Ubytování TSP Obrázek0
Ubytování TSP Obrázek1
Ubytování TSP Obrázek2
Ubytování TSP Obrázek3
Ubytování TSP Obrázek4
Ubytování TSP Obrázek5
Ubytování TSP Obrázek6
Ubytování TSP Obrázek7
Ubytování TSP Obrázek8
Ubytování TSP Obrázek9
Ubytování TSP Obrázek10
Ubytování TSP Obrázek11
Ubytování TSP Obrázek12
Ubytování TSP Obrázek13
Ubytování TSP Obrázek14
Ubytování TSP Obrázek15
Ubytování TSP Obrázek16
Ubytování TSP Obrázek17
Ubytování TSP Obrázek18
Ubytování TSP Obrázek19
Ubytování TSP Obrázek20
Ubytování TSP Obrázek21
Ubytování TSP Obrázek22
Ubytování TSP Obrázek23
Ubytování TSP Obrázek24
Ubytování TSP Obrázek25
Ubytování TSP Obrázek26
Ubytování TSP Obrázek27
Ubytování TSP Obrázek28
Ubytování TSP Obrázek29

Tajemné thajské pláže

Thajsko - Phuket - Phuket
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT (přímý let) do Bangkoku a z Bangkoku do Polska, přelet místními leteckými linkami na trase: Phuket - Bangkok, letištní taxy, ubytování v hotelech (14 nocí), transfery klimatizovaným autokarem na území Thajska, stravování dle programu (14 snídaní, 5 obědů + 1 formou lekce vaření, 6 večeří), služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během prohlídek, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, plavby loděmi, projížďky rikšami atd., odměny pro místní průvodce, spropitné pro řidiče, nosiče zavazadel, číšníky, hotelový personál atd. (celkem včetně vstupenek, průvodců, plaveb lodí a spropitného - cca 240 USD/os., platí se povinně průvodci), zálohu v hotelu během pobytu, další jídla během výletu, nápoje k jídlům, fakultativní výlety a jiné osobní výdaje.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Sekretne plaże Tajlandii
Kód zájezdu: TSP

Program

Bangkok a smaragdový Buddha • vodopády Erawan • sloní útočiště • rafting • tropická krajina Krabi • ostrov Phi Phi • lekce vaření • pobyt ve vybraném hotelu na Khao Lak • ostrov Jamese Bonda • rajské Similanské ostrovy


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let) do Bangkoku.


Den 2
Přílet do Bangkoku. Pasová kontrola a transfer do hotelu. Ubytování v hotelu, odpočinek po cestě. Ve večerních hodinách večeře v hotelu.


Den 3
Snídaně v hotelu. Následně prohlídka Bangkoku, uvidíme mimo jiné: chrám Zlatého Buddhy, květinový trh v Chinatown, královský palác, v jehož areálu se nachází také Wat Phra Kaeo - chrám, kde je uschována nejznámější thajská socha Buddhy - malý smaragdový Buddha. Po prohlídce oběd. Odpoledne výlet po Khlongach - výlet lodí po kanálech, které v minulosti představovaly alternativní komunikační systém Bangkoku. Večer pro zájemce plavba po řece Menam spojená s večeří formou bohatého bufetu (za poplatek cca 2000 THB/os. nebo cca 65 USD/os.). Přenocování v hotelu.


Den 4
Po snídani v hotelu odjezd na plovoucí trh v Damnoen Saduak. Následně přejezd do Národního parku Erawan. U vchodu do parku se nachází několik malých restaurací, kde lze ochutnat thajskou kuchyni - na vlastní náklady. V Erewanu uvidíme jedny z nejkrásnějších vodopádů v Thajsku (další atrakcí bude možnost koupání ve vodopádech). Večeře a přenocování v hotelu u řeky nedaleko starověkého města Kanchanaburi. (Trasa cca 280 km)  


Den 5
Po časné snídani vystěhování a odjezd z hotelu. Následně přejedeme do jednoho ze středisek zabývajících se péčí o slony, které byly dříve využívány k práci nebo v cestovním ruchu. V současné době se s rostoucím ekologickým povědomím vytváří stále více a více útočišť pro tato zvířata, kde nejsou nuceni vozit turisty ani vystupovat v cirkuse. Na oplátku se mohou hosté účastnit krmení slonů, pomoci při koupeli, společné procházky a další atrakce, které nevyžadují drezúru zvířat. Často zde nacházejí útočiště také jiná zvířata, která potřebují pomoc. Během výletu lehký oběd. Kolem poledne odjezd ve směru pobřežního městečka Hua Hin. Během cesty krátká návštěva Khao Wang - paláce Ramy IV. Do paláce na kopci pojedeme lanovkou. Večeře a přenocování v hotelu u moře v Pranburi, nedaleko letoviska Hua Hin. (Trasa cca 270 km)


Den 6
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do jednoho z nejkrásnějších přírodních parků v Thajsku - Khao Sam Roi Yot. Jeho název znamená „Hora tří set kopců“ díky umístění na stovkách písečných hor. Je to ráj pro milovníky přírody, kde se uprostřed kopců táhnou velké plochy bujné vegetace a skrývají mnoho vzácných druhů zvířat. Největší atrakcí parku je malebná jeskyně Phraya Nakhon, ve které se nachází královský pavilon. Během prohlídky oběd. Následně budeme pokračovat v cestě ve směru města Chumphon. Během cesty navštívíme kaučukovou a ananasovou plantáž. Večeře a přenocování v hotelu u moře v Chumphonu. (Trasa cca 280 km)


Den 7
Po snídani vystěhování z hotelu. Přejezd do Národního parku Khao Sok. Nalezneme se v srdci thajské džungle, kterou kdysi střežili tygři, leopardi, malajští medvědi, giboni, makaky a mnoho dalších zvířecích druhů. Vydáme se na plavbu po jezeře Cheow Lan, abychom z úrovně lodě mohli obdivovat vápencové hory, které se tyčí svisle nahoru a jejichž výška často dosahuje 1000 metrů. Během prohlídky oběd. Přenocování v jednom z hotelů na okraji parku. (Trasa cca 300 km)


Den 8
Po snídani volný čas nebo pro zájemce výlet na vzrušující dobrodružství - rafting, čili plavbu pontony po horské řece, která poskytne nezapomenutelný zážitek! Během plavby se bude možno vykoupat. Kvalifikovaný instruktor hlídá bezpečnost všech účastníků, takže lze obdivovat tropickou flóru táhnoucí se podél břehů řeky. Po adrenalinovém raftingu bude občerstvení a následně návrat do hotelu (rafting s jídlem za příplatek cca 1600 THB/os. nebo cca 50 USD/os.). Odpoledne odjezd ve směru Krabi, provincie v jižním Thajsku nacházející se u Andamanského moře, která mnoho let přitahuje turisty z celého světa. Během přejezdu oběd v místní restauraci. Následně se vydáme na další cestu. Po příjezdu ubytování v hotelu nedaleko jedné z nejkrásnějších pláží Krabi - Ao Nang. Večer doporučujeme projížďku tuk-tukem podél pláže do turistického centra s mnoha obchody a restauracemi. (Trasa cca 190 km)


Den 9
Po snídani volný čas na opalování a samostatné objevování okolí. Unikátní krajinu Krabi vytváří pobřeží poseté malými okouzlujícími ostrovy, úžasné skalní útvary, jeskyně, vodopády a především krásné bílé pláže. Možnost využití výletu kajakem do mangrovových lesů (za poplatek cca 1500 THB/os. nebo cca 45 USD/os.). Přenocování v hotelu.


Den 10
Po snídani vystěhování z hotelu. Z Krabi pojedeme trajektem na ostrovy Phi Phi považované za nejkrásnější ostrovy Andamanského moře.
Upozornění! Je třeba si připravit příruční zavazadlo, které si vezmete s sebou na ostrov Phi Phi (hlavní zavazadlo bude převezeno z Krabi přímo do Khao Lak). Na jednom z ostrovů Phi Phi strávíme 2 noci a budeme obdivovat krásu místních pláží. Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 30 km)


Den 11
Po snídani volný čas na opalování a koupání. Pro zájemce celodenní výlet motorovým člunem do okolních tropických ostrovů. V rámci programu několik zastávek na koupání, šnorchlování a lehký oběd na jedné z pláží (cena výletu spolu s obědem cca 2600 THB/os. nebo cca 80 USD/os.).


Den 12
Po snídani vystěhování a plavba trajektem z ostrova Phi Phi na Phuket. Následně v rámci oběda se vydáme na lekci vaření thajské kuchyně. Pod vedením zkušených kuchařů budete moci povzbudit svou kulinářskou kreativitu, seznámit se se světem exotických chutí a ochutnat zdravé thajské jídlo. Odpoledne transfer do vybraného hotelu v oblasti Khao Lak a ubytování. (Trasa cca 110 km, v závislosti na hotelu)


Den 13 - 14
Volný čas na odpočinek v oblasti Khao Lak (stravování - pouze snídaně) nebo možnost zúčastnit se fakultativních výletů. Nabízíme Vám dvě možnosti (v případě nutnosti rozdělení skupiny možnost služeb v angličtině):


1. Objevování krás Národního parku Phang Nga a ostrova Jamese Bonda. Začneme plavbou po jedné z nejkrásnějších zátok Thajska - Phang Nga. Nádhernou krajinu zálivu tvoří četné malé ostrůvky pokryté tropickou vegetací, zajímavé skalní útvary vyrůstající přímo z vody, vápencové útesy a jeskyně. Zastavíme také na ostrově Khao Phing Kan, ze kterého se rozprostírá nádherný výhled na nedaleký ostrov Koh Tapoo, známý nyní jako ostrov Jamese Bonda poté, co zde bylo natočeno několik scén k filmu „Muž se zlatou zbraní“. Během dne oběd (v ceně). Cena cca 2300 THB/os. (cca 75 USD/os.).


2. Rajské Similanské ostrovy
Jednodenní výlet motorovým člunem na nejkrásnější thajské ostrovy s přestávkou na potápění v národním parku - Similan National Marine Park. V ceně výletu je zahrnut poplatek za vstupenku do parku, oběd s nápoji a ovocem, potápěčské vybavení. Cena cca 3900 THB/os. (cca 125 USD/os.).
 

Den 15
Po snídani vystěhování z hotelu. Následně transfer na letiště a přelet do Bangkoku. Po příletu přejezd do hotelu, ubytování a volný čas. Ve večerních hodinách večeře.


Den 16
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer na letiště. Přelet do Polska charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.


Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Vzhledem k přísnému dodržování předpisů týkajících se práce průvodců během výletů v Thajsku, nemá v některých objektech polský průvodce právo nejen provázet nebo překládat místního průvodce, ale dokonce nemá do těchto objektů vstup. Týká se to především palácového komplexu v Bangkoku.
- V hotelu je třílůžkový pokoj obvykle dvoulůžkovým pokojem s přistýlkou ​​(přistýlka je zpravidla formou lehátka nebo rozkládací pohovky).
- Poplatky za všechny výlety a další atrakce vybírá průvodce v thajských bahtách. Uvedený ekvivalent v USD je orientační. Aktuální kurzy lze zjistit např. na www.xe.com.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Měna
Doporučujeme vzít s sebou americké dolary, i když si lze také vyměnit eura nebo jinou běžně přijímanou měnu. Peníze mohou být vyměněny v mnoha bankách, směnárnách a hotelech. Doporučujeme vzít s sebou bankovky v dobrém stavu: v zemích jihovýchodní Asie nejsou akceptovány poškozené, roztrhané, špinavé bankovky atd. - směnárny a banky je odmítají vyměňovat. V případě amerických dolarů je třeba upozornit, aby to byly bankovky nejnovější edice - tzv. „barevná“ řada. Starší bankovky často nejsou akceptovány nebo vyměněny v nižším kurzu.


Zálohy v hotelech 
Mnoho hotelů v Thajsku vybírá zálohu. Výše zálohy závisí na hotelu (od cca 100-200 USD/pokoj/pobyt). O podrobnostech týkajících se výše záloh budou klienti informováni na místě.


Dále upozorňujeme, že přijatelné formy zaplacení zálohy jsou následující:


1. Blokování prostředků na kreditní kartě, k odblokování dojde při vystěhování.


2. Platba kreditní kartou, prostředky budou vráceny v hotovosti v místní měně při vystěhování.


3. Platba v hotovosti v USD, EUR nebo místní měně, návrat v místní měně při vystěhování.


Upozornění! V souladu s ustanoveními Thajského úřadu pro civilní letectví existuje mnoho omezení pro charterové lety.
Nelze využít zpáteční let charterem společnosti LOT na trase z Bangkoku do Varšavy nebo z Bangkoku do Katovic a z Phuketu do Varšavy nebo z Phuketu do Katovic, pokud jste nepřiletěli do Thajska charterem společnosti LOT ze stejného odletového města a do stejného místa určení ve stejné sezóně (od listopadu do května).


Při zpátečním letu nelze kombinovat letiště odletu při odletu z Polska s cílovým letištěm (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Bangkoku do Katovic).
Není možné kombinovat cílové letiště při odletu z Polska s letištěm odletu při zpátečním letu (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Phuketu do Varšavy).
Není možné kombinovat pravidelnou leteckou společnost s odletem z Polska s charterovou leteckou společnosti LOT na zpátečním letu (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku pravidelnou linkou společnosti Emirates a vrátit se z Bangkoku do Varšavy charterovou společnosti LOT).


Lze odletět a vrátit se charterem společnosti LOT do stejného města v Polsku při výběru stejného letiště v Thajsku (např. lze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Bangkoku do Varšavy).
Lze také letět do Bangkoku nebo na Phuket charterovým letem (bez ohledu na odletové letiště) a vrátit se pravidelnou linkou do Polska (např. lze letět charterem společnosti LOT z Katovic na Phuket a vrátit se z Bangkoku do Varšavy pravidelnou linkou společnosti Emirates).

Upozornění k přeletu

Přelet     
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytnou Polské Aerolinky LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).

 

Víza - informace pro prodejce

Zrušená vízová povinnost pro občany ČR.


Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.


Klienti, kteří mají jiný cestovní pas, než český jsou povinni si vyřídit příslušné vízum na vlastní náklady. Veškeré informace týkající se vízových postupů obsažených v nabídce platí pro občany České republiky.

Informace o hotelech

Poznávací část 
Hotely s dobrou kvalitou, která odpovídá standardu ***/**** dle posouzení organizátora.

Pokoje: všechny pokoje jsou vybaveny TV, klimatizací, koupelnou a často i minibarem (za poplatek). Třílůžkový pokoj je obvykle dvoulůžkovým pokojem s přistýlkou (přistýlka je zpravidla v podobě rozkládacího lůžka nebo pohovky). 

Pobytová část
Ubytování ve vybraném hotelu na Khao Lak. Popisy hotelů najdete v katalogu nebo v rezervačním systému.

Vybavení
Restaurace, bar a ve většině hotelů i bazén.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč