Stella Resort & SPA Obrázek0
Stella Resort & SPA Obrázek1
Stella Resort & SPA Obrázek2
Stella Resort & SPA Obrázek3
Stella Resort & SPA Obrázek4
Stella Resort & SPA Obrázek5
Stella Resort & SPA Obrázek6
Stella Resort & SPA Obrázek7
Stella Resort & SPA Obrázek8
Stella Resort & SPA Obrázek9
Stella Resort & SPA Obrázek10
Stella Resort & SPA Obrázek11
Stella Resort & SPA Obrázek12

USA - California Dreams

Polsko
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem z Varšavy do Los Angeles a z Los Angeles do Varšavy (možnost přestupů), letištní taxy, ubytování (celkem 8 nocí), stravování: snídaně, transfery klimatizovaným autokarem, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během realizace programu, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).  


Základní cena nezahrnuje: náklady na účast v programu prohlídek (vstupenky, služby průvodců, nosičů zavazadel, řidičů, systém TGS, atd.) - cca 360 USD (povinný poplatek placený průvodci); přejezdy městskou hromadnou dopravou, fakultativní výlety (orientační ceny v programu), další osobní výdaje a ostatní náklady, jež nejsou výše zahrnuty.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: USA - California Dreams
Kód zájezdu: USK 

Program

San Francisco - město u zálivu • symboly San Francisca - Golden Gate a Alcatraz • úchvatné pobřeží Pacifiku • ve světě hvězd - Los Angeles a Hollywood • Údolí smrti (Death Valley) • majestátní Grand Canyon • město hříchů Las Vegas - nejznámější kasina na světě  
 

Den 1

Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy a přelet do USA. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Los Angeles, pasové odbavení v souladu s platnými vízovými postupy, transfer do hotelu, odpočinek a přenocování v aglomeraci Los Angeles.


Den 2
Snídaně, vystěhování a přejezd do Griffith Observatory, odkud lze vidět slavný nápis „Hollywood“ stojící na svahu nedalekého kopce a památník Jamese Deana. Po pár minutách jízdy zastavíme u Universal Studios, kde strávíme celý den a uvidíme zblízka filmový průmysl. Je prakticky nemožné navštívit Los Angeles bez zábavy s filmem! Během této návštěvy získáme informace o realizaci největších filmových produkcí v Americe. V programu budou různorodé atrakce, díky nimž se budete cítit jako opravdový herec. Skvělá zábava je zaručena! Pozdě odpoledne přejezd do Las Vegas, hlavního města hazardu, které se nachází v poušti. Ubytování v hotelu v Las Vegas. (Trasa cca 400 km)


Den 3
Snídaně a přejezd k majestátní Hooverově přehradě. Krátká zastávka na focení a procházka po Hoover Dam Baypass, mostě spojujícím Nevadu a Arizonu, nad kaňonem řeky Colorado ve výšce 0,5 kilometru nad vodou. Následně se vydáme prozkoumat jeden z největších přírodních divů světa - Grand Canyon. Projdeme se po slavné skleněné platformě přes okraj Grand Canyonu (za příplatek cca 30 USD/os.). Navštívíme také indiánskou rezervaci Hualapai. Pro zájemce přelet helikoptérou nad Grand Canyonem s přistáním na jeho dně (za příplatek, cena cca 270 USD za 15minutový let). Návrat do Las Vegas na přenocování. (Trasa cca 420 km)
 

Den 4
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd k jednomu z nejúžasnějších míst v Americe - Death Valley (Údolí smrti), které se nachází více než 80 metrů pod hladinou moře (z bezpečnostních důvodů může být vjezd do Údolí smrti nemožný při teplotách vzduchu nad 45° C, v takovém případě nabídneme náhradní program v podobě jiné atrakce). Zastavíme na několika vyhlídkových místech tohoto nejvíce neobvyklého klimatického a scénického místa severní Ameriky. Zastavíme na vyhlídkovém místě - Zabriskie Point. Uvidíme zde úžasný svět písečných hornin - Artist's Pallete, které mají díky přítomnosti mnoha minerálů efektní barvy a také vyschlé slané jezero, které je známé díky „putujícím kamenům“. Během další cesty zastavíme v turistickém centru Furnace Creek a u dun Mesquite, kde opustíme Údolí smrti. Přejezd do okolí hor Sierra Nevada, přenocování v okolí města Bishop. (Trasa cca 490 km)


Den 5
Po snídani přejezd na prohlídku hlavního města Kalifornie - uvidíme mimo jiné: staré město - Old Sacramento a v něm: Big Four Building, ve kterém se v roce 1850 nacházely čtyři kanceláře členů tzv. Velké čtyřky, která stavěla Centrální pacifickou železnici (Central Pacific Railroad) a Lady Adams Building - nejstarší budova ve městě. Následně uvidíme Kapitol a další kalifornské vládní budovy. Přejezd na přenocování do okolí města Sacramento. (Trasa cca 370 km)  


Den 6
Po snídani vystěhování a přejezd do San Francisca. Prohlídka nejoblíbenějšího města Ameriky „Města u zálivu“. Najdeme zde seskupení etnických čtvrtí, řady elegantních domů, slavnou pozemní lanovou dráhu a barevné nábřeží. Program zahrnuje také prohlídku: slavného mostu Golden Gate Bridge, Alamo Square s krásnými viktoriánskými domy, Fisherman’s Wharf , „nejvíce vinuté ulice na světě“ - Lombard Street a Golden Gate Park. Projedeme se pozemní lanovou dráhou „Cable Car“. Zastavíme také na hranici nejvíce proslulé čtvrti sexuálních menšin Castra a hippie komuny v Ashbury & Haight. To vše vytváří jedinečnou atmosféru města. Naši prohlídku obohatíme plavbou po zátoce. Během plavby uvidíme zblízka slavné vězení Alcatraz a most Golden Gate. Odpoledne volný čas na procházku po městě a nákupy na Union Square. Ubytování a přenocování v hotelu v aglomeraci San Francisco. (Trasa cca 150 km) 


Den 7
Snídaně a vystěhování z hotelu. Přejezd přes Křemíkové údolí (Silicon Valley). Zastavíme na místě, které je symbolem informační éry - u sídla společnosti Apple. Následně přejezd do Monterey. Projedeme slavnou soukromou trasou 17 Miles Drive. Tato trasa vede podél majestátního nábřeží, golfových hřišť a impozantních rezidencí - zastávky k fotografování. Navštívíme nejznámější golfové hřiště v Pebble Beach sponzorováno rodinou Samuela Morse - vynálezce Morseovy abecedy. Následně se vydáme do centra Monterey. Na nábřeží bude volný čas na pozorování tuleňů a pelikánů, pro které je záliv v Monterey místem hnízdění. Bude také čas na ochutnávku pravých, čerstvých ústřic z Pacifiku a sýrové polévky s kalamáry (za poplatek). Ubytování v hotelu v okolí Buellton/Lompoc. (Trasa cca 480 km)
 

Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu. Přejezd na procházku do Solvang, dánské vesnice Old Danish Village - procházka tímto „malým Dánskem“. Následně přejezd legendární dálnici číslo 1 - známou jako „dálnice Slunce“. Během cesty návštěva ranče prezidenta Reagana v Simi Valley se skutečným letadlem Air Force One, kterým létal prezident Kennedy, Reagan a Bush a s Marine One, prezidentským vrtulníkem. Navíc se každý bude moci vyfotit ve stylu „skutečného prezidentského páru“ a vejít do oválné pracovny vytvořené v měřítku 1:1 - totožné s oválnou pracovnou v Bílém domě. Následně přejezd dále na jih do Santa Monicy, kde končí slavná „Route 66“ a kde si lze odpočinout na lavičce z filmu Forest Gump. Přejezd do města andělů - Los Angeles. Ubytování a přenocování v hotelu v aglomeraci Los Angeles. (Trasa cca 280 km)


Den 9
Po snídani prohlídka Los Angeles. Prohlídku města zahájíme návštěvou vlakového nádraží Union Station a starého města neboli staré mise z mexické doby. Poté zastávka u Walt Disney Concert Hall a přejezd na procházku slavnou ulicí „Města andělů“ - Rodeo Drive, která je známá svými exkluzivními obchody. Uvidíme také Beverly Hills a část L.A., kde jsou umístěny domy filmových hvězd, jako například Keanu Reeves, Courtney Cox a Tobey Maguire (nelze projíždět po vnitřních ulicích čtvrti). Den zakončíme u slavného bulváru hvězd - Hollywood Boulevard se jmény celebrit filmu, hudby a televize zakomponovanými do pěticípých hvězd. Pak projdeme k Dolby Theatre, místu každoročního předávání cen Oscarů, kde po červeném koberci projdou nejznámější osobnosti kina. Přejdeme k Grauman’s Chinese Theatre, místu, kde lze najít stopy a ruce filmových celebrit včetně kačera Donalda. Přejdeme také k hotelu Roosevelt, místu, kde byly poprvé udělovány Oscary. Pozdě odpoledne přejezd na letiště v Los Angeles a odlet do Polska. (Trasa cca 60 km)


Den 10
Přílet do Varšavy.
 

Upozornění k programu
- Alkoholické nápoje zakoupené v bezcelní zóně a přepravované v příručním zavazadle, jsou navzdory vhodnému balení na evropských letištích zabaveny.
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Pro elektrické přístroje jsou nutné adaptéry.
- Část z atrakcí může být sezónně vyloučena z programu prohlídek.
- V případě uzavření silnice SR120 umožňující přejezd do a přes Yosemitský národní park (např. z důvodu atmosférických podmínek) bude zrealizován náhradní program - návštěva Sacramenta. Den otevření silnice lze zjistit na webové stránce Yosemitského národního parku: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Víza - informace pro prodejce

Vízum do USA    
- Podrobnosti naleznete na stránkách: https://cz.usembassy.gov/cs/visas-cs/
- Česká republika patří mezi 36 zemí jež mají bezvízový styk se Spojenými státy.
- Pro občany České republiky není povinností mít vstupní vízum do Spojených států amerických, musí však vlastnit platný biometrický pas (české úřady vydávají biometrické pasy od září 2006).
- Občané České republiky, jež chtějí vstoupit na území Spojených států za účelem obchodní cesty nebo turistiky na méně než 90 dní, mohou cestovat do Spojených států bez víz v rámci bezvízového programu (Visa Waiver Program).
- Cestující do Spojených států v rámci bezvízového programu jsou povinni mít odsouhlasenou elektronickou cestovní registraci ESTA (Electronic System For Travel Autorisation) před tím než nastoupí do dopravního prostředku (letadlem nebo lodí) k cestě do Spojených států.
- Oficiální informace o elektronické cestovní registraci ESTA najdete na stránce ESTA https://esta.cbp.dhs.gov/, na které žádost ESTA vyplňujete. K usnadnění procesu autorizace doporučuje americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost registrovat se v systému nejpozději 72 hodin před cestou. Nicméně žádosti mohou být v rámci bezvízového programu podány kdykoliv před cestou do Spojených států.
Stránku s odsouhlasenou registrací ESTA je nutné vytisknout a vzít s sebou v den odletu na letiště. Musíte mít zakoupenou zpáteční letenku prokazující, že opustíte Spojené státy během 90 dnů. 
- Cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od data ukončení zájezdu.

Hotel

Umístění

Postavený v roce 2019 se nachází v útulné vesnici. Sezónní obchody, bary a smažírny jsou od objektu vzdáleny 300-600 m.

Horská daň se platí na místě cca 2 PLN /osoba/den.

Pláž

Přibližně 800 m od kempu (sestup ze skály uličkou nebo po schodech) - široká, písčitá a dlouhá.

K dispozici pro hosty

Recepce, bar (otevřený od května do září), restaurace, sluneční terasa s bazénem (otevřená od 01.05 do 30.09 v závislosti na počasí), lehátka a balijské postele u bazénu (v ceně), dětské hřiště, dětský klub, konferenční místnost, úschovna zavazadel. Dále v areálu (zdarma): krytý bazén otevřený po celý rok, vířivka, solná jeskyně s postupnými stěnami, finská sauna.

.
Internet

Wifi v celém objektu (i na pokojích) zdarma.

Catering

Snídaně se podávají formou bufetu. Za příplatek je možné objednat obědy (výběr ze 2 jídel).

.
Sportovní a animační program

Zařízení pořádá animace pro děti (červenec-srpen).

.
Webové stránky Místní kategorie

žádný

Podle našeho názoru

Útulné místo v dobrém stylu. Moderní a elegantní design pokojů lahodí oku (k dispozici jsou také pokoje s oddělenou ložnicí). K dispozici jsou 2 bazény (vnitřní a venkovní), bezplatné wellness centrum a pěkně upravená sluneční terasa a během prázdnin animace pro děti. V červenci a srpnu je pro hosty jednou týdně zdarma připraveno grilování s kuchařem v čele.

Mapa

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč