Ubytování PER Obrázek0
Ubytování PER Obrázek1
Ubytování PER Obrázek2
Ubytování PER Obrázek3
Ubytování PER Obrázek4
Ubytování PER Obrázek5
Ubytování PER Obrázek6
Ubytování PER Obrázek7
Ubytování PER Obrázek8
Ubytování PER Obrázek9
Ubytování PER Obrázek10
Ubytování PER Obrázek11
Ubytování PER Obrázek12
Ubytování PER Obrázek13
Ubytování PER Obrázek14

Záhady civilizace

Peru
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem na trase Varšava - Lima - Varšava a vnitřní přelet (Cusco - Lima), letištní taxy, ubytování v hotelech (viz níže): 6 nocí, transfery klimatizovaným autokarem/minibusem a vlakem, stravování: snídaně, obědy nebo večeře (dle programu) podávané formou bufetu nebo několikachodového menu (předkrm, hlavní chod, dezert, teplý nápoj, a u uvítacího oběda alkoholický aperitiv i perlivý nápoj), balíček s jídlem na cestu (dle programu), služby polského zástupce během odbavení na letišti (zavazadla budou odevzdána na celou cestu), služby průvodce - vedoucího skupiny během pobytu v Peru, turistický program (viz níže) a pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: odletový poplatek v Peru (cca 40 USD/os.), spropitné pro místní průvodce, řidiče a nosiče zavazadel, vstupenky a jiné osobní výdaje. Náklady na účast v programu (vstupenky) - cca 190 USD/os. Fakultativní výlety jsou placeny zvlášť. Spropitné, nosiči zavazadel, portýři - cca 60 USD/os.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do Peru.

Název zájezdu v polském jazyce: Zagadki cywilizacji
Kód zájezdu: PER

Upozornění! Nejpozději 14 dní před odletem prosím vyplňte údaje o cestovním pasu v rezervačním systému Travella - údaje jsou nutné k zakoupení vlakových jízdenek na Machu Picchu. V případě chybějících údajů nebude možné osmý den realizovat program.  

Program

     

 

Divy světa - Machu Picchu • záhadné Peru - Nazca • ostrovy Ballestas - peruánské Galapágy • Posvátné údolí Inků • koloniální Lima • Muzeum Larco Herrera • ponorka ABTAO

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před odletem letadla v odletové hale na letišti F. Chopina ve Varšavě. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Odlet do Limy přes jedno z evropských letišť. Transfer do hotelu v Limě, uvítací drink s místním zástupcem kanceláře, následně ubytování v hotelu, přenocování.

Den 2
Po časné snídani přejezd dálnicí Jižní Panamericana do Nazca. Cestou zastávka v Národní rezervaci Paracas. Plavba na ostrovy Ballestas, pozorování zvířat. Toto místo je známé svou bohatou mořskou flórou, což způsobilo obrovský rozvoj fauny v této oblasti. Ostrovy Ballestas (nazývané malými Galapágy) jsou obývané lachtany, delfíny, pelikány, tučňáky Humboldtovými, želvami a různými ptáky, včetně pelikánů a terejů. Během další cesty krátká přestávka u vyhlídkové věže „Mirador“ na náhorní plošině Nazca, kde se vyskytují záhadné linie a obrazce. Z „Miradoru“ lze pozorovat figuru ruky a stromu. Příjezd do Nazca. Ubytování v hotelu (s bazénem), večeře a přenocování. (Trasa cca 400 km)
 
Den 3
Po snídani pro zájemce (za příplatek cca 120-130 USD) možnost letu sportovním letadlem nad plošinou Nazca, kde byly na velké ploše (cca 450 km²) vyryty linie představující různé geometrické figury a kresby zvířat. Jejich původ zůstává dodnes záhadou a teorií na jejich téma stále přibývá. Shora vypadají jako tajemné obrazy, které mají téměř kosmický původ. Během letu lze vidět mimo jiné linie připomínající kolibříka, opici, pavouka nebo kosmonauta. Následuje oběd a přejezd na poušť Ica. Zastávka v malebné oáze Huacachina, ochutnávka Pisco - peruánského národního nápoje. Návrat do Limy, ubytování, přenocování. (Trasa cca 400 km)

Den 4
Po snídani přejezd do Cusca. Doporučujeme procházku starým městem Cuzco, které je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO. V programu prohlídka Plaza de Armas, katedrály s pinakotékou se sbírkou mistrovských děl místní malířské školy a bývalého chrámu Slunce - Coricanchy. Ubytování, volný čas a později večeře s folklorem. (Trasa cca 50 km)  

Den 5
Po snídani dvouhodinový přejezd na železniční stanici do Ollantaytamba, odkud začneme celodenní výlet do Machu Picchu (cesta vlakem trvá cca 1,5 hod.) - jednoho ze SEDMI DIVŮ SVĚTA (od roku 2007 je zapsáno na seznamu UNESCO). Světem objevené v roce 1911 ztracené město Inků je komplexem úchvatných skalních budov ležících na stovkách teras. Velkolepost a krása tohoto místa jsou důkazem neobvykle bohaté incké kultury. Uvidíme skalní chrám Tří oken a Sluneční observatoř. Návrat do hotelu, večeře, přenocování. (Trasa cca 380 km)

Den 6
Po snídani krátká procházka Sacsaywamanem - bývalou inckou pevností, kde se dodnes koná nejslavnější peruánský festival Inti Raimi. Pro odvážné možnost ochutnávky morčete (v ceně). Transfer na letiště a přelet do Limy. Večer pro zájemce (v rámci možností) účast na představení Zpívající fontány v Parque de las Aguas (30 USD). Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 150 km)

Den 7
Po snídani vystěhování z hotelu. Následně návštěva koloniální čtvrti Plaza Mayor s okázalým palácem, kde se nachází sídlo vlády, katedrály (mauzoleum španělského conquistadora Francisca Pizarra), kláštera sv. Františka a katakomby. Zastávka u historické železniční stanice Desamparados, odkud začíná trasa navržená inženýrem Ernestem Malinowským v 19. století. Následně návštěva Muzea Larco Herrera, které se nachází v historické budově a představuje důkladný přehled peruánské předkolumbovské historie, úžasnou sbírku předmětů vyrobených ze zlata, keramiky a textilu. Během cesty na letiště uvidíme ještě jedno neobvyklé muzeum ABTAO, které se nachází v ponorce. Loď byla ještě do nedávné doby v provozu a plavala podél pobřeží Peru. V současné době je ukotvena v přístavu a je velmi zajímavým a neobvyklým objektem k prohlídce. Transfer na letiště. Zpáteční let do Polska přes jedno z evropských letišť (přesný čas srazu uvede průvodce Rainbow na místě).

Den 8
Přílet do Polska.  

Upozornění k programu
- Program je pouze informační a může se změnit v závislosti na politické či klimatické situaci. Během silvestrovského termínu může být návštěva Muzea Larco Herrera přeložena na jiný den. 
- Elektrické napětí v Peru je 220 V. Zástrčky nejsou evropského typu.
- V bankách nebo směnárnách nejsou akceptovány bankovky 100 USD řady CB B2.
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno. 

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Upozornění k přeletu

Let
Nabízíme komfortní přelet letadly společnosti Air France/KLM. Na úseku z Amsterdamu nebo z Paříže jsou lety provozovány letadly typu Boeing 747 (tzv. Jumbo Jet) nebo Boeing 777. 
Palubní servis (zdarma) - maska na spaní, špunty do uší, ručníky na osvěžení, jednorázová sluchátka.
Stravování: 2 pokrmy během letu - jeden lehký/skromnější a druhý teplý oběd/večeře s nealkoholickými a alkoholickými nápoji. Na palubách B 747 se nacházejí monitory ve stropě, promítány jsou 1-2 filmy během letu, k dispozici jsou také individuální hudební kanály. Na palubě B 777 jsou k dispozici individuální zábavné portály s monitorem na předchozím sedadle, v nichž si lze vybrat z 80 filmů, kanál pro děti, více než 200 hudebních CD a mnoha dalších. 
Váhový limit zavazadla - příruční zavazadlo - 12 kg, odbavované zavazadlo: Mexiko/Venezuela - 2x23 kg, ostatní destinace - 1x20 kg.

Tyto informace jsou pouze informační - cestovní kancelář není zodpovědná za změny učiněné leteckou společnosti v typu letadla nebo změny v palubním servisu. 

Hotel

***/**** hotely - pohodlné a ověřené.

Pokoje jsou vybaveny koupelnou s WC a často TV a telefonem. Třílůžkové pokoje mají 3 oddělené postele.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč