Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek0
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek1
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek2
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek3
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek4
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek5
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek6
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek7
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek8
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek9
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek10
Savoy Resort & Spa Seychelles Obrázek11

Hakuna Matata!

Seychely
Poznávací + pobytový
Rodinný
Pláž do 100 m
V/blízko centra
Wi-Fi
Wellness
Posilovna
Hotel Premium
Bazén se sladkou vodou
Bazén
Lehátka zdarma

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem s mezipřistáním, vnitrostátní přelet z Nairobi do Mombasy (váhový limit zavazadla 15 kg + 5 kg příruční), letištní taxy, ubytování (14 nocí) v hotelech a lodgích ***, přejezdy minibusy, transfery letiště - hotel - letiště (transfery mohou být bez asistence v polském jazyce), stravování dle programu a popisů hotelů, služby polského delegáta v Mombase, služby polského průvodce během safari (1 osoba na skupinu, přesedá v autobusech) a místního řidiče - specialisty během safari (1 osoba na autobus, anglicky hovořící), turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: poplatky za vstupné do národních parků, povinný poplatek za spropitné pro řidiče a místní průvodce (celkem za účast na programu cca 500 USD/os., platí se povinně průvodci jako balíček), spropitné pro nosiče zavazadel a číšníky, další jídla a nápoje, osobní výdaje, fakultativní výlety a vízum do Keni (vízové postupy dle aktuálních předpisů).

Fakultativní výlety: masajská vesnice (cca 25 USD/os.), plavba po jezeře Naivasha (cca 40 USD/os.).

Upozornění! Výše uvedené ceny víz a poplatku za balíček účasti v programu byly uvedeny ke dni 10.09.2021 a mohou se změnit.

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Hakuna Matata!
Kód zájezdu: KKD

Program

Symboly africké savany - sloni, žirafy, zebry, antilopy a lvi • střecha Afriky - majestátní Kilimandžáro • rezervace Masai Mara • jezera v oblasti Velké příkopové propadliny • hlavní město Keni - Nairobi, historie Karen Blixen a krmení žiraf • pláže Indického oceánu • přelet Nairobi - Mombasa v ceně

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letový řád sledujte na R.pl/rozklady. Technické mezipřistání na Kypru nebo v Egyptě (cca 45 minut, bez vystupování z letadla). Večer přílet na letiště Moi v Mombase. Po pasové a vízové kontrole přivítání s delegátem na letišti a transfer do hotelu *** (Bamburi Beach nebo podobný hotel). Večeře a přenocování.

Den 2
Snídaně a volný čas k odpočinku po cestě, na koupání v moři a opalování. Oběd, večeře a přenocování v hotelu.

Den 3
Po časné snídani (případně formou balíčku) vystěhování z hotelu a transfer minibusem do Národního parku Tsavo East (cca 315 km - cca 4,5 hodin jízdy). Příjezd do lodge na oběd a krátký odpočinek po cestě. Odpoledne začneme safari v jednom z největších Národních parků Afriky: více než 13 tisíc km² savany a úžasných akátových lesů a tisíců divokých zvířat: slonů, lvů, buvolů, antilop kudu a žiraf. Večeře a přenocování v lodgi v okolí Tsavo East. (Trasa cca 350 km)

Den 4
Po časné snídani transfer minibusem do Národního parku Amboseli (cca 335 km - cca 5,5 hodin jízdy), který nabízí úchvatný výhled na majestátní „střechu Afriky“ - Kilimandžáro. Vrcholek lze vidět většinou jen brzy ráno a před západem slunce, během dne je obvykle zakryt mraky. Příjezd do lodge na oběd a krátký odpočinek po cestě. Následně odpolední safari v parku, známém především jako „země slonů“, ale často se zde můžete setkat i s ostatními zvířaty jako jsou: lvi, hyeny, gepardi, antilopy, buvoli a žirafy. Večeře a přenocování v lodgi v okolí Amboseli. (Trasa cca 360 km)

Den 5
Brzy ráno safari v parku Amboseli. Návrat na snídani a volný čas. Odpoledne další safari (možnost celodenního safari v závislosti na umístění lodge) a pro zájemce návštěva masajské vesnice (cca 25 USD/os.). V programu: prohlídka masajských domků, ukázka tanců a zvyků, možnost nákupu masajských rukodělných výrobků (možnost jednoho dlouhého safari v závislosti na poloze lodge). Oběd, večeře a přenocování v lodgi v okolí Amboseli. (Trasa cca 120 km)

Den 6
Po časné snídani transfer minibusem do Nairobi (cca 220 km - cca 4 hodiny jízdy). Přejezd po silnici, která vede podél hranice Národního parku Nairobi. Cestou budeme míjet jeden z největších slumů na světě „Kibera“, jež tvoří pozoruhodný kontrast k nejbohatší čtvrti města a velkolepé rezidenci Karen, ke které pojedeme a navštívíme muzeum Karen Blixen - dům, ve kterém bydlela spisovatelka, známá z filmu „Vzpomínky na Afriku“. V muzeu uvidíme památky ze života spisovatelky a také rekvizity z filmu. Oběd formou balíčků. Následně přejezd k Lake Naivasha (cca 160 km - cca 3 hodiny jízdy). Večeře a přenocování v lodgí nad jezerem Naivasha. (Trasa cca 430 km)

Den 7
Po snídani pro zájemce plavba lodí po jezeře Naivasha - možnost pozorování hrochů, nespočtu vodních ptáků. Je to také místo, kde byly natočeny scény z filmu „Vzpomínky na Afriku“ (délka plavby cca 1 hodina, cena cca 25 USD/os.). Následně přejezd do lodge v okolí jezera Elementaita (dalšího jezera tvořícího vodní systém v oblasti Velké příkopové propadliny), volný čas. Následně přejezd do Národního parku Lake Nakuru (cca 90 km - cca 2 hodiny jízdy), který se nachází v rozlehlém geologickém útvaru zvaném Velká příkopová propadlina (Great Rift Valley) a který se táhne od údolí řeky Jordán na Blízkém východě přes Keňu, Tanzanii až do Mozambiku. Během cesty safari budeme mít možnost vidět např.: nosorožce bílé, žirafy Rothschildovy, zebry, buvoly, gazely a antilopy Koba. Oběd, večeře a přenocování v lodgi v okolí jezera Elementaita. (Trasa cca 135 km) 

Den 8
Po časné snídani přejezd do Masai Mary (cca 320 km - cca 5,5 hodiny jízdy), která se nachází na náhorní plošině (cca 1 600 m n. m.). Masai Mara, nejslavnější rezervace volně žijících zvířat v Africe, je společně s přilehlým parkem Serengeti (v Tanzanii) považována za nejkrásnější park na světě. Masai Mara je převážně rovinatá savana s nízkými stromy a stády antilop, gazel, zeber, slonů, žiraf a predátory, jako jsou lvi, leopardi, gepardi, hyeny nebo šakali. Brzy odpoledne příjezd do lodge a oběd. Odpolední safari v parku. Ve večerních hodinách večeře a přenocování v lodgi v okolí Masai Mara. (Trasa cca 345 km)
 
Den 9
Brzy ráno safari v Masai Mara. Po safari návrat do lodgi na snídani, oběd a volný čas. V odpoledních hodinách další safari v rezervaci. Možnost celodenního safari (v závislosti na umístění lodge) - výjezd po snídani, oběd možný formou balíčku, odpoledne čas na odpočinek v lodgi. Večeře a přenocování v lodgi v okolí Masai Mara. (Trasa cca 70 km)

Den 10
Po časné snídani transfer do Nairobi (cca 280 km - cca 5 hodin jízdy). Oběd v Nairobi (lunch box). Návštěva přírodovědného vzdělávacího centra Langata - zabývající se ochranou vzácných druhů zvířat, jehož hlavní atrakcí je možnost krmení žiraf Rotschildových. Transfer na letiště, přelet do Mombasy a poté transfer do vybraného hotelu na pobřeží Indického oceánu. (Trasa cca 335 km)  

Den 11-14
Pobyt ve vybraném hotelu na pobřeží Indického oceánu. Volný čas na odpočinek, koupání v moři a opalování. Možnost využití fakultativních výletů, např. Mombasa City Tour (cena cca 45 USD/os.).

Den 15
Po snídani vystěhování z pokojů a volný čas, možnost využití veřejné infrastruktury hotelu. Odpoledne transfer na letiště v Mombase a odlet charterovým letadlem do Polska.

Den 16
Technické mezipřistání v Egyptě nebo na Kypru (cca 45 minut, bez vystupování z letadla). Přílet do Polska.

Upozornění k programu
- Celková trasa cca 2 145 km.
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Jiné

Všeobecné pokyny
- Na safari byste měli mít elastickou brašnu a ne pevný kufr. Po příletu je možnost přebalení zavazadla na safari a ponechání kufru v hotelu v Mombase. Ponechaná zavazadla si klienti vyzvednou po návratu ze safari nebo budou doručena delegáty do hotelů (toto by mělo být nahlášeno průvodci během safari).
- Doporučujeme si vzít s sebou vlastní šátek nebo nákrčník, který bude chránit obličej před prachem a větrem. 
- Doporučujeme si vzít s sebou také pokrývku hlavy a sluneční krém s vysokým faktorem.
- Pokud jde o oblečení, teplota během dne je proměnlivá (rána a večery jsou chladné, během dne je horko), proto doporučujeme vzít si s sebou vhodné oblečení, které také poskytne dodatečnou ochranu proti hmyzu.
- V den safari doporučujeme nepoužívat parfémy a nebrat oblečení v tmavě modré barvě, která může přilákat hmyz.
- Doporučujeme vzít si s sebou dalekohled pro pozorování zvířat, svítilnu (některé cestičky v lodgích jsou špatně osvětlené) a repelent proti komárům.
- Doporučujeme vzít adaptéry do britských zásuvek.
- Na území parků často nemají mobilní telefony pokrytí. Na recepci je k dispozici za poplatek telefon (obvykle drahý), nicméně zde také často dochází k výpadkům pevných linek.
- Je dobré mít s sebou malé množství peněz vyměněných za keňské šilinky potřebné k malým nákupům/kávy, čaje na zastávkách - čerpacích stanicích/místních obchodech. V lodgích a v obchodech se suvenýry lze platit v dolarech.
- Jsou přijímány pouze dolary vydané po roce 2006.

Výlety v okolí

Mombasa City Tour
Začneme tím, že navštívíme pevnost Fort Jesus, památku zapsanou na seznam světového dědictví UNESCO, jejíž historie je neodmyslitelně spojena s historií celého města. Poté se vydáme na procházku ulicemi starého města, během které budeme moci obdivovat stavby z koloniálních dob s odkazem na arabskou architekturu s krásně vyřezávanými dřevěnými dveřmi. Během procházky budeme mít možnost vidět Náměstí vlády, které se nachází vedle starého přístavu a jedné z nejstarších mešit v Mombase. Poté pojedeme do Aleje Baobabů, kde si budeme moci vyfotit jeden z největších baobabů na ostrově. Vydáme se také ke sloním klům - symbolu Mombasy a na konec do manufaktury kmene Akamba, které po celé generace vyřezává postavy z exotického dřeva a kde bude možné zakoupit si jejich výrobky. Cena cca 45 USD/os.

Upozornění k programu

Od 28.8.2017 se změnily předpisy týkající se ochrany životního prostředí v Keni. Kvůli novému zákonu je používání, výroba a dovoz plastových sáčků v Keni nelegální a trestáno vysokými pokutami (až do výše 38 000 USD) nebo odnětím svobody až na 4 roky. Cestující, kteří přijíždějí do Keni s plastovými taškami v jejich zavazadlech (reklamní, plastové a jednorázové tašky, rovněž tašky z nákupů v obchodech v bezcelní zóně), jsou povinni je nechat na letišti. Doporučujeme používat místo plastových tašek textilní nebo papírové tašky. Keňa je jednou ze zemí s nejpřísnějšími zákony týkajících se plastových tašek.

Víza - informace pro prodejce

Vízum do Keni
- občané ČR potřebují pro vstup do Keni vízum
- žádost o vízum je nutné podat elektronicky na webové stránce spravované keňským Ministerstvem vnitra a koordinace národní vlády (Ministry of Interior and Coordination of National Government) http://www.evisa.go.ke. Žádost je nutné vyplnit BEZ diakritiky, jinak je vízum neplatné!!!
- správní poplatek za podání žádosti o vízum je 50 USD + poplatek za platbu kartou cca 2 USD  

Cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od data původního návratu

Důležité! Přečtěte si aktuální informace o Covid-19 a vstupní podmínky do Keni!

Informace o hotelech

Poloha
Savoy Resort & Spa Seychelles je luxusní hotel patřící k mezinárodnímu hotelovému řetězci Savoy. Nachází se v tropické, dobře udržované zahradě v severní části rajského ostrova Mahé. V okolí hotelu najdete četné restaurace, bary a obchody. Do hlavního města Seychel, Victoria, je to cca 5 km. Mezinárodní letiště je vzdáleno cca 15 km.

Pláž
Savoy Resort & Spa Seychelles se nachází přímo u krásné, široké pláže Beau Vallon s jemným bílým pískem a s pozvolným vstupem do moře. Lehátka, slunečníky a plážové osušky na pláži v bezprostřední blízkosti hotelu zdarma.

Vybavení
Recepce 24 hodin, prostorné lobby, směnárna, 3 restaurace: hlavní restaurace Grand Savoy nabízející jídla kreolské a mezinárodní kuchyně, restaurace Pescado s výhledem na oceán specializující se na mořské plody a restaurace a'la carte, bar Gecko u bazénu (10:00-24:00). Velký venkovní bazén obklopený sluneční terasou. Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma.

Pokoje
Savoy Resort & Spa Seychelles má 153 moderně zařízených pokojů různých standardů, které se nacházejí v přízemí nebo v několika patrech.
Standardní pokoje pro max. 3 dospělé osoby jsou vybaveny koupelnou (vana nebo sprcha, fén), centrálně řízenou klimatizací, satelitní TV, telefonem, trezorem (zdarma), příslušenstvím pro přípravu kávy a čaje, minibarem (konzumace za poplatek) a balkonem.
K dispozici jsou také pokoje typu junior suite o rozloze cca 40 m² pro max. 3 dospělé osoby. Jsou vybaveny stejně jako standardní pokoje.
Na vyžádání jsou k dispozici také pokoje typu suite o rozloze cca 60 m² a penthouse o rozloze cca 190 m².
Pokoje s výhledem na oceán za příplatek.

Strava
Snídaně v hlavní restauraci formou bohatého bufetu. Za příplatek: večeře nebo obědy v hlavní restauraci formou bufetu (jídla místní a mezinárodní kuchyně). Nápoje k jídlům za poplatek.

Sport a zábava
Savoy Resort & Spa Seychelles nepořádá animační program. Kompenzuje to polohou v blízkosti Beau Vallon - jedné z nejkrásnějších pláží souostroví a nedalekou vzdáleností od místních atrakcí Seychel. K dispozici pro hosty: posilovna, mini klub pro děti (4-11 let). Za příplatek: bohatě vybavené wellness centrum, sauna, kurzy jógy, pilates, tenisový kurt a vodní sporty na pláži.

Internet
Internet Wi-Fi zdarma ve veřejných prostorách hotelu a v pokojích.

Místní kategorie
**** +

Webové stránky
www.savoy.sc

Náš názor
Savoy Resort & Spa Seychelles je elegantní hotel patřící k ceněnému hotelovému řetězci, který garantuje vysokou úroveň služeb v krásné tropické zahradě. Ideální místo pro blažený odpočinek na bílé pláži, koupání v azurových vodách oceánu, stejně jako romantické procházky při západu slunce. Doporučujeme zejména náročným hostům, kteří cestují ve dvou nebo s rodinou.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Mapa

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč