Ubytování RPG Obrázek0
Ubytování RPG Obrázek1
Ubytování RPG Obrázek2
Ubytování RPG Obrázek3
Ubytování RPG Obrázek4
Ubytování RPG Obrázek5
Ubytování RPG Obrázek6
Ubytování RPG Obrázek7
Ubytování RPG Obrázek8
Ubytování RPG Obrázek9
Ubytování RPG Obrázek10
Ubytování RPG Obrázek11
Ubytování RPG Obrázek12
Ubytování RPG Obrázek13
Ubytování RPG Obrázek14

Tam, kde řádí řeka

Jihoafrická republika
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou (s přestupem) na trase Varšava - Kapské Město a Johannesburg - Varšava, vnitřní přelet na trase Kapské Město - Victoria Falls a Victoria Falls - Johannesburg, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem u menších skupin, ubytování v hotelech nebo v *** lodgích (možnost ubytování také ve stanových lodgích) - 11 nocí, stravování: snídaně a večeře, služby polského průvodce, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, povinný poplatek na spropitné pro místní průvodce, řidiče, nosiče zavazadel, číšníky atd., poplatek za vízum do Zimbabwe a povinnou pobytovou taxu při vjezdu do Botswany (cca 30 USD/os., platí se na hranici). Orientační náklady na účast v programu (povinné místní poplatky, včetně vstupenek a spropitného - cca 650 USD/os., povinný poplatek průvodci formou balíčku), další jídla a nápoje, fakultativní výlety.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a podmínky vstupu do JAR.

Název zájezdu v polském jazyce: Tam gdzie rzeka rządzi
Kód zájezdu: RPG

Upozornění! Výše uvedené ceny a výše poplatků za balíček účasti na programu byly uvedeny ke dni 14.02.2022 a mohou být změněny. 

Program

Kapské Město a Stolová hora - jeden ze 7 nových divů přírody • Mys Dobré naděje a afričtí tučňáci • impozantní Viktoriiny vodopády • plavba po řece Zambezi • Krugerův národní park - safari v největším parku Afriky • přejezd malebnou Panorama Route • rezervace Chobe - safari v Botswaně

Den 1
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet do Kapského Města pravidelnou linkou s přestupem. 

Den 2
Přílet do Kapského Města. Následně se vydáme na prohlídku města. Přejezd historickou částí města, uvidíme mimo jiné: hrad Dobré naděje, městskou radnici, náměstí Grande Parade. Následně procházka v zahradách Indické společnosti a po malajské čtvrti Bo-Kaap. Poté výjezd na Stolovou horu (1086 m n. m.), která patří mezi 7 přírodních divů světa. K jejímu úpatí vede klikatá cesta, která nabízí nádherný výhled na město, záliv Table Bay a Atlantský oceán. Na vrcholek vyjedeme lanovkou, jejíž kabinky se otáčejí kolem své osy. V případě nepříznivého počasí možnost změny tohoto bodu programu na výjezd na Signální horu (Signal Hill). Ubytování v hotelu v Kapském Městě, večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km)

Den 3
Snídaně. Volný den k odpočinku nebo pro zájemce odjezd do druhého nejstaršího města Jihoafrické republiky - Stellenbosch, známého díky architektuře v holandském stylu, dubovým alejím a univerzitě. Navštívíme také Franschhoek, útulné a malebné město - jedinou francouzskou osadu v Jihoafrické republice, která se nachází v centru výroby jihoafrických vín. Kolem města se rozprostírají malebná údolí pokrytá vinnými sady. Návštěva jednoho vinařství spojená s ochutnávkou vyráběných vín (za poplatek cca 60 USD/os.). Návrat do Kapského Města a plavba katamaránem (nebo plachetnicí) kolem zálivu Granger Bay při západu slunce se sklenkou šampaňského. V případě nepříznivého počasí místo plavby návštěva Akvária dvou oceánů ve Waterfront. Návrat do hotelu na přenocování. 
 
Den 4
Po snídani přejezd podél nejkrásnějších atlantických pláží: Clifton Beach a Camps Bay do Hout Bay, odkud poplujeme lodí na ostrov tuleňů - Duiker Island. Následně přejezd podél pobřeží Atlantského oceánu jednou z nejkrásnějších vyhlídkových tras - Chapman’s Peak (10kilometrovou trasou vytesanou ve strmých svazích hor) na Mys Dobré naděje. Mys je jednou z nejzajímavějších částí pobřeží, kde se stýkají dva proudy: teplý Mosambický a studený Benguelský proud, což způsobuje za plného slunce různé odstíny vod každého z oceánů. Výjezd zubačkou na vyhlídkovou terasu u majáku (sestup je po schodech). Zpáteční cesta vede podél východního pobřeží mysu kolem Falešné zátoky. Navštívíme pláž Boulders, obývanou několika tisíci afrických tučňáků. Ve večerních hodinách večeře v jedné z nejzajímavějších restaurací v Kapském Městě - Gold Restaurant. Je to úžasný, nejen kulinářský zážitek. Na začátku, během 30minutového workshopu, budeme mít příležitost naučit se hrát na africké bubny. Poté nás čeká skutečný zážitek a cesta po kulinářské mapě Afriky. Budeme mít možnost ochutnat pokrmy mimo jiné: z Egypta, Tuniska, Malawi, Kamerunu, Sierra Leone, Jihoafrické republiky a mnoha dalších zákoutí afrického kontinentu (menu v restauraci se mění pravidelně jednou za čtyři měsíce - aktuální nabídku uvede průvodce na místě). Během jídla uvidíme vystoupení umělců prezentujících různobarevné příběhy a tradice prostřednictvím hudby a tance. Návrat do hotelu na přenocování. (Trasa cca 300 km)

Den 5
Po snídani transfer na letiště v Kapském Městě a přelet do Victoria Falls v Zimbabwe (s přestupem v Johannesburgu). Přejezd do městečka Victoria Falls, volný čas na prohlídku města a místního bazaru se suvenýry. Následně návštěva Lookout Cafe s vyhlídkovou terasou na dechberoucí kaňon řeky Zambezi a most, který spojuje dvě africké země, Zimbabwe a Zambií. Pro zájemce oběd (za příplatek). Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km)

Den 6
Po snídani návštěva rezervace Viktoriiných vodopádů ze zimbabwské strany. Vodopády, jedny z největších na světě, byly objeveny cestovatelem a misionářem Davidem Livingstonem. Viktoriiny vodopády jsou považovány za jeden ze sedmi přírodních divů světa. Odpoledne plavba po stojatých vodách řeky Zambezi (nápoje jsou zahrnuty v ceně). Večeře a přenocování v hotelu v okolí Viktoriiných vodopádů. (Trasa cca 100 km)

Den 7
Snídaně. Tento den zveme na výlet do rezervace v Chobe (Botswana). Návštěvu rezervace v Chobe začneme plavbou lodí, během níž můžeme vidět krokodýly a hrochy. Chobe je jediným místem, kde hroši během dne mohou pobývat na souši. Kromě toho je řeka domovem pro mnoho druhů ptáků, včetně orla jasnohlasého. Po obědě (v ceně) safari otevřenými džípy 4x4. Bude příležitost pozorovat četná stáda slonů. Odpoledne návrat do Zimbabwe. Návrat do hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 180 km)

Den 8
Snídaně. Volný den určen k odpočinku nebo možnost využití zajímavých fakultativních výletů: přelet helikoptérou (cca 165 USD/os.); rafting na řece Zambezi (cca 130 USD/os.). Podrobné informace o fakultativních výletech uvede průvodce zájezdu. Večeře a přenocování v hotelu v okolí Viktoriiných vodopádů.
 
Den 9
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer na letiště. Přelet do Johannesburgu. Následně přejezd do malé soukromé lví rezervace - Lion Parku, která se nachází na předměstí Johannesburgu. Z automobilů 4x4 uvidíme z malé vzdálenosti několik rodin lvů, které jsou často se svými mladými (různě starými), stejně jako gepardy, divoké psy, levharty a surikaty. Další skvělou atrakcí bude krmení žirafy (krmivo pro žirafy lze zakoupit na místě). Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km) 

Den 10
Po snídani přejezd jednou z nejkrásnějších malebných tras v Jižní Africe - „Panorama Route“ v Dračích horách. Uvidíme nádhernou horskou krajinu, která tuto část proslavila po celém světě: Blyde River Canyon - jeden z nejhlubších kaňonů na světě, slavné Three Rondavels - tři vrcholy vytvořené do tvaru kulatých domorodých chýší, Bourke's Luck Potholes - velkolepé cylindrické tvary koryta vyhloubené řekou Blyde ve skále a Boží okno (God's Window), které je známé díky nádherným výhledům na rozprostírající se rovinu tzv. Lowveld (tyčí se do výše cca 900 m) a prochází Krugerovým národním parkem až k Mosambiku. Navštívíme také tropický deštný prales. Následně zastavíme u vodopádu Lisbon na fotografování. Ubytování v okolí Krugerova národního parku v lodgích (nebo ve stanových lodgích). Večeře a přenocování. (Trasa cca 485 km)
 
Den 11
Brzy ráno odjezd na celodenní jeep safari v Krugerově národním parku (snídaně formou balíčku). Bude příležitost k pozorování divokých zvířat v jejich přirozeném prostředí. Krugerův národní park je nejstarším a největším národním parkem v Africe. Tento park se rozkládá na ploše o délce cca 352 km, od řeky Limpomo na severu, ke Krokodýlí řece na jihu a plocha přesahuje 2 miliony hektarů. Park je domovem cca 150 druhů savců a cca 500 druhů ptáků. Krugerův národní park je domovem tzv. „velké pětky“, čili pěti nejnebezpečnějších zvířat Afriky: slona, lva, nosorožce, levharta a buvola. Návrat do lodgíe kolem 16:00 hodiny. Večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km) 

Den 12
Po časné snídani vystěhování a přejezd do Nelspruit. Návštěva Institutu šimpanzů (Jane Goodall Institute), kde jsou prováděny výzkumy těchto fascinujících zvířat, s nimiž sdílíme 98% DNA! Mnoho let výzkumu, velká láska k těmto zvířatům a odhodlání vedly k některým zajímavým objevům v této oblasti. Jedním z největších úspěchů bylo zjištění, že šimpanzi jsou jedni z mála zvířat, která používají nástroje. V Institutu jsou zvířata odebraná předchozím majitelům, kteří je drželi v nevhodných podmínkách, stejně jako osiřelí nebo zranění jedinci. V tomto polopřirozeném prostředí se snaží pracovníci institutu vytvořit svým chráněncům ty nejlepší podmínky. Procházka s průvodcem, který nás seznámí s často smutnými příběhy šimpanzů a s jejich chováním. Budeme také svědky krmení stáda. Návštěva Institutu určitě zůstane na dlouho v paměti. Následně návštěva Botanické zahrady Lowveld Garden. Během procházky deštným pralesem uvidíme různé druhy dřevin, které se v této oblasti vyskytují. Přejezd do hotelu v okolí Johannesburgu, ubytování, večeře a přenocování. (Trasa cca 450 km)
 
Den 13
Po snídani volný čas na odpočinek a další atrakce. Možnost využití fakultativního výletu do Pretorie (za příplatek cca 50 USD/os.). Odpoledne transfer na letiště a večerní odlet do Polska.

Den 14
Přílet do Polska podle letového řádu. 

Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V JAR jsou přijímány pouze americké dolary vydané po roce 2006 (pouze nepoškozené bankovky).
- Váhový limit zavazadla během vnitřního přeletu je 23 kg u hlavního zavazadla a 7 kg u příručního zavazadla.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Očkování
JAR a Zimbabwe - není povinné očkování. Doporučuje se očkování proti hepatitidě typu A, hepatitidě typu B, tyfu, záškrtu a tetanu. Je nutné vzít s sebou repelenty.  

Víza

Občané ČR, kteří do Jihoafrické republiky cestují za turistickým či obchodním účelem, nepotřebují pro pobyt do 90 dnů vízum. Ti, kteří mají jiné, než české občanství mohou podléhat jiným vízovým podmínkám, proto prosím kontaktujte naše Oddělení víz Rainbow za účelem ověření.  

Cestovní pas
Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu. Podle změn v imigračním zákoně Jihoafrické republiky musí být cestovní pasy, kterými se budou klienti legitimovat vydány po 24.listopadu 2015, na dobu nejméně 10 let (děti min. 5 let) a musí mít alespoň 2 prázdné stránky.
 
Informace o cestovním pasu (číslo pasu, datum vydání a datum ukončení platnosti) musí být vyplněny na rezervaci do maximálně 14 pracovních dnů před datem odletu. Pokud se prodej uskuteční později, prosíme o neprodlené doplnění těchto údajů.

Cestování nezletilých!
Nezletilé osoby cestující do Jihoafrické republiky jsou povinny mít následující dokumenty:
- v případě nezletilého dítěte cestujícího z/do JAR s jedním z rodičů - je vyžadován cestovní pas dítěte, 
- v případě nezletilého dítěte cestujícího z/do JAR s oběma rodiči - je vyžadován cestovní pas dítěte,
- v případě nezletilého dítěte, které cestuje z/do JAR se zákonným opatrovníkem - kromě vyžadovaného cestovního pasu dítěte musí mít rodný list dítěte s jeho překladem do angličtiny a písemný souhlas obou rodičů s cestou z/do JAR.

Dokument musí být přeložen do angličtiny a musí být notářsky ověřen (v případě dokumentu vydaného v České republice). Je vhodné použít obsah a formu dokumentu, které Vám poskytne prodejce rezervace. 

Pomoc poskytuje také Velvyslanectví Jihoafrické republiky v Praze, které vydává úřední dopis umožňující dítěti překročit hranice (je třeba poskytnout rodný list dítěte, cestovní pasy biologických rodičů a notářský souhlas) - v tomto případě se prosím obraťte přímo na velvyslanectví.

Upozornění k programu

Od 1. listopadu 2018 se změnily předpisy týkající se ochrany životního prostředí v Botswaně. Kvůli novému zákonu je používání, výroba a dovoz plastových sáčků v Botswaně nelegální a trestán vysokými pokutami (až do výše cca 500 USD). Cestující, kteří přijíždějí do Botswany s plastovými taškami v jejich zavazadlech (reklamní, plastové a jednorázové tašky, rovněž tašky z nákupů v obchodech v bezcelní zóně), jsou povinni je nechat na letišti. Doporučujeme používat místo plastových tašek textilní nebo papírové tašky.  

Upozornění! Pro zájemce, kteří se chtějí zúčastnit nabízených fakultativních výletů (rafting na řece Zambezi, let vrtulníkem nad vodopády) doporučujeme rozšířit pojištění o balíček SPORT.

Hotel

Hotely/Lodgie s *** kvalitou (10 nocí) - se nachází nedaleko národních parků nebo v jejich okolí (možnost ubytování ve stanových lodgích).

Pokoje: ve všech hotelech jsou vybaveny koupelnou, často mini barem (za poplatek) a TV. Většina hotelů má klimatizované pokoje.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč