Ubytování EGA Obrázek0
Ubytování EGA Obrázek1
Ubytování EGA Obrázek2
Ubytování EGA Obrázek3
Ubytování EGA Obrázek4
Ubytování EGA Obrázek5
Ubytování EGA Obrázek6
Ubytování EGA Obrázek7
Ubytování EGA Obrázek8
Ubytování EGA Obrázek9

Egypt - v deltě Nilu

Egypt
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do Hurghady, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem nebo autobusem, ubytování v hotelech (celkem 7 nocí): 4 noci v Hurghadě ve 4* hotelu (Royal Star nebo podobném), 2 noci v Káhiře ve 4* hotelu (Oasis nebo podobném), 1 noc v Alexandrii ve 4* hotelu (The Grand Plaza nebo podobném); stravování: All Inclusive v hotelech v Hurghadě (snídaně, obědy a večeře, místní alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj, voda, sycené nápoje dle programu All Inclusive v daném hotelu), snídaně a večeře v hotelu v Káhiře a Alexandrii; služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního kontrahenta během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (cca 25 USD/os., platí se na letišti), poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, rezervační poplatky, služby místních průvodců, nosičů zavazadel, řidičů, parkovací poplatky a spropitné) ve výši cca 300 USD/os. (povinný poplatek placený na místě). Poplatek nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu, sluchátka během prohlídky muzea v Káhiře (cca 2 USD/os.), nápoje k obědům a večeřím v Káhiře a v Alexandrii; jiné osobní výdaje.

Název zájezdu v polském jazyce: W Delcie Nilu
Kód zájezdu: EGA

Program

Káhira - velkolepé hlavní město Egypta • Egyptské muzeum a jeho starobylé poklady • náboženská tvář Káhiry: mešity a kostely • Alexandrie - kulturní hlavní město Egypta • Alexandrijská knihovna - moderní ocelová a skleněná konstrukce • El Alamein - suvenýry z doby II. světové války • Gíza a Sakkára - nádherné pyramidy, majestátní Sfingy • pobyt ve slunné Hurghadě

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Odlet do Hurghady v Egyptě. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po celním a pasovém odbavení transfer do 4* hotelu (např. Royal Star nebo podobný). Čas na odpočinek po cestě. Večeře a přenocování.

Den 2
Časně ráno vystěhování a přejezd autokarem do Káhiry. Snídaně formou balíčku na cestu. V programu mimo jiné: Egyptské muzeum se sbírkou více než 120 tisíc exponátů ukazujících civilizaci starověkého Egypta, Tutanchamonovy poklady (zlatá maska, šperky a užitkové věci). Během prohlídky muzea využijeme sluchátka (dle nařízení muzea) - za poplatek 2 USD/os. Následně se vydáme na cestu po jednom z největších měst světa, uvidíme mimo jiné: Saladinovu citadelu, mešitu Muhammada Alího, známou též jako Alabastrová mešita, jeden z nejstarších kostelů v Egyptě - visutý kostel Panny Marie a kostel sv. Sergeje postavený na místě, kde bydlela Svatá rodina během pobytu v Egyptě. Ubytování ve 4* hotelu (např. Oasis nebo podobném), večeře a přenocování. (Trasa cca 600 km)
 
Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do kulturního hlavního města Egypta - Alexandrie. Uvidíme zde římské katakomby -  podzemní nekropoli vytesanou ve skalách s hrobkami z 1. století, Pompeův sloup, římský amfiteátr, Citadel of Qaitbay s malebným výhledem na město, postavenou z kamenných bloků zbývajících po slavném majáku Faros a moderní Alexandrijskou knihovnu, postavenou z oceli a skla „záměnou“ za nádhernou knihovnu vyhořelou ve starověku. Ubytování ve 4* hotelu (např. The Grand Plaza nebo podobném), večeře a přenocování. (Trasa cca 220 km)

Den 4
Po snídani vystěhování. Tento den navštívíme malebné městečko El Alamein, které bylo místem jedné z nejdůležitějších bitev během afrického tažení v roce 1942. Navštívíme unikátní Vojenské muzeum se sbírkami připomínajícími II. světovou válku a hřbitov německých a italských vojáků na kopci Tell al-Aisa. Odpoledne přejezd do Káhiry, ubytování ve 4* hotelu (např. Oasis nebo podobném), večeře a přenocování. (Trasa cca 450 km)

Den 5
Po snídani vystěhování a prohlídka okolí Káhiry: Sakkára s první a zároveň nejstarší stupňovitou pyramidou faraóna Džosera, Memphis - hlavní město říše v průběhu období Starého státu se slavným kolosem Ramsesa II. a Alabastrovou sfingou a Gíza, čili pyramidy (Cheopsova, Chefrenova a Mykerinova) a majestátní Sfinga. Za příplatek možnost vstupu do Cheopsovy pyramidy - cca 400 EGP/os., je třeba jej nahlásit průvodci před vjezdem k pyramidám. Odpoledne přejezd do Hurghady, pozdě večer ubytování ve 4* hotelu (např. Royal Star nebo podobném), večeře a přenocování. (Trasa cca 550 km)
 
Den 6
Snídaně. Volný čas na odpočinek, oběd. Pro zájemce (za poplatek cca 100 USD/os., odjezd v časných ranních hodinách, snídaňový balíček na cestu namísto snídaně, fakultativní výlet do Luxoru - největšího otevřeného muzea na světě (trasa cca 285 km). Přejezd pouští a poté podél Nilu, kde lze pozorovat každodenní život obyvatel. V programu: svatyně královny Hatšepsut - jedna z nejkrásnějších svatyní na světě; Údolí králů se vstupem do tří hrobek (možnost vstupu do Tutanchamonovy hrobky za poplatek cca 300 EGP/os.), Memnonovy kolosy, plavba lodí po Nilu a největší chrám, který byl kdy vytvořen na světě - Karnak. Oběd je zahrnut v ceně zájezdu (nápoje za poplatek). Návrat do hotelu ve večerních hodinách. Večeře. Přenocování.

Den 7
Snídaně. Volný čas na odpočinek a využívání krás rajských pláží, křišťálově čistého moře. Oběd, večeře, přenocování.

Den 8
Ráno vystěhování z hotelu (nejpozději do 12:00 hodiny) a transfer na letiště v Hurghadě. Přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě, den před odletem.
- Klienti zůstávající na druhý týden pobytu v Hurghadě - transfer do vybraného hotelu (popisy hotelů v sekci o Hurghadě).
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště a odlet do Polska.

Upozornění k programu
- Program je rámcový. Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. - Průvodce neprovází po muzejních objektech.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Výlety v okolí

Během pobytu v Hurghadě doporučujeme fakultativní výlety:
 
Sahara park

Výlet začíná kolem 13:00 hodiny odjezdem z hotelu. Přejezd na poušť k základně se čtyřkolkami (cca 45minutová projížďka na čtyřkolkách po poušti, je nutností mít balíček pojištění SPORT). Následně přejezd pouští terénními džípy do beduínské vesnice, prohlídka vesnice. V programu: projížďka na velbloudech, pečení chleba s beduíny, beduínská lékárna, projížďka terénními auty typu spider. Následně večeře formou bufetu (nápoj k večeři) a orientální show - břišní tanec, rotující derviš, arabský folklór. Návrat do hotelu kolem 21:00 hodiny. Cena cca 199 PLN/os.

Hlubinné potápění
Výlet začíná v ranních hodinách vyplutím na moře. Krátká instruktáž v polštině na lodi. Dva ponory s instruktorem, každý ponor trvá cca 20 minut. Navíc možnost šnorchlování, oběd na palubě a nealkoholické nápoje v ceně. Korálové útesy a ryby na dosah ruky, pro zájemce možnost potápěčského kurzu PADI - podrobnosti u delegátů. Je nutností mít balíček pojištění SPORT. Cena cca 199 PLN/os.

Jungle Aqua Park
Výlet do největšího aquaparku v Hurghadě - ideální nejen pro rodiny s dětmi. Celodenní All Inclusive v aquaparku je zahrnuto v ceně výletu (oběd, občerstvení, zmrzlina, nealkoholické nápoje a místní alkoholické nápoje). Návrat do hotelu ve večerních hodinách. Cena cca 50 USD/os. 

Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů. Pořadí realizace bodů programu může být změněno. Průvodce neprovází po muzejních objektech.

Víza - informace pro prodejce

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Pro občany ČR je vízum povinné, je uděleno na mezinárodním letišti při příletu do země. Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí cca 25 USD/os.

Sezónnost

V Egyptě trvá hlavní turistická sezóna obvykle od poloviny prosince do konce března.

Informace o hotelech

Hotely **** - (7 nocí: 4 noci v Hurghadě - v hotelu Royal Star **** nebo podobném; 2 noci v Káhiře - v hotelu Oasis **** nebo podobném; 1 noc v Alexandrii - v hotelu The Grand Plaza **** nebo podobném).

Vybavení: restaurace a bar.

Pokoje: dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky), všechny klimatizované s koupelnou a nejčastěji se satelitním TV.

Strava: All Inclusive v hotelu v Hurghadě (snídaně, obědy a večeře, místní alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj, voda, sycené nápoje dle programu All Inclusive v hotelu), snídaně a večeře (v hotelu v Káhiře a v Alexandrii, nápoje s večeři za příplatek).

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč