Ubytování TRT Obrázek0
Ubytování TRT Obrázek1
Ubytování TRT Obrázek2
Ubytování TRT Obrázek3
Ubytování TRT Obrázek4
Ubytování TRT Obrázek5
Ubytování TRT Obrázek6
Ubytování TRT Obrázek7
Ubytování TRT Obrázek8
Ubytování TRT Obrázek9
Ubytování TRT Obrázek10
Ubytování TRT Obrázek11
Ubytování TRT Obrázek12
Ubytování TRT Obrázek13
Ubytování TRT Obrázek14
Ubytování TRT Obrázek15
Ubytování TRT Obrázek16
Ubytování TRT Obrázek17

Protinožci Express

Turecko - Istanbul
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou z Varšavy do Austrálie a z Nového Zélandu do Varšavy s mezipřistáními: Varšava - Melbourne (s přestupem v Dubaji) a Auckland - Varšava (s přestupem v Dubaji); vnitřní přelety na trasách: Melbourne - Canberra, Sydney - Wellington; letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autobusem (dle programu), ubytování: 11 nocí (podle programu), stravování: snídaně, služby polského zástupce během odbavení na letišti ve Varšavě, služby polského průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního kontrahenta během poznávací části, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupenky do navštěvovaných objektů, místní průvodce, spropitné pro řidiče, průvodce, nosiče zavazadel - cena cca 520 USD/os. (povinný poplatek placený průvodci), večeře a nápoje k večeřím, fakultativní výlety uvedené v programu, poplatky za veřejnou hromadnou dopravu, další osobní výdaje a poplatek za vyřízení víza do Austrálie a na Nový Zéland (částka je připočtena při rezervaci). 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Antypody Express

Program

Sydney - opera a přístavní most • Národní park Blue Mountains s Three Sisters •  kiwi - z očí do očí s nelétavým ptákem • Rotorua - odtud je už blízko do pekla • Hobitín (Hobbiton) - setkání s hobity • Wellington - hlavní město Nového Zélandu - země na konci světa • Waitomo - hvězdná obloha v jeskyních 


Den 1
Sraz na letišti ve Varšavě, u stanoviště Rainbow. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Odlet do Austrálie (s přestupem v Dubaji) do Melbourne.


Den 2
Přílet do Melbourne ve večerních hodinách. Pasové a vízové odbavení. Transfer do hotelu, ubytování a přenocování. 


Den 3
Po snídani odjezd na prohlídku Melbourne - hlavního města státu Victoria a druhého největšího města Austrálie, kde budeme obdivovat směsici tradiční koloniální viktoriánské architektury s moderní zástavbou. V programu mimo jiné: procházka botanickou zahradou Royal Botanic Gardens, návštěva katedrály sv. Pavla a tržiště Queen Victoria Market, procházka uličkami nákupní pasáže The Block Arcade z 19. století a také zastávka u tenisových kurtů, kde se pořádá celosvětově známý tenisový turnaj Australian Open. Odpoledne přejezd na ostrov Phillip, který je známý díky přehlídkám tučňáků. Každý den při západu slunce se hejna tučňáků vracejí z moře do svých nor na pláži a my budeme moci pozorovat toto nezapomenutelné představení. Návrat do hotelu na přenocování. (Trasa cca 290 km)


Den 4
Po snídani přejezd na letiště v Melbourne a přelet do Canberry. Po příletu prohlídka hlavního města Austrálie. V programu mimo jiné: Starý a Nový parlament, univerzita, Národní knihovna, mincovna. (UPOZORNĚNÍ! - některé budovy mohou být z důvodu plnění svých funkcí částečně nebo zcela nedostupné). Po prohlídce přejezd do Sydney. Ubytování a přenocování v hotelu v okolí Sydney. (Trasa cca 300 km + přelet)


Den 5
Po snídani prohlídka Sydney: procházka do Hyde Parku, návštěva katedrály Panny Marie, válečného památníku sborů ANZAC Parade. Prohlídka: QVB (Queen Victoria Building) - sydneyského „Harrods“ a vedle něj pomníku královny Viktorie, radnice a anglikánské katedrály. Dalším bodem programu bude přístavní čtvrť vybudovaná u příležitosti olympijských her - Darling Harbour s mnoha kavárnami a restauracemi. Výjezd na vyhlídkovou věž Westfield Tower, kde budeme z výšky 250 m obdivovat panorama města (za příplatek cca 33 AUD/os.). Následně projdeme nejstarší ulicí Sydney - Macquarie Street. Během cesty uvidíme mimo jiné: Parliament House, Sydney Hospital, NSW Library. Den zakončíme v Cirqular Quay nedaleko slavné opery (Opera House) a Harbour Bridge - majestátního mostu v centru města - vizitky Sydney. Fotografie s pozadím nejznámějších staveb světa, bude cenným suvenýrem z cesty! Přejezdy městskou hromadnou dopravou (za příplatek). Přenocování v Sydney. (Trasa cca 10 km)
 

Den 6
Po snídani se vydáme směrem k Sydney, kde uvidíme Olympijský park z roku 2000, který z části projektoval Polák - Edmund Obiała. Následně navštívíme Australský park flóry a fauny, kde se můžeme setkat tváří v tvář s klokany, koalami a dalšími zvířaty tohoto kontinentu. Na závěr dojezd do Národního parku Blue Mountains s malebnými údolími, vodopády a skalnatými útesy. Uvidíme hlavní atrakci regionu - skalní útvar zvaný Three Sisters. Večer návrat do hotelu v Sydney, odpočinek a přenocování. (Trasa cca 250 km)


Den 7
Po snídani procházka botanickou zahradou do Circular Quay, odkud poplujeme výletní lodí kolem zátoky Botany Bay do Manly - čtvrti v Sydney, jež se nachází na otevřeném oceánu s krásnou pláží a historickými budovami. Město se rozprostírá kolem mnoha zátok - uvidíme jej z perspektivy moře. Relaxační koupel v oceánu a odpočinek na pláži. Následně přejezd na letiště a přelet do Wellingtonu (Nový Zéland). Celní a pasové odbavení, transfer do hotelu ve městě Wellington, ubytování a přenocování. (Trasa cca 120 km)


Den 8
Po pozdní snídani prohlídka hlavního města Nového Zélandu: vyhlídkové místo nad městem - Victoria Peak, Parlamentní budovy, katedrála sv. Pavla, procházka městskou promenádou - Cuba Street. Následně přejezd do Palmerston North, ubytování v hotelu a přenocování. (Trasa cca 170 km)


Den 9
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do Národního parku Tongariro - v krajině, kterou uvidíme, bylo natáčeno mnoho scén k filmu „Pán prstenů“, jenž zůstává nejslavnějším velvyslancem země. Následně přejezd k sopečnému jezeru Taupo. Pro zájemce možnost vyzkoušet bungee jumping (47 m, za příplatek cca 200 NZD/os.; doporučujeme dokoupit balíček pojištění SPORT, protože bungee jumping je rizikový sport), který je extrémním národním sportem obyvatel země Kiwi. Den zakončíme v Rotorua - hlavním městě geotermálních jevů této země. Přenocování v hotelu v Rotorua. (Trasa cca 370 km)


Den 10
Po snídani prohlídka okolí Rotorua - ráno termální oblast Wai-O-tapu - ve které se nachází mnoho bahenních jezer, ďábelských hlubin s vroucí vodou a výpary dráždícími nos, stejně jako mnoho barevných jezer a skal. Budeme mít možnost pozorovat erupci gejzíru Lady Knox. V poledne přejezd k další termální oblasti Waimangu - procházka po nejmladším ekosystému na zemi, obdivování „pánve“, která je největším přírodním bazénem s vroucí vodou na světě. Na závěr plavba výletní lodí po jezeře. Po návratu do města návštěva další termální oblasti - Te Puia. Při troše štěstí budeme pozorovat erupci gejzíru Pohutu. V oblasti uvidíme také symbol Nového Zélandu, ptáka Kiwi žijícího v zajetí ve speciálním „domě“. Navštívíme kulturní institut, kde funguje místní pletařsko-košíkářská a řezbářská škola. Večer volný čas na nákupy suvenýrů v mnoha obchodech na hlavní ulici města Fenton Street nebo možnost výjezdu na maorský večer do vesnice - v programu tradiční uvítání, návštěva vesnice, prohlídka zemní pece hāngi, ukázka maorského tance a zpěvu. Na závěr večeře formou bufetu (za poplatek cca 260 NZD/os.). Návrat do hotelu v Rotorua, přenocování. (Trasa cca 50 km)


Den 11
Po snídani vystěhování z hotelu. Následně přejezd do Hobitína, na místo natáčení filmových trilogií „Pán prstenů“ a „Hobit“. Na vlastní oči uvidíme, jak vypadá slavná hobití vesnice. Následně přejezd k jeskyním Waitomo, kde žijí tisíce zářících larev novozélandských světlušek zavěšených na stropě jeskyní. Vypadají jako hvězdná obloha. Pokud bude správná hladina vody, přeplujeme lodí podzemní řeku. Večer příjezd do největšího města Nového Zélandu - Aucklandu a ubytování v hotelu. (Trasa cca 350 km)


Den 12
Po snídani návštěva vyhlídkové věže Sky Tower, odkud se z terasy ve výšce 186 m rozprostírá panoráma dosahující až 80 km (za poplatek cca 32 NZD/os.). Z terasy uvidíme, na jak úzkém průsmyku město leží. Následně přejezd do Mission Bay přes velmi elegantní městské čtvrti a jachtové přístavy. Poté se vydáme do Auckland Domain a navštívíme městské muzeum, které vlastní bohatou sbírku prezentující maorskou kulturu a vztahy s jinými kulturami z okruhu Melanésie, sahajícími až po Havaj. Muzeum také prezentuje flóru a faunu Nového Zélandu, stejně jako vojenské činy novozélandských vojáků. Přejezd na vyhlídkové místo na vyhaslé sopce - hoře Eden, odkud budeme obdivovat panorama města. Den zakončíme v historické čtvrti Auckland - Devonport, odkud se vrátíme do centra města lodí po zálivu. Návrat z přístavu do hotelu procházkou po hlavní ulici města - Queen Street. Odpoledne volný čas v centru města. Přenocování v hotelu v Aucklandu. (Trasa cca 150 km) 


Den 13
Po snídaní výjezd do okolí Aucklandu. Vydáme se na nejznámější pláž země - Piha, která se proslavila ve filmu režisérky Jane Campion - Piano. Vyšplháme se na Lví skálu, která se tyčí přímo nad pláží. Odvážní si mohou zaplavat v docela chladném oceánu. Následně přejezd na procházku okolním lesem ke krásnému vodopádu Kitekite Falls. Cestou uvidíme rostliny typické pro tento kraj - stříbrné kapradiny. Následně přejezd ke kolonii terejů v Muriwai a seznámení se s těmito krásnými a zajímavými ptáky, kteří cestou do Austrálie každoročně překonávají Tasmánskou úžinu (ptáci obývají kolonii od konce července do poloviny března). Po prohlídce přejezd na letiště a odlet do Polska (s přestupem v Dubaji). (Trasa cca 30 km)


Den 14
Přílet do Varšavy na letiště Okęcie.
 

Upozornění k programu 

- Program je rámcový. Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno
- Časy odletů/návratů se mohou změnit. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady
- Platí absolutní zákaz dovozu čerstvých potravin na území Austrálie a Nového Zélandu.
- Do Austrálie lze dovézt maximálně 1 neotevřený a 1 otevřený balíček cigaret (celkem 25 kusů); na Nový Zéland můžete přivézt až 50 kusů cigaret (tzn. 2 neotevřená balení a 1 otevřené).
- Pokoje s možností přistýlky (3 os.) mají dvě postele pro 3 osoby. Hotely nemají třílůžkové pokoje se 3 samostatnými postelemi.
- Závaznou měnou v Austrálii je australský dolar (AUD), a na Novém Zélandu novozélandský dolar (NDZ) - platby za fakultativní výlety a náklady na místě jsou možné pouze v místní měně. Doporučujeme vyměnit měnu na místní již v České republice.
- Doporučujeme vzít s sebou platební karty na osobní výdaje z důvodu problémů s výměnou peněz na místě.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Hotel

Umístění

Hotely *** - skromné, obvykle mimo centra měst - (7 hotelových nocí):

Pokoje: 2lůžkové (možnost přistýlky), všechny s klimatizací (hotely v Kapadocii bez klimatizace) a koupelnou.

Stravovací zařízení:restaurace a bar.

Stravování:kontinentální snídaně a večeře formou bufetu (bufetové stoly nebo sety servírované na stoly). Občerstvení k večeři se platí zvlášť.

Místní kategorie: ***

.
K dispozici pro hosty

restaurace a bar

Ubytování

Hotely *** - skromné, obvykle se nacházejí mimo centra měst - (7 zahájených hotelových nocí: Antalya - 2, Selcuk/Kusadasi - 1, Canakkale - 1, Istanbul - 1, Kappadokie - 2).

Ložnice: 2lůžkové (možnost přistýlky), všechny s klimatizací (hotely v Kapadocii bez klimatizace) a koupelnou.

.
Catering

Snídaně a večeře formou kontinentálního bufetu (bufet nebo sety servírované na stůl). Nápoje k večeři jsou za příplatek.

.
Místní kategorie

***

Umiestnenie

Hotely *** - skromné, obvykle se nachází mimo centier miest - (7 začatých hotelových nocí:

Postele: 2-lůžkové (možnost přístelky), všechny s klimatizáciou (hotely v Kapadócii bez klimatizácie) a kúpeľňou.

Stravovacie zariadenia:reštaurácia a bar.

Strava:kontinentálne raňajky a večere formou bufetu (bufetové stoly alebo sety podávané na stoly). Občerstvenie na večeru sa platí za príplatok.

Kategorie měst: ***

.
Stravovanie

Kontinentálne raňajky a večere formou bufetu (bufetové stoly nebo sety servírované na stoly). Nápoje k večeri jsou za příplatok.

.
Miestna kategória

***

K dispozícii pre hostí

reštaurácia a bar

Ubytovanie

Hotely *** - skromné, obvykle sa nachádzajú mimo centier miest - (7 začatých hotelových nocí: (2 hotely: Antalya - 2, Selcuk/Kusadasi - 1, Canakkale - 1, Istanbul - 1, Kapadokia - 2).

Lůžka: 2 lůžkové (možnost přístelky), všechny s klimatizací (hotely v Kapadócii bez klimatizace) a koupelňou.

.

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč