Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek0
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek1
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek2
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek3
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek4
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek5
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek6
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek7
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek8
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek9
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek10
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek11
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek12
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek13
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek14
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek15
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek16
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort Obrázek17

Exotika Light - Spojené arabské emiráty z Abu Dhabi

Spojené arabské emiráty - Abu Dhabi
Poznávací + pobytový
Rodinný
Pláž do 100 m
V/blízko centra
Wi-Fi
Fitness
Wellness
Bazén se sladkou vodou
Exkluzivní, 5*
Lehátka zdarma
Bazén

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem nebo autobusem, ubytování v hotelech dle programu: během poznávací části (3 noci v hotelu v Abu Dhabi a 1 noc v Dubaji) a ve vybraném hotelu během pobytové části (3 noci), stravování: snídaně (4), stravování v pobytové části dle popisu hotelů, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního kontrahenta během poznávací a pobytové části, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, rezervační poplatky, služby místních průvodců, spropitné a systém Tour Guide - ve výši cca 265 USD/os. (povinný poplatek placený průvodci), fakultativní výlety uvedené v programu; pobytovou taxu v Abu Dhabi (cca 20 USD/pokoj/poznávací část - platí se v hotelu), zálohu a pobytovou taxu během pobytové části (3 noci) - výše zálohy a pobytové taxy závisí na hotelu a další osobní výdaje. 

V emirátech (při prodloužení zájezdu v pobytové části) se platí pobytová taxa na místě: ve 3* hotelech cca 10 AED/pokoj/noc, ve 4* hotelech cca 15 AED/pokoj/noc, v 5* hotelech cca 20 AED/pokoj/noc.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Egzotyka Light - Emiraty Arabskie z Abu Dhabi

Program

Dubaj - nejdražší stavby světa • Burj Khalifa - nejvyšší mrakodrap na světě • Abu Dhabi - impozantní mešita šejka Zayeda a prezidentský palác Qasr Al Watan • pobyt ve vybraném hotelu (4 noci)


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 nebo 3 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet do Abu Dhabi. Po příletu celní a pasové odbavení. Transfer do hotelu v Abu Dhabi (nebo okolí). Ubytování a přenocování. Tento den není v hotelu večeře.


Den 2
Po snídani přejezd do Abu Dhabi, hlavního města Spojených arabských emirátů. Během prohlídky navštívíme důležité místo tohoto města - mistrovské dílo islámské architektury, Velkou mešitu šejka Zayeda, lesknoucí se bílým mramorem a třpytící se barvami drahých kamenů. Následně přejezd do přepychového prezidentského paláce Qasr Al Watan, který je odrazem emirátského bohatství a zároveň poctou arabskému dědictví. Během projížďky promenádou Corniche budeme míjet nádherné zahrady a velkolepé mrakodrapy stojící v místě, kde se ještě před půl stoletím žilo ve stanech. Navštívíme také slavný trh s datlemi ležící ve východní části ostrova. Poté zastavíme u slavného Louvre Abu Dhabi - největšího muzea na Arabském poloostrově, jehož kopule okouzluje odvážným řešením a lehkostí konstrukce. (Trasa cca 300 km) 
Upozornění: Qasr al Watan je oficiálním palácem prezidenta Spojených arabských emirátů. To znamená, že někdy z důvodů, které kancelář nemůže ovlivnit, může být návštěvníkům nedostupný. V tomto případě nabízíme návštěvu jiného objektu. 
Odpoledne volný čas; pro zájemce doporučujeme půldenní výlet na pouštní safari (6místnými terénními vozidly s pohonem všech 4 kol). V rámci safari mimo jiné: projížďka vozidly po dunách, projížďka na velbloudech, tetování hennou, ukázka břišních tanců, večeře s grilovanými pokrmy. Cena cca 90 USD/os. Večer návrat do hotelu v Abu Dhabi (nebo okolí), přenocování. Tento den není v hotelu večeře. (Trasa cca 100 km) 


Den 3
Po snídani návštěva dalších části Abu Dhabi - začneme speciálním druhem sokolí nemocnice. Tento pták je symbolem mnoha zemí Perského zálivu a v minulosti byl také využíván k lovu. Během návštěvy se seznámíme s léčebnými postupy a pomocí, která je těmto důstojným ptákům poskytována. Následně přejezd k Etihad Tower - z vyhlídkové terasy lze obdivovat panorama hlavního města SAE. Poté zastavíme na ostrově Yas Island, kde byla postavena závodní dráha F1, a nakonec zastavíme v Masdar City - což je unikátní projekt čtvrti budoucnosti vybudované podle vzorů zelené energie. Ve čtvrti je minimalizována doprava, energie se získává z obnovitelných zdrojů a recykluje se voda. Odpoledne možnost fakultativního výletu do Emirates Palace - palác nám otevře své brány. Během procházky budeme moci navštívit veřejné části hotelu a na závěr si v hotelové kavárně vypijeme „zlaté cappuccino“ ochucené pravými zlatými vločkami. Ke kávě sladké občerstvení. (Cena cca 70 USD)
Večer návrat do hotelu v Abu Dhabi nebo okolí k přenocování (fakultativně večeře v hotelu). (Trasa cca 100 km)


Den 4
Po snídani prohlídka nových čtvrtí Dubaje. Navštívíme Marinu - čtvrť s nejvyššími apartmány na světě. Pro zájemce možnost plavby jachtou kanály mezi mrakodrapy - nejlepší možnost obdivování této čtvrti (za poplatek cca 30 USD/os.). Následně přejedeme na slavné souostroví uměle vytvořených ostrovů ve tvaru palmy - Palm Jumeirah, na jehož konci se nachází luxusní hotel Atlantis. Navštívíme v něm obrovské akvárium „Lost Chambers”, ve kterém žije cca 65000 zvířat. Na pevninu se vrátíme magnetickým vláčkem Mono Rail, z něhož lze dobře vidět panorama ostrova „Palm Jumeirah“ a jeho budovy. Během přestávky v Nakheel Mall (fakultativně) možnost výjezdu na vyhlídkové místo „The View” odkud lze perfektně vidět ostrov ve tvaru palmy a nedalekou čtvrť mrakodrapů - Marinu (cena cca 45 USD). Navštívíme také komplex Madinat Jumeirah, nazývaný „dubajskými Benátkami“, odkud lze vyfotografovat jednu z nejznámějších ikon města - hotel Burj Al Arab připomínající svým tvarem lodní plachtu. Následně přejezd do finanční čtvrti Dubaje. Navštívíme největší nákupní centrum světa - Dubai Mall, ve kterém se projdeme kolem největších atrakcí, mimo jiné: akvária, kluziště, vodopádu s můstky. Vyjedeme také na vyhlídkovou terasu nejvyššího mrakodrapu na světě - Burj Kalifa (fakultativně, za poplatek cca 70 USD). Večer návrat do hotelu v Abu Dhabi (nebo okolí), přenocování. Fakultativně večeře v hotelu. (Trasa cca 300 km) 


Den 5
Po snídani přejezd do města Al Ajn - krásné zelené oázy uprostřed pouště, ze které pocházel první prezident Spojených arabských emirátů, šejk Zayyed. Během prohlídky města uvidíme přírodní oázu datlovníků a navštívíme velbloudí trh. Navštívíme také místa spojená se zakladatelem SAE - Al Ain Palace, Qasr Al Muwaji a pevnost Al Jahili. Následně přejezd na pobyt do vybraného hotelu. Ubytování, přenocování a stravování během pobytu dle popisu vybraného hotelu. (Trasa cca 200 km)


Den 6 - 7
Volný čas ke koupání a opalování. Přenocování ve vybraném hotelu; stravování podle popisu vybraného hotelu. Možnost využití fakultativních výletů.


Den 8
Vystěhování z hotelu (odhlášení z hotelu do 10:00 hodiny) a transfer na letiště v Abu Dhabi. Odlet do Polska.


Upozornění k programu
- Program je rámcový. Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- Časy odletů/návratů se mohou změnit. Prosíme o ověření hodin před odletem na R.pl/rozklady
- Nejlépe směnitelnou měnou na místě je americký dolar (USD). Akceptovány jsou bankovky vydané po roku 2006.
- Elektrické zásuvky ve většině hotelů vyžadují adaptér (k dispozici na recepci, lze také zakoupit v místních obchodech, cca 5 USD).
- Při vstupu do některých objektů je vyžadováno odpovídající oblečení: dlouhé kalhoty, košile s krátkým rukávem (s límečkem) a plné boty pro muže a pro ženy dlouhé sukně (ke kotníkům), halenky zakrývající ruce (k zápěstí) a šátky jako pokrývky hlavy.
- Vzhledem ke specifické náboženské kultuře země, zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky, např. Ramadán 10.3.-8.4.2024) se může změnit organizace poznávací a pobytové části (např. pořadí prohlídek, otevírací hodiny muzejních objektů a chrámů, hodiny servírování pokrmů a jejich složení).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při vstupu do mešity Sheikha Zayeda v Abu Dhabi - je nutností mít oblečení, které zakrývá celé tělo, oblečení nesmí být těsné, průhledné ani proti světlu, nejlépe bez jakýchkoliv vzorů, potisků. Bílá barva bez ohledu na odstín a texturu materiálu je považována za průhlednou a nepřijatelnou. Při vstupu do mešity nesmí být viditelné tetování nebo známky náboženské příslušnosti k jiné než islámské tradici. Ženy musí mít povinně zakryté vlasy. Není možno si půjčit vhodné oblečení, ale pouze zakoupit za cenu cca 20-30 USD. Obuv není podstatná, protože do mešity se vchází bosky nebo v ponožkách.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Zálohy v hotelech (týká se pobytové části)  

Mnoho hotelů ve Spojených arabských emirátech vybírá zálohu. Výše zálohy závisí na hotelu (cca 20-50 USD/pokoj/noc). O podrobnostech týkajících se výše záloh budou klienti informováni na místě.

Dále upozorňujeme, že přijatelné formy zaplacení zálohy jsou následující:

1. Blokování prostředků na kreditní kartě, k odblokování dojde při vystěhování.

2. Platba kreditní kartou, prostředky budou vráceny v hotovosti v místní měně při vystěhování.

3. Platba v hotovosti v USD, EUR nebo místní měně, návrat v místní měně při vystěhování.

Víza - informace pro prodejce

Spojené arabské emiráty zrušily s platností od 7. května 2015 vízovou povinnost pro obyvatele České republiky. Tato dohoda se vztahuje na krátkodobé pobyty. Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.  

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna ve Spojených arabských emirátech obvykle trvá od začátku listopadu do poloviny dubna.  

Informace o hotelech

Poloha
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort patří k jednomu z nejlepších hotelových řetězců na světě. Hotel se nachází v hlavním městě Spojených arabských emirátů - Abu Dhabi. Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort leží u laguny a zároveň v těsné blízkosti pobřežní promenády Abu Dhabi Corniche, taktéž kousek od centra města. V blízkosti jsou nákupní centra: Marina Mall, Abu Dhabi Mall a Souk Madinat Zayed. Mezinárodní letiště v Dubaji (Dubai International Airport) je vzdáleno cca 155 km a Dubai Al Maktoum cca 120 km.

Pláž
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort má vlastní písečnou pláž, obklopenou malým zálivem. Lehátka, slunečníky a plážové osušky - zdarma.

Vybavení
24 hod. recepce, prostorná a vkusně zařízená lobby, výtahy, směnárna, bankomat, obchody, služby recepce, malá knihovna, prádelna (některé z uvedených za poplatek). Hosté mohou využívat ohromné množství restaurací a barů (některé za poplatek): hlavní restaurace Flavours (mezinárodní kuchyně), italská La Mamma, mexická El Sombrero (s živou hudbou), libanonská Al Mayass, bar Beach Comber (občerstvení, nápoje a šíša), Cafe de Foyer (v lobby, domácí koláče), britská hospoda The Tavern, bar v zahradě The B Lounge, bar u bazénu a Cloud Nine - Cigar Lounge & Cocktail bar (všechny uvedené za poplatek). Hotel má 2 venkovní bazény (8:00-22:00) a dětský bazén, obklopeny sluneční terasou a udržovanou zahradou. Lehátka, slunečníky a plážové osušky - zdarma.

Pokoje
Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort nabízí ubytování v luxusních, kompletně zrekonstruovaných pokojích, umístněných v šestipatrové budově.
Standardní pokoje typu Classic, s možností jedné přistýlky, jsou vybaveny koupelnou (vana/sprchový kout, WC, vysoušeč vlasů), individuálně nastavitelnou klimatizací, telefonem, satelitním TV, trezorem, příslušenstvím k přípravě čaje a kávy, župany a pantoflemi, minibarem (za poplatek). Všechny pokoje mají mini francouzský balkon s výhledem na okolní budovy. 

Strava
Snídaně (06:00-10:30) formou bufetu v hlavní restauraci Flavors. Možnost příplatku za večeře (HB) nebo obědy a večeře (FB) - jídla formou bufetu v hlavní restauraci, nápoje k obědu a večeři za příplatek. Za příplatek balíček All Inclusive: snídaně, obědy a večeře formou bufetu v hlavní restauraci Flavours nebo výběr z menu v restauraci La Mamma a Le Sombrero, vybrané alkoholické a nealkoholické nápoje (11:00-23:00) v určených barech a restauracích. All Inclusive nezahrnuje minibar na pokoji a pokojovou službu. Hotel si vyhrazuje právo změny rozsahu služeb zahrnutých v programu All Inclusive (např. času servírování pokrmů).

Sport a zábava
Večerní show a živá hudba v některých barech. Zdarma je k dispozici: volejbal, posilovna a sportovní aktivity, mimo jiné Zumba, squash, strečink, fitness, sauna, pára, vířivka. Za poplatek: procedury ve wellness centru, masáže, centrum vodních sportů na pláži. Pro děti: brouzdaliště se skluzavkou, dětské hřiště a miniklub.

Internet
V celém hotelu Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.

Místní kategorie
*****

Webové stránky
www.sheratonabudhabihotel.com

Hodnocení klientů
Recenze k tomuto hotelu najdete zde: https://r.pl/zjednoczone-emiraty-arabskie-wypoczynek/sheraton-abu-dhabi-hotel-and-resort

Náš názor
Jeden z nejstarších hotelů v Abu Dhabi, který si za všechny léta vysloužil velkou sympatii ze strany svých hostů, především díky pohádkovým službám a výborné kuchyni. Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort doporučujeme hostům, kteří hledají odpočinek v luxusním prostředí, s přístupem k jedné z nejkrásnějších pláží v této části hlavního města, zároveň s možností dalších atrakcí v okolí, které nabízí Abu Dhabi.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Hotel

Mapa

Počasí

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč