerních hodinách a v noci).

Víza - informace pro prodejce

Vízum do Gambie 
- občané ČR nepotřebují vízum. 

Vízum do Senegalu
- občané ČR nepotřebují vízum (při pobytu kratším než 90 dní),
- je zapotřebí při rezervaci uvést číslo cestovního pasu a datum vystavení cestovního pasu a datum platnosti. 

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Informace o hotelech

Hotely 3*

Pokoje: komfortně zařízené dvoulůžkové pokoje s koupelnou (sprcha/vana, WC, ručníky).

Strava: v hotelových restauracích jsou servírovány snídaně a večeře podobné evropským, samozřejmě lze také objednat i regionální jídla.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč