Playa Bachata Resort Obrázek0
Playa Bachata Resort Obrázek1
Playa Bachata Resort Obrázek2
Playa Bachata Resort Obrázek3
Playa Bachata Resort Obrázek4
Playa Bachata Resort Obrázek5
Playa Bachata Resort Obrázek6
Playa Bachata Resort Obrázek7
Playa Bachata Resort Obrázek8
Playa Bachata Resort Obrázek9
Playa Bachata Resort Obrázek10
Playa Bachata Resort Obrázek11
Playa Bachata Resort Obrázek12
Playa Bachata Resort Obrázek13
Playa Bachata Resort Obrázek14
Playa Bachata Resort Obrázek15
Playa Bachata Resort Obrázek16
Playa Bachata Resort Obrázek17
Playa Bachata Resort Obrázek18
Playa Bachata Resort Obrázek19
Playa Bachata Resort Obrázek20
Playa Bachata Resort Obrázek21
Playa Bachata Resort Obrázek22
Playa Bachata Resort Obrázek23
Playa Bachata Resort Obrázek24
Playa Bachata Resort Obrázek25
Playa Bachata Resort Obrázek26

Exotika Light - Dominikána

Dominikánská republika - Puerto Plata
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: charterový let se společností LOT Dreamliner do/z Dominikánské republiky (přímý let), letištní poplatky, výše uvedený turistický program včetně cesty klimatizovaným autokarem nebo mikrobusem, ubytování v hotelu dle programu: 7 nocí v hotelu; stravování: all inclusive (7), večeře/obědy během programu (3), transfer letiště - hotel - letiště, asistence polského zástupce při odbavení na letišti ve Varšavě, asistence polsky mluvícího průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního dodavatele, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

 

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů a rezervační poplatky, poplatky pro místní průvodce, spropitné pro personál (cca 90 USD/osoba - platí se na místě), další jídlo, nápoje a osobní výdaje.

 

Vzhledem k COVID-19 mohou být některá hotelová zařízení/atrakce/služby v provozu v omezeném čase a/nebo mohou být z nabídky vyloučeny.

Program

1. Den
Odbavení u 3 hodiny před odletem. Let do Dominikánské republiky do Puerto Plata charterovým letem společnosti LOT (Dreamliner) nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letopvé řády najdete na webu https://r.pl/rozklady. Po příletu projdete celní a pasovou kontrolou, poté se přesunete do hotelu (all inclusive) poblíž Puerto Plata, kde přenocujete.

 

2. Den
Volný den na odpočinek a opalování nebo na některý z fakultativních výletů (např. vodopády Damajagua, Rajský ostrov, prohlídka města Puerto Plata, Samana - úplný seznam vám předloží průvodce na místě). Přenocování v all inclusive hotelu poblíž Puerto Plata.

 

3. Den
Po snídani přejezd do Santo Dominga - kosmopolitního hlavního města země - prvního evropského města v "Novém světě" od objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem. Zona Colonial, zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, je nejstarším koloniálním starým městem v Latinské Americe a skutečným pokladem architektury. Všechno je tu "nej" - uvidíme mimo jiné katedrálu Primada de America - nejstarší katolický kostel v Novém světě, první centrum moci nad Novým světem a nejstarší pevnost v Americe - Fortaleza Ozama, pozůstatky nejstarší nemocnice, malebné ruiny františkánského kláštera, první univerzitu v dominikánském klášteře, dům guvernéra Ovanda, Národní Pantheon, Casas Reales se staletými slunečními hodinami, Plaza España s Alcazar de Colón. (Většina budov při pohledu zvenčí). Navštívíme koloniální interiéry paláce, který kdysi obýval nejstarší syn objevitele Nového světa Diega Kolumba. Projdeme se také po Calle las Damas - nejstarší dlážděné ulici v Americe. Poté přejezd do východní části hlavního města, kde si prohlédneme monumentální Faro de Colon s Kolumbovým hrobem (zvenčí). Přestávka na oběd (v ceně). Na závěr prohlídky fenomenální přírodní zajímavost hlavního města: pohádková jezera Tres Ojos ukrytá ve vápencových skalách uprostřed tropické vegetace, kde se natáčely scény pro film Tarzan. K jednomu z nich se dostanete lodí skrz tunel v jeskyni. Vraťte se zpět do centra a vychutnejte si panoramatickou projížďku po Maleconu, kolem Brány milosrdenství a Věž pocty. Nakonec se vydejte na náměstí Puerta del Conde a vstupte do Oltáře vlasti, kde jsou pohřbeni největší hrdinové Dominikánské republiky. Volný čas na pěší promenádě Calle del Conde, která je pestrá a plná restauračních zařízení a obchodů se suvenýry. Transfer zpět do all-inclusive hotelu poblíž Puerto Plata, nocleh; (trasa cca 450 km)

 

4. Den
Volný den k odpočinku a užívání si pláže nebo některého z fakultativních výletů.

 

5. Den
Po snídani odjezd za poznáním skutečné Dominikánské republiky. Uvidíme, jak vypadá každodenní život Dominikánců, dozvíme se zajímavosti, které v průvodcích nenajdeme, a navštívíme místa mimo turistické trasy. Den zahájíme návštěvou kakaové plantáže, kde se seznámíme s tajemstvím výroby dominikánské čokolády. Prohlédneme si typický dominikánský dům, abychom se dozvěděli, jak žijí vesničané. Poté přejedeme do hlavního města regionu Cibao, kde navštívíme staré město a uděláme si krátkou procházku. Přijedeme na trh, kde mezi stánky s exotickou zeleninou a ovocem najdeme uličky plné šamanských stánků se specialitami s magickými účinky. Poobědváme tradiční dominikánský oběd a poté se vydáme do továrny na výrobu doutníků, kde si prohlédneme profesionální prezentaci výroby doutníků s ochutnávkou a návodem na kouření. (trasa cca 200 km)

 

6. Den
Po snídani přejezd na pravou karibskou pláž se světlým pískem a azurovou vodou, kde si užijeme krátkou procházku k malebnému ústí řeky. Poté navštívíme nádherné tyrkysové jezero Dudu v cenotu, který vznikl po zřícení vápencové jeskyně. Budete mít jedinečnou příležitost ponořit se do jeho krystalické vody o příjemné teplotě a plavat... mezi krápníky. Doporučujeme vám prohlédnout si velkolepou jeskyni, která kdysi sloužila jako úkryt indiánů kmene Taino. Typický dominikánský oběd s humrem si dáme v nádherné scenérii nejkrásnější pláže Dominikánské republiky - Playa Grande, kde bude možnost opalování a procházky na sousední exotickou pláž Playa Preciosa. Poslední atrakcí na naší trase bude Gri Gri Lagoon, která je mezi milovníky přírody dobře známá - můžete zde obdivovat mangrovy lemovaný kanál a zblízka vidět sladkovodní želvy. Projdeme se také po některých intimních plážích. Během prohlídky bude možné ochutnat dominikánský rum. Transfer zpět do all inclusive hotelu poblíž Puerto Plata, nocleh; (trasa cca 280 km)

 

7. Den
Volný den na procházky po pláži nebo na některý z fakultativních výletů.

 

8. Den
Po snídani vystěhování z pokojů (check out v 10:00) a transfer na letiště v Puerto Plata k zpátečnímu letu do Polska. Pro klienty, kteří se rozhodli zůstat o týden déle - transfer do vybraného hotelu.

META Description

Autentická Dominikánská republika ● rajské pláže a přírodní zázraky ● Santo Domingo - poznejte smysly hlavního města ● Los Tres Ojos - kouzelný svět jeskyní ● kakaové a kávové plantáže ● exotický trh ● továrna na doutníky - jak se kouří doutník? ●  Dudu - jezero v cenote ● želvy v laguně Gri Gri ● večeře s humrem ● nocleh v hotelu all inclusive v Puerto Plata

Víza

VÍZA: Čeští občané mohou v Dominikánské republice pobývat na základě platného cestovního pasu (doporučená doba platnosti je nejméně 6 měsíců). 30 dní na základě turistické karty, po uplynutí této doby je možné pobyt prodloužit o dalších 60 dní a zaplatit příslušný poplatek.

Před odletem (nejdříve 72 hodin před odletem) musíte vyplnit formulář na adrese https://eticket.migracion.gob.do/. Vygenerovaný QR kód si vytiskněte nebo uložte do mobilního zařízení.

Upozornění k přeletu

Odlety z Varšavy, Katovic, Poznaně. Setkání se uskuteční 3 hodiny před plánovaným odletem na stanovišti Rainbow na vybraném letišti. Aktualizované letové řády najdete na: https://r.pl/rozklady. Let: Dreamliner společnosti LOT Polish Airlines nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. V ekonomické třídě společnosti LOT CHARTERS zahrnuje stravování 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se šunkou nebo sýrem) a minerální vodu, která je k dispozici po celou dobu letu. Ostatní nealkoholické nápoje, alkohol a všechny ostatní položky z nabídky sky baru, které jsou k dispozici na palubě letadla, jsou za příplatek. Ve třídách LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuta rozsáhlejší nabídka včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a zvýšený limit na zavazadla. Ve všech třídách je k dispozici individuální palubní zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací najdete na úvodních stránkách katalogu v sekci Pohodlí dalekých cest. Pokud nebude možné letět Dreamlinerem, LOT Polish Airlines poskytne jiné letadlo podobného standardu (let bez mezipřistání).

Standard dominikánských hotelů se může lišit od srovnatelné kategorie evropských hotelů.

Víza - informace pro prodejce

Víza: Čeští občané mohou v Dominikánské republice pobývat na základě platného cestovního pasu (doporučená doba platnosti je nejméně 6 měsíců). 30 dní na základě turistické karty, po uplynutí této doby je možné pobyt prodloužit o dalších 60 dní a zaplatit příslušný poplatek.

Před odletem (nejdříve 72 hodin před odletem) musíte vyplnit formulář na adrese https://eticket.migracion.gob.do/. Vygenerovaný QR kód si vytiskněte nebo uložte do mobilního zařízení.

Sezónnost

Obvyklá hlavní turistická sezóna v Dominikánské republice trvá od poloviny listopadu do března.

Hotel

Umístění

Hotel Playa Bachata v karibském stylu se nachází v zátoce Maimon Bay, přímo na zlaté písečné pláži v zahradě s bujnou tropickou vegetací a malebným výhledem na hory. Spolu se sousedním hotelem Senator Puerto Plata Spa Resort tvoří rozsáhlý a komfortní hotelový komplex (klienti hotelu Playa Bachata nemohou využívat zařízení hotelu Senator Puerto Plata Spa Resort). Centrum Puerto Plata - hlavního města regionu - je odtud vzdáleno 9 km (zastávka místního autobusu cca 300 m od hotelu).

.
Pláž

Hotel se nachází přímo v malebné zátoce, přímo na široké písečné pláži s pozvolným sestupem do moře. Plážový servis (lehátka, osušky) je zahrnut v ceně.

.
K dispozici pro hosty

Hotelový komplex byl otevřen v roce 1996 (známý jako Riu Merengue). Má nepřetržitě otevřenou recepci s prostornou vstupní halou, obchod se suvenýry a fotoateliér. Hostům jsou k dispozici 2 restaurace (jídla se podávají formou bufetu nebo a'la carte) a 3 bary (včetně disko baru). Využití všech restaurací a barů je zahrnuto v ceně (vztahuje se na ně vzorec All Inclusive). V tropické zahradě se nacházejí 3 venkovní bazény se sladkou vodou (540, 300 a 180 m2, včetně jednoho s oddělenou dětskou částí) a samostatné brouzdaliště pro děti. Lehátka, slunečníky a osušky k bazénu jsou k dispozici zdarma. Kromě toho jsou hostům k dispozici sluneční terasy s lehátky a slunečníky, posilovna a diskotéka Pacha. Za příplatek: prádelna, hlídání dětí, kadeřník, kosmetička, půjčovna aut.

Internet

V lobby je k dispozici bezplatné bezdrátové připojení k internetu. Na pokojích není možnost zakoupení Wi-Fi.

.
Catering

All inclusive: snídaně (7:00-10:00), oběd (13:00-15:00), večeře (18:30-22:00) podávané formou bufetu. K dispozici jsou také restaurace a'la carte Italian a steak house (nutná předchozí rezervace), kde se podávají pouze večeře, a bar u bazénu, kde se podává občerstvení. Dále 3 bary s místními nealkoholickými a alkoholickými nápoji. Využití všech restaurací a barů je zahrnuto v ceně (vztahuje se na ně vzorec All Inclusive).

Sportovní a animační program

V hotelu se denně konají animační aktivity pro děti i dospělé, k dispozici je posilovna (09:00-21:00), hřiště na plážový volejbal a na pláži branky na fotbal nebo házenou. Pro nejmenší (4-12 let) - dva minikluby umístěné na samotné pláži. Za příplatek jsou na hotelové pláži v zátoce k dispozici vodní sporty (nemotorizované sporty zdarma: kajaky, paddle surf, windsurfing).

Webové stránky Místní kategorie

*****

Podle našeho názoru

Dobře udržovaný hotel na pláži, který do roku 2017 patřil do známého hotelového řetězce Riu a nyní ho spravuje španělský řetězec Senator Hotels & Resorts. Je obklopen tropickou zahradou o rozloze 45 000 m2 a je ideálním místem pro idylický prázdninový pobyt ve dvou, přičemž široká nabídka animačních aktivit pro dospělé i děti zajistí příjemnou rodinnou dovolenou. Pestrá kuchyně a výběr hotelových restaurací a barů vám umožní vychutnat si vynikající místní speciality. Vřele doporučujeme!

Mapa

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč