Změny v cestovatelském semaforu od 31.5.2021

Na základě dostupných dat z Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) aktualizovalo Ministerstvo zdravotnictví České republiky seznam zemí podle míry rizika nákazy. Od pondělí 31. května 2021 se do červené kategorie zemí přesune Kypr, Litva a Švédsko. Do oranžové kategorie se zařadí Rakousko, Bulharsko, Maďarsko, Itálie a Polsko. V zelené kategorii bude nově Malta

Od úterý 4. května 2021 jsou osoby, které mají min. 14 dní po druhé očkovací dávce a vracejí se ze země červené nebo oranžové kategorie, osvobozeny od povinnosti testu či karantény!

NÍZKÉ RIZIKO (zelená): Cestující mohou z těchto zemí do ČR přijet bez jakýchkoliv omezení.
Austrálie, Island, Izrael, Korejská republika, Malta, Nový Zéland, Singapurská republika, Thajsko, Vatikán.


STŘEDNÍ RIZIKO (oranžová): Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň v případě přepravy veřejnou dopravou podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu, kteří se na území ČR nepřepravují veřejnou dopravou, se do 5 dnů musí podrobit antigennímu nebo PCR testu. Před vstupem do ČR musí vyplnit příjezdový formulář. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Cizinci cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov.
Bulharsko, Finsko, Irsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Maďarsko, Monako, Norsko, Polsko, Portugalsko (včetně Madeiry a Azorských ostrovů), Rakousko, Rumunsko, San Marino, Baleárské a Kanárské ostrovy (Španělsko).

VYSOKÉ RIZIKO (červená): Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň v případě přepravy veřejnou dopravou podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, a to nejpozději do 5 dnů od příjezdu. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu, kteří se na území ČR nepřepravují veřejnou dopravou, musí podstoupit PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, a to nejpozději do 5 dnů od příjezdu. Před vstupem do ČR musí vyplnit příjezdový formulář. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Cizinci cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, a to nejpozději do 5 dnů od příjezdu. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov.
Andorra, Belgie, Dánsko, Estonsko, Francie, Chorvatsko, Kypr, Litva,  Lotyšsko,  Lucembursko,   Německo, Nizozemí, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko

VELMI VYSOKÉ RIZIKO (tmavě červená): Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, který lze provést nejdříve 5. den a nejpozději 14. den od vstupu. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Cizinci cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit PCR test (antigenní nestačí), jehož provedení není na začátku cesty starší než 72 hod. a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, který lze provést nejdříve 5. den a nejpozději 14. den od vstupu. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov.
Všechny ostatní státy věta, které nejsou uvedeny v kategorii výše či níže.


EXTRÉMNÍ RIZIKO NÁKAZY (černá): Všem občanům ČR a cizincům s bydlištěm na území ČR se zakazuje vstup do zemí s extrémním rizikem nákazy onemocnění COVID-19 způsobeného novými mutacemi viru. To neplatí pro občany těchto zemí a pro cesty, které vzhledem ke své povaze nesnesou odkladu a které byly předem oznámeny Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Při porušení zákazu hrozí pokuta dle zákona o ochraně veřejného zdraví. 
Botswana, Brazílie, Eswatini (Svazijsko), Indie, Jihoafrická republika,  Kolumbie, Lesotho, Malawi, Mosambik, Nepál, Peru, Tanzanie, Zambie a Zimbabwe

POZOR! Každá země má vlastní pravidla pro vstup na své území. Uvedené informace se týkají pouze vstupu na území ČR. Podmínky vstupu do jednotlivých zemí.

Rozcestník - aktuální informace k cestám do zahraničí - bit.ly/3oJOSa4
Tisková zpráva Ministerstva zdravotnictví -  bit.ly/2PXITSY
Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví - bit.ly/2PXu6Yv

31.05.2021

Předprodej Exotika 2024/25

Zahájení předprodeje Exotika 2024/25 I. VLNA AKCE od 22.2.2024 do 23.4.2024 - pojištění sto...

29.02.2024

Odlety z Prahy a Brna v prodeji!

Více ZDE

20.10.2023

Pobočka Ostrava

Nádražní 142/20
702 00 Ostrava, Moravská Ostrava

Otevírací doba

Po - Ne 09:00 - 20:00

Číslo účtu: 7677799901 / 5500

Obchodujeme s aktuálním kurzem 1zł = 5.9 Kč