Ubytování IXT Obrázek0
Ubytování IXT Obrázek1
Ubytování IXT Obrázek2
Ubytování IXT Obrázek3
Ubytování IXT Obrázek4
Ubytování IXT Obrázek5
Ubytování IXT Obrázek6
Ubytování IXT Obrázek7

Indie Express Premium

Indie - Nové Dillí
Poznávací
Hotel Premium
Novinka

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: let pravidelnou linkou na trase Varšava - Nové Dillí - Varšava (s přestupem na jednom z mezinárodních letišť), letištní taxy, ubytování (7 nocí), přejezdy klimatizovaným autokarem nebo minibusem, stravování: snídaně a večeře dle programu, služby polského průvodce, turistický program (viz níže), 1 láhev vody/os./den, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštěvovaných objektů, spropitné pro místní průvodce, nosiče zavazadel, číšníky, obsluhu skupiny v systému TGS (cca 190 USD/os., povinný poplatek průvodci). Nezahrnuje: osobní výdaje, další jídla a nápoje, vízum do Indie, poplatky za možnost fotografování a filmování (cca 40 USD/os.) a fakultativní výlety. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: India Express Premium
Kód zájezdu: IGT 


Upozornění! Výše uvedené ceny víz a poplatky byly uvedeny ke dni 28.2.2024 a mohou být změněny.

Program

Dillí a Brána Indie (India Gate) • mauzoleum Tádž Mahál • Džajpur a pevnost Amber • Palác větrů • Národní park Ranthambhore a bengálští tygři 


Den 1
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 2,5 hodiny před plánovaným odletem letadla. Let pravidelnou linkou na trase Varšava - Nové Dillí (s přestupem na jednom z mezinárodních letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.


Den 2
Přílet do Nového Dillí. Po vízovém a pasovém odbavení transfer do hotelu (hotel leží mimo centrum města). Následně volný čas na odpočinek nebo návštěvu Sikhského Zlatého chrámu. Večeře a přenocování v hotelu.


Den 3
Po snídani vystěhování a další prohlídka Dillí. Uvidíme India Gate - slavnou Bránu Indie a Staré Dillí, jehož srdcem je bazar Chandni Chowk. Navštívíme největší mešitu severní Indie - Jama Masjid a Raj Ghat - místo kremace Mahátmy Gándhího. Zvenčí uvidíme monumentální Červenou pevnost (Red Fort) postavenou vládcem Šahdžahánem (řadu let sloužila jako kasárny) a vládní budovy: Sansad Bhawan (Indický parlament) a Rashtrapati Bhawan (prezidentský dům). Přejezd do Ágry. Večeře a přenocování v hotelu v Ágře. (Trasa cca 200 km)


Den 4
Po snídani návštěva Tádž Mahalu - jednoho ze sedmi novodobých divů světa, mauzoleum založeného císařem Šáhdžahánem na počest své manželky Mumtáz Mahal. Tádž Mahal byl stavěn z bílého mramoru 22 tisíci řemeslníky více než 22 let. Následně přejezd do Národního parku Ranthambore. Park je jedním z největších v Indii, rozkládá se na ploše cca 392 km², ze všech stran je obklopen horami. Uprostřed listnatých lesů se nachází několik jezer, v blízkosti kterých lze snadno rozpoznat predátory. Večeře a přenocování v lodgí. (Trasa cca 240 km)


Den 5
Ranní safari v Národním parku Ranthambore. Park Ranthambhore je známý především díky bengálským tygrům. Žije zde podle různých zdrojů 25 - 42 jedinců. Návrat na snídani, vystěhování a přejezd do Džajpuru. Návštěva místního bazaru s koberci, textiliemi a drahými kameny. Tento den slavnostní večeře v místní restauraci spojená s taneční show, živou hudbou a tradiční indickou kuchyní. Přenocování v hotelu v Džajpuru. (Trasa cca 150 km)


Den 6
Po snídani výlet do pevnosti Amber (Amber Fort). Prozkoumávání části palácového komplexu ze 16. století. Odpoledne návštěva Městského paláce - sídla mahárádži. Návštěva unikátní astronomické observatoře Jantar Mantar z poloviny 18. století, překvapivé svou futuristickou architekturou. Uvidíme také krásnou fasádu Hawa Mahal, tzv. Paláce větrů - vizitky města. Odpoledne přejezd do Nového Dillí, večeře a přenocování. (Trasa cca 250 km)


Den 7
Brzké vystěhování z hotelu a transfer na letiště v Novém Dillí (snídaně formou cestovních balíčků). Odlet z Nového Dillí a přelet pravidelnou linkou do Varšavy (s přestupem na jednom z mezinárodních letišť). Přílet do Varšavy.


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Od 9.11.2016 přestaly být bankovky s nominální hodnotou 500 („staré“ 500 rupií) a 1000 rupií zákonným platidlem v Indii. Byly zavedeny do oběhu „nové“ bankovky 500 rupií a 2000 rupií.

Pokud klienti berou s sebou americké dolary, je třeba pamatovat, že v Indii nejsou přijímány bankovky vydané před rokem 2013 a/nebo zničené, roztrhané, ohnuté, ušpiněné apod. 

Ve dnech 24. - 27.1. mohou být některé z atrakcí v Indii uzavřeny z důvodu státního svátku Dne republiky. 

Výlety v okolí

Divadlo v Ágře (cca 55 USD/os.). 

Víza - informace pro prodejce

Všichni občané ČR (kromě držitelů diplomatických pasů ČR) potřebují ke vstupu do Indie, k tranzitu a k vycestování z Indie platné indické vízum. Indické vízum lze získat buď v klasické formě vízového štítku vylepovaného do cestovního dokladu příslušným zastupitelským úřadem Indie nebo za určitých podmínek formou elektronického víza (tzv. e-VISA)  obdrženého emailem. Vízum si musí občan ČR obstarat ještě před odjezdem do Indie, obdržet jej až při příjezdu na hraničním přechodu není možné.

A) Indické elektronické turistické vízum e-VISA

Touto cestou lze žádat o  vízum za účelem turistiky, obchodu, účasti na konferenci nebo pro zdravotní cestu do Indie. Žádost o elektronické  vízum se vyplňuje prostřednictvím webové stránky https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Žádost se vyplňuje v angličtině, bez diakritiky. Při vyplnění žádosti je třeba nahrát do systému fotografii cestujícího a sken datové stránky pasu. Součástí žádosti je platba vízového poplatku, který se hradí online výlučně debetní nebo kreditní platební kartou VISA nebo MASTERCARD. Nepodaří-li se třikrát platbu kartou uskutečnit, systém žádost zablokuje a je třeba ji celou zadat znovu.

Rozhodnutí obdrží žadatel e-mailem do 72 hodin. E-mail s informací o udělení elektronického víza je třeba vytisknout před odletem do Indie a předložit u odbavení na letišti a při pasové kontrole na letišti nebo v přístavu v Indii. 

Více informací na: https://mzv.gov.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/indie/cestovani/visa.html

Hotel

Umístění

Hotely ****/***** podle místní kategorie. 6 nocí v hotelu: New Delhi (3), v lodgi kolem PN Ranthambhore (1), Jaipur (2). Pokoje: koupelna (sprcha, WC), možnost přistýlky, klimatizace a/nebo stropní ventilátor. Stravování dle programu.

.

Ubytování

Hotely ****/***** podle místní kategorie. 6 započatých hotelových nocí: Dillí (3), v lodžii kolem PN Ranthambhore (1), Jaipur (2). Pokoje: koupelna (sprcha, WC), možnost přistýlky, klimatizace a/nebo stropní ventilátor. Stravování dle programu.

.

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč