Ubytování ZCT Obrázek0
Ubytování ZCT Obrázek1
Ubytování ZCT Obrázek2
Ubytování ZCT Obrázek3
Ubytování ZCT Obrázek4
Ubytování ZCT Obrázek5
Ubytování ZCT Obrázek6
Ubytování ZCT Obrázek7
Ubytování ZCT Obrázek8
Ubytování ZCT Obrázek9
Ubytování ZCT Obrázek10
Ubytování ZCT Obrázek11
Ubytování ZCT Obrázek12

Okruh Řeckem + Zakynthos s českým průvodcem

Řecko
Poznávací + pobytový

Vše co potřebujete vědět o zájezdu

Program:

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem na/ze Zakynthos, letištní taxy, ubytování (7 nocí), všechny transfery klimatizovaným autokarem nebo autobusem, stravování: snídaně a za příplatek večeře (4), služby průvodce.

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, služby místních průvodců, další jídla a jiné osobní výdaje. Orientační cena vstupného, služeb místních průvodců a systému Tour Guide - cca 225 EUR/os. Fakultativní výlety (pro zájemce): řecký večer - cca 45 EUR/os., plavba po Korintském kanálu - cca 35 EUR/os., Atény v noci - cca 25 EUR/os. Orientační cena jednoho oběda cca 12-15 EUR/os. (během okruhu budou organizovány přestávky na oběd).

UPOZORNĚNÍ! Cena zájezdu nezahrnuje pobytovou taxu, jejíž výše je 16-18 EUR/pokoj/týden. Poplatek je povinný a hradí se u průvodce nebo na recepci při ubytování. Výše pobytové taxy závisí na standardu hotelu: hotel 2* - 0,5 EUR/pokoj/noc, hotel 3* - 1,5 EUR/pokoj/noc, hotel 4* - 3 EUR/pokoj/noc.

Program

Delfy - delfská věštírna • Vergina • visuté kláštery - Meteory • Mykény a Agamemnónův palác • Atény a nádherná Akropolis • Olympie • Thermopyly a socha Leónida • pro zájemce možnost prodloužení pobytu na ostrově Zakynthos


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet na Zakynthos v Řecku charterovým letadlem. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu setkání s průvodcem a transfer autokarem do přístavu, odkud se vydáme trajektem do přístavu Kyllini, večeře a přenocování.

Den 2
Po snídani přejezd do Delf, které byly ve starověku považovány za střed Země. Uvidíme Svatý okruh s klenoty, Apollónův chrám, římské divadlo, stadion kde probíhaly Pýthijské hry. Návštěva archeologického muzea, jednoho z nejdůležitějších v Řecku. Přejezd do hotelu v Kalambace nebo Mouzaki, přenocování.

Den 3
Po snídani návštěva visutých klášterů Meteora, což znamená „ve vzduchu zavěšené“. Jsou považovány za jednu z největších turistických atrakcí Řecka - patří mezi 100 divů světa (je nutností mít odpovídající oblečení: zakrytá ramena, dámy dlouhé sukně, pánové dlouhé kalhoty), návštěva výrobny byzantských ikon. Následně přejezd ve směru Atén. Během cesty zastavíme u Thermopyl, v místě kde se konala slavná bitva Peršan s Řeky, uvidíme zde památník Leónidase. Příjezd do hotelu v Aténách, ubytování, přenocování. Tento den je pro zájemce plánován řecký večer v Place (za poplatek cca 45 EUR/os.) nebo noční prohlídka Atén (za poplatek cca 25 EUR/os.).

Den 4
Po snídani návštěva Atén. Prohlídku začneme u kopce Akropolis s ruinou Parthenonu, Erechtheionem, monumentální vstupní bránou zvanou Propylaje a navštívíme Národní archeologické muzeum. Následně projdeme starověkou řeckou agorou, která byla od 6. století př. n. l. centrem politického života v Aténách. Uvidíme slavný Hephaestův chrám a Attalovo sloupořadí. Během prohlídky města uvidíme střídání stráží u parlamentu, Panathénajský stadion, Chrám Dia Olympského. Následuje procházka po Place - kdysi nejstarší řemeslnické čtvrti a dnes nejromantičtější části hlavního města Řecka. Přejezd ve směru Peloponésu. Pro zájemce plavba po Korintském kanálu (za poplatek cca 40 EUR/os.). Následně přejezd do hotelu v Tolo, Loutraki nebo v okolí Korintu, ubytování a přenocování.

Den 5
Po snídani prohlídka Malé Argolické smyčky. Zastavíme v Epidaurus, kde se nachází nejlépe dochované antické divadlo, známé po celém světě svou mimořádnou akustikou. V Epidauros také uvidíme sanktuárium boha lékařského umění Asclepiona. Následně přejezd do Nafplio - prvního hlavního města osamostatněného Řecka, s krásným benátským opevněním. Procházka starým městem na náměstí Syntagma. Následně přejezd do Mykén, kde uvidíme mimo jiné: proslulou Lví bránu, citadelu, Atreovu pokladnici, která je zvána také Agamemnonovým hrobem. Tento den navštívíme také místní lisovnu oliv, kde se seznámíme s tajemstvím výroby „tekutého zlata“. Přejezd do hotelu v okolí Olympie, ubytování a přenocování.

Den 6
Po snídani přejezd na prohlídku Olympie, města, kde se před více než 1500 lety odehrávaly nejdůležitější Panhelénské hry. Navštívíme gymnasion, Chrám bohyně Héry, Chrám Boha Dia, Féidovu pracovnu, stadion a Archeologické muzeum. Následně přejezd do přístavu Kyllini a plavba trajektem na ostrov Zakynthos. Ubytování a přenocování.

Den 7
Po snídani se vydáme na prohlídku ostrova Zakynthos, zvaného jako „Květina východu“. Ostrov je známý svými písečnými plážemi, vysokými útesy, blankytnými jeskyněmi a želvami Caretta caretta. Tento ohrožený druh léta klade vajíčka na jižních plážích ostrova, tato místa jsou speciálně chráněna. Navštívíme také místo, kde roste nejstarší olivovník na Zakynthosu - krásné městečko Exo Chora. Následně přejedeme autobusem do přístavu, odkud přeplujeme lodí na pláž zátoky Vraku lodi. Čas na fotografování, následně návrat lodí se zastávkou na koupání v malebné zátoce White Beach a plavba k Modrým jeskyním (plavba bude probíhat za příznivých povětrnostních podmínek). Návrat do hotelu, přenocování.

Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer:
- pro klienty, kteří se vracejí do ČR - transfer na letiště, odlet do ČR.
- klienti pokračující v pobytu - transfer do vybraného hotelu na Zakynthosu.

Upozornění k programu
Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
 

Informace o hotelech

Hotel

Zante Maris Suites

Zante Maris Suites

Zante Maris Suites

Zante Maris Suites

Olea All Suite Hotel

Olea All Suite Hotel

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Domes Aulus Zante

Hotel Planos

Alua Soul Zakynthos

Alua Soul Zakynthos

Alua Soul Zakynthos

Lesante Classic Luxury Hotel & Spa

Zante Pantheon Hotel

Nejbližší termíny do hotelu

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč