Ubytování FIO Obrázek0
Ubytování FIO Obrázek1
Ubytování FIO Obrázek2
Ubytování FIO Obrázek3
Ubytování FIO Obrázek4
Ubytování FIO Obrázek5
Ubytování FIO Obrázek6
Ubytování FIO Obrázek7
Ubytování FIO Obrázek8

Po stopách Vikingů - norské fjordy

Norsko - Oslo
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přejezd komfortním autokarem (klimatizace, WC, video, minibar), přejezd trajektem na trase Svinoústí - Ystad (4místné kajuty) a Gedser - Rostock (bez kajut), všechny přejezdy trajekty v Norsku (bez kajut - většinou sedadla jak v letadle), ubytování v hotelech viz níže (5 nocí), stravování: snídaně (6), 1 večeře (4. den zájezdu), turistický program (viz níže), služby průvodce a pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, poplatky pro místní průvodce, rezervační poplatky, spropitné a systém Tour Guide. Orientační náklady na účast v programu prohlídek cca 140 EUR/os. (platí se povinně průvodci na místě). Fakultativní výlety: večerní Bergen a výjezd lanovkou na kopec Fløyen (cca 25 EUR/os.), plavba po fjordu Geiranger (cca 48 EUR/os.), zahrady Tivoli (cca 35 EUR/os.). Cena nezahrnuje další jídla a jiné osobní výdaje. 
Možnost dokoupení 4 večeří v hotelech (dle cen v ceníku).

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Śladami Wikingów - Norweskie Fiordy
Kód zájezdu: FIO

Program

Oslo - Amundsen a Vikingové • impozantní Trolí stěna a Cesta orlů • fjordy - nezapomenutelné výhledy • malebné město Bergen - čili staré Norsko • náhorní plošina Hardangervidda • královská Kodaň 

Den 1

Odjezd z Polska dle řádu. Během cesty krátké zastávky. Příjezd do Svinoústí, nalodění na trajekt plující do Švédska. Začátek plavby kolem 23:00 hodiny (plavba trvá cca 8 hod.). Přenocování na trajektu - doporučujeme malé příruční zavazadlo s věcmi potřebnými na přenocování v kajutě; pro pohodlí účastníků zůstává hlavní zavazadlo v nákladovém prostoru. Tento den není v hotelu večeře - týká se to klientů, kteří si dokoupili tuto nabídku - možnost zakoupení večeře na trajektu. (Trasa Poznaň - Svinoústí cca 350 km)

Den 2
Připlutí do města Ystad, brzká snídaně na trajektu. Po vylodění přejezd nábřežní dálnicí podél švédského pobřeží směrem k mostu ve Svinesundu. Přejezd mostem, který tvoří hraniční přechod mezi Švédskem a Norskem a pokračování v cestě do Osla. Během cesty jsou plánovány krátké zastávky. Návštěva hlavního města Norska s místním průvodcem. Uvidíme Frogner Park, který je také muzeem soch Gustava Vigelanda zobrazujícího všechna stádia lidského života. Následně přejezd a prohlídka centra města: hlavní ulice města - Karl Johans Gate, královský palác, Storting, čili budovy parlamentu a radnice (budovy se prohlíží zvenčí). Přejezd na Bygdøy - „poloostrov muzeí“, kde uvidíme Muzeum lodi Fram. Následně přejezd do hotelu v okolí Osla na přenocování. (Trasa cca 680 km)

Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu. Přejezd trasou vedoucí malebnou divokou krajinou náhorní plošiny Hardangervidda (největší náhorní plošinou v Evropě). Během cesty uvidíme mimo jiné slavný vodopád Vøringsfossen. Přejedeme impozantním mostem přes fjord Hardanger a malebnou trasou ve směru Norheimsund podél pobřeží fjordu Hardanger - druhého nejdelšího fjordu v Norsku, jehož okolí je známé svou výjimečnou krásou a mírným klimatem. Dojezd do hotelu v okolí Bergenu, ubytování. Pro zájemce (za poplatek) večerní výlet do centra Bergenu - prohlídka města, výjezd lanovkou na kopec Fløyen, volný čas (odjezd závisí na poloze hotelu a počtu zájemců). (Trasa cca 450 km)

Den 4
Po časné snídani vystěhování a prohlídka Bergenu s místním průvodcem. V programu mimo jiné: návštěva Torgetu - různorodého rybího trhu, starého přístavu Bryggen se středověkou tvrzí Bergenhus tyčící se nad městem, procházka Tyskebryggenem s charakteristickými dřevěnými budovami. Následně přejezd malebnou trasou do Hopperstadu - návštěva dřevěného kostela Stavkirke z 12. století. Přejezd trajektem přes Sognefjord (nejdelší fjord v Norsku) do města Hell. Přejezd ve směru největšího ledovce kontinentální části Evropy - Jostedalsbreen, kde budeme obdivovat jeden z ledovcových jazyků - Boyabreen. Dojezd do hotelu v okolí města Stryn na přenocování - tento den večeře v hotelové restauraci. (Trasa cca 350 km)

Den 5
Po snídani vystěhování a přejezd do městečka Geiranger. Pro zájemce (za poplatek) plavba po fjordu Geiranger, který byl v roce 2005 zapsán na seznamu Světového dědictví UNESCO - trasa vede uprostřed svislých skal, které spadají do moře a vodopády dosahujícími až 250 metrů. Následně přejezd nádhernou Cestou orlů směrem k vesnici Eidsdalu. Další přejezd trajektem Eidsdal - Linge. Přejezd slavnou Cestou trollů s výhledem na vodopád Stigfossen a Trollí stěnu. Dojezd do hotelu v okolí města Hamar na přenocování. (Trasa cca 400 km)

Den 6
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd vyhlídkovou trasou podél největšího norského jezera Mjøsa do Osla. Další prohlídka hlavního města Norska s místním průvodcem. Vstup do slavné Národní opery připomínající fjord vynořující se z ledovce. Následně navštívíme jednu z největších památek Osla - unikátní skanzen s budovami z různých regionů Norska a kostelem z Golu. Po prohlídce přejezd ve směru švédského Malmö, ubytování a přenocování v okolí města. (Trasa cca 690 km)

Den 7
Po snídani vystěhování a prohlídka města Malmö s průvodcem. Následně přejezd směrem k přejezdu přes úžinu Öresund, který se skládá z mostu, umělého ostrova a tunelu. Spojuje hlavní město Dánského království se švédským přístavním městem Malmö. Přejezd do centra Kodaně - prohlídka města s místním průvodcem. Uvidíme barokní královský palác - Amalienborg, oficiální sídlo dánské královské rodiny a zámek Christiansborg - sídlo parlamentu, kancelář předsedy vlády a Nejvyšší soud Dánska, kde se konají královské audience. Uvidíme také sochu Malé mořské víly - jednoho ze symbolů města a fontánu bohyně Gefion - největší a nejkrásnější fontánu v Kodani představující mytické stvoření Zélandu. Procházka ke slavné Kulaté věži (Rundetaarn), ze které je krásný výhled na hlavní město Dánska. Poté nás čeká plavba kodaňskými kanály. Pro zájemce (za poplatek) večerní návštěva slavné Tivoli Gardens - jednoho ze symbolů Kodaně a zároveň jednoho z nejznámějších zábavních parků v Evropě se zahradou, četnými kavárnami a restauracemi (výlet závisí na počtu zájemců). Večer odjezd ve směru města Gedser a nalodění na trajekt plující do přístavu v Rostocku. Začátek plavby kolem 1:30 (plavba trvá 2 hodiny).

Den 8
Trajekt dopluje do přístavu v Rostocku. Přejezd Německem do Polska. Příjezd do Polska v ranních hodinách (během cesty zastávky). (Trasa Rostock - Poznaň cca 500 km)

Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Vzhledem k vysokým pokutám, které jsou ukládány přetíženým autobusům ve Skandinávii, prosíme o nepřekročení váhového limitu zavazadla na tomto zájezdu (max. 20 kg + 5 kg příruční zavazadlo/1 os.). Další zavazadlo nebude přijato.
- Doporučujeme vzít kartu EHIC (evropský průkaz zdravotního pojištění) - usnadňuje využití lékařské pomoci na místě.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hotel

K dispozici pro hosty

V hotelu se obvykle nachází restaurace, bar a recepce.

.
Ubytování

Hotely ***(celkem 5 započatých hotelových nocí); ve velkých městech řetězcové hotely, obvykle řetězce Quality nebo Rica; na severu Skandinávie (mimo velká města) možné ubytování v malých rodinných hotelech.

Lodžie: pohodlné, 2lůžkové (možnost přistýlky) s koupelnou a WC, často s TV.

Plavby trajektem:

- (Sassnitz - Trelleborg a Trelleborg - Sassnitz) a místní trajekty - bez kajut, většinou letecká místa, bez stravy.

- (Trelleborg - Sassnitz) a místní trajekty - bez kajut, většinou letecká místa.

Catering

Snídaně (obvykle formou bufetu)

.

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč