Ubytování FDF Obrázek0
Ubytování FDF Obrázek1
Ubytování FDF Obrázek2
Ubytování FDF Obrázek3
Ubytování FDF Obrázek4
Ubytování FDF Obrázek5
Ubytování FDF Obrázek6
Ubytování FDF Obrázek7
Ubytování FDF Obrázek8
Ubytování FDF Obrázek9
Ubytování FDF Obrázek10
Ubytování FDF Obrázek11
Ubytování FDF Obrázek12

Lofoty - polární dny, slunečné noci

Norsko
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, vnitřní přelet, letištní taxy, přejezd komfortním autokarem (klimatizace, WC, video, minibar), ubytování v hotelech viz níže (8 nocí), stravování: snídaně (8), turistický program (viz níže), služby průvodce a pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: účast v programu prohlídek (vstupné do navštívených objektů a atrakcí, poplatky pro místní průvodce, rezervační poplatky, spropitné) a systém Tour Guide - orientační náklady jsou cca 1800 NOK/os. (platí se povinně průvodci na místě). Fakultativní výlety: Atlantická cesta cca 25 EUR/os. Cena nezahrnuje další jídla a jiné osobní výdaje. 
Možnost dokoupení 8 večeří v hotelech (dle cen v ceníku).

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Lofoty - Polarne dni, słoneczne noce
Kód zájezdu: FDF

Program

Nejkrásnější souostroví severu - kouzelné Lofoty • Norská města - Bergen, Oslo a Trondheim • majestátní fjordy • polární kruh • nádherný výlet po železnici Flåmsbana • Cesta trollů a Geirangerfjord

Den 1
Sraz u stanovišť Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla do Oslo-Torp na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu transfer do hotelu v okolí letiště Oslo-Torp/Drammen. Ubytování, volný čas (hotelový den začíná kolem 15:00 hodiny) a přenocování.
UPOZORNĚNÍ!!! V termínech označených * (7.6., 22.6., 9.7., 24.7., 8.8., 23.8.) bude program realizován v opačném pořadí.

Den 2
Po snídani a vystěhování odjezd ve směru Bergenu. Projedeme největší náhorní plošinou Evropy - Hardangervidda. Tato jedinečná vysokohorská oblast je domovem největšího stáda divokých sobů a také dalších ohrožených druhů, jako je polární liška. Přejezd trasou vedoucí malebnou divokou krajinou k slavnému vodopádu Vøringsfossen. Ve vesnici Øvre Eidfjord, na vrcholu údolí Måbødalen, navštívíme unikátní norské přírodní centrum Hardanger. Následně dojedeme ke krásnému fjordu Hardanger, přes který přejedeme nejdelším visutým mostem v Norsku - Hardangerbrua. Most se táhne nad fjordem v délce 1380 metrů a přístup k němu z obou stran vede tunely vytesanými ve skále. Následně přejezd ve směru nádherné vesnice Norheimsund ležící u druhého nejdelšího fjordu Norska - Hardangerfjordu, jehož okolí je známé díky výjimečné kráse, mírnému klimatu a tisícům ovocných stromů. Cestou uvidíme okouzlující vodopád Steinsdalsfossen. Dojezd do hotelu v okolí Bergenu, ubytování, přenocování. (Trasa cca 450 km)

Den 3
Po snídani vystěhování a prohlídka Bergenu s místním průvodcem. V programu mimo jiné: návštěva Torgetu - různorodého rybího trhu, starého přístavu Bryggen se středověkou tvrzí Bergenhus tyčící se nad městem, procházka Tyskebryggenem s charakteristickými dřevěnými budovami. Výjezd lanovkou na kopec Fløyen, ze kterého se rozprostírá nádherný výhled na Bergen a fjordy. Po prohlídce přejezd do městečka Voss. Odtud se vydáme na cca 2hodinovou cestu slavnou železniční trati - Flåmsbana, jejíž vlaky musí překonat vzdálenost 20 km a více než 860 m výškový rozdíl, aby mohly dojet do poslední stanice na trase. Doprovázet nás budou nádherné výhledy. Příjezd do Flåmu - malého městečka ležícího v údolí mezi horami na konci Aurlandsfiordu. Následně volný čas. Poté krátká plavba trajektem z Fodnes do Manhalleru přes největší norský fjord - Sognefjord (cestou do Fodnes přejezd nejdelším silničním tunelem světa Leardaltunel - 24,5 km dlouhým). Přejezd do hotelu v okolí Førde, přenocování. (Trasa cca 380 km)

Den 4
Po snídani vystěhování a přejezd do městečka Geiranger. Za hezkého počasí možnost výjezdu na horu Dalsnibba - neobvyklé vyhlídkové místo, které se nachází ve výšce 1500 m n. m. (výlet závisí na počtu zájemců). Následuje vyhlídková plavba nejslavnějším fjordem Norska - Geirangerfjord, který byl v roce 2005 zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO - trasa vede uprostřed svislých skal, které spadají do moře a vodopády dosahujícími až 250 metrů. Poté přejezd nádhernou Cestou orlů směrem k vesnici Eidsdalu. Další přejezd trajektem Eidsdal - Linge. Přejezd slavnou Cestou trollů s výhledem na vodopád Stigfossen a Trollí stěnu. Dojezd do hotelu v nádherném přístavním městě Molde, ubytování a přenocování. (Trasa cca 350 km)

Den 5
Po snídani volný čas na procházku městem Molde nazývaným Městem růží a pro zájemce (za příplatek cca 25 EUR/os.) výlet na slavnou Atlantickou cestu. Vystěhování z hotelu. Následně přejezd ve směru Trondheimu, města, které v době Vikingů více než 200 let sloužilo jako hlavní město a dnes je třetím největším městem Norska. Procházka ulicemi starého města zastavěného typickými domy s dřevěnými fasádami. Cestou uvidíme mimo jiné historický dřevěný most, dřevěný královský palác, středověkou katedrálu Nidaros, postavenou na pohřebišti norského patrona sv. Olafa a okouzlující čtvrť Bakklandet. Po prohlídce další cesta podél fjordu Trondheim. Ubytování a přenocování v hotelu v okolí města Steinkjer. (Trasa cca 380 km)

Den 6
Po snídani vystěhování a přejezd podél jezera Snasa a údolí Namdalener do Nordlandu, provincie známé množstvím rybníků. Následně přejezd silnici vedoucí údolím Dunderlandsdalen. Překročení polárního kruhu. Návštěva turistického centra Polarsirkelsenteret. Návštěvníci dostanou zvláštní certifikát připomínající návštěvu tohoto jedinečného místa. Přejezd malebnou náhorní plošinou Saltfjellet do Saltdalsfiroden. Následně výlet do Saltstraumenu - nejsilnějšího přílivovému proudu světa. Ve 150 m široké a 3 km dlouhé úžině, kde se spojují dva fjordy Saltenfjord a Skjerstadfjord, proudí každých šest hodin 400 mln kubických metrů vody rychlostí až 20 uzlů (37 km/hod.). Voda vytváří víry o průměru až 10 m a hloubce 5 m. Vodní hladina stoupá nejrychleji během úplňku a novoluní. Víry lze pak pozorovat z mostu nebo ze břehu (výlet závisí na počtu zájemců a povětrnostních podmínkách). Přejezd podél břehů fjordů do hotelu v okolí Bodø. Dojezd do hotelu, ubytování a přenocování. (Trasa cca 580 km) 

Den 7
Časná snídaně (nebo snídaňové balíčky - v závislosti na hodině vyplutí trajektu), vystěhování a přejezd ve směru trajektového přístavu v Bodø, ze kterého se vydáme na 3hodinovou vyhlídkovou plavbu do městečka Moskenes, které se nachází v lofotském souostroví. Lofoty, které se táhnou 112 km podél pobřeží, jsou považovány za jedno z nejkrásnějších míst v Norsku. Během přejezdu souostrovím uvidíme okouzlující vesnice s charakteristickou architekturou (červené domky na kůlech). Zastavíme u krásné písečné pláže v Rambergu obklopené ostrými horskými vrcholy a navštívíte Vikingské muzeum - Lofotr. Přejezd na jeden z ostrovů souostroví Lofoty - Austvågøy. Procházka Svolvaerem, hlavním a největším městem Lofot s přibližně 4700 obyvateli. Osada založená v 16. století je důležitým rybářským přístavem. Následně přejezd malebnou trasou přes ostrov Hinnoya patřící do souostroví Vesteralen, který je zároveň největším ostrovem kontinentální části Norska. Ubytování v hotelu v okolí Harstadu/Sortlandu  a přenocování. (Trasa cca 350 km)

Den 8
Po snídani a vystěhování přejezd na letiště Evenes, přelet do Osla na mezinárodní letiště Gardermoen. Návštěva hlavního města Norska s místním průvodcem. Prohlídka centra města: hlavní ulice města - Karl Johans Gate, královský palác a Storting, čili budovy parlamentu. Uvidíme neobvyklý Frogner Park, který je také muzeem soch Gustava Vigelanda. Následně návštěva Bygdøy - „poloostrova muzeí“, kde navštívíme jednu z největších atrakcí Osla - Norské lidové muzeum - muzeum a skanzen se stavbami z různých regionů Norska a sloupovým kostelem z Gol. Přejezd do hotelu v okolí města Drammen na přenocování. (Trasa cca 180 km)

Den 9
Snídaně (nebo snídaňové balíčky pro klienty s odletem brzy ráno), vystěhování z hotelu (max. do 11:00 hodin). Následně transfery na letiště Oslo-Torp. Přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě. Odlet do Polska. (Trasa cca 20 km)  
UPOZORNĚNÍ!!! V termínech označených * (7.6., 22.6., 9.7., 24.7., 8.8., 23.8.) bude program realizován v opačném pořadí.

Upozornění k programu
- Program může být změněn. 
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Doporučujeme vzít kartu EHIC (evropský průkaz zdravotního pojištění) - usnadňuje využití lékařské pomoci na místě.

UPOZORNĚNÍ! V termínech označených * (7.6., 22.6., 9.7., 24.7., 8.8., 23.8.) bude program realizován v opačném pořadí.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hotel

Ubytování:

*** hotely (celkem 7 nocí); ve velkých městech řetězcové hotely; na severu Skandinávie (mimo velká města) možnost ubytování v malých rodinných hotelech.

Pokoje: komfortní, dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky) s koupelnou a WC, často s TV.

Vybavení: v hotelu je obvykle restaurace, bar a recepce.

Strava: snídaně (nejčastěji formou bufetu). Možnost dokoupení večeří.

 Místní kategorie: ***/****

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč