Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek0
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek1
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek2
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek3
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek4
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek5
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek6
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek7
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek8
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek9
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek10
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek11
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek12
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek13
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek14
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek15
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek16
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek17
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek18
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek19
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek20
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek21
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek22
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek23
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek24
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek25
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek26
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek27
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek28
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek29
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek30
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek31
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek32
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek33
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek34
Ubytování RSA  (Costa Pacifica) Obrázek35

Plavba po Karibiku - tyrkysové Antily

Barbados
Poznávací
Zájezd typu plavba

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou na Guadeloupe (s přestupem na jednom z evropských letišť), 1 noc v Římě ve *** hotelu se snídaní, ubytování na 4* lodi společnosti Costa Cruises (celkem 7 nocí) s dobrými službami, ve vybraných typech kajut (za příplatek); stravování na lodi: 3 jídla; kajuty pro dvě osoby s koupelnou, možnost využití většiny atrakcí na palubě, transfery z/na letiště v Guadeloupe, stravování na lodi dle popisu (viz níže), služby polsky mluvícího průvodce/delegáta nebo polsky hovořícího zástupce místního kontrahenta během plavby, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel), letištní taxy, přístavní taxy.

 


Základní cena nezahrnuje: poplatky za služby na palubě - cca 11 EUR/os./den (povinný poplatek placený na místě), fakultativní výlety v Římě, fakultativní výlety během plavby a další osobní výdaje.
 

Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Rejs po Karaibach - turkusowe Antyle

 

 

Program

Trinidad a Tobago - multikulturní Malé Antily • Grenada - Ostrov koření • Svatý Vincenc - úchvatná příroda • Barbados - luxusní Platinové pobřeží • nádherný Martinik nazývaný „Ostrovem květin“ • setkání se sopkou Soufriére a největší karibské akvárium v Guadeloupe


Den 1 
Sraz u stanoviště Rainbow 2,5 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy pravidelnou linkou do Říma. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu celní a pasové odbavení. Transfer do hotelu v Římě (nebo okolí), ubytování a přenocování. Tento den není v hotelu večeře.



Den 2
Po snídani vystěhování a transfer na letiště v Římě. Odlet na Guadeloupe a přílet na letiště Pointe-à-Pitre. Po příletu celní a pasové odbavení. Transfer do přístavu (transfery mohou probíhat po částech v závislosti na velikosti skupiny). Nalodění, ubytování v kajutách, čas na odpočinek a přenocování. Kolem 23:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu Pointe-à-Pitre na Guadeloupe ve směru Trinidad a Tobago.



Den 3
Den na moři, čas na odpočinek. Doporučujeme využít četné atrakce na lodi Costa Fortuna, která nabízí 7 restaurací a 7 barů, včetně placených restaurací, jako např. Élite Suite&Club Restaurant, Sushino at Costa, Pizzeria Pummid'Oro a The Salty Beach nabízející pouliční jídlo. Kromě toho jsou na lodi 3 bazény, 5 vířivek, divadlo s 1132 sedadly, nákupní galerie, wellness Solemio, místnosti s živou hudbou, gelaterie a cioccolateria Amarillo, venkovní odpočinkové prostory, knihovna, diskotéka, kasino, videoherna a konferenční místnost.



Den 4
Kolem 08:00 hodiny ráno loď připlouvá na Tobago, jeden z ostrovů státu Trinidad a Tobago, který se nachází v souostroví Malé Antily. Tobago objevil v roce 1498 Kryštof Kolumbus. Ostrov mnohokrát změnil majitele až do roku 1733, kdy byl ostrov dobyt Brity. Na Tobago je chladné tropické klima a hlavní město ostrova, Scarborough - je rušné místo, které má co nabídnout. Scarborough se nachází nad zátokou Rockly Bay a nedaleko je jedna z největších a nejkrásnějších pevností na Tobagu - Saint George. Doporučujeme využít fakultativní výlet (za příplatek), během kterého projdeme stezku vodopádů Argyle, která vede nejstarší lesní rezervaci na západní polokouli. Během procházky uprostřed husté vegetace uvidíme mnoho druhů rostlin a divokých zvířat. Vodopád Argyle se skládá ze 3 úrovní, všechny můžeme obdivovat, ponořit se do přírodních jezírek a užívat si přírodu, která nás obklopuje. Návrat na loď. Kolem 18:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru Granady.



Den 5
Kolem 08:00 hodiny loď připlouvá do Saint George's na Grenadě - ostrově vulkanického původu, který byl jedním z prvních objevených Kryštofem Kolumbem. Moderní Grenada byla nazvána „Ostrovem koření“ díky muškátovému oříšku, skořici, zázvoru, vanilce, pepři a hřebíčku, které se zde pěstují. Doporučujeme prozkoumat ostrov (za příplatek), kde bude možnost nejen nakoupit aromatické koření na místním trhu, ale také navštívit rovníkový prales (který je chráněn Národním parkem Grand Etang), kde žijí četné druhy barevných papoušků a kolibříků. Lze se vykoupat v jednom z kráterových jezer nebo pramenů obsahujících železo a síru. Najdete zde panenskou krajinu, krásné vodopády (Annandale), teplý mořský vánek, písečné pláže (nejkrásnější je Grand Anse Beach) a korálový útes, kde se lze potápět a obdivovat „podmořské zahrady“. Za návštěvu stojí také továrna na výrobu karibského rumu - Clarks Court Woodlands, kde lze ochutnat místní nápoj. Návrat na loď. Kolem 18:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu Saint George's ve směru ostrova Saint Vincent.


Den 6
Kolem 08:00 hodiny loď připlouvá do přístavu Kingstown na ostrově Saint Vincent, patřící do karibského státu Svatý Vincenc a Grenadiny, který byl v minulosti součástí britského koloniálního impéria a plně se osamostatnil až v roce 1979, ale stále patří do Společenství národů, má status monarchie a formální hlavou státu je britský král. V rámci fakultativního výletu (za příplatek) doporučujeme prohlídky nejzajímavějších místních atrakcí. Začneme botanickou zahradou nacházející se v hlavním městě ostrova a nejstarší v Karibiku, založenou v roce 1765, kde roste např. ibišek, skořice, muškátový oříšek, chlebovník a mahagonové stromy. Projdeme se také historickým centrem se dvěma kostely z 19. století, sv. Jiřího a sv. Marie. Zájemci se budou moci vydat i na pěší túru k Fort Charlotte ležícímu na kopci s fantastickými výhledy na okolí. Kolem 18:00 hodiny loď vyplouvá ve směru ostrova Barbados.


UPOZORNĚNÍ!!! U zájezdu RSA/01/16 loď připlouvá do přístavu Roseau v státě Dominika.
Kolem 09:00 hodiny loď připlouvá do přístavu Roseau na malebném ostrově Dominika, který je známý svými hustými deštnými pralesy, křišťálově čistými řekami, velkolepými vodopády a horkými prameny. Dominika, často označovaná jako „Příroda Karibiku“, okouzluje svou nedotčenou přírodou a představuje ráj pro milovníky ekoturistiky. Pro zájemce (za příplatek) doporučujeme fascinující výlet po ostrově. Naše dobrodružství začneme projížďkou Roseau, hlavním městem Dominiky, směrem k vyhlídkovému místu Morne Bruce. Jeho poloha nabízí dechberoucí panoramata hlavního města a Karibského moře a poskytuje dokonalé pozadí pro nezapomenutelné fotografie. Následně se vydáme do botanické zahrady, kde nás okouzlí obří stromy, exotické květiny a nejrůznější tropické rostliny. Za zmínku stojí, že v roce 1979 hurikán David téměř vyhladil čtyřicet akrů této zahrady a proměnil ji v krajinu plnou polámaných větví. Zahrady však byly postupem času obnoveny a dnes jsou útočištěm vzácných, ohrožených ptáků, kteří jsou národním symbolem Dominiky - papoušků „Sisserou“ a „Jaco“. V našem výletě budeme pokračovat do vnitrozemí ostrova, kde během cesty tropickým pralesem budeme míjet různé ovocné plantáže nabízející takové přírodní poklady jako mango, banány, avokádo a kakao. Dalším bodem našeho výletu bude vodopád Jacko, ukrytý mezi bujnou vegetací, ale po krátké procházce snadno dostupný. Právě zde, obklopeni neobyčejnou přírodou, budete mít možnost pořídit si jedinečné fotografie, ochutnat sezónní ovoce a degustovat místní punčový rum nebo čerstvě vymačkané ovocné šťávy. Návrat na loď. Kolem 19:00 hodiny loď vyplouvá ve směru ostrova Martinik.



Den 7
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dopluje na Barbados a zakotví v přístavu Bridgetown, který je hlavním městem ostrova. Barbados je obklopen vodami Atlantiku a název pochází od spletitých kořenů vzdušných fíkovníků, které na ostrově kdysi bujně rostly - odtud „los Barbados“. Nejexkluzivnější západní část ostrova je nazývána Platinovým pobřežím (Platinum Coast). Nachází se zde nejdražší hotely, ty nejlepší noční kluby a sídla zde mají světové celebrity. Ostrov je také vzpomínkou na plantáže cukrové třtiny, koloniální rezidence a slavné lihovary rumu. Barbados je také vším, co je spojeno s rajským ostrovem - široké pláže (např. pohádková Batsheba a jedna z nejkrásnějších v zátoce Bottom Bay), exotické zahrady, leguáni, želvy, korálové útesy a jeskyně ponořené v tyrkysových vodách. Milovníky vodních sportů (za příplatek) může zlákat: potápění, surfování, windsurfing, paragliding, parašutismus, plavby na katamaránu. Milovníci blaženého odpočinku najdou nedaleko pláží četné restaurace, bary, diskotéky a obchody se suvenýry. Celým ostrovem zní hudba calypso a reggae a místní čekají na turisty s upřímným úsměvem. Doporučujeme prozkoumat ostrov (za příplatek), přes Platinové pobřeží se dostaneme do rezervace, ze které uvidíme jedno z nejkrásnějších panoramat ostrova. Následně krátká zastávka nedaleko historického mlýna na cukrovou třtinu Morgan Levis a přejezd do centrální části ostrova ke kostelu sv. Jana. Zde navštívíme jednoho z posledních potomků císařů byzantské říše. Dalším bodem programu bude dechberoucí pláž Batsheba s vápencovými skálami (mogotami) vyrůstajícími přímo z oceánu. Následně zastávka u nejznámějšího majáku Barbadosu a opalování na nedaleké pláži, abychom po vzrušení z objevování ostrova zažili okamžik relaxace. Kolem 18:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Martinik.



Den 8
Kolem 08:00 hodiny loď připlouvá do přístavu Fort-de-France na Martiniku. Martinik je místními obyvateli nazýván „Ostrovem květin“ - je 80 km dlouhý a cca 35 km široký. Je považován za jeden z nejkrásnějších ostrovů v Karibiku, a to především díky exotickým zahradám, vlhkým tropickým lesům, sopce Mount Pelée tyčící se nad ostrovem, rákosovým a banánovým plantážím a bílým i černým plážím. Není zde nouze o malebná místa, rybářské přístavy, luxusní hotely a restaurace s atmosférou. Ostrov je také dědictvím původních obyvatel Karibiku, afrických otroků a francouzských kolonizátorů, výsledkem čehož je bohatá kreolská kultura, rozmanitá kuchyně, palírny rumu a mimořádná krása jeho obyvatelek. Pro zájemce (za příplatek) výlet po okolí, během kterého uvidíme mimo jiné.: Schoelcherovu knihovnu, bezhlavou sochu Napoleonovy manželky Joséphine Beauharnaisové a kreolský trh plný tropického ovoce. Navštívíme také zahrady Jardins de Balata, kde lze vidět cca 3000 exemplářů nádherných tropických rostlin (nejen z úrovně 0, ale i z lanových mostů zavěšených mezi stromy několik metrů nad zemí!). Zahrada je neustále navštěvována tropickými ptáky, včetně kolibříků - nejmenších ptáků na světě. Milovníky rumu zveme do jedné z nejstarších palíren na ostrově - Depaz - ležící na úpatí sopky Mount Pelée. Zúčastníme se ochutnávky, seznámíme se s tajemstvím výroby tohoto nápoje, bude také čas na nákupy. Pojedeme také do městečka St. Pierre na severozápadním pobřeží ostrova, který začátkem 20. století během jediné minuty zcela zničila sopka. Návrat na loď. Kolem 20:00 hodiny loď opouští přístav ve směru Pointe-à-Pitre na Guadeloupe.



Den 9
Kolem 08:00 hodiny loď zakotví v přístavu Pointe-à-Pitre na Guadeloupe. Vystěhování z kajut. Doporučujeme prozkoumat ostrov během fakultativního výletu (za příplatek). Guadeloupe je jedním z osmi ostrovů korálového a vulkanického původu v souostroví Malé Antily. Skládá se ze dvou ostrovů ve tvaru křídel velkého motýla spojených mostem přes „Slanou řeku“. Západní ostrov Basse-Terre je s vulkanickými kopci pokrytými rovníkovými lesy a aktivní sopkou Soufriere. Východní ostrov Grande-Terre je opakem Basse - vápencová náhorní plošina se širokými plážemi a korálovými útesy. Zde se nachází přístav Pointe-à-Pitre (hlavní město ostrova) s rušnými trhy, starým městem La Darse, náměstím Place de la Victorie obklopeným koloniálními domy a sofistikovaně konstruovanou katedrálou sv. Petra a Pavla, zvanou „železnou“. Je zde také unikátní atrakce - největší aquaruim v Karibiku, kde lze vidět desítky druhů ryb a několik desítek druhů korálů, podmořský svět Karibského moře okouzluje svými tvary a barvami. Za pozornost stojí také výjimečný karibský hřbitov Morne-à-L'Eau, který je známý svou šachovnicovou - černobílou krásou. Seznámíme se s historií tohoto místa, s úlohou v životě místní společnosti a s tím, co ho spojuje s náboženstvím Voodoo... stále přítomným v Karibiku. Guadeloupe láká také bílými písečnými plážemi, kde je odpočinek čistým potěšením. Odlet do Varšavy (s přestupem na jednom z mezinárodních letišť).



Den 10
Přílet do Varšavy.



Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- U zájezdu RSA/01/16 místo do přístavu Kingstown na ostrově St. Vincent loď dorazí do přístavu Roseau na Dominice (popis v 6. den programu zájezdu).
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno vzhledem ke specifické náboženské kultuře zemí, zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky).
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), v měně závazné na ostrovech: USD nebo EUR (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 250 EUR/os. (hotovost pouze v automatech) nebo 250 USD/os. (hotovost pouze na recepci na lodi) nebo číslo kreditní karty. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD a EUR.



Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

 

Výlety v okolí

Guadeloupe - hlavní město, místní trh, pláž, občerstvení a džus, výběžek Pointe des Châteaux 
Během výletu se seznámíme s pravým křídlem Guadeloupe. Přijíždíme do hlavního města Pointe-à-Pitre, kde nás čeká procházka barevným koloniálním centrem a nakupování na místním trhu, který je velice rušný. Muškátový oříšek a vanilka jsou některé z mnoha dostupných koření. Kromě toho zde najdeme mnoho tropického ovoce, domácí alkohol a místní rukodělné výrobky. Navštívíme a odpočineme si také na jedné z nejkrásnějších pláží La Caravelle, která je snem každého turisty. Tato pláž je známá svým bílým pískem, charakteristickými palmami a křišťálově tyrkysovou vodou. Zde také ochutnáme místní občerstvení bokit a přírodní ovocné šťávy. Nakonec dorazíme na Pointe des Châteaux, nejvýchodnější bod ostrova. Zde se vlny Atlantiku tříští tak prudce, že je útes každý rok vyhlouben a podléhá erozi. Ideální místo, kde lze cítit oceánský vánek a pořídit pohlednicové fotografie. Cena cca 95 EUR/os. (9:00 - 16:00)
V ceně: doprava, bokit, přírodní džus, místní průvodce a služby polsky mluvícího průvodce.



Barbados - hlavní město, jeskyně Flower Cave, mlýn Morgan Lewis, pláž
Nejprve krátká projížďka hlavním městem Bridgetown se zastávkou v rodinném sídle zpěvačky Rihanny. Projedeme také reprezentativní čtvrti, kde mají svá prázdninová sídla hvězdy z celého světa. Další zastávkou je nejstarší kostel na ostrově a malebná jeskyně Flower Cave (vstup cca 20 USD/os. dle počasí, za poplatek), kde obrovské vlny Atlantiku narážející na skály vytvářejí nezapomenutelnou krajinu. Z vyhlídkového místa Cherry Trees Hill budeme obdivovat nejkrásnější výhledy na ostrově. Přejedeme přes kopce Scotland District, abychom viděli jeden ze dvou posledních fungujících mlýnů na třtinu v Karibiku! Je to slavný Morgan Lewis! Zde ochutnáme místní drink a vydáme se ve směru malebné pláže (lze se zde setkat s mořskými želvami), kde se vykoupeme a budeme se opalovat. Cena cca 95 EUR/os. (9:00 - 16:00)
V ceně: doprava, rum s džusem, nealkoholické nápoje a pivo, služby polsky mluvícího průvodce.



Dominika - „její tělo je vysoké“;) v termínu RSA/01/16!
Vysoké vrcholy Dominiky dosahují až 1447 m n. m. a jsou obklopeny nedotčenými úseky rovníkového lesa. Mezi tisíci druhy květin stéká z hor mnoho krásných vodopádů, ze kterých navštívíme slavný Trafalgar Falls v malebném údolí Roseau. K vodopádu nás dovede stezka deštným pralesem. Po návštěvě Trafalgaru bude chvilka odpočinku na nákup suvenýrů a chlazené nápoje. Poté se vydáme přes rezidenční čtvrti Goodwill na západní pobřeží, kterým pojedeme na sever a budeme obdivovat výhledy na hornatou Dominiku, kde se jedno z měst jmenovalo Massacra. Po příjezdu na dlouhou písečnou pláž Mero budeme odpočívat a koupat se v křišťálových vodách Karibského moře. Odtud se vrátíme do hlavního města Roseau. Volný čas. Cena cca 80 EUR/os.
V ceně: místní nápoj ponch a služby polsky mluvícího průvodce. Doba trvání cca 4 hodiny.



Martinik - Ostrov květin
Prohlídku jednoho z nejkrásnějších karibských ostrovů začneme procházkou po jeho hlavním městě Fort de France, kde navštívíme mimo jiné: slavnou knihovnu Schoelcher a barevný kreolský trh s ovocem a zeleninou. Na okraji města uvidíme tradiční palírnu rumu, kde ochutnáme místní nápoje. Malebnou cestou se vydáme na sever do nádherné Botanické zahrady Jardins de Balata, považované za nejkrásnější v Karibiku. Prohlídka bude obohacena o zajímavé příběhy o historii, tradicích a kultuře Martiniku. Výlet povede v polštině místní průvodce žijící na Martiniku.
Cena cca 105 EUR/os.
V ceně: vstupenky a ochutnávka rumu. Doba trvání cca 5 hodin.



Grenada - Ostrov koření
Výlet zelenou a hornatou Granadou, obklopenou vlhkým rovníkovým lesem, začneme cestou na sever od hlavního města Saint George's podél západního pobřeží, jehož malebné výhledy plné zátok a karibské vegetace okouzlí všechny cestovatele. Přes plantáže kávy, kakaa a muškátového oříšku dojedeme k vodopád Concord Falls, kde budeme moci obdivovat výhled na vodu stékající ze skal a nakoupit místní koření, kterým je Granada známá. Následně se vydáme do Národního parku Grand Etang v centrální části ostrova, kde se v kráteru vyhaslé sopky nachází jezero s barevnými kapry a mezi stromy žijí místní opice (makakové). Poté se vydáme do historické pevnosti Fort Frederick, která je krásným vyhlídkovým místem k pozorování pobřeží. Odtud se vydáme na malebnou karibskou pláž, kde budeme mít volný čas na koupání a odpočinek. Cena cca 85 EUR/os.
V ceně: místní nápoj ponch a služby polsky mluvícího průvodce. Doba trvání cca 5 hodin.

 

 

Víza

 

 

Víza - informace pro prodejce

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu. 

 

 

Hotel

Loď - Costa Pacifica **** - velká výletní loď, postavená v roce 2009, patřící do flotily italské lodní společnosti „Costa Cruises“. Loď se skládá z 17 palub (včetně 13 pro pasažéry), je 290 m dlouhá a posádka se skládá z více než 1100 osob. Loď může vzít na palubu 3780 pasažérů.

Kajuty: 1504 kajut různých velikostí a standardů. Hlavní druhy kajut: vnitřní (bez okna), vnější (s oknem nebo „kruhovým oknem“) a vnější s balkonem. Všechny kajuty jsou vybaveny dvěma samostatnými postelemi nebo jednou manželskou postelí. Mají: koupelnu (sprcha, WC, vysoušeč vlasů), TV, mini trezor a klimatizaci. Většina kajut je vybavena dodatečným sklápěcím lůžkem (na vyžádání). Kajuty pro 3-4 osoby na vyžádání.

- Vnitřní kajuta bez okna (cca 14 m²). Nachází se na palubách 1, 2, 6 nebo 7.

- Vnější kajuta s oknem nebo „kruhovým oknem“ (cca 16 m²). Nachází se na palubách 1, 2, 6 nebo 7. V závislosti na umístění kajuty (paluby) mají okna různé rozměry, tvary (možné „kruhové okno“) a výhledy.

- Vnější kajuta s balkonem (cca 16 m²). Nachází se na palubách 6, 7, 8 nebo 9.

Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, jídlo, nápoje (včetně alkoholických nápojů) a žádné hořlavé materiály.

Upozornění! Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď.

Vybavení: recepce, výtahy, mini nákupní galérie (duty-free), 5 restaurací (včetně dvou restaurací za poplatek, do kterých je třeba provést rezervaci), 13 barů, noční klub (diskotéka), kasino, divadlo, 4 bazény, 4 vířivky, sluneční terasa s lehátky (plážové osušky u bazénů), multifunkční sportovní hřiště, běžecká stezka, salon (za poplatek), internet (za příplatek). Pro děti: miniklub (rozdělení podle věkových skupin). Na lodi jsou organizovány různé animace: sportovní hry, vystoupení, živá hudba apod. Během některých večerních akcí jsou vyžadovány společenské šaty.
Služby jako: internet, fax, telefon, masáže, kosmetické procedury, prádelna, lékařské služby, kurzy s instruktorem atd. jsou za příplatek. Na lodi jsou akceptovány kreditní karty. 

Strava  
V ceně: 3 jídla - snídaně, obědy/lunche a večeře v hlavních a bufetových restauracích. 
Za poplatek: kulinářská nabídka ostatních restaurací; nápoje k obědům, večeřím a mezi jídly, alkoholické nápoje (alkohol se prodává osobám starším 18 let, osobám ve věku 18 - 20 let - se souhlasem zákonných zástupců). Možnost zakoupení na lodi dalších balíčků All Inclusive s nápoji (nealkoholické balíčky nebo zohledňující určité alkoholické nápoje). Cena balíčku All Inclusive je od cca 20 USD/os./den (nápoje pouze k jídlu - obědu a večeři) do cca 50 USD/os./den (balíček s nápoji a minibarem). Podmínkou využití balíčku All Inclusive je jeho nákup všemi cestujícími v kajutě během celé plavby. Balíčky jsou za poplatek (kromě zálohy). Na lodi platí zákaz přinášení nápojů (včetně alkoholických) zvenčí.

Hotely: 1 noc - v Dominikánské republice v hotelu *** se snídaní ve dvoulůžkových pokojích, 7 nocí - na lodi **** dobrého standardu ve vybraných (za poplatek) typech kajut v programu Full Board (3 jídla: snídaně, lunch/oběd, večeře); kajuty pro dvě osoby s koupelnou (popis kajuty a lodě je uvedeno výše).

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hodnocení r.pl

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 6.0 Kč