Ubytování MLO Obrázek0
Ubytování MLO Obrázek1
Ubytování MLO Obrázek2
Ubytování MLO Obrázek3
Ubytování MLO Obrázek4
Ubytování MLO Obrázek5
Ubytování MLO Obrázek6
Ubytování MLO Obrázek7
Ubytování MLO Obrázek8
Ubytování MLO Obrázek9
Ubytování MLO Obrázek10
Ubytování MLO Obrázek11
Ubytování MLO Obrázek12
Ubytování MLO Obrázek13
Ubytování MLO Obrázek14
Ubytování MLO Obrázek15
Ubytování MLO Obrázek16
Ubytování MLO Obrázek17

Malta - ostrovní stát

Malta
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, ubytování (5 nocí), přejezdy klimatizovaným autokarem, stravování: 5 kontinentálních snídaní, za příplatek večeře (4), turistický program (viz níže), služby polského průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, spropitné pro místní průvodce, rezervační poplatky do navštívených objektů, pobytovou taxu. Orientační náklady na účast v programu cca 180 EUR/os. (platí se průvodci jako balíček). Nezahrnuje pobytovou taxu - celkem navíc cca 10 EUR/os. (platí se přímo v hotelu), další jídla a nápoje, jiné osobní výdaje a fakultativní výlety. 

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Malta - wyspiarskie państwo-miasto
Kód zájezdu: MLO

Upozornění! Výše uvedené ceny a poplatky za balíček účasti v programu jsou uvedeny ke dni 25.08.2022 a mohou se změnit.

Program

Marsaxlokk a místní speciality • Modrá jeskyně • La Valetta a katedrála sv. Jana Křtitele • Gozo - pohádková krajina a starobylé památky • útesy Dingli a jeskyně sv. Pavla

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet na Maltu, setkání s průvodcem. Transfer do hotelu v severo-východní části ostrova. (Trasa cca 25 km)

Den 2
Po snídani výlet do jižní části ostrova, do nejstarší maltské rybářské vesnice Marsaxlokk na nedělní trh s místními specialitami (mimo jiné sýry, sladkosti, chléb), kde lze vidět rybáře a jejich charakteristické barevné lodě luzzu. Následně přejezd k pobřeží, kde se nachází - komplex jeskyní vytesaných mořskými vlnami s neobvyklými azurovými odrazy mořské vody - jedna z největších turistických atrakcí na Maltě. Navíc (za příplatek cca 10 EUR/os.) plavba v jeskyních (pouze za příznivých povětrnostních podmínek a stavu moře). Brzy odpoledne návrat do hotelu, volný čas k odpočinku, opalování a nakupování, přenocování. (Trasa cca 55 km)

Den 3
Po snídani návštěva hlavního města Malty. Návštěva La Valetty zapsané na seznamu UNESCO - města postaveného v době, kdy ostrov patřil do Řádu maltézských rytířů. V programu procházka městem, během které uvidíme mimo jiné: z vnějšku Velmistrovský palác a zahrady Barrakka s terasami s krásným výhledem na přístav. Poté prohlídka katedrály sv. Jana s bohatým barokním interiérem, uvnitř které se nachází obraz od Caravaggia „Poprava Jana Křtitele“. Odpoledne návrat do hotelu, volný čas k odpočinku, opalování a nakupování, přenocování. (Trasa cca 35 km)

Den 4
Snídaně a výlet na krásný ostrov Gozo, který ohromuje nádhernou krajinou. Návštěva archeologického naleziště Ggantija zapsaného na seznamu UNESCO - s částečně zachovanými obrannými hradbami a megalitickými chrámy (jedny z nejstarších kamenných budov na světě). Poté návštěva hlavního města ostrova Ir-Rabat s dominantní budovou citadely, ze které se rozprostírá malebné panorama města a ostrova. Návrat do hotelu, přenocování. (Trasa cca 35 km)

Den 5
Po snídani přejezd na jižní pobřeží Malty a obdivování vysokých útesů Dingli. Tento den návštěva Mdiny - dávného hlavního města ostrova, klidného města plného úzkých klikatých uliček, jejichž labyrint vede k obranným hradbám, ze kterých se rozprostírá panorama celého ostrova. Návrat do hotelu brzy odpoledne, volný čas k odpočinku, opalování a nakupování, přenocování. (Trasa cca 35 km)

Den 6
Po snídani (možnost snídaně formou balíčků) vystěhování z hotelu. Transfer na letiště a návrat do Polska.

Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. Průvodce neprovází po muzejních objektech, historických centrech a jiných turistických objektech. Pobytovou taxu se platí na místě, přímo v hotelech. 
Na Maltě je povinné nošení roušek na veřejných prostranstvích a ve všech dopravních prostředcích a 2metrový společenský odstup. V dopravních prostředcích platí 50% obsazenost.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE 
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide

Výlety v okolí

Kouzelné pláže Malty
Malta je ostrovní země, která dokáže překvapit svými kouzelnými místy. Mezi taková, která jsou dechberoucí patří nejkrásnější pláže ostrova: Golden & Gnejna Bay. Azurové moře, strmé břehy a nekonečná krajina - to je trio, které vytváří pohádkový obraz, uchvácí svými barvami, tvary a jedinečnou atmosférou. Fotografie z těchto pláží jsou pro každého, kdo přijede na Maltu „must have” v jejich fotoalbu. Cena výletu 20 EUR (v ceně: autokar, služba průvodce).

Malta pod hvězdami
Když slunce zapadne a setmí se, začne tento nádherný ostrov pulzovat pomalým rytmem, který zde na Maltě vytváří kouzelnou atmosféru pod hvězdami. Po setmění navštívíme Mdinu, první hlavní město Malty, které se nachází v srdci ostrova, což nás zavede do vzdálených časů, kdy na Maltu dorazili Féničané. Mdina je městem ticha, kde každý kousek stěny, ozdobné kliky a barevné balkony vyprávějí svůj jedinečný příběh. Po Mdině přichází na řadu La Valetta, která se během dne a zejména po setmění stává kouzelným místem. Písečná barva paláců a domů osvětlených pouličním světlem vytváří jedinečnou divadelní kulisu ... kde si jej každý, kdo toto město navštíví, bude pamatovat jako jedinečné a nezapomenutelné místo. Cena výletu 35 EUR (v ceně: autokar, služba průvodce).

Maltské trio
Maltské trio se skládá ze tří krásných městeček: Senglea, Cospicua a Vittoriosa, ležících na mysech zařezaných ve vodách velkého přístavu. Pouze během tohoto výletu bude možnost se podívat ze strany moře na mohutná opevnění Valletty, Senglea a Vittoriosy, kopule kostelů a projít se středověkými uličkami jednoho z nejstarších měst na ostrově. Cena výletu 40 EUR (v ceně: autokar, služba průvodce).

Maltské perly
Limestone Heritage Park, Hagar Qim a Mosta to jsou maltské perly, které objevíme na tomto překvapivém a vzrušujícím ostrově. Toto místa jsou jedinečnou směsí přírody a historie tohoto krásného zákoutí. Limestone je místem, které nese jméno maltského kulturního dědictví. Jedná se o starý uzavřený lom, kde se lze seznámit s historií těžby vápence na Maltě. Právě zde si můžeme poslechnout a vidět etapy provázející získávání této cenné suroviny. A to vše se odehrává v jedinečné scenérii bývalého lomu. Dalším klenotem tohoto ostrova je město Mosta, které svou architekturou připomíná římský pantheon. Mosta Dome je nejznámějším kostelem na ostrově a co okouzluje je kupole, která zde dominuje krajině a je třetí největší nepodepřenou kupolí na světě. Hagar Qim je jednou z nejstarších samostatně stojících staveb na světě, starší než pyramidy v Egyptě a Stonehenge v Anglii, stará cca 5500 let. Tyto maltské perly zůstanou dlouho v paměti a vytvoří jedinečný náhrdelník maltských klenotů. Cena výletu 55 EUR (v ceně: autokar, služba průvodce).

Víza

Osoby s jiným než českým občanstvím mohou podléhat jiným podmínkám udělení víza, proto prosím kontaktujte naše oddělení Rainbow za účelem ověření.   

Hotel

Umístění

Hotely **/*** turistické třídy, které se nacházejí na severovýchodě Malty - 5 hotelových nocí začíná.

.
K dispozici pro hosty

Restaurace, někdy bar.

.
Catering

Snídaně podávaná na stůl nebo formou bufetu (chléb, máslo, džem a/nebo med, sýr, studené maso, ovocný džus, čaj, káva, mléko, voda) a za příplatek večeře, nápoje k večeři za příplatek.

.
Místní kategorie

**/***

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč