Ubytování WEB Obrázek0
Ubytování WEB Obrázek1
Ubytování WEB Obrázek2
Ubytování WEB Obrázek3
Ubytování WEB Obrázek4
Ubytování WEB Obrázek5
Ubytování WEB Obrázek6
Ubytování WEB Obrázek7
Ubytování WEB Obrázek8
Ubytování WEB Obrázek9
Ubytování WEB Obrázek10
Ubytování WEB Obrázek11
Ubytování WEB Obrázek12
Ubytování WEB Obrázek13
Ubytování WEB Obrázek14
Ubytování WEB Obrázek15
Ubytování WEB Obrázek16
Ubytování WEB Obrázek17
Ubytování WEB Obrázek18
Ubytování WEB Obrázek19
Ubytování WEB Obrázek20
Ubytování WEB Obrázek21
Ubytování WEB Obrázek22
Ubytování WEB Obrázek23
Ubytování WEB Obrázek24
Ubytování WEB Obrázek25
Ubytování WEB Obrázek26
Ubytování WEB Obrázek27
Ubytování WEB Obrázek28
Ubytování WEB Obrázek29

S proudem Amazonky a šuměním vodopádů

Venezuela
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti PLUS ULTRA na/z ostrov Margarita (přímý let), letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, turistický program (viz níže), vnitřní přelety dle programu, ubytování v hotelech dle programu: 10 nocí během poznávací části a 4 ve vybraném hotelu na Margaritě, stravování během poznávací části: snídaně, obědy a večeře (většina jídel s nápoji, místní čerstvě vymačkané džusy, voda), služby polského zástupce během odbavení na letišti, průvodce - vedoucího skupiny během poznávaní, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů a rezervační poplatky, poplatky za místní průvodce, spropitné pro obsluhu (cca 295 USD/os. - poplatek placený na místě), fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla, nápoje k jídlu a osobní výdaje.
 
Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Z nurtem Amazonki, z szumem wodospadów

Program

Manaus - brána džungle  kajmani, lenochodi, delfíni, barevní papoušci - vše na dosah ruky návštěva indiánské chýše vodopády Gran Sabany Národní park Canaima - uprostřed džungle delta Orinoko a Caroni indiánské vesničky na kůlech

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do města Porlamar na ostrově Margarita
charterovým letadlem společnosti PLUS ULTRA (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu pasové odbavení a setkání s průvodcem. Následně transfer do hotelu, ubytování, večeře a přenocování. 

Den 2
Po snídani přelet letadlem do Puerto Ordaz. Město položené u břehu dvou řek Caroni a Orinoko, které společně s blízkým San Felix tvoří větší metropoli: Ciudad Guayana. Přejezd do města Boca de Uracoa (je nutné si zabalit nejnutnější věci do příručního zavazadla, protože jednu noc nebudeme mít přístup k autokaru a hlavním zavazadlům). Plavba loďkami po kanálech delty Orinoko. Bude to ideální příležitost k pozorování divoké zvěře. Prohlídka delty Orinoko a krátký výlet do džungle. Následně doplujeme na místo ubytování - k malým lodgím v džungli a sníme oběd. Po jídle návštěva indiánské vesničky Warao, možnost nákupu originálních suvenýrů vyrobených z balzového dřeva, vláken palmy Morich nebo barevných semínek. Večer večeře a přenocování. Nocleh uprostřed džungle je nezapomenutelným zážitkem, v noci nás budou doprovázet zvuky opic, křik papoušků nebo jemné pískání tukana. (Trasa cca 170 km)

Den 3
Před snídaní hodinový výlet na indiánských kánoích po kanálech Delty. Budeme pozorovat proces probouzení zvířat a rostlin ze spánku a poslouchat zvuky džungle. Po snídani vystěhování a návrat loděmi do Boca de Uracoa. Následně přejezd do Puerto Ordaz. Ubytování v hotelu na území Národního parku La Llovizna, čas na odpočinek nebo možnost výletu do nedalekého Národního parku Cachamay (cena cca 70 USD/os.), kde poplujeme lodí po řece Caroni a budeme pozorovat obří balvany rostoucí z vody, vodní kaskády, důstojné volavky bílé a šedé, kormorány a cari-cari, ptáky lovící hady. Další etapou cesty bude místo soutoku dvou řek: Orinoko a Caroni. Uvidíme zajímavý přírodní úkaz, kdy obě řeky budou pokračovat spolu v jednom korytě, aniž by se jejich vody smíchaly dohromady. Během výletu se podávají chlazené nápoje a místní pivo. Večer večeře a přenocování. (Trasa cca 170 km)

Den 4
Po snídani vystěhování z hotelu, poté transfer na letiště a přelet do Santa Eleny v oblasti Gran Sabana - země vodopádů, zlata a diamantů, jednoho z nejstarších a nejkrásnějších míst na zemi. Gran Sabana je obrovská náhorní plošina, které dominují obří stolové hory, z nichž nejvyšší je Roraima. Řeky, které protínají tuto krajinu, vytvořily řadu úžasných vodopádů, které patří k nejvyšším na světě. Gran Sabana je jedním z nejvýznamnějších a největších národních parků Jižní Ameriky. Na jeho území žijí Indiáni kmene Pemon, které poznáme už při večeři, kterou připraví ve svém středisku Kamoiran. Středisko Kamoiran leží u malebné řeky a u stejnojmenného vodopádu. Elektřina ve středisku pochází z generátorů a v noci (kolem 23:00) se vypíná.

Den 5
Po snídani prohlídka regionu Le Gran Sabana (Národní park Canaima je považován za největší geoturistickou atrakci Jižní Ameriky - seznam UNESCO), kterou začneme návštěvou vodopádu Kawi a zakončíme u vodopádu Golondrina. Kawi je okouzlující kout ukrytý mezi endemickou vegetací Gran Sabany s přírodním bazénem, potokem s kamenným dnem a kaskádami. Pod tímto vodopádem doporučujeme dát si osvěžující koupel. Pokud to bude možné, vstoupíme do školy indiánů kmene Pemon. Fakultativní výlet (cena cca 100 USD/os.) do nejkrásnější části regionu - pod vodopád Apongwao a Pozo de Enomorados (přejezd jeepy, plavba lodí, setkání s indiány, přírodní zajímavosti např. zajímavé exempláře bromélií, masožravé rostliny, v ceně oběd s nápoji a ochutnávkou pečených mravenců bachaco). Návrat do střediska na večeři a přenocování. (Trasa cca 100 km)

Den 6
Po snídani návštěva vodopádů Kama a Arapan Meru, kde skalní útvary vytvářejí jakousi přírodní vířivku (možnost koupání, vezměte si prosím s sebou bavlněné ponožky). Dalším bodem programu bude San Francisco de Yuruani - indiánská vesnička, nedaleko které navštívíme typický indiánský bazar s místními rukodělnými výrobky, suvenýry a místní pochoutkou - pikantní termití omáčkou. Ubytování v Santa Elena, večeře, přenocování. (Trasa cca 140 km)

Den 7
Po snídani přejezd do Boa Vista v Brazílii (hlavní zavazadlo zůstává v hotelu na území Venezuely, vezměte si prosím s sebou příruční zavazadlo s věcmi na 2 dny). Pasová kontrola na venezuelsko-brazilské hranici, transfer na letiště a přelet z Boa Vista do Manaus. Po příletu navštívíte Manaus, hlavní město Amazonie a strategický bod tohoto regionu. V Manaus bydlí více než milion obyvatel a je důležitým mezinárodním námořním přístavem. Navštívíme zde: Mercado Municipal - místní bazar s regionálními produkty, rukodělnými výrobky, suvenýry, ale především je to trh, kde můžete koupit téměř všechno od nejrůznějších exotických druhů ovoce, aromatických bylinek až po elektroniku. Nedaleko se nachází Porto Flutuante (Plovoucí přístav) - navržený britskými inženýry v roce 1902. Budeme pokračovat hlučnými a přeplněnými přístavními uličkami k budově Teatro Amazonas - amazonské opeře; neoklasicistní budova postavena v roce 1896, která jako reprezentativní místo získala krásný interiér. Ubytování v hotelu, večeře, přenocování. (Trasa cca 300 km)

Den 8
Po snídani výlet loďkami k soutoku řek (Encontro das Aguas): Rio Negro (Černá řeka), jejíž tmavé vody se setkávají se světlými vodami Solimões (horní část Amazonky). Obě řeky plynou v jednom korytě téměř 20 km, ale jejich vody různých barev se navzájem nesmíchají. Poté navštívíme typickou indiánskou chýši, kde bude možné zakoupit regionální suvenýry. Oběd v restauraci v amazonské džungli. Odpoledne návrat do lodgíe a volný čas nebo možnost zúčastnit se fakultativního výletu, během kterého budeme moci obdivovat vodní rostliny typické pro tuto oblast, zvané rostlinami „královny Viktorie“. Kulaté plovoucí listy těchto rostlin mohou mít v průměru až 3 m a jejich stonky dosahují délky cca 7-8 m. Během výletu bude čas na lov piraní s domorodci a návštěvu plovoucích indiánských vesniček v této části Amazonie (za poplatek cca 130 USD, včetně ochutnávky piraní nebo želví polévky). Podle aktuálního stavu vody bude výlet rozšířen o safari s růžovými delfíny. Tito velice inteligentní a k člověku přátelští savci zde žijí svobodně. Ochotně připlují a je možné je fotografovat, někdy vám dovolí se jich dotknout. Návrat do lodgíe, přenocování. 

Den 9
Po snídani se vydáme do opičí rezervace, která je provozována vládní organizací IBAMA. Zde jsou umístěna zvířata zabavená z nelegálního obchodu. Tady jsou přechodně umístěny do karantény, jsou léčeny pod dohledem veterináře a když jsou opět v dobré kondici, tak jsou vráceny zpět do džungle. Budeme moci pozorovat opice během jejich krmení a fotit. Mějte na paměti, že tato zvířata žijí ve volné přírodě, proto není jejich pozorování vždy možné a z tohoto důvodu může být návštěva rezervace přesunuta také ta jiný den pobytu v džungli. Návrat do lodgíe a vystěhování, transfer na letiště v Manaus a přelet do Boa Vista. Transfer autobusem do Venezuely, do Santa Eleny. Ubytování, večeře a přenocování.

Den 10
Po snídani přejezd na letiště, přelet ultralehkým letadlem do parku Canaima (jeden ze šesti největších národních parků na Zemi - seznam UNESCO). Během této „cesty k pramenům“ lze obdivovat nejstarší geologické formy Země a bohatou flóru a faunu tropické džungle. Z oken letadla jsou dobře viditelné mystické stolové hory Tepui. Za příznivého počasí vletíme do Ďáblova kaňonu, abychom viděli dechberoucí vodopád Salto Angel, který je nejvyšší na světe (měří 979 m, což znamená, že je 16x vyšší než Niagarské vodopády). Zažijeme také vzrušující cestu k vodopádům El Sapo a El Hacha (odvážní se mohou s průvodcem projít pod vodopádem). Oběd v nejkrásnějším středisku v parku Canaima. Následně transfer na letiště a přelet do Puerto Ordaz, ubytování v hotelu, večeře, přenocování. (Trasa cca 170 km)

Den 11
Po snídani přejezd do hlavního města Venezuely, Caracasu. Uvidíme koloniální domy proměněné v muzea a San Agustin - barevnou čtvrť (favela), kde budeme moci pozorovat obyvatele při jejich každodenních aktivitách. Projedete městem k Pantheonu, poté uvidíme náměstí Simona Bolivara, osvoboditele Venezuely ze španělské nadvlády. Navštívíme muzeum věnované životu a činnosti této významné osobnosti a také rodný dům. Odpoledne transfer na letiště Caracas, přelet do Porlamaru na ostrově Margarita. Transfer do vybraného hotelu.

Den 12 - 14
Volný čas na ostrově Margarita. Čas na opalování a koupání v moři (výhody dle zvoleného pobytového hotelu). Navíc je možné využít fakultativní výlety.

Den 15
Po snídani vystěhování z pokoje. Transfer na letiště Porlamar. Odlet do Polska.

Den 16
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu!
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno nebo obráceno.
- Pořadí prohlídek může být změněno (zvláště pokud se jedná o prohlídku Národního parku v Manaus). Před i po sezóně a v silvestrovském termínu nemusí být některé atrakce dostupné nebo jinak omezené.
- Prosíme vezměte si s sebou vhodný oděv (nejlépe bavlněný) - lehkou a tenkou bundu z materiálu ortalion, dlouhé kalhoty a tenkou halenku s dlouhým rukávem na výlet džunglí a hlavně pevné trekkingové sandály (kluzké kameny v blízkosti vodopádů!). Velmi užitečný bude také repelent proti hmyzu.
Očkování: na území Amazonie musí být platné očkování proti žluté zimnici (které musí být vyznačeno ve Vašem mezinárodní očkovacím průkazu, který si nezapomeňte vzít s sebou!)

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Upozornění k přeletu

.

Informace o hotelech

Část poznávací

Hotely **/*** turistické třídy, a také tzv. lodge, haciendy (11 započatých hotelových dní)

Pokoje: dvoulůžkové s koupelnou. Min. 2 hotely mají bazén.

Část pobytová

Hotely (3 započaté hotelové dny) - ubytování v hotelu Isla Caribe**** - All Inclusive.

Upozornění! Za příplatek možnost ubytování v těchto hotelech: Dunes**** All Inclusive, Hesperia Isla Margarita ***** All Inclusive nebo Ikin Margarita Hotel & SPA ***** (polopenze)

 

Hotel

Hodnocení r.pl

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 6.0 Kč