Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek0
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek1
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek2
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek3
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek4
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek5
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek6
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek7
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek8
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek9
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek10
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek11
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek12
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek13
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek14
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek15
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek16
Ubytování RAY (Costa Pacifica) Obrázek17

Dva světy Brazílie: Rio de Janeiro a Fortaleza

Spojené arabské emiráty
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou do Rio de Janeira a návrat z Fortalezy nebo naopak: přílet do Fortalezy a návrat z Rio de Janeira (s přestupem na jednom z evropských letišť), letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, program (viz níže), ubytování v hotelech (viz níže): 7 nebo 8 nocí v závislosti na letovém řádu, stravování dle programu: snídaně, služby průvodce v Brazílii, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupenky do navštěvovaných objektů, místní průvodce, spropitné, systém Tour Guide - cena cca 210 USD/os. (poplatek placený průvodci), fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla (která nejsou uvedena v ceně zájezdu) a jiné osobní výdaje.  


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Dwa światy Brazylii: Rio de Janeiro i Fortaleza

Program

Socha Krista na kopci Corcovado • Cukrová homole - panorama Ria • Santa Teresa - čtvrť umělců • výlet džípy • botanická zahrada - džungle uprostřed velkoměsta • kaňon Morro Branco • barevné šílenství vozidly typu buggy na nejkrásnějších plážích Brazílie • Fortaleza a Praia do Futuro - odpočinek na krásné pláži 


Den 1
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Rio de Janeira pravidelnou linkou (s přestupem na jednom z evropských letišť). Přílet do Rio de Janeira, transfer do hotelu (v některých termínech možnost příletu druhý den ráno). Některé programy začínají příletem do Fortalezy, pak je program obrácený (nejprve návštěva Fortalezy, následně přelet do Rio de Janeira, prohlídka a návrat do Polska z Ria - podrobnější program v Upozornění k programu). Aktuální letové řády sledujte na r.pl/rozklady.


Den 2
Po snídani prohlídka Rio de Janeira, které je po desetiletí jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v Brazílii a na celém světě. Jeho rušné centrum je plné brazilské kultury a historie. Rio je druhým největším městem Brazílie a třetí největší metropolí v celé Jižní Americe. Lanovkou se dopravíme na vrchol hory Corcovado (v překladu „hrbáč“, 710 m n. m.), kde stojí slavná 38metrová socha Krista Spasitele. Následně se vydáme k Sambodromu - právě zde se každým rokem konají barevné průvody tanečníků samby, kteří předvádějí své dovednosti na nejslavnějším karnevalu světa (Sambodrom je v období koncertů a karnevalu uzavřen, lze jej vidět pouze z oken autobusu). Poté přejezd k „červené pláži“ - Praia Vermelha, odkud se lanovkou přepravíme na vrchol Pão de Açúcar (v překladu: Cukrová homole, 396 m n. m.). Během oběda budeme mít možnost ochutnat slavné brazilské hovězí maso v Churrascarii a seznámit se se způsobem servírování tzv. Rodízio de carne. Ubytování v hotelu a přenocování. (Trasa cca 50 km)



Den 3
Po snídani přejedeme džípy do Santa Teresy - čtvrti umělců, ve které se zastavil čas. Čtvrť má neobvyklé klima díky atmosféře, krásným panoramatickým výhledům na město a zátoku Guanabara, stejně jako slavné tramvaji z 19. století zvaná Bondinho. Budeme obdivovat úžasné schodiště Escadaria Selaron vyrobené jako celek z mozaikové dlažby z celého světa. Následně přejezd do botanické zahrady (Jardim Botanico), která byla založena v roce 1808 na žádost krále Jana VI. v areálu bývalé továrny na střelný prach. Zahrada je slavná díky aleji lemované 134 královskými palmami. Na ploše 140 ha se nachází cca 6 tisíc druhů rostlin ze subtropických a tropických oblastí a největší dojem vyvolává až 900 druhů palem. Od roku 1992 je tato zahrada biosférickou rezervací UNESCO. Můžeme zde také vidět největší strom Amazonie sumauma a pau-brasil, kterému za svůj název vděčí Brazílie. Během celého výletu cestujeme džípy. Návrat do hotelu, přenocování. (Trasa cca 50 km)



Den 4
Snídaně. Volný den na opalování. Pro zájemce přelet vrtulníkem nad Riem (cca 250 - 300 USD/os.), návštěva města samby, kde budeme moci vidět na vlastní oči přípravy na karneval jedné ze škol samby (cca 70 USD/os., účast na výletu závisí na fázi přípravy školy samby, je třeba ověřit na místě u průvodce, zda se výlet v daném termínu uskuteční) nebo výlet do favely Rocinha. Rocinha leží na strmém kopci a nachází se blízko čtvrtí obydlených střední a vyšší třídou. Jeho rozloha je 143,72 ha. Neoficiální údaje uvádějí počet obyvatel až 220 000, což z ní dělá největší favelu v Brazílii (za příplatek 55 USD/os.). Přenocování.



Den 5
Snídaně. Transfer na letiště a přelet do Fortalezy ve státě Ceará. Region Ceará s hlavním městem ve Fortaleze je jedním z nejvýznamnějších brazilských regionů. Každý si zde najde něco pro sebe. Na 570 kilometrech pobřeží se rozprostírají krásné pláže jako např. Praia do Futuro nebo Jericoceara, které jsou známé svým pískem, modrou vodou a západy slunce. Je to oblíbená letní destinace Brazilců. Právě oni vytvářejí atmosféru uvolnění a bezstarostnosti, stejně jako skvělou zábavu v rytmech samby, forró nebo bossa novy. Milovníci aktivního sportu zde najdou skvělou příležitost pro kitesurfing nebo stand up paddle, zatímco pro ty, kteří hledají adrenalin, nabízí tento region projížďky džípy, buggy a projížďky na koni na dunách. Krásné, moderní město Fortaleza je velmi oblíbené mezi milovníky odpočinku na pláži. Kromě malebného pobřeží a různorodé zábavy je však město charakteristické spoustou jedinečných kulturních a historických míst. Vydáme se na krátkou prohlídku města. Během výletu uvidíme mimo jiné staré město, tradiční čtvrť města - Aldeota, Centro Dragão do Mar (Kulturní a umělecké centrum) a katedrálu sv. Josefa. Prohlídku zakončíme procházkou po staré náměstí, kde lze obdivovat a nakupovat rukodělné výrobky tradiční pro region Ceará. Ubytování v hotelu.


Den 6
Po snídani se vydáme na vzrušující výlet do Morro Branco - labyrintu červených a bílých útesů, které nabízejí úžasné pozadí nádhernému pobřeží regionu Ceará. Morro Branco je známé po celém světě díky rukodělným výrobkům z písku a je známým a oblíbeným pozadím brazilské televizní a filmové produkce. Nachází se mezi písečnými dunami, útesy a jezery se sladkou vodou. Tato oblast je známá především svými velkolepými barevnými dunami, které uvidíme během procházky a projížďky vozidly typu buggy. Po procházce čas na odpočinek a oběd (na vlastní náklady). Návrat do hotelu, přenocování. (Trasa cca 180 km)



Den 7 - 8
Čas na odpočinek a opalování na jedné z nádherných pláží regionu Caerá. Během odpočinku doporučujeme fakultativní výlety: projížďku vozidlem typu buggy na pláž Cumbuco (za poplatek cca 75 USD/os.), pirátská noc (zábava za zvuku brazilských rytmů, živé hudby a různých tanečních ukázek - za příplatek cca 60 USD/os.) nebo horská expedice do „Atlantického lesa“ s ochutnávkou tradičního alkoholického nápoje Cachaça.


Den 9 
Po snídani vystěhování z hotelu. Volný čas na nákupy. Následně transfer na letiště a zpáteční let do Polska (přesný čas srazu určí průvodce Rainbow na místě).


Den 10  
Přílet do Varšavy na letiště F. Chopina (let s přestupem).



Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.

- V termínech, kdy je přílet do Fortalezy a návrat z Rio de Janeira, je program zájezdu následující:
Den 1 - přílet do Fortalezy
Den 2 - prohlídka města Fortaleza
Den 3 - Morro Branco
Den 4 - volný den na opalování nebo fakultativní výlety
Den 5 - přelet do Rio de Janeira
Den 6 - prohlídka Rio de Janeira
Den 7 - Santa Teresa a botanická zahrada
Den 8 - volný den na opalování nebo fakultativní výlety
Den 9 - odlet z Rio de Janeira
Den 10 - přílet do Polska


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Víza - informace pro prodejce

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu z Brazílie.   

Upozornění! Informace o cestovním pasu (číslo pasu, datum vydání a datum ukončení platnosti) musí být vyplněny na rezervaci do maximálně 14 pracovních dnů před datem odletu. Pokud se prodej uskuteční později, prosíme o neprodlené doplnění těchto údajů.  

Hotel

Loď - Costa Pacifica - velká výletní loď, postavená v roce 2009, patřící do flotily italské lodní společnosti „Costa Cruises“. Loď se skládá z 17 palub (včetně 13 pro pasažéry), je 290 m dlouhá a posádka se skládá z více než 1100 osob. Loď může vzít na palubu 3780 pasažérů.

Kajuty: 1504 kajut různých velikostí a standardů. Hlavní druhy kajut: vnitřní (bez okna), vnější (s oknem nebo „kruhovým oknem“) a vnější s balkonem. Všechny kajuty jsou vybaveny dvěma samostatnými postelemi nebo jednou manželskou postelí. Mají: koupelnu (sprcha, WC, vysoušeč vlasů), TV, mini trezor a klimatizaci. Většina kajut je vybavena dodatečným sklápěcím lůžkem (na vyžádání). Kajuty pro 3 a 4 osoby na potvrzení.

- Vnitřní kajuta bez okna (cca 14 m²). Nachází se na palubách 1, 2, 6 nebo 7.

- Vnější kajuta s oknem nebo „kruhovým oknem“ (cca 16 m²). Nachází se na palubách 1, 2, 6 nebo 7. V závislosti na umístění kajuty (paluby) mají okna různé rozměry, tvary (možné „kruhové okno“) a výhledy.

- Vnější kajuta s balkonem (cca 16 m²). Nachází se na palubách 6, 7, 8 nebo 9.

Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, jídlo, nápoje a žádné hořlavé materiály.

Upozornění! Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď.

Vybavení: recepce, výtahy, mini nákupní galérie (duty-free), 5 restaurací (včetně dvou restaurací za poplatek, do kterých je třeba provést rezervaci), 13 barů, noční klub (diskotéka), kasino, divadlo, 4 bazény, 4 vířivky, sluneční terasa s lehátky (plážové osušky u bazénů), multifunkční sportovní hřiště, běžecká stezka, salon (za poplatek), internet (za příplatek). Pro děti: miniklub (rozdělení podle věkových skupin). Na lodi jsou organizovány různé animace: sportovní hry, vystoupení, živá hudba apod. Během některých večerních akcí jsou vyžadovány společenské šaty.
Služby jako: internet, fax, telefon, masáže, kosmetické procedury, prádelna, lékařské služby, lekce s instruktorem atd. jsou za příplatek. Na lodi jsou akceptovány kreditní karty. 

Strava  
V ceně: 3 jídla - snídaně, obědy/lunche a večeře v hlavních a bufetových restauracích. 
Za poplatek: kulinářská nabídka ostatních restaurací; nápoje k obědům, večeřím a mezi jídly, alkoholické nápoje (alkohol se prodává osobám starším 18 let, osobám ve věku 18 - 20 let - se souhlasem zákonných zástupců). Možnost zakoupení na lodi dalších balíčků All Inclusive s nápoji (nealkoholické balíčky nebo zohledňující určité alkoholické nápoje). Cena balíčku All Inclusive je od cca 20 USD/os./den (nápoje pouze k jídlu - obědu a večeři) do cca 50 USD/os./den (balíček s nápoji a minibarem). Podmínkou využití balíčku All Inclusive je jeho nákup všemi cestujícími v kajutě během celé plavby. Balíčky jsou za poplatek (kromě zálohy). Na lodi platí zákaz přinášení nápojů (včetně alkoholických) zvenčí.

Hotely: 1 noc - v Dubaji v hotelu *** se snídaní ve dvoulůžkových pokojích, 7 nocí - na lodi **** dobrého standardu ve vybraných (za poplatek) typech kajut s programem Full Board (3 jídla: snídaně, obědy/lunche a večeře); kajuty pro dvě osoby s koupelnou (popis kajuty a lodě je uvedeno výše).

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hodnocení r.pl

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 6.0 Kč