Ubytování HKL Obrázek0
Ubytování HKL Obrázek1
Ubytování HKL Obrázek2
Ubytování HKL Obrázek3
Ubytování HKL Obrázek4
Ubytování HKL Obrázek5
Ubytování HKL Obrázek6
Ubytování HKL Obrázek7
Ubytování HKL Obrázek8
Ubytování HKL Obrázek9
Ubytování HKL Obrázek10
Ubytování HKL Obrázek11
Ubytování HKL Obrázek12

Španělsko jako malované

Španělsko - Madrid
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem během poznávací části, ubytování (viz níže): 7 nocí, stravování: snídaně a večeře, turistický program (viz níže), služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, spropitné, systém Tour Guide, rezervační poplatky) ve výši cca 160 EUR/os. - povinný poplatek placený průvodci na místě. Poplatek nezahrnuje fakultativní výlety, povinný katalánský poplatek (cca 1,2 EUR/os./den), další jídla a jiné osobní výdaje.   

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a podmínky vstupu do Španělska.

Název zájezdu v polském jazyce: Hiszpania jak malowana
Kód zájezdu: HKL

Program

Královský Madrid • Bilbao - Baskická perla • Pamplona a honba býků • Burgos a Zaragoza - středověké katedrály a půvabná stará města • vinařská oblast - Ribera del Duero • pro zájemce možnost pobytu na Costa Brava nebo Costa del Maresme

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Transfer do hotelu na Costa Brava/Marasme. Ve večerních hodinách večeře a přenocování. Klienti, kteří přiletí do Girony v pozdních večerních hodinách, nemají v tento den večeři.

Den 2
Po snídani prohlídka Barcelony, mezi jinými díla slavného architekta Antonia Gaudího: chrám Sagrada Família (zvenčí), gotická čtvrť s katedrálou, královský palác, náměstí sv. Jakuba (svatý patron Katalánska) a Las Ramblas - nejkrásnější ulice města. Následně přejezd do hlavního města Aragonie - Zaragozy. Návštěva paláce Aljafería (maurský palác z knihy „Příběhy tisíce a jedné noci“) a baziliky Panny Marie na Sloupu (španělsky: Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar), kde lze najít nástěnné malby malířského mistra - Francisca Goyi. Volný čas v centru Zaragozy. Přejezd do hotelu v okolí Zaragozy, večeře a přenocování. (Trasa cca 380 km)

Den 3
Přejezd k jedné z nejhezčích vinic Španělska - Marques de Riscal, kterou navrhl slavný Frank Gehry. Toto vinařství je neobvyklé z několika důvodů - nachází se v neobyčejně malebné části Rioja Alavesa s nejstaršími vinnými sklípky plnými ročníkových lahví - pro zájemce možnost degustace a nákupu. Jako bonus futuristická budova hotelu a restaurace. Následně přejezd do Pamplony. Procházka trasou slavné honby býků. Volný čas na Plaza del Castillo, možnost ochutnávky baskického občerstvení -  pintxos. Na závěr dne návštěva Olite, kde do doby začlenění Navarry do Kastilského království v roce 1512 sídlil jeden z nejelegantnějších dvorů středověké Evropy. Objekt často nazývaný zámkem z Olite je ve skutečnosti civilním objektem rezidenčního charakteru. Obytné palácové budovy ponořené do rozlehlých palácových zahrad jsou obklopeny hradbami zdobenými četnými věžemi, což dává celému komplexu skutečně pohádkový charakter. Večeře a přenocování v okolí Logrono/Miranda de Ebro. (Trasa cca 390 km)

Den 4
Po snídani přejezd do San Sebastián a krátká návštěva nejznámějšího baskického letoviska, které je známé také díky filmovým festivalům. Další atrakcí bude návštěva největšího města v Baskicku - Bilbaa: Guggenheimovo muzeum, staré město. Pojedeme také do města Getxo, kde se nachází slavný most Puente Colgante - jeden z několika dochovaných a funkčních visutých mostů z 19. století. Vydáme se také na vyhlídkové místo, odkud se rozprostírá nádherné panorama na město a Biskajský záliv. Večeře a přenocování v okolí Logrono/Miranda de Ebro. (Trasa cca 310 km)
 
Den 5
Po snídani přejezd do města Burgos, které je známé díky gotické katedrále Panny Marie s věžemi s ažurovými vzory a díky legendě o statečném rytíři El Cidovi. Uvidíme také kostel kláštera Kartuziánů, kteří žijí v klauzuře, ale vyrábějí vonné růžence z okvětních lístků růží. Další malebné město Kastilie a Leónu je Segovia. Staré město někteří lidé vnímají jako loď plující na vlnách luk a pastvin staré Kastilie. V Segovii kromě římského akvaduktu a starého města uvidíme středověký Alcázar - opevněný hrad postaven na skále, představující v té době jednu z rezidencí kastilských králů a Plaza Mayor s pozdně gotickou katedrálou. Přejezd do hotelu v okolí Segovie, večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)

Den 6
Po snídani přejezd do El Escorial - komplexu tvořícího v době říše Philipa II. politické hlavní město Španělska. K vidění je zde mimo jiné: královský pantheon, bazilika a klášter. Odpoledne prohlídka Madridu Bourbonů: Paseo del Prado, největší nádraží v Madridu - Estacion de Atocha, návštěva Muzea Prado, kde lze vidět obrazy malířů z 20. století, včetně velkého díla Picassa - Guernica. Následně panoramatický přejezd přes Paseo del Prado a Gran Via s krátkou zastávkou na náměstí Plaza de España. Na závěr dne procházka po Puerta del Sol - centrálním náměstí Madridu. Večeře a přenocování v hotelu v Madridu. (Trasa cca 100 km) 

Den 7
Po snídani celodenní přejezd na pobřeží Costa Brava/Maresme. Pro zájemce výlet „Noční Barcelona a fontány“ (za příplatek cca 25 EUR/os.). (Trasa cca 700 km)

Den 8
Ráno snídaně (v případě ranního odletu do Polska neobdrží klienti snídani). Vystěhování, transfer:
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště.
- Klienti pokračující v pobytu - transfer do vybraného hotelu.

Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
V hotelech v Katalánsku se musí platit pobytová taxa:
- 5* hotely kromě Barcelony - cca 3,75 EUR/os./den,
- 4* hotely kromě Barcelony - cca 0,95 EUR/os./den,
- 3* hotely kromě Barcelony - cca 1,35 EUR/os./den.
Výše uvedenou pobytovou taxua platí turista přímo na hotelové recepci a zahrnuje maximálně 7 dní pobytu. Klienti, kteří si zakoupili dvoutýdenní pobyt platí pouze 7 dní.
Děti do 16 let neplatí pobytovou taxu.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

NOVINKA - obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE 
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna ve Španělsku obvykle trvá od 1.7. do 31.8.

Informace o hotelech

Hotely **/*** - nacházející se nejčastěji mimo města.
 Pokoje: dvoulůžkové a třílůžkové (třílůžkový pokoj je obvykle dvoulůžkový pokoj s možností přistýlky), všechny s vlastní koupelnou a WC, někdy s telefonem a TV.
 Vybavení: hotelová restaurace a bar.
 Strava: kontinentální snídaně a servírované večeře.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 

Hotel

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč