Ubytování FIL Obrázek0
Ubytování FIL Obrázek1
Ubytování FIL Obrázek2
Ubytování FIL Obrázek3
Ubytování FIL Obrázek4
Ubytování FIL Obrázek5
Ubytování FIL Obrázek6
Ubytování FIL Obrázek7
Ubytování FIL Obrázek8
Ubytování FIL Obrázek9
Ubytování FIL Obrázek10
Ubytování FIL Obrázek11
Ubytování FIL Obrázek12
Ubytování FIL Obrázek13
Ubytování FIL Obrázek14
Ubytování FIL Obrázek15
Ubytování FIL Obrázek16
Ubytování FIL Obrázek17
Ubytování FIL Obrázek18
Ubytování FIL Obrázek19
Ubytování FIL Obrázek20
Ubytování FIL Obrázek21
Ubytování FIL Obrázek22

Filipíny - v zemi tisíce ostrovů

Filipíny - Manila
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou na trase: Varšava - Manila/Clark - Cebu - Varšava (s přestupem), transfery: letiště - hotel - letiště (včetně trajektu Cebu - Bohol - Cebu), přelet místními linkami na trase: Cauayan - Manila a Manila - Cebu (váhový limit zavazadla 20 kg + 5 kg), letištní taxy, ubytování (11 nocí), stravování dle programu, přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem (kromě přejezdu neklimatizovanými jeepneyemi), služby polského průvodce a místních průvodců, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

 


Základní cena nezahrnuje: odletové poplatky z Cebu (cca 15 USD, poplatek se platí na letišti), vstupné do navštívených objektů, odměny pro místní průvodce, spropitné pro řidiče, nosiče zavazadel a další personál (celkem cca 350 USD/os., platí se povinně průvodci), fakultativní výlety uvedené v programu, další jídla během výletu, nápoje k jídlům a jiné osobní výdaje. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Filipiny - w krainie tysięcy wysp
Kód zájezdu: FIL

 

 

Program

Manila - koloniální památky a moderní asijská metropole • pohádková krajina s rýžovými poli • sopka Taal • exotický ostrov Bohol a Čokoládové hory • kulturní mix na ostrově Cebu


Den 1
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet do Manily/Clark s přestupem.


Den 2
Přílet do Manily/Clark. Po pasové kontrole transfer do hotelu. Ubytování v hotelu v okolí  Clark/Tarlac City, odpočinek po cestě nebo samostatná procházka po okolí. 


Den 3
Po snídani fantastický celodenní výlet do lázní Punig, kde nás čekají vulkanické prameny, které dávají odpočinek od ruchu města. Abychom se k nim dostali musíme přesednout do džípů a dojet k úpatí sopky. Kromě horkých a studených pramenů je nevšední atrakcí terapeutická léčba spočívající v zakopání do horkého sopečného popela a bahenní lázně. Během výletu oběd. Přenocování v okolí Clark.


Den 4
Snídaně. Přejezd do Baguio, kde se projdeme centrem města kolem Burnham Parku a vydáme se do botanické zahrady Baguio Botanical Gardens. Městečko je známé díky koření, proto se vydáme na místní bazar, abychom mohli pozorovat paletu barev vystavených produktů. Po obědě budeme pokračovat v cestě a obdivovat krajinu Cordillera Central. V určitou chvíli nastoupíme do menších vozidel, která nás po místních komunikacích dovezou do Sagady, kde ve výšce 1500 m n.m. noci mohou být chladné (bereme na přenocování pouze příruční zavazadla). Přenocování a večeře v Sagadě. (Trasa cca 170 km)



Den 5
Po snídani odjezd jeepneyemi. Náš dnešní dopravní prostředek je specifický pro Filipíny a je součástí jejich koloritu. Vydáme se na prohlídku slavných visutých hrobek v Sagadě. V okolí jsou i krásné vodopády, ke kterým se také vydáme. Po prohlídce nejzajímavějších míst tohoto regionu se vydáme do Bangaanu - vesnice ležící v údolí, která je nepřístupná silničním vozidlům, proto je třeba do ní dojít (budou se hodit pohodlné boty). Přenocování v Banaue a večeře spojená s folklórním představením.



Den 6
Snídaně a odjezd jeepneyemi do vesničky Batad, kolem které se nachází nejznámější rýžová pole zapsaná na seznamu UNESCO. Trekking zabere cca 2,5 hodiny. Podél trekkingové trasy je několik stánků/obchodů, což je jedinečná příležitost k nákupu dřevěných výrobků a originálních látek od místních obyvatel. Přejezd autobusem do města Cauayan přes řeku Magat. Večeře a přenocování v Cauayan.



Den 7
Po snídani přejezd na letiště a odlet do Manily. V hlavním městě se projdeme reprezentativním parkem Rizal a dojedeme k Intramuros, staré čtvrti obklopené hradbami s dochovanými památkami z doby španělské kolonizace. Uvidíme kostel sv. Augustina - nejstarší kamenný kostel na Filipínách a manilskou katedrálu. Nedaleko se nachází zajímavý komplex rekonstruovaných domů zobrazujících Manilu z 19. století. Vstoupíme také do Fort Santiago - španělské pevnosti ze 16. století, která střežila ústí řeky Pasig do Manilské zátoky. Přenocování v Manile.



Den 8
Po časné snídani odjezd do městečka Pagsanjan trasou vedoucí mezi rýžovými poli. Vodopády Pagsanjan jsou jednou z nejoblíbenějších atrakcí regionu a místem natáčení filmu Apocalypsa. K vodopádům umístěným v zeleném kaňonu dojedeme na malých kajacích pod vedením kvalifikovaných veslařů a poté přesedneme na rafty. Na nich vplujeme pod samotný vodopád, proto se budou hodit plavky a boty do vody. Během výletu tradiční oběd. Návrat do Manily a přenocování. (Vnitřní přelet a trasa 150 km)



Den 9
Po snídani přelet na ostrov Cebu. Prohlídka města stejného jména. Uvidíme zde slavný Magalhãesův kříž v bazilice Minore del Santo Nino, pevnost San Pedro z 16. století a nejstarší ulici na Filipínách - Colon Street. Přenocování v hotelu v Cebu.


 
Den 10
Po snídani transfer na ostrov Panglao přes Bohol (zahrnuje plavbu trajektem). Ubytování ve vybraném pobytovém hotelu, volný čas.



Den 11
Po snídani volný čas. Pro zájemce (za poplatek cca 80 USD/os.) plavba na malý ostrov Balicasag. Balicasag je jedním z rajských ostrovů. Je známý díky pozvolna plynoucímu času, korálovému útesu a želvám! Je to ideální místo pro milovníky šnorchlování a ty, kdo touží po setkání „tváří v tvář‘ s mořskou želvou v jejím přirozeném prostředí. Další bod programu, který si nemůžete nechat ujít během výletu po Filipínách. Odpoledne návrat do hotelu, volný čas.



Den 12
Pro zájemce půldenní výlet, během kterého bude jedinečná příležitost setkat se tváří v tvář s majestátním žralokem velrybím. Vyrazíme ráno, přejedeme podél pobřeží ostrova Bohol až dojedeme do malé vesničky, kde po absolvování kurzu nastoupíme na loď a vyplujeme na moře vstříc těmto majestátním tvorům. Budete je moci vidět z paluby lodi nebo se ponořit do vody a zaplavat si mezi nimi. Nezapomenutelné dojmy a vzpomínky (cca 100 USD/os.).
Pro zájemce celodenní výlet po ostrově Bohol, jehož nejdůležitějším bodem jsou Čokoládové hory (Chocolate Hills) - téměř 1300 kopců s průměrnou výškou 30 až 50 m, jejichž původ není zcela objasněn. Následně téměř hodinová plavba po řece, během které během které uvidíme přírodní bohatství ostrova. Na lodi bude servírován oběd. Na závěr návštěva místní řemeslné dílny. Na tomto výletě se setkáme s neobvyklým obyvatelem Filipín - nártounem. Malé zvíře s neúměrně velkýma očima v poměru k tělesné hmotnosti. Cena výletu cca 90 USD (v závislosti na počtu zájemců).



Den 13
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer na ostrov Cebu s plavbou trajektem. Odlet do Polska (s přestupem).


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

 

Jiné

Očkování
Žádné očkování není povinné. Doporučuje se očkování proti hepatitidě typu A a B, tyfu, záškrtu a tetanu. Je nutné vzít s sebou repelenty.

 

Vízum
Občané ČR mohou cestovat na Filipíny za účelem turistiky bez víz, pokud doba jejich pobytu nepřesáhne 30 dnů. Při vstupu do země musí cestovatel předložit cestovní doklad platný alespoň 6 měsíců po plánovaném opuštění Filipín.

Osoby s jiným než českým občanstvím mohou podléhat jiným podmínkám udělení víza, proto prosím kontaktujte oddělení Rainbow za účelem ověření.

 

PŘELET (V TERMÍNECH REALIZOVANÝCH CHARTEROVÝM LETADLEM):
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytne PLL LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).
 

Měna 
Doporučujeme vzít s sebou americké dolary, i když lze také vyměnit euro nebo jinou běžně uznávanou měnu. Peníze lze vyměnit v bankách, směnárnách a hotelech. Doporučujeme vzít s sebou bankovky v dobrém stavu: v zemích jihovýchodní Asie nejsou akceptovány poškozené, roztrhané, špinavé bankovky atd. - směnárny a banky je odmítají vyměňovat. V případě amerických dolarů je třeba upozornit, aby to byly bankovky nejnovější edice - tzv. „barevná“ řada. Starší bankovky často nejsou akceptovány nebo vyměněny v nižším kurzu.

Informace o hotelech

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Hotel

Bellevue Bohol

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Bohol Beach Club

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Bohol Beach Club

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Bohol Beach Club

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Dumaluan Beach Resort

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Be Grand Resort

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Henann Resort Alona Beach & Tawala

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Henann Resort Alona Beach & Tawala

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Henann Resort Alona Beach & Tawala

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Henann Resort Alona Beach & Tawala

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Bohol Bee Farm

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Bluewater Panglao

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Best Western Plus The Ivywall Panglao

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Modala Beach Resort

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Henann Premiere Coast Resort

Ubytování

Pokoje: komfortně zařízené, s koupelnou, většinou i s TV, klimatizací a telefonem, někdy i mini barem (za příplatek).
Vybavení: v hotelu se nachází recepce, restaurace a bar.

Hodnocení r.pl

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 6.0 Kč