Ubytování VRO - Léto Obrázek0
Ubytování VRO - Léto Obrázek1
Ubytování VRO - Léto Obrázek2
Ubytování VRO - Léto Obrázek3
Ubytování VRO - Léto Obrázek4
Ubytování VRO - Léto Obrázek5
Ubytování VRO - Léto Obrázek6
Ubytování VRO - Léto Obrázek7
Ubytování VRO - Léto Obrázek8
Ubytování VRO - Léto Obrázek9
Ubytování VRO - Léto Obrázek10
Ubytování VRO - Léto Obrázek11
Ubytování VRO - Léto Obrázek12
Ubytování VRO - Léto Obrázek13
Ubytování VRO - Léto Obrázek14
Ubytování VRO - Léto Obrázek15
Ubytování VRO - Léto Obrázek16
Ubytování VRO - Léto Obrázek17
Ubytování VRO - Léto Obrázek18
Ubytování VRO - Léto Obrázek19
Ubytování VRO - Léto Obrázek20
Ubytování VRO - Léto Obrázek21
Ubytování VRO - Léto Obrázek22
Ubytování VRO - Léto Obrázek23
Ubytování VRO - Léto Obrázek24
Ubytování VRO - Léto Obrázek25
Ubytování VRO - Léto Obrázek26
Ubytování VRO - Léto Obrázek27
Ubytování VRO - Léto Obrázek28
Ubytování VRO - Léto Obrázek29
Ubytování VRO - Léto Obrázek30

Italský Nezbedník

Itálie - Lazio - Řím
Poznávací

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přejezd komfortním autokarem (WC, klimatizace, bar, video), ubytování v hotelech (4 noci), stravování: 4 kontinentální snídaně, 3 večeře (za příplatek), turistický program (viz níže), služby polského průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 
 

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, přejezdy hromadnou dopravou (včetně plavby turistickou lodí a gondolami v Benátkách, metrem v Římě), spropitné pro místní průvodce, rezervační poplatky do navštívených objektů, služby pro skupiny v systému TGS - cena cca 245 EUR/os. (povinný poplatek placený průvodci). Nezahrnuje pobytovou taxu - celkem navíc cca 10 EUR/os. (platí se přímo v hotelech), další jídla a nápoje, jiné osobní výdaje a fakultativní výlety.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Włoski Niezbędnik 


Fakultativní výlety: italský večer v Římě cca 45 EUR/os., Padova cca 40 EUR/os., Monte Cassino cca 49 EUR/os., Aperitivo cca 35 EUR/os., Murano cca 40 EUR (fakultativní výlety se konají při velkém počtu zájemců).

 

Upozornění! Výše uvedené ceny a poplatky byly uvedeny ke dni 13.09.2023 a mohou se změnit.  


Slevy platí pro:
- žáky, studenty - zlevněné vstupenky po předložení žákovské/studentské legitimace.
- osoby se zdravotním postižením - zlevněné vstupenky/zdarma po předložení průkazu se stupněm postižení.

Program

Italský Nezbedník - 7 dní • Benátky - plavba gondolami po kanále Grande • Florencie - hlavní město Toskánska a renesance • Ponte Vecchio (Most zlatníků) • Řím - historie Impéria • Vatikán - bazilika sv. Petra - návštěva hrobu sv. Jana Pavla II. • Kapitolská muzea - slavná vlčice - symbol starověkého Říma • Assisi - město sv. Františka 


Den 1
Odjezd z Polska dle jízdního řádu. Přejezd přes Česko a Rakousko. Během cesty jsou plánovány krátké zastávky. (Trasa cca 1200 km) 


Den 2
V dopoledních hodinách příjezd do hlavního města Toskánska - Florencie. Během prohlídky města uvidíme mimo jiné: kostel sv. Kříže s hrobkami nejslavnějších občanů města (včetně Michelangela), radniční náměstí Piazza della Signoria, nejslavnější most města Ponte Vecchio (Most zlatníků) a katedrálu Santa Maria del Fiore s nádhernou kopulí navrženou Brunelleschim a nejstarší budovu města - Baptisterium, ke které vede slavná Rajská brána. Volný čas. Přejezd do hotelu v okolí Chianciano Terme, večeře a přenocování. (Trasa cca 130 km)


Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do Říma. Následně zveme k jedinečné procházce historickým centrem města. Prohlídku začneme v barokní části, během které uvidíme mimo jiné: Piazza di Spagna s fontánou Barcaccia ve tvaru lodě, Španělské schody s kaskádou zábradlí a balkonů, slavnou fontánou di Trevi, Piazza Navona, kde budeme obdivovat impozantní fontánu čtyř řek od Berniniho. Poté přejedeme do Vatikánu, kde navštívíme baziliku sv. Petra. Volný čas. Tento den doporučujeme italský večer (za poplatek). Večer přejezd do hotelu v okolí Říma. (Trasa cca 260 km)

 

Den 4
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do starověké části Říma. Projdeme ve stopách starobylých obyvatel: Pantheon, Kapitol, Forum Romanum (politické a společenské centrum starého Říma), Koloseum a Konstantinův oblouk (prohlídka zvenčí). V programu Kapitolská muzea, jedny z nejbohatších muzeí v Římě, kde budeme moci obdivovat mimo jiné slavnou: jezdeckou sochu Marka Aurelia nebo slavnou vlčici. Antický program zakončíme u Pantheonu (prohlídka zvenčí), který je dalším symbolem starověké římské říše. Volný čas. Následně přejezd do hotelu v Chianciano Terme/okolí Assisi. Večeře a přenocování. (Trasa cca 260 km)


Den 5
Po časné snídani vystěhování z hotelu a přejezd do Assisi - města sv. Františka. Procházka středověkými uličkami malebného města. Prohlídka baziliky sv. Františka: dolního chrámu s hrobkou světce a horního chrámu s nádhernými freskami Giotty. Přejezd do hotelu v okolí Benátek. Večeře a přenocování. Tento den možnost realizace fakultativního výletu do Padovy (za příplatek).(Trasa cca 470 km)

 

Den 6
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do Benátek na parkoviště Tronchetto. Následně plavba turistickou lodí na náměstí sv. Marka. Procházka čtvrtí San Marco, která seskupuje nejvýznamnější památky města: baziliku sv. Marka, Dóžecí palác a zvonici - nejvyšší budovu ve městě. Prohlídku zakončíme u slavného mostu Rialto. Následně volný čas. Odpoledne plavba gondolami po benátských kanálech. Večer přejezd do Polska. (Trasa cca 950 km)


Den 7
Příjezd do Polska v dopoledních hodinách (Woszczyce cca 10:00).


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. Průvodce neprovází po muzejních objektech, historických centrech a jiných turistických objektech. S ohledem na ustanovení týkající se cestovního ruchu v Římě bude nutné využití veřejné hromadné dopravy během prohlídek. Pobytovou taxu se platí na místě, přímo v hotelech. 


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Jiné

Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.  

Výlety v okolí

Upozornění! Fakultativní výlety jsou realizovány při min. 42 zájemcích.
 

Víza

Osoby s jiným než českým občanstvím mohou podléhat jiným podmínkám udělení víza, proto prosím kontaktujte naše oddělení Rainbow za účelem ověření. 

Hotel

Umístění

Hotely turistické třídy **/***, které se nacházejí v satelitních městech (30-65 km do centra) na trasách mezi navštívenými městy. Začínají 4 hotelové noci:

: Benátky/Lido di Jesolo/Padua (1), Florencie/Chianciano Terme (1), Řím/Fiuggi (2).
K dispozici pro hosty

Recepce, restaurace nebo bar.

Catering

Kontinentální snídaně (chléb, máslo, džem, káva, mléko) a za příplatek večeře (možné v nedaleké italské restauraci), nápoje k večeři za příplatek.

.
Místní kategorie

**/***

Hodnocení

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč