Ubytování MEX Obrázek0
Ubytování MEX Obrázek1
Ubytování MEX Obrázek2
Ubytování MEX Obrázek3
Ubytování MEX Obrázek4
Ubytování MEX Obrázek5
Ubytování MEX Obrázek6
Ubytování MEX Obrázek7
Ubytování MEX Obrázek8
Ubytování MEX Obrázek9
Ubytování MEX Obrázek10
Ubytování MEX Obrázek11
Ubytování MEX Obrázek12
Ubytování MEX Obrázek13
Ubytování MEX Obrázek14
Ubytování MEX Obrázek15
Ubytování MEX Obrázek16
Ubytování MEX Obrázek17
Ubytování MEX Obrázek18
Ubytování MEX Obrázek19
Ubytování MEX Obrázek20
Ubytování MEX Obrázek21

Velká mexická expedice

Mexiko - Mexico City
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner do Cancúnu (přímý let), vnitřní přelet na trase Mexico City - Cancún, letištní taxy, ubytování v hotelech (14 nocí), transfery klimatizovaným autokarem nebo minibusem, stravování dle programu, služby polského průvodce v Mexiku, služby zástupce Rainbow během odbavení na letišti ve Varšavě, turistický program (viz níže) a pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupenky do navštěvovaných objektů, spropitné pro místní průvodce, řidiče, nosiče zavazadel, pokojské, systém Tour Guide, rezervační poplatky atd.) ve výši cca 330 USD/os. - povinný poplatek placený průvodci formou balíčku na místě. Balíček neobsahuje cenu fakultativních výletů uvedených v programu a pobytovou taxu v hotelech ve státě Quintana Roo (cca 2 USD/pokoj/noc - povinný poplatek placený na místě, na recepci hotelů). Cena nezahrnuje fakultativní výlety uvedené v programu zájezdu, fakultativní výlety během pobytové části v Cancúnu/na Mayské riviéře a další osobní výdaje. Na letišti v Cancúnu může být před odletem z Mexika vybírán poplatek VISITAX (cca 10 USD/os.).

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a podmínky vstupu do země.
 
Název zájezdu v polském jazyce: Wielka, meksykańska wyprawa
Kód zájezdu: MEX

Program

Chichén Itzá a Kukulkánova pyramida • koloniální města - Mérida a Campeche • Palenque a Chrám slunce • Acapulco • „stříbrné město“ - Taxco • místo, kde se lidé stávají bohy - Teotihuacán • Mexico City - největší město Ameriky! • All Inclusive v Acapulcu a Cancúnu!

Den 1 
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Cancúnu charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu pasové odbavení a setkání s průvodcem. Následně transfer do hotelu v Cancúnu nebo na Mayské riviéře. Večeře a přenocování. V případě příletu v pozdních večerních nebo nočních hodinách nemusí být v tento den večeře.

Den 2
Po snídani přejezd do Chichén Itzá (seznam UNESCO), kde navštívíme mimo jiné: Kukulkánovu pyramidu, stěnu lebek, Palác tisíce sloupů a Chrám tisíce válečníků, hřiště na pelotu (míčová hra) a astronomickou observatoř. Pro zájemce (za příplatek cca 25 USD/os.) možnost vidět jednu z mnoha krasových jeskyní na Yucatánu - cenote. Zájemcům doporučujeme koupel v křišťálově čisté vodě cenote Ik Kil (mějte připravené ručníky a plavky). Ti, kteří se výletu nezúčastní, mají volný čas v Chichén Itzá. Následně přejezd do Méridy a procházka historickým centrem města. Během návštěvy zveme na projížďku kočárem taženým koňmi po koloniálních uličkách Meridy. Večeře a přenocování v Méridě. (Trasa cca 360 km)

Den 3
Po snídani přejezd do Celestúnu, kde se nachází jedna z nejzajímavějších přírodních rezervací v Mexiku, která je útočištěm plameňáků, pelikánů a kormoránů. Následně přejezd do Uxmalu - mayského náboženského centra, kde si prohlédneme mimo jiné: Guvernérský palác (největší předkolumbovská budova v Americe), Kouzelníkovu pyramidu a „Cuadrangulo de las Monjas“ neboli Čtyřhran jeptišek (komplex budov připomínající klášter) a hřiště ke hře pelota (hra trochu připomínala fotbal - údajně měla nějaký náboženský význam). Večeře a přenocování v Campeche. (Trasa cca 390 km)

Den 4
Po časné snídani přejezd do Palenque. Návštěva archeologického naleziště v Palenque - města opuštěného indiány v 10. století z neznámých důvodů a znovuobjeveného teprve v 18. století. Prohlídka: Chrámu nápisů (pouze zvenčí), velkolepého královského paláce s četnými komnatami a chodbami pokrytými reliéfy, chrámů Slunce a Kříže (datované do doby 7. století) s četnými nápisy. Večeře a přenocování v Palenque nebo Villahermosa. (Trasa cca 400 km)

Den 5
Po snídani přejezd do San Cristóbalu - hlavního města „indiánského“ státu Chiapas, krátká večerní prohlídka - včetně návštěvy „španělského centra“ seskupeného kolem hlavního náměstí (Zócalo), katedrály, barokního kostela Santo Domingo. Večeře a přenocování v hotelu v San Cristóbalu. (Trasa od cca 270 km do cca 450 km)

Den 6
Po snídani výlet do San Juan Chamula - Indiánské vesnice obývané mayskými potomky - Tzotzily, dodnes zachovávajících tradiční styl života (zemědělství a řemesla) a oděv (bílé a červené sarapes, klobouky z palmového listí). Upozornění! Je zde zakázáno fotografovat! Návštěva tradičního indiánského tržiště a místního kostela, který spojuje křesťanství s místní vírou. Přejezd do Národního parku kaňonu Sumidero, kam se přeplavíme přes řeku Grijalva. Úchvatná příroda, překrásné výhledy, skály stoupající do výšky někdy až 1000 m, různé druhy ptáků (kormoráni, jestřábi a orli) - to vše činí návštěvu kaňonu nezapomenutelnou. Přejezd ve směru Tehuantepecu. Ubytování v hotelu v Tehuantepecu nebo v nedalekém Juchitánu. Večeře a přenocování. (Trasa cca 400 km)
 
Den 7
Po časné snídani se vydáme jednou z nejkrásnějších vyhlídkových tras vedoucí pohořím Sierra Madre do města Oaxaca. Během cesty prohlídka Mitly - náboženského centra a pohřebiště Mixtéců a Zapotéců. Následně návštěva tradiční malé mexické továrny na výrobu alkoholu s „červem“ - mezcalu. V pozdních odpoledních hodinách procházka koloniálním starým městem Oaxacy. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 400 km)

Den 8
Po snídani prohlídka nejstarší archeologické zóny v Mexiku - Monte Alban (seznam UNESCO). Monte Alban je starobylé hlavní město Zapotéců nacházející se na vrcholu kopce. Uvidíme zde tzv. severní a jižní platformu, fotbalové hřiště, observatoř a stěnu tanečníků. Následně přejezd do koloniálního města Puebla, zvaného „městem andělů“ (seznam UNESCO). Návštěva historického centra, kde uvidíme mimo jiné: náměstí Zócalo, staré město s koloniálními domy, čtvrť umělců, dům Alfeñique a druhou největší katedrálu v Mexiku. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 350 km)

Den 9
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do města Cholula. Prohlídka kostela z dob dobývání, postaveného na jedné z největších pyramid na světě. Při dobré viditelnosti možnost pozorování slavného „páru sopek“ - Popocatapetl a Iztaccíhuatl. Večer příjezd do Acapulca. Ubytování v hotelu a čas na odpočinek po cestě. V hotelu v Acapulce služby programu All Inclusive! (Trasa cca 450 km)  

Den 10
Po snídani celodenní pobyt ve městě Acapulco - nejznámějším letovisku Mexika u Tichého oceánu. Volný čas na opalování a koupání. Pro zájemce (za poplatek cca 55 USD/os.) plavba lodí kolem zálivu a obdivování nezapomenutelného západu slunce nad Pacifikem. Večeře a přenocování v Acapulcu.
 
Den 11
Po snídani vystěhování z hotelu a odjezd do Taxca - „stříbrného města“. Až do dnešního dne se zde nacházejí aktivní stříbrné doly. Město je také známé díky krásným, tradičním šperkařským výrobkům (možnost nakupování v jedné z mnoha galerií stříbra). Navíc je v programu také prohlídka koloniálního centra města a krásného kostela Santa Prisca. Večer příjezd do Mexico City, večeře a pro zájemce (za poplatek cca 50 USD/os.) folklórní večer na náměstí Piazza Garibaldi - ukázky mariachi, umění práce s lasem a lidového tance. K tomu klasické mexické nápoje na bázi skutečné tequily. (Trasa cca 420 km)

Den 12
Po snídani prohlídka historického centra Mexico City (seznam UNESCO) - hlavního města Mexika a aztéckého státu před jeho dobytím. V rámci programu: náměstí Zócalo, zříceniny Velkého chrámu Aztéků (zvenčí), katedrála, Národní palác s freskami Diega Rivery (z politických důvodů není palác vždy otevřen pro veřejnost), přejezd hlavním městským bulvárem Paseo de la Reforma do parku Chapultepec a návštěva Antropologického muzea (bohatá sbírka předmětů předkolumbovských kultur nalezených na území archeologických výzkumů po celém Mexiku). Odpoledne pro zájemce (za příplatek cca 35 USD/os.) přejezd do čtvrti Xochimilco, která je známá díky největšímu květinovému trhu v hlavním městě a vodním kanálům. Plavba ozdobenými loďkami po kanálech za zvuků hudby mariachi. Cestou do Xochimilco přejezd kolem aztéckého stadiónu, hlavní arény olympijských her z roku 1968 a mistrovství světa ve fotbale z roku 1970. Večeře a přenocování v hotelu.

Den 13
Po snídani přejezd kolem Náměstí tří kultur, místa poslední bitvy konkvistádorů a Aztéků, spojeného také s brutálně potlačeným protestem studentů v roce 1968. Dalším bodem programu bude návštěva svatyně Panny Marie Guadalupské, patronky obou Amerik a Mexika. Následně přejezd do 50 km vzdáleného Teotihuacánu (seznam UNESCO) - důležitého náboženského a politického centra Aztéků. Návštěva pyramidy Slunce a Měsíce patřících mezi největší pyramidy na světě a chrámu Opeřeného hada. Na závěr návštěva tradiční dílny obrábění obsidiánu. Pro zájemce - let balonem při východu slunce nad pyramidami Teotihuacánu (cca 200 USD/os.). Transfer na letiště v Mexico City - v pozdních odpoledních nebo večerních hodinách odlet do Cancúnu. Přejezd do 4* hotelu s programem All Inclusive v Cancúnu nebo na Mayské riviéře (Riviera Maya).  
Upozornění! V závislosti na hodinách přeletů a dostupnosti míst v letadle se může let konat až 14. dne časně ráno - v tomto případě budou mít klienti zajištěno přenocování v Mexico City. Skupina může být během vnitřního přeletu rozdělena na lety v různých časech.
 
Den 14
Pobyt v Cancúnu nebo na Mayské riviéře (Riviera Maya). Pro zájemce a za příplatek (cca 70 USD/os.) půldenní výlet do archeologické zóny Tulum, krásně položené na vysokém útesu a návštěva jedné z tisíců cenot na poloostrově Yucatán. Návrat do hotelu na oběd.

Den 15
Po snídani vystěhování z pokojů. Pro zájemce a za příplatek (cca 95 USD/os.) dvouapůlhodinová plavba motorovými čluny mangrovovými lesy ke korálovému útesu nedaleko Cancúnu - možnost šnorchlování na druhém největším korálovém útesu na světě. Transfer na letiště v Cancúnu. Přelet do Varšavy charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner (přímý let).

Den 16
Přílet do Polska.

Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. Průvodce neprovází po navštěvovaných objektech.
- V Mexiku jsou třílůžkové pokoje vybaveny 2 manželskými postelemi (neexistuje možnost ubytování v pokojích se 3 samostatnými lůžky).
- Muzea jsou v pondělí zavřena. V tomto případě průvodce na místě navrhne návštěvu jiné atrakce nebo (bude-li to možné) upraví program tak, aby mohla návštěva muzea proběhnout v jiný den.
- Odjezdy z hotelu se často konají velmi brzy ráno (okolo 5. hodiny) - možnost snídaně formou balíčku.
- Vezměte prosím na vědomí, že Mexiko City, Puebla, San Cristóbal se nachází ve výšce nad 2000 m n. m., proto je vhodné mít s sebou teplé oblečení. 
- Doporučujeme neměnit peníze na letišti v Cancúnu kvůli nepříznivému směnnému kurzu. Peníze lze směnit v hotelu v Cancúnu nebo následující den v bance nebo ve směnárnách na trase přejezdu.
- Prosíme, vezměte si s sebou pořádnou obuv (část zájezdu se koná formou trekkingu), nepromokavý oděv (je vhodné zabezpečit před vlhkostí také dokumenty) a repelent proti komárům.
- Na území Spojených států mexických je zakázáno dovážet jakékoliv potraviny.
- Na většinu vnitřních přeletů jsou přijatelné rozměry příručního zavazadla - 40 cm x 40 cm x 25 cm, váha 10 kg. V případě přepravy příručního zavazadla přesahujícího tyto rozměry je příplatek cca 40 USD. Maximální váha odbaveného zavazadla je 25 kg.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide

Upozornění!

Vezměte prosím na vědomí celní předpisy pro turisty vstupující do Mexika:
- Dovozní limit činí 400 cigaret nebo 400 náplní do elektronických cigaret nebo 50 doutníků a 3 litry alkoholu.

Případné porušení těchto předpisů znamená nutnost zaplacení celních poplaků, což může mít za následek zpoždění transferu a nutnost jeho organizace na vlastní náklady.

Víza

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
 
Důležité!
 V Mexiku existují celní omezení týkající se množstevních limitů pro dovoz tabákových výrobků a alkoholu. Dospělá osoba může přivézt ne více než 10 krabiček cigaret, ne více než 25 doutníků nebo 200 g tabáku a max. 3 litry jakéhokoliv alkoholického nápoje.

UPOZORNĚNÍ!
Před příletem do Mexika musí klienti vyplnit povinné online celní prohlášení.
Prohlášení může být vyplněno ne dříve než 3 dny před plánovaným letem do Mexika.
V případě osob cestujících společně (rodiny) vyplňuje prohlášení jedna osoba jménem celé skupiny (rodiny).
Online prohlášení nahrazuje papírové prohlášení.
Níže je uveden odkaz, kde by mělo být prohlášení vyplněno:
https://siat.sat.gob.mx/PTSC/DPE/faces/resources/pages/declaracion/declaracion.jsf
Pokyny pro vyplnění prohlášení jsou k dispozici u správce rezervace.

Upozornění k přeletu

Přelet:
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytne PLL LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna v Mexiku obvykle trvá od 1. listopadu do 31. března.

Hotel

K dispozici pro hosty

restaurace a bar a někdy také bazén nebo zahrada.

Ubytování

Hotely *** se nacházejí mimo navštívená města.

Pokoje: 1-, 2-, 3lůžkové pokoje, přičemž 3lůžkové pokoje mají 2 manželské postele (není možné získat pokoj se 3 oddělenými lůžky).

Catering

Americké snídaně (servírované porce, nejčastěji: ovoce, míchaná vejce, smažená slanina nebo klobása, chléb, croissant, malá nádobka džemu a másla, 1 šálek džusu, 1 šálek kávy nebo čaje) a večeře (servírované porce: polévka, druhý chod je nejčastěji drůbež, méně často ryba, salát nebo salát nebo vařená zelenina, brambory nebo rýže nebo tortilla, dezert). V hotelech v Cancúnu/Riviera Maya a Acapulcu je služba all inclusive (s výjimkou první hotelové noci, která začíná ihned po příjezdu do Cancúnu).

.

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč