Ubytování ZEP Obrázek0
Ubytování ZEP Obrázek1
Ubytování ZEP Obrázek2
Ubytování ZEP Obrázek3
Ubytování ZEP Obrázek4
Ubytování ZEP Obrázek5
Ubytování ZEP Obrázek6
Ubytování ZEP Obrázek7
Ubytování ZEP Obrázek8
Ubytování ZEP Obrázek9
Ubytování ZEP Obrázek10
Ubytování ZEP Obrázek11
Ubytování ZEP Obrázek12
Ubytování ZEP Obrázek13
Ubytování ZEP Obrázek14
Ubytování ZEP Obrázek15
Ubytování ZEP Obrázek16
Ubytování ZEP Obrázek17
Ubytování ZEP Obrázek18
Ubytování ZEP Obrázek19
Ubytování ZEP Obrázek20
Ubytování ZEP Obrázek21
Ubytování ZEP Obrázek22
Ubytování ZEP Obrázek23
Ubytování ZEP Obrázek24
Ubytování ZEP Obrázek25
Ubytování ZEP Obrázek26
Ubytování ZEP Obrázek27
Ubytování ZEP Obrázek28
Ubytování ZEP Obrázek29
Ubytování ZEP Obrázek30
Ubytování ZEP Obrázek31
Ubytování ZEP Obrázek32
Ubytování ZEP Obrázek33

Srí Lanka a jižní Indie - setkání dvou kultur

Spojené arabské emiráty - Dubaj
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem na trase Varšava-Kolombo-Varšava nebo Katovice-Kolombo-Katovice s technickým mezipřistáním na jednom z letišť v Perském zálivu, vnitřní přelety na trase: Kolombo - Kóčin, Trivandrum - Kolombo (váhový limit zavazadla 20 + 5 kg), letištní taxy, ubytování: 12 nocí během okružní části, stravování: 12 snídaní, 11 večeří, transfery klimatizovaným autokarem, služby polského průvodce a delegáta během pobytové části, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštěvovaných objektů, spropitné pro místní průvodce, řidiče, nosiče zavazadel, číšníky, obsluhu skupiny v systému TGS (cena cca 370 USD/os., povinný poplatek průvodci). Nezahrnuje: fakultativní výlety uvedené v programu, srílanské vízum, vízum do Indie, poplatky za fotografování a filmování (cca 30 USD/os.), další jídla (které nejsou uvedeny v programu) a jiné osobní výdaje. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Fakultativní výlety: ajurvédská masáž (cca 55 USD/os.).


Název zájezdu v polském jazyce: Sri Lanka i Indie Południowe - na styku dwóch kultur
Kód zájezdu: SIP 


Upozornění! Výše uvedené ceny a poplatky byly uvedeny ke dni 1.2.2023 a mohou být změněny.

Program

Madurai - země nektaru • Allepey - plavba ve stojatých vodách řeky Keraly • multikulturní Kóčin • sloní sirotčinec • Kandy a Chrám Buddhova zubu • skalní pevnost Sigiriya • čajové plantáže • safari v Národním parku Minneriya • Matale - zahrada koření   


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Přelet charterovým letadlem na trase Varšava/Katovice-Kolombo. Technické mezipřistání na jednom z letišť v Perském zálivu (cca 45 min., bez vystupování z letadla). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.


Den 2
Přílet do Kolomba, celní a pasové odbavení, setkání s průvodcem. Přejezd přes Kolombo - barevnou metropoli, ve které jsou protkány stopy koloniální minulosti s městským shonem a moderností. Z oken autokaru uvidíme mimo jiné: buddhistický chrám (pokud to bude možné návštěva vnitřku), kostel Wolvendhal (památka z období holandské nadvlády), radnici, Skořicové zahrady - exkluzivní předměstí, kde se nachází v krásných postkoloniálních vilách četná velvyslanectví a elitní školy, Bandaranaike Memorial International Conference Hall (BMICH) - dar pro Srí Lanku od Čínské lidové republiky, stejně jako repliku sochy Buddhy Aukana, v překladu „pojídající slunce“. Přejezd do hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 80 km)


Den 3
Snídaně (nebo snídaňový balíček na cestu). Následně přelet do Kóčin, jež je důležitým přístavem pro obchodování s kořením. Je židovským městem s více než tisíc let starou historií. Kóčin si zachovalo své původní kouzlo města, do něhož přicházeli mořskou cestou obchodníci z dalekého západního světa. Hledali zde drahocenný pepř a přenechávali jim tak své tradice a zvyky. Dodnes lze ve zdejší architektuře rozeznat portugalský, holandský, židovský a britský vliv. Uvidíme mimo jiné: baziliku Santa Cruz, židovskou synagogu a palác Mattancherry (postavený Portugalci). Večer ukázka klasického indického tance Kathakali. Večeře a přenocování v hotelu v Kóčin. (Trasa cca 50 km)


Den 4
Po snídani přejezd do Alleppey. Následně celodenní plavba po kanálech a stojatých vodách Keraly. Bude to skvělá příležitost k obdivování malých ostrůvků, malebné krajiny a nedotčené přírody. Během plavby bude servírován oběd s místními lahůdkami připravenými posádkou lodi. Plavba je nejlepším způsobem, jak v klidné a relaxační atmosféře poznat tradice a způsob života místních obyvatel. Všechny lodě jsou vybaveny kuchyní, ložnicí a koupelnou (v kajutě), chybí klimatizace. Večeře a přenocování na lodi. (Trasa cca 70 km)


Den 5
Po snídani přejezd malebnou oblastí plantáže kardamomu, kakaa, zeleného pepře a ořechů ve směru Národního parku Periyar, známého také jako „svatyně divokých zvířat“. Oblast se nachází na břehu velkého umělého jezera, které vzniklo po výstavbě přehrady na řece Periyar jako součást projektu na ochranu některých druhů zvířat: slonů, tygrů, leopardů. Při troše štěstí se nám podaří spatřit některé z těchto zvířat během procházky parkem. Následně ukázka jihoindického starověkého bojového umění Kalarippayattu, jehož původ sahá až do 3. století př. n. l. Rozmanitostí a formou techniky se podobá čínskému Wushu. Večeře a přenocování v okolí Národního parku Periyar. (Trasa cca 165 km) 


Den 6
Po časné snídani přejezd do města Madurai, jehož dějiny sahají až do 5. století př. n. l., druhého největšího města v Tamil Nadu. Město je postaveno na půdoryse lotosového květu a malebně umístěno u břehu řeky Vaigai. Legenda praví, že božský nektar stékající z vlasů boha Šivy dal městu jeho starověké jméno Madhurapuri, které v překladu znamená „země nektaru“. Za největší poklad města je považován chrám Srí Meenakshi, který je místem uctívání manželky boha Šivy. Uvidíme také královský palác Najků, který tvarem připomíná létajícího orla. Večeře a přenocování v hotelu v okolí Madurai. (Trasa cca 250 km)


Den 7
Snídaně a přejezd do Kannijákumari, poutního města uctívačů bohyně Kumari. Navštívíme slavný chrám zasvěcený právě této bohyni. Následně přejezd do Trivandrum, hlavního města státu Kérala, svatého města tisícihlavého hada Ananty, kde uvidíme úžasný chrám Šrí Padmanabhasvámí, postavený na počest boha Višny (prohlídka zvenčí). Večeře a přenocování v hotelu v okolí města Trivandrum. (Trasa cca 250 km)


Den 8
Snídaně. Přelet z Trivandrum do Kolomba. Následně navštívíme sloní sirotčinec v Pinnawale, kde raněná či stádem odvržená zvířata nalezla nový domov. Budeme také svědky každodenní koupele slonů v nedaleké řece Ma Oya. Přejezd do pěti jeskynních chrámů v Dambulle, jedno z nejvýznamnějších míst buddhistického uctívání na Srí Lance. Chrámy jsou jeskyněmi vytesanými do skal, v nichž se nachází sochy Buddhy. Večeře a přenocování v okolí Dambully/Sigiriye/Polonnaruwy. (Trasa cca 230 km)


Den 9
Po snídani přejezd do Anuradhapury, prvního hlavního města Srí Lanky. Navštívíme ruiny královského paláce, zvaného Čtyřúhelník: Dalada Maluwa - komplex 12 historických budov a chrámů, které se datují do 11. století a Gal Vihara - monumentální skálu, ve které jsou vytesány čtyři sochy Buddhy, z nichž jedna je docela kontroverzní a je do dneška předmětem sporu. Následně se vydáme na safari v Národním parku Minneriya (nebo v parku Kaudulla nebo Hurulu Eco, v závislosti na tom, kde se budou nacházet sloni). V Národním parku Minneriya můžeme vidět více než 200 divokých slonů, ale také buvoly, divočáky, medvědy, levharty, krokodýly a více než 160 druhů ptáků. Je to nejznámější národní park na Srí Lance, který chrání cejlonské slony. Pouze zde je lze vidět v tak velkých stádech v jejich přirozených podmínkách. Po parku se budeme pohybovat v otevřených džípech, abychom mohli volně pozorovat a fotografovat přírodu a divokou zvěř. Odpoledne pro zájemce fakultativní výlet - možnost relaxace během ajurvédské masáže (za poplatek). Přenocování v hotelu v okolí Sigiriye, večeře. (Trasa cca 80 km)
 

Den 10
Po snídani prohlídka Sigiriye. Skalní pevnost Sigiriya (na seznamu UNESCO) je královským sídlem z 5. století n. l., postaveným na vrcholu 200 m vysoké skály. Do dnešního dne zůstaly zachovány základy dolního a horního paláce, palácové zahrady a slavné fresky na stěnách skalní jeskyně, zobrazující nebeské panny. Cestou do Kandy zastavíme v zahradě koření v okolí Mataly, kde poznáme tajemství pěstování koření a jejich využití v tradiční ájurvédské medicíně. Kandy je malebně umístěno na kopcích okolo jezera, nad jehož břehem se nachází jedno z nejznámějších míst na Srí Lance - Chrám Buddhova zubu, nejdůležitější buddhistický chrám na ostrově s relikvií Buddhova zubu. Ubytování a večeře v hotelu v Kandy. (Trasa cca 100 km)


Den 11
Po snídani navštívíme Muzeum drahokamů (Gem Museum), kde se seznámíme s podrobnostmi o jejich těžbě a zpracování. Srí Lanka je známá díky těžbě drahokamů a polodrahokamů. Právě odsud pochází slavné modré safíry, rubíny a měsíční kámen. Následně se vydáme ve směru malebného pohoří pokrytého čajovými keři, kde cesta z Kandy vede řadou serpentin. Navštívíme plantáž a čajovou továrnu, kde se zúčastníme ukázky výroby světoznámého Ceylonského čaje, bude zde také příležitost ochutnávky a nákupu. Přejezd ve směru Kolomba. Ubytování v hotelu se standardem odpovídajícím 3* dle posouzení organizátora. Klimatizované pokoje s koupelnou, hotel se nachází přímo u pláže, s bazénem. Večeře a přenocování. (Trasa cca 110 km)


Den 12
Platí pouze pro: SIP1112, SIP1203, SIP1224, SIP0114, SIP0204, SIP0225, SIP0317

Snídaně. Volný čas k odpočinku, opalování, koupání a nakupování. V závislosti na poloze hotelu možnost využití fakultativních výletů. Večeře a přenocování.
 

Den 12 nebo 13
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer na letiště v Kolombu. Přelet charterovým letadlem na trase Kolombo-Varšava/Katovice. Technické mezipřistání na jednom z letišť v Perském zálivu (cca 45 min., bez vystupování z letadla). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno nebo obráceno. V závislosti na hodinách odletu probíhá vystěhování z hotelu večer předposlední den nebo poslední den v noci. 


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Víza

Vízum na Srí Lanku 
Cestující na Srí Lanku za turistickým účelem před příjezdem na Srí Lanku obdrží elektronickou cestovní autorizaci, tzv. ETA (Electronic Travel Authorization), a to prostřednictvím webové stránky http://www.eta.gov.lk  (ETA=Electronic Travel Authorization). 

Hotel

K dispozici pro hosty

V hotelu se nachází restaurace, bar, recepce, trezor

.
Ubytování

Hotely na úrovni odpovídající ***/ **** podle hodnocení organizátora (celkem 7 zahájených hotelových dní).

Pokoje: 2lůžkové pokoje, vybavené koupelnou s WC, klimatizací, často TV.

.
K dispozícii pre hostí

V areálu hotelu se nachází restaurace, bar, recepce, trezor

.
Ubytovanie

Hotely so štandard zodpovedajúcim ***/ **** podľa hodnotenia organizátora (spolu 7 začatých hotelových dní).

Spálne:

Předpokládá se, že v hotelu budou k dispozici 2 lůžkové, vybavené koupelny s WC, klimatizáciou, často TV.

.

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč