Ubytování AMX Obrázek0
Ubytování AMX Obrázek1
Ubytování AMX Obrázek2
Ubytování AMX Obrázek3
Ubytování AMX Obrázek4
Ubytování AMX Obrázek5
Ubytování AMX Obrázek6
Ubytování AMX Obrázek7
Ubytování AMX Obrázek8
Ubytování AMX Obrázek9

Benelux - malé evropské mocnosti

Německo - Berlín
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přejezdy komfortním autokarem (WC, klimatizace, bar, video), ubytování v hotelech (viz níže): 4 noci, stravování: kontinentální snídaně, turistický program (viz níže), služby průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, plavbu lodí, přejezdy hromadnou dopravou, jídla v restauracích, služby místních průvodců, set k poslechu systému Tour guide a jiné osobní výdaje - cena cca 185 EUR (poplatek placený průvodci), pobytovou taxu cca 20 EUR (platí se přímo v hotelech), cena 1 večeře cca 23 EUR (lze zakoupit na místě u průvodce, podle informací v programu), fakultativní výlet do květinové zahrady Keukenhof (od poloviny března do 12. května) - cca 32 EUR.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Beneluks - Małe potęgi Europy
Kód zájezdu: AMX 

Program

Lucembursko - knížecí palác, středověké městské hradby • Brusel - hlavní město Evropy • Amsterdam - Benátky severu • Bruggy - kouzlo středověku • Rotterdam - největší přístav na světě • Haag - politické centrum Nizozemska • tranzitní nocleh v ceně • Berlín - město moderní transformace 


Den 1
Odjezd z Polska dle řádu. Příjezd do Berlína v odpoledních hodinách. Prohlídka města historických tragédií a současné transformace. Prohlídka města s místním průvodcem. Uvidíme mimo jiné: Berlínskou zeď, Braniborskou bránu - symbolickou bránu města, Reichstag - sídlo parlamentu, Alexanderplatz s televizní věží. Přejezd do hotelu v okolí Magdeburgu/Lipska, přenocování. (Trasa cca 200 km - počítáno od polské hranice)


Den 2
Po časné snídani a vystěhování přejezd do Lucemburska - finančního centra Evropy (příjezd v cca 17:00 hodin). Procházka starým městem (uvidíme mimo jiné: Place d'Armes, knížecí palác). Projdeme se také po hradbách lucemburské citadely a budeme obdivovat majestátní krajinu. Volný čas na hlavním náměstí s kavárnami a restauracemi. Příjezd do hotelu v okolí Bruselu (v cca 22:00 hodin). (Trasa cca 900 km)
 

Den 3
Po snídani přejezd do města Bruggy - vydáme se na neobvyklou cestu do středověké minulosti. Procházka nádherným, zachovalým starým městem (náměstí Grote Markt, kostel Notre-Dame, bazilika Svaté krve, domy obchodníků). Následně přejezd do Bruselu - kosmopolitní metropole světového významu. Panoramatická prohlídka Bruselu, během které uvidíme mimo jiné: Atomium (model symbolizující prvek železa zvětšený 185 miliardkrát), královský palác, čtvrť Evropské unie a Justiční palác. Návštěva katedrály sv. Michaela - patrona Bruselu. Následně procházka starým bruselským městem - zejména doporučujeme Grand Place s krásným Hotelem de Ville (městskou radnicí) a symbolem města - fontánou Manneken Pis neboli čůrajícím chlapečkem. Večer pro zájemce večeře ve starém městě (za příplatek u průvodce). Návrat do hotelu v okolí Bruselu, přenocování. (Trasa cca 200 km)


Den 4
Ráno vystěhování z hotelu. Přejezd do skanzenu větrných mlýnů (seznam světového dědictví UNESCO) ve vesnici Kinderdijk. Následně se vydáme na půlhodinovou plavbu podél řady větrných mlýnů a navštívíme vnitřek jednoho z nich. V období od poloviny března do 12. května místo prohlídky skanzenu větrných mlýnů u Kinderdijku fakultativně návštěva květinových zahrad Keukenhof (výlet za příplatek - cca 32 EUR). Následně přejezd do Rotterdamu, kde se nachází největší nákladní přístav na světě. Jedná se o nejmodernější nizozemské město, kde během procházky uvidíme ukázky avantgardní architektury (např. Market Hall) a několik pozůstatků starých budov, které přežily válečnou zkázu (radnice, katedrála). Během cesty do Haagu krátká návštěva Delft - rodného města malíře Vermeera s krásným náměstím ze 17. století a četnými obchody se slavným bílo-modrým porcelánem. Dalším bodem programu bude návštěva Haagu - centra nizozemské politiky. Během krátké procházky uvidíme starou radnici, kostel Grote Kerk a reprezentativní sídlo nizozemského parlamentu. Den zakončíme v městské čtvrti Scheveningen u Severního moře - pro zájemce doporučujeme společnou večeři v restauraci (za příplatek u průvodce) a volný čas na přímořské promenádě. Přejezd do hotelu v okolí Amsterdamu, přenocování. (Trasa cca 250 km)


Den 5
Ráno vystěhování z hotelu. Přejezd městskou hromadnou dopravou do centra Amsterdamu - známého jako nejliberálnější město světa. Následně návštěva muzejní čtvrti a prohlídka brusírny diamantů (možnost nákupu!). Návštěva Rijksmuseum - Národního muzea s nádhernou sbírkou děl holandských mistrů, mimo jiné: Rembrandta, Vermeera, Halse (galerii obrazů ze 17. století navštívíme s místním průvodcem). Prohlídka se týká pouze stálé expozice, dočasné výstavy nenavštěvujeme. Odpoledne doporučujeme romantickou plavbu po amsterdamských kanálech. Během plavby lze obdivovat nádhernou architekturu kupeckých domů ze 17. století. Pro zájemce společná večeře (za příplatek u průvodce). Návštěva náměstí Dam s gotickým kostelem Nieuwe Kerk (Nový kostel), královským palácem a Národním památníkem. Volný čas na procházku nejstarší částí města s jeho barevnými uličkami a atmosférou doby „květinových dětí“: mimo jiné čtvrť Červených luceren, nové tržiště (z důvodu zákazu skupinových prohlídek jsou povoleny pouze individuální procházky). Odjezd do Polska v pozdních večerních hodinách (cca 22:30). (Trasa cca 750 km k hranicím s Polskem)


Den 6
Příjezd do Polska v ranních hodinách. (Torzym cca 9:00) 


Upozornění k programu
- Program může být změněn.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech. 
- V období od poloviny března do 12. května místo prohlídky skanzenu větrných mlýnů u Kinderdijku fakultativně návštěva květinových zahrad Keukenhof (výlet za příplatek - cca 32 EUR).
- V roce 2019 začaly platit předpisy, které zakazují vjezd turistickým autokarům do centra Amsterdamu. Z tohoto důvodu se bude prohlídka města konat pěšky nebo městskou hromadnou dopravou, a autokar zůstane mimo centrum města. 
- Na mnoha místech jsou možné bezhotovostní transakce, platby lze provádět pouze kartou.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.  

Hotel

K dispozici pro hosty

v hotelu je obvykle restaurace, bar a recepce

Ubytování

Hotely **/*** - nacházejí se mimo prohlídková města cca 20-40 km (4 zahájené noclehy v hotelech v blízkosti měst: Magdeburg - 1, Brusel - 2, Amsterdam - 1).

Pokoje: pohodlné, s koupelnou a WC a TV

.
Catering

kontinentální snídaně

Místní kategorie

**/***

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč